Yeğenim başka adamdanmış!

Emin olun başka bir kadın bu olayın kahramani olsa ona sen ne ahlaksız namussuz kadınsın demem. Günahı kendi boynuna der geçerim. Ama bu kadın benim öz ablam. Kendi hayatimdan vazgeçip onun için varımı yogumu harcadığım insan. Doğduğumdan beri idol olarak gördüğüm hayrani olduğum ABLAM...
Bana ve aileme yaptığı şeyi hazmedemiyorum. Babam kanserle mücadele ederken ölüm döşeğinde kıvranırken kendi cinsel zevklerinin pesinde koşmasını hazmedemiyorum. Kendi mutluluğu, zevkleri için hepimizin hayatini mahvetmesini hazmedemiyorum. Ben de 2 sene çocuk sahibi olamadim bir suru tedavi oldum. Onun hic zorlanmadan 3 tane birbirinden güzel birbirinden akilli çocuğu olmasına rağmen kıymet bitmemesini hatta onu da geç biz o çocukların psikolojisi bozulmasın aman iyi yetişsinler diye uğraşırken onun evlatlarını hic dusunmemesini hazmedemiyorum...

Tarif ettiğiniz kişi nemfoman olabilir.Ve bu psikolojik , tedavi edilmesi gereken biir rahatsızlık eğer öyleyse..

Tarif ettiğiniz kişi nemfoman olabilir.Ve bu psikolojik , tedavi edilmesi gereken biir rahatsızlık eğer öyleyse..

Kendisi hatalı olduğunu hic bir zaman kabul etmiyor. Zorla psikologa götürüldüğünde olayları kendine gore anlatıyor hic kendi suçlarını anlatmıyor. (Psikoloji mezunu bir arkadaşım vardı, ondan tedavi veya teşhis amaçlı değil de arkadaş gibi özel olarak ablamla konusmasini istemiştik. O da annemi kastederek demişti ki x teyzeyi tanımasam onun canavar bir anne olduğunu zannederdim..) Zaten psikologlara da devam etmiyor verdikleri ilaçları da ayni gün çöpe atıyor. Simdi biz kendi hayatini değiştirmek istemeyen birini nasıl tedavi ettirebiliriz?
Polis zoruyla yaptırma şansımız var mi bunu acaba?

kadını affetmesi için konu sahibine yüklenmek yanlış bana göre.
hadi evli kadın ama gönlü kaydı, kocası ilgisizdi, şeytana uydu denir, ilk hatası affedilir. ama aynı hatayı iki hatta üç kez yapıp bir de gayrı meşru çocuk sahibi olup, bunu herkesten gizleyen, hatalarına rağmen kendinden ödün vermeyip, dilediği gibi yaşayan insanın neyini affedeceksiniz?

Biz eşimle nişanlandığımızda bebek doğmuştu. 1 buçuk 2 aylıktı. Nişandan önce ailemle eşimin bir samimiyeti yoktu sadece tanıştırma amaçlı birkaç defa ablamla, birkaç defa da kız kardeşimle dışarda bir yerde ortak görüşmemiz olmuştu.

Ne ima ettiğinizi anladım ama en büyük yeğenimin de anlattığına göre bebek dünyaya gelmeden önce onlarla aynı evde kalan bir adam varmış. Ablamın o dönem kiracı olarak oturduğu ev sahibi de bunu onayladı, 6 ay kadar yabancı bir adam eve girdi çıktı dedi. O dönem ablam petshop işletiyordu, o şahsi bize elemanım diye tanıtmıştı. Hatta bebek doğunca refakatçi olarak ben ablamla kalıyordum bu adam da ziyarete gelmisti ben de adını soyadını biliyorum yani... Sonuç olarak baba olduğuna dair baş şüpheli o kişi şuanda.
Eşimin hemen böyle birşey kabul etmesini şüpheli bulduysanız o bana kızları bile üzerimize almayı teklif etti. 2 yıldır o da tıpkı bizim gibi bu çocukların her ihtiyacına koştu. Anne babaları ortada yokken çocukların veli toplantısına bile gitti. Allah razı olsun ondan... Evlenmeden önce en büyük korkum ablamın hatalarından dolayı eşim veya ailesi tarafından yargılanmaktı. Çok şükür hepsi benim kendi sülalemden bile anlayışlı ve destekleyici oldular...
Bu kadar karışık bir olayda bütün ihtimalleri insan ister istemez düşünüyor tatlım eşinizi ve sizi tebrik ediyorum

Ne kadar yazık!... Bir insan kendi hayatını nasılda bu kadar değersizleştirir, anne olmak gibi kutsal bir görevi nasıl bu kadar hiçe sayar ve bu fani dünyada yaptıklarının bedelini elbet bir gün ödeyeceğini bilemeyecek kadar nasıl bu kadar cahilce davranır???? Allah ıslah etsin onu...

Size de allah sabırlar versin öncelikle çok zor bir durum, konunuzu okuyup sadece sorunuza cevap vermek istiyorum, yorumlardan açıkça habersizim konu nerelere geldi hiç bir fikrim yok...Bence siz yeğeninizi evlat edinmeye kalmayın şuanda küçük olsada eninde sonunda büyüyecek gerçekleri anlatın, ileride gerçek annesi ve babasının çıkması kuvvetle muhtemel o zaman daha büyük sarsıntı geçirir...

Öncelikle evli misiniz bilmiyorum ama bekarsanız bu olayı yapmış bir hata olarak basit görebilmenizi anlayabilirim. Çünkü ara sayfalarda dediğim gibi ben de evlenmeden önce ablamın internette erkeklerle konuştuğunu ya da buluştuğunu biliyordum ama bunun muhakemesini yapamıyordum. İnsan evlenince bunun ne denli iğrenç ve korkunç olduğunu çok daha iyi anlıyor.
Bizim yaşadıklarımızı yasamadiniz, ablam hata hakkini çoktan tüketti. Biz onu affettikce de katlanarak devam etti. Sorsaniz ona böyle bir hayat istemezdi demissiniz, ona sorsak emin olun gene bizi suçlar. Annemle 3 yildir beraber yaşıyorlar 3 yıl boyunca annem ona ve çocuklarına çamaşır ütü bulaşık yemek aklınıza gelecek her şekilde baktığı halde bu kadın anneme sen bana karışıyorsun, sen her yaptigima kızıyorsun diyerek anneme düşmanca davranırdı. Annemin karıştığı seyse onun geç saatlere kadar eve gelmemesi (hatta bazen günlerce) gittiğinde nerde olduğunu ne yaptigini haber vermemesi hatta telefonunu bile kapatmasiydi. Bekar bir insan bile bu kadar başına buyruk olmamalıyken bu kadın 33 yaşında 3 çocuklu evli bir kadın... hatta size sunu da söyleyeyim bir defa annem yine boyle gecenin 3unde telefonları kapatıp habersiz gittiginde (emen bebeği de bırakıp) sabah 8de geldi diye annem kendisine nerdesin sen diyerek bağırdığı için annemi sarsip yatağa mi koltuğa mi ne fırlatmış annemin her yeri morarmıştı.
Affetmedigimiz için kinadiginiz kadın iste boyle bir kadın...

Onun yapmış bir hata diyerek küçük gördüğünüz hatasi yüzünden başta kendi ailesi, ayrıca baba evimiz, abimin ailesi, benim ailem ve kızkardeşimin ailesi perişan oldu. Hepimiz mutluluğumuzu acilarimizi bıraktık hayatımızı sadece ona odakladık bugüne kadar. Onun yapmış bir hata dediginiz hataları yüzünden benim 3 yeğenimin hayati karardı. O cocuklar bir gün bile gün yüzü görmedi anne-babalarının hataları yüzünden. Hele ki en küçük yeğenimin geleceğini tamamen bitirdi.. Madem bizim gösterdiğimiz yolda yürümeyi kabul etmiyor, biz de onun yürüdüğü yolu asla tasvip etmiyor ve kabul etmiyoruz artik bu saatten sonra. Bugüne kadar hep çocukların hatırına yuttuk herseyi, sustuk ve ona kucak açtık ama onun cocuklara zararı faydasından çok olmaya başladı artik... onların daha fazla zarar görmemesi için annelerini ornek almamaları için uzak tutmak zorundayiz.

çok mantıklı düşünen ve haklı bir kadınsın
ilk başta Allah yardımcın olsun
kimseye durumu açıklayamazsın ablan zaten daha sizi suçlu çıkarır sorumsuzluk abidesi
çocuklara ayrı kendi annene ve ailene ayrı üzülürsün
ablanın yaptığı hata değil suç zina işte hata bir kere yapılır şeytana uyulur belki bu kaç defa aynı şeyi yapmış
ne annesini, ne babasını, ne kardeşlerini, ne kocasını ne kendi öz çocuklarını düşünen bencillik dolu bir kadın ablan
boşansaymış eniştenden ne halt ediyorsa etseymiş gidip diğeriyle evlenseymiş
olaya gel kadın kendi kocasından ayrılmadan diğeriyle imam nikahı kıyıp vicdanını rahatlatıyor
ne de kabul olmuştur o nikah şimdi :KK14:

burada ki avukat arkadaşlar yazmışlar isterlerse çocukları alır diye keşke alamasa bu çocukları yetiştiren kadın kendi gibi yetiştirir ne ilgilenecek ne sevecek onları
ama şu an sakin olun ablanızda etrafın sakinleşmesini bekliyor bence çıkıp gelmek için
siz velayet için falan bir şey yapamazsınız ki kendinin de rızası olmayabilir

ayrıca enişteniz de adam değil
hadi üçüncü çocuğu benden değil diye istemiyor ya diğer ikisi onların ne suçu var
kendi çocuklarını mı cezalandırıyor
asıl onları annelerinin yanına bırakmaması gerekirken
adam yuvadan falan bahsediyor ne kadar acımasız

kimseyi kınamamaya burada söz vermiştim kendime ama ablanızın yaptıkları hata sınırını oldukça aşmış
bence siz çocukları şimdilik bir yere yollamayın ve velayet için de hemen uğraşmaya başlamayın yarın öbür gün gerçek babanın benim çocuğumu verin deme ihtimali var
ablanızın eniştenin hamlelerini bekleyin
yaz tatiline kadar çocukların okullarının bitmesini kendi bebeğiniz doğsun ondan sonra etraflıca düşünürsünüz

Kendisi hatalı olduğunu hic bir zaman kabul etmiyor. Zorla psikologa götürüldüğünde olayları kendine gore anlatıyor hic kendi suçlarını anlatmıyor. (Psikoloji mezunu bir arkadaşım vardı, ondan tedavi veya teşhis amaçlı değil de arkadaş gibi özel olarak ablamla konusmasini istemiştik. O da annemi kastederek demişti ki x teyzeyi tanımasam onun canavar bir anne olduğunu zannederdim..) Zaten psikologlara da devam etmiyor verdikleri ilaçları da ayni gün çöpe atıyor. Simdi biz kendi hayatini değiştirmek istemeyen birini nasıl tedavi ettirebiliriz?
Mümkünse hastaneye yatırın.

Anladığım kadarıyla iyi bir anne babanın üç iyi yetişmiş çocuğusunuz; siz, kardeşiniz ve abiniz.

Elbetteki mizaç unsuru var ancak ablanızın anlattığınız hayal dünyası, yaşadıkları bu aile ile hiç bağdaşmıyor . Bu noktada insanlar şaşırıyor ve tedavi öncesinde bulunuyorlar.

Aksi takdirde tekrar doğuracaktır zira saplantılı bit kişilik kendisi

çok mantıklı düşünen ve haklı bir kadınsın
ilk başta Allah yardımcın olsun
kimseye durumu açıklayamazsın ablan zaten daha sizi suçlu çıkarır sorumsuzluk abidesi
çocuklara ayrı kendi annene ve ailene ayrı üzülürsün
ablanın yaptığı hata değil suç zina işte hata bir kere yapılır şeytana uyulur belki bu kaç defa aynı şeyi yapmış
ne annesini, ne babasını, ne kardeşlerini, ne kocasını ne kendi öz çocuklarını düşünen bencillik dolu bir kadın ablan
boşansaymış eniştenden ne halt ediyorsa etseymiş gidip diğeriyle evlenseymiş
olaya gel kadın kendi kocasından ayrılmadan diğeriyle imam nikahı kıyıp vicdanını rahatlatıyor
ne de kabul olmuştur o nikah şimdi :KK14:

burada ki avukat arkadaşlar yazmışlar isterlerse çocukları alır diye keşke alamasa bu çocukları yetiştiren kadın kendi gibi yetiştirir ne ilgilenecek ne sevecek onları
ama şu an sakin olun ablanızda etrafın sakinleşmesini bekliyor bence çıkıp gelmek için
siz velayet için falan bir şey yapamazsınız ki kendinin de rızası olmayabilir

ayrıca enişteniz de adam değil
hadi üçüncü çocuğu benden değil diye istemiyor ya diğer ikisi onların ne suçu var
kendi çocuklarını mı cezalandırıyor
asıl onları annelerinin yanına bırakmaması gerekirken
adam yuvadan falan bahsediyor ne kadar acımasız

kimseyi kınamamaya burada söz vermiştim kendime ama ablanızın yaptıkları hata sınırını oldukça aşmış
bence siz çocukları şimdilik bir yere yollamayın ve velayet için de hemen uğraşmaya başlamayın yarın öbür gün gerçek babanın benim çocuğumu verin deme ihtimali var
ablanızın eniştenin hamlelerini bekleyin
yaz tatiline kadar çocukların okullarının bitmesini kendi bebeğiniz doğsun ondan sonra etraflıca düşünürsünüz

Desteğiniz ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim.. İnşallah bu olayın sonu o üç günahsız yavrunun en az hasarla atlatacağı şekilde olur. Ben herşeyin yasal yollarla olmasını istiyorum güzellikle hallolsun istiyorum onun için gayret ediyorum. Inşallah pişman olacağım bir sonuç çıkmaz mahkemeden çünkü o çocuklar ne anneleriyle ne de babalarıyla iyi bir geleceğe sahip olamayacaklar bu bir gerçek. Olur da anne veya babalarına verileceklerse yetiştirme yurduna verilmesini bile tercih ederim. Yine de bu insanlarla büyümelerinden iyidir...

Anladığım kadarıyla iyi bir anne babanın üç iyi yetişmiş çocuğusunuz; siz, kardeşiniz ve abiniz.

Elbetteki mizaç unsuru var ancak ablanızın anlattığınız hayal dünyası, yaşadıkları bu aile ile hiç bağdaşmıyor . Bu noktada insanlar şaşırıyor ve tedavi öncesinde bulunuyorlar.

Bu tür insanlar asla suçlu değildir hep mağdurdur hep kendileri temizdir hep bahaneleri vardır maalesef

Ne kadar yazık!... Bir insan kendi hayatını nasılda bu kadar değersizleştirir, anne olmak gibi kutsal bir görevi nasıl bu kadar hiçe sayar ve bu fani dünyada yaptıklarının bedelini elbet bir gün ödeyeceğini bilemeyecek kadar nasıl bu kadar cahilce davranır???? Allah ıslah etsin onu...

Size de allah sabırlar versin öncelikle çok zor bir durum, konunuzu okuyup sadece sorunuza cevap vermek istiyorum, yorumlardan açıkça habersizim konu nerelere geldi hiç bir fikrim yok...Bence siz yeğeninizi evlat edinmeye kalmayın şuanda küçük olsada eninde sonunda büyüyecek gerçekleri anlatın, ileride gerçek annesi ve babasının çıkması kuvvetle muhtemel o zaman daha büyük sarsıntı geçirir...

Annemle beraber yaşarken herkesin imreneceği bir hayatı vardı emin olun.. düşünün 3 çocuğunuz ve sizin çamaşır ütü bulaşık yemek barınma her türlü ihtiyacı anneniz tarafından karşılanıyor. Diyelim aile bütçesine katkı sağlamak istiyorsunuz güzel bir iş bulup çalışabilirsiniz anneniz sadece sizden eve vakitlice gelmenizi talep ediyor. Gel gelelim bu hayatını bitirip kendini böyle bir hayata layık gördü.. Anne babamız dördümüzü de özellikle kızlarını mücevher gibi pırlanta gibi yetiştirmişken o kendini bataklığa attı...

İnşallah bir çocuk daha doğurup bir günahsız yavrunun daha kanına girmez... zorla hastaneye yatırmak mümkün olur mu bilmiyorum. Bence doktorları bile kandıracak kadar zeki biri. Olayları kendi işine geldiği gibi anlatır yalanlarla süsler ikna eder bence onları da...

İnşallah bir çocuk daha doğurup bir günahsız yavrunun daha kanına girmez... zorla hastaneye yatırmak mümkün olur mu bilmiyorum. Bence doktorları bile kandıracak kadar zeki biri. Olayları kendi işine geldiği gibi anlatır yalanlarla süsler ikna eder bence onları da...
Maddi durumunuz el veriyorsa iyi bir özel klinik olabilir. Sanmam doktorları kaldırabileceğini ; kaç sene tıp eğitimi alıyor o adamlar..

Anlattığınız kadın ileri seviyede bipolar bozukluğu olan biri ve ara ara manik atak geçiriyor sanki. Manik hastaların bir türünün nemfomanyak olduğu vs aldatma Eğiliminde oldukları bilimsel bir gerçek. Psikologlar var forumda uğrasalar keske...

Hem bir daha doğurmasına engel olmak hem de çocukların en azından annemiz hasta diyerek kendinlerini daha az üzmelerine yarayabilir bu durum.

Naçizane çözüm önerisi tabi

bende ablanızın psikolojik rahatsız olduğunu düşünüyorum...Hatta ne yalan söyliyim bende arkadaşınız gibi anneniz ve babanızın hatalı olduğunu düşündüm, çünkü çocuklar ailenin yansımasıdır yani belki çocukken yeterince ilgilenmediler ne bileyim tacize uğradı,şiddete maruz kaldı falan diye düşündüm.Ne yazik ki gerçekten hasta olan insanlar aynen ablanız gibi psikoloğa gitmez gitsede ilaçları kullanmaz,tedaviyi ve hasta olduklarını reddederler.Hatta psikologların ünlü bir lafı var "bize gerçek hastalar gelmez , onların hasta ettikleri gelir" diye..eğer birine aşık olup aldatmış olsa karaktersiz derdim ama bahsettiğiniz insan baya baya nemfomana benziyor.farklı farklı kişilerle,başına buyruk,çocuklarını dahi hözü görmeden..normal hiçbir anne bunu yapmaz

Malesef polis zoruyla yaptırma şansınız yok :(

Maddi durumunuz el veriyorsa iyi bir özel klinik olabilir. Sanmam doktorları kaldırabileceğini ; kaç sene tıp eğitimi alıyor o adamlar..

Anlattığınız kadın ileri seviyede bipolar bozukluğu olan biri ve ara ara manik atak geçiriyor sanki. Manik hastaların bir türünün nemfomanyak olduğu vs aldatma Eğiliminde oldukları bilimsel bir gerçek. Psikologlar var forumda uğrasalar keske...

Hem bir daha doğurmasına engel olmak hem de çocukların en azından annemiz hasta diyerek kendinlerini daha az üzmelerine yarayabilir bu durum.

Naçizane çözüm önerisi tabi

Çok tesekkur ederim desteğiniz için... inşallah dediginizi başarabiliriz. Gerekirse doktorlara biz de olayların doğrusunu anlatırız, inşallah dediginiz gibi hastadır ve tedavisi mümkündür...

bende ablanızın psikolojik rahatsız olduğunu düşünüyorum...Hatta ne yalan söyliyim bende arkadaşınız gibi anneniz ve babanızın hatalı olduğunu düşündüm, çünkü çocuklar ailenin yansımasıdır yani belki çocukken yeterince ilgilenmediler ne bileyim tacize uğradı,şiddete maruz kaldı falan diye düşündüm.Ne yazik ki gerçekten hasta olan insanlar aynen ablanız gibi psikoloğa gitmez gitsede ilaçları kullanmaz,tedaviyi ve hasta olduklarını reddederler.Hatta psikologların ünlü bir lafı var "bize gerçek hastalar gelmez , onların hasta ettikleri gelir" diye..eğer birine aşık olup aldatmış olsa karaktersiz derdim ama bahsettiğiniz insan baya baya nemfomana benziyor.farklı farklı kişilerle,başına buyruk,çocuklarını dahi hözü görmeden..normal hiçbir anne bunu yapmaz

Malesef polis zoruyla yaptırma şansınız yok :KK43:

Daha önce dediğim gibi elbette anne babamın da hataları vardır. Sonuçta ilk çocukları ve onlar da tecrubesizdiler kendilerince çare aradılar sorunlara. Ablam evlendiğinde annem daha 39 yaşındaydı oradan hesap edin. Ablamın suanki yaşına yakindi yani neredeyse...
Ama ne olursa olsun annem babam evlatları bunu yapacak kadar kotu insanlar değillerdi. Yoksa diğer üçümüzde de en azından bir sorun olurdu.
Taciz demişken gerçekten ablam 8 yaşındayken okuldan geldiğinde bir adam onu kaçırmaya kalkmış, özel bölgesini ellemiş ama ablam apartmanın demirlerine sıkı sıkı tutunup çığlık atmış. Adam da komşuların fark ettigini anlayınca bırakıp kaçmış. Bu olayın üzerine bildiğim kadarıyla ablam veya ailem psikolojik bir destek filan almadi. Acaba sadece bu yaşanan olay diğer herşeyin açıklaması olabilir mi?

Daha önce dediğim gibi elbette anne babamın da hataları vardır. Sonuçta ilk çocukları ve onlar da tecrubesizdiler kendilerince çare aradılar sorunlara. Ablam evlendiğinde annem daha 39 yaşındaydı oradan hesap edin. Ablamın suanki yaşına yakindi yani neredeyse...
Ama ne olursa olsun annem babam evlatları bunu yapacak kadar kotu insanlar değillerdi. Yoksa diğer üçümüzde de en azından bir sorun olurdu.
Taciz demişken gerçekten ablam 8 yaşındayken okuldan geldiğinde bir adam onu kaçırmaya kalkmış, özel bölgesini ellemiş ama ablam apartmanın demirlerine sıkı sıkı tutunup çığlık atmış. Adam da komşuların fark ettigini anlayınca bırakıp kaçmış. Bu olayın üzerine bildiğim kadarıyla ablam veya ailem psikolojik bir destek filan almadi. Acaba sadece bu yaşanan olay diğer herşeyin açıklaması olabilir mi?
Çok büyük bir etkisi olabilir bu durumun .. Çok üzüldüm. O an ciddi bir durum olmasa bile devamlı o korkuyu ya olay tekrar ederse diye yaşamış olabilir . Kaldı ki tacize de uğramış .. Bunu görüştüğünüz uzmanlara mutlaka bildirin

Canım taciz ve kaçırmadan bahsediyorsun tabiki çok büyük bir travma keşke imkanları varsa bir destek aldırsalarmış..Kimse boşu boşuna bu hale gelmez zaten .Annen tabiki bilerek kötülük yapmak istemez evladına (tıpkı aslında ablanında bilerek yapmak istemeyeceği gibi) ama işte tecrübesizlik,bazen ihmal,belki ailenizin bile bilmediği bir akraba tarafından taciz, çok şey sebep olmuş olabilir..hani diyorsunuz ya ablam psikoloğa gidip yalan yanlış konuşuyor diye..yalan söylemiyor aslında kendi tarafında gerçekten öyle sanıyor yaşadıklarını..ablanızın ciddi patolojileri var ve tek çaresi tedavi olması..ama ne yazik ki bunun için de tek çaresi istemesi..acaba çağırıp konuşsanız ve sadece tedavi olursan seni kabul ederiz aksi takdirde artık yaptıkların hazmedilir şeyler değil diye,güzelce mantıklıca anlatsanız..siz yaparsınız gibi geliyor..tedaviyi kendisi kabul etmezse zaten iyileşemez.çünkü birkaçyıl düzenli terapi görmesi gerekiyor.birde psikiyatr belki ilaçta verir(ilaç tedavi etmez anlık olarak rahatlatır)

öncelikle geçmiş olsun allah unutturmasın. yasadığınız sey hiç kolay birşey değil.bir cok yoruma iştirak ederek özetle yorumlayacağım.küçük yiğeninizin babası kim olursa olsun annesi ablanız. sahip çıkmak yanınızda büyümesi en sağlıklısı olacaktır kanaatindeyim. ablanızın küçük yaştayken yasadığı o talihsiz olay muhakkakki bir travma oluşturmuştur beyninde.bu yaşadıklarınızla bağlantısı varmıdır yokmudur bilemem ama kendini koruma kollama güdüsünün o olay olmadan once onda hakim olduğu bir gerçek. insanın yasamak istedikleriyle yasamak istemediklerini yaşamak zorunda olduğu zaman aynı döneme denk gelince biraz bencilce davranıp kendisini düşünerek hareket edebiliyor.değerlerinin doğrularının ona öğretilenlerin hiçbir anlamı kalmıyor.o istediği şeye ulaşma gayretinde.Gözü ne evlatlarını görüyor ne de kendisine yapıştırılacak yaftayı. ablanızın yaptığı bu buyuk yanlışın günahın farkında olan biri olarak yaptıklarını kınamayın.aşağılamayın.hiç kimse ama hiç kimse bir baskasının içinden geçenlerin ne olduğunu tam anlamıyla bilemez anlayamaz.sadece anlamaya yaklaşır.hiç birimiz yarın basımıza nelerin geleceğini bilemeyiz.nelerle kimlerle sınanacağımızı.ortada bir hata var yanlış var.konunuz belli.2 yiğeninizle beraber bu küçük yiğeninizinde yanında olmanız.

Canım taciz ve kaçırmadan bahsediyorsun tabiki çok büyük bir travma keşke imkanları varsa bir destek aldırsalarmış..Kimse boşu boşuna bu hale gelmez zaten .Annen tabiki bilerek kötülük yapmak istemez evladına (tıpkı aslında ablanında bilerek yapmak istemeyeceği gibi) ama işte tecrübesizlik,bazen ihmal,belki ailenizin bile bilmediği bir akraba tarafından taciz, çok şey sebep olmuş olabilir..hani diyorsunuz ya ablam psikoloğa gidip yalan yanlış konuşuyor diye..yalan söylemiyor aslında kendi tarafında gerçekten öyle sanıyor yaşadıklarını..ablanızın ciddi patolojileri var ve tek çaresi tedavi olması..ama ne yazik ki bunun için de tek çaresi istemesi..acaba çağırıp konuşsanız ve sadece tedavi olursan seni kabul ederiz aksi takdirde artık yaptıkların hazmedilir şeyler değil diye,güzelce mantıklıca anlatsanız..siz yaparsınız gibi geliyor..tedaviyi kendisi kabul etmezse zaten iyileşemez.çünkü birkaçyıl düzenli terapi görmesi gerekiyor.birde psikiyatr belki ilaçta verir(ilaç tedavi etmez anlık olarak rahatlatır)

Bahsettiğimiz dönem 1991 senesi filan canım yani o dönemler psikologdur psikiyatr dir kimse bilmezdi annemler de düşünememişlerdir bence... olayın üzerinden o kadar uzun zaman geçti ki ben de unutmuştum. İyi ki bu konuyu buraya açmışım gerçekten farklı bakış acıları görmek iyi geldi. Herkese çok tesekkur ederim...

Back
X