Yeğenim başka adamdanmış!

Dedigim gibi tek cabamiz yegenlerimizin gelecegi be ruh sagligi icin... Emin olun elimizden gelen her seyi yaptik ve yapacagiz Allah'in izniyle. Elimizden en fazla ne gelir, onu ogrenmek istiyoruz bilen bir avukat ya da yasayan biri filan varsa...

Biri 2016itibariyle 11 biri 14 olacak aslinda. Yas konusu icin bunu diyeyim once. Maddi acidan sorunumuz yok cok sukur, manevi acidan da simdiye kadar hep bizimleydiler zaten. Buyuk olan her seyi anlayabilecek yasta cinsellikle ilgili konulari bildigi icin. O yuzden ne kadar igrenc bir sey oldugunu tamamen anliyor. Baba sinirini kizlardan cikartiyor. Zaten kizlari sevmedigini bile dusunurdum onceden, bi tek oglani sorardi. Onu severdi (bence). Ulke disindayken telefondan onun sagligini filan sorardi sadece...

Iyi niyetinizden diye umuyorum, hani bir insan boyle bir aciya sahip olmasin istiyorsunuzdur, gercek olmasin umuyorsunuzdur eminim.
Ablamin yazdigi mesaji dikkatli okursaniz, toplamda 4 kardes oldugumuzu anlarsiniz. Bir kardesim var yazmis o mesajda.

Ortada troll yok, cozum bulamayan, derdini paylasmak ve akil almak isteyen insanlar var...

Ciddi olarak iyi niyetten söyledim. Hani troll konular oluyor. Bir sürü insan okuyor burada yardımcı olmak için fikir veriyor. Bir kaç mesaj sonra sizden özür dilediğimi yazdım... Keşke gerçek olmasa diyoruz.

aynen öyle.. çocukları sadece karnında taşıdı, doğurdu ve emzirdi. annelik adına başka birşey yapmadı..
Bazıları kardeşleri ne kadar kötü olsa da toz kondurmuyor,karşı tarafı suçluyor,sahip çıkmadı ,Onun ilgisizliğinden oldu gibi düşüneneler oluyor normal hayatta.Helal olsun yine de size,ablanızı savunma gayretine girmiyorsunuz,suçlarını söylüyorsunuz.

Iyi gunler. Benim sorum velayetle ilgili olacak.
Bosanmak isteyen bir ciftin, cocuklarin velayetini hem annesi hem de babasi istemesine ragmen, onlarin yetkin olmadigini dusunen ananeleri bu cocuklar icin velayet davasi acabilir mi?
(cocuklari ananeleri buyutuyor baba ve anne ebeveynlik gorevlerini 11yillik evlilik hayatlarinda hic gerceklestirmemistir ve cocuklar da mahkemede "ananemizde kalmak istiyoruz" diyebilecek durumda biri 10 digeri 8 yasinda iki kiz cocugu)
Maddi durum olarak; ananenin uzerine bir evi ve olmus esinden kalan bir emekli maasi var.
Sitede arama yaptim ama benim soruma cevap olacak bir mesaja rastlamadim. Simdiden tesekkur ederim.
:2:

Arkadaşın bahsettiği mesaj...

Ne olmadığı için anlamadık?

Adam olacak kız --yasaklı konu b..ü dedi
sonra birkaç arkadaş --b..ü neki anlamadım , yasaklı konu deyince cinsellikle ilgili sandım dedi
Adam olacak kız -- Bile başlayıp ü ile biten cinsellikle ilgili var ki dedi
Bende olmadığı için anlamadılar zaten dedim :)

Çok karıştı en iyisi boşver:KK70:

Psikolojik bir tepki değil ki, basit bir genel kültür..
Kaldı ki bir iki hukukçu arkadaş yol yordam gösterdi. Bu işin Nasıl olabileceğinden bahsetti. Buna rağmen bu sorular geliyor.

İnsanlar trollendiğini düşünmeye başladı.
Konu ben gormeden 40 sayfa olmus, ben okuyamadim bir noktadan sonra ve yorum yazdim artik.
Benim okudugum noktaya kadar yazilanlar hep yuvarlak cevaplar olmus... olabilir de olmayabilir de gibi. Olmasini cok istedigimiz icin sorup duruyoruz belki de hic tanimadigimiz ama yeri geldiginde okuyup dertleriyle dertlendigimiz, yeri geldiginde mutlulugumuzu paylastigimiz insanlara...

Isteydim. Bagira bagira aglamak istiyorum. Insanlarin yuzune gulmeye calisiyorum. Ben de ogretmenim. Kac saat ders verdim bugun ama mutluymus rolu yaparak ogrencilerimi etkilememek adina... Ikimiz de ogretmeniz ablamla, farkli ilcelerde. Ablam dun atandi ve biz sevincini bile yasayamadik dogal olarak...

Adam olacak kız --yasaklı konu b..ü dedi
sonra birkaç arkadaş --b..ü neki anlamadım , yasaklı konu deyince cinsellikle ilgili sandım dedi
Adam olacak kız -- Bile başlayıp ü ile biten cinsellikle ilgili var ki dedi
Bende olmadığı için anlamadılar zaten dedim :)

Çok karıştı en iyisi boşver:KK70:
Anlaşılır açıklamışsınız ama.. Çok mersi.

Iyi gunler. Benim sorum velayetle ilgili olacak.
Bosanmak isteyen bir ciftin, cocuklarin velayetini hem annesi hem de babasi istemesine ragmen, onlarin yetkin olmadigini dusunen ananeleri bu cocuklar icin velayet davasi acabilir mi?
(cocuklari ananeleri buyutuyor baba ve anne ebeveynlik gorevlerini 11yillik evlilik hayatlarinda hic gerceklestirmemistir ve cocuklar da mahkemede "ananemizde kalmak istiyoruz" diyebilecek durumda biri 10 digeri 8 yasinda iki kiz cocugu)
Maddi durum olarak; ananenin uzerine bir evi ve olmus esinden kalan bir emekli maasi var.
Sitede arama yaptim ama benim soruma cevap olacak bir mesaja rastlamadim. Simdiden tesekkur ederim.
:2:

Mesaj bu muhtemelen.
Aslinda merak ettigim su da var: bundan sonra sizin rotaniz ne konu sahibi arkadaslar?

Konu ben gormeden 40 sayfa olmus, ben okuyamadim bir noktadan sonra ve yorum yazdim artik.
Benim okudugum noktaya kadar yazilanlar hep yuvarlak cevaplar olmus... olabilir de olmayabilir de gibi. Olmasini cok istedigimiz icin sorup duruyoruz belki de hic tanimadigimiz ama yeri geldiginde okuyup dertleriyle dertlendigimiz, yeri geldiginde mutlulugumuzu paylastigimiz insanlara...

Isteydim. Bagira bagira aglamak istiyorum. Insanlarin yuzune gulmeye calisiyorum. Ben de ogretmenim. Kac saat ders verdim bugun ama mutluymus rolu yaparak ogrencilerimi etkilememek adina... Ikimiz de ogretmeniz ablamla, farkli ilcelerde. Ablam dun atandi ve biz sevincini bile yasayamadik dogal olarak...

Canim benim olmaz öyle birşey, ablam şöyle böyle falan diyorsunuz ama dediğiniz herseyi bir kere mahkemede kanitlamanız lazım,hakimin annenin yetersizliğine inanması lazım öyle ablanın dediği gibi eniştem boşanmadan çocuğu bize versin gibi birsey yok,eşya değil bu anne hak sahibi

Senden sonra konuda soruldu herşey açıldı döküldü
Kayınvalide demiş ki senin çocuklarını gizledik söylemeyeceğiz
Prenses Ciyser de zaten ilk evliliğim edalarında davranmaya dünden razı bi şekilde yanıtladı
O sorun değilmiş zaten başka ile yerleşecekmiş, yeni eşiyle 3.çocuk yapıp ona annelik yapacakmış
İnanır mısınız bilmem ama dayalı döşeli şimdiki evi duracakmış ve oraya 15 günde bir gelip diğer çocuklarını görecekmiş
Yani ne şiş yanacakmış ne kebap
Hem eşinin ailesi çocukları bilmeyecek
Hemde eski evi tüm masraflara rağmen duracak ve o hengamede sürekli 15 günde bir diğer çocukları görecekmiş
3.çocuk olunca ne olur orayı bilmem, bunlar snein kardeşin denir mi komşunun çocukları mı denir orası Prenses Ciyser'de saklı

ciyser ciyser bu doğruysa allah ıslah etsin seni

eğer anne ve baba çocuğu istemezse çocuklar yurda verilir.
yurda verildikten sonra, anneanne teyze vs gidip oraya başvurup çocuklara bakmak istediğini belirtip çocukları alabilir.
ablanızın çocuklar hakkındaki düşüncesi nedir biliyor musunuz?

Biz ailecek ömür boyu onun dertleriyle uğraştık canım. her seferinde daha kötüsü olamaz dedikçe dozunu arttırdı ablam.. babam bu utancı yaşamadan öldüğü için Allaha şükrediyorum. Allah annemi korusun onu da kaybedersek ailemiz yıkılır.

Siz muhakkak annenizin yaninda olun ona moral verin.. siz ablanizi silebilirsiniz ama malesef anneniz dille soylesede kalben soyleyemez onun icin zor ve cok utanc verici bi durum ... surekli once kendi sagligini dusunmesini soyleyin evltlari ve torunlari icin ayakta saglikli bir sekilde kalmasi gerektegini soyleyin... Allah sabir versin insallah bu yipratici gunleri maddi manevi en az zararla atlatirsiniz

Çok zor bir durum, Allah yardımcınız olsun
İşin hukuki boyutunu D damdan bilir demişlerdi, etiketi görünce gelir

Açıkçası keşke konuyu siz açsaymışsınız.
En azından net cevaplar veriyorsunuz.

Konuya hepimiz inanarak yorum yaptık.
Ama sonrasında ablanızın yazdıkları biraz inandırıcılıktan uzaklaştırdı.

Kaldı ki olayı şimdi kız çocukları bunlar ilerde nasıl evleneceklere kadar getirdi.

Onun için size sadece bir avukat bulmanızı,
ve onunla birlikte en sağlıklı şekilde hareket etmenizi tavsiye ediyorum.
Anne böyleyse zaten çocukları da istemeyecektir.

Evet ablanız söyledi yeni atandığını..

O halde sizde de o çocuklara derman olacak hal kalması için öncelikle siz de tedavi olmalısınız.

En azından o çocukların ebeveyn olamasa bile yakınlarından destek görmeye ihtiyacları var.

Buraya konu Açan ablanız kadına dayağı dahi meşru kılan ifadeler kullandığı için acaba oldu herkes.

İşin özeti şu; çocukları siz varken kimse yurda veremez. Sıkar o biraz. Ebeveynlik görevlerini yerine getirmemiş olsalar da biyolojik hakları baki kalır. Enişte eğer dna raporu gercekten varsa oğlanı nüfusundan sildirir zaten. O noktada boş kalmaz baba hanesi. Sanıyorum dede ismi yazılıyor. Abla istemezse kimse alamaz çocuğunu ondan. Yıllarca ortadan kaybolırsa vs belki, o Zaman da geri gelip çocuğumu verin deme Hakkı'na sahip.

Bence Nufus olayına takılmadan önce çocukların genel sağılığı, psikolojileri üzerine eğilin.

Bu arada dna olayı gerçek mi? Enişte boşamak için uyduruyor olmasın? Siz gördünüz mü?

bazı arkadaşlar sağlıklı düşünemediğimizi söylemiş kesinlikle katılıyorum. Zaten günlerdir sadece kabus görüyorum. daha bu gece ablam rüyamda arıyordu ben de bak babamdan helallik alamadan babam öldü gel geç olmadan hayatını düzelt annemden helallik al diyordum. Ablanı silmişsin diye yargılayanlar olmuş şimdiye dek hep et tırnaktan ayrılmaz dedik sineye çektik. bunu mu yapacaktı bize? ayrıca şüphelenmediniz mi demişsiniz evet ablamın hareketlerinden şüphelendik ama düşünün öz ablanızın böyle bir şey yapacağına ihtimal verir misiniz?
konunun başında herşeyi uzun uzun yazmadım uzun olursa kimse okumaz diye. zamanla sorulara yanıt verdim bu da karışıklığa sebep oldu sanırım. keşke dediğiniz gibi fake yada troll olsaydı da bu acıyı ailemiz yaşamasaydı. kafam gerçekten bulanık olabilir çünkü geçmişle ilgili tüm yaşadıklarımız tek tek gözümden geçiyor ve artık her şeye şüpheyle yaklaşıyorum. anlattıklarım arasında elbette yanlış olanlar vardır çünkü yazdıklarım hep zamanında ablamın, eniştemin ve yeğenlerimin anlattıkları şeyler. belki onlar da yalan söylüyor bilmiyorum. ortada gerçek olduğuna emin olduğumuz tek birşey var o da annesi de babası da sahip çıkmayan 3 tane günahsız çocuk...

biz abim ve ben anneme yakın oturduğumuz için daha çok olaylarla iç içeyiz. kız kardeşim daha uzak bir yerde yaşıyor. olayları en az zararla çözmeye çalışıyoruz şuan. yardım edemiyorsanız en azından dua edin lütfen kırıcı olmayın.

Dedigim gibi tek cabamiz yegenlerimizin gelecegi be ruh sagligi icin... Emin olun elimizden gelen her seyi yaptik ve yapacagiz Allah'in izniyle. Elimizden en fazla ne gelir, onu ogrenmek istiyoruz bilen bir avukat ya da yasayan biri filan varsa...

Biri 2016itibariyle 11 biri 14 olacak aslinda. Yas konusu icin bunu diyeyim once. Maddi acidan sorunumuz yok cok sukur, manevi acidan da simdiye kadar hep bizimleydiler zaten. Buyuk olan her seyi anlayabilecek yasta cinsellikle ilgili konulari bildigi icin. O yuzden ne kadar igrenc bir sey oldugunu tamamen anliyor. Baba sinirini kizlardan cikartiyor. Zaten kizlari sevmedigini bile dusunurdum onceden, bi tek oglani sorardi. Onu severdi (bence). Ulke disindayken telefondan onun sagligini filan sorardi sadece...

Iyi niyetinizden diye umuyorum, hani bir insan boyle bir aciya sahip olmasin istiyorsunuzdur, gercek olmasin umuyorsunuzdur eminim.
Ablamin yazdigi mesaji dikkatli okursaniz, toplamda 4 kardes oldugumuzu anlarsiniz. Bir kardesim var yazmis o mesajda.

Ortada troll yok, cozum bulamayan, derdini paylasmak ve akil almak isteyen insanlar var...

Konuyla alakali degil ama evlat ayrimi yapan babalarada ders olabilir aslinda... ne demek erkek evladini sorup kizlari sormamak... Allah boyle ders veririr insana
neye ugradigini sasarsin

Back
X