Yeğenim başka adamdanmış!

Ablanızın yaptığını asla onaylamıyorum. Ancak onu keşke dinleseydiniz. Neden böyle birşey yapma ihtiyacı duydu. Ayrıca ablanızla iletişime geçip çocuklarına sahip çıkmasını yaptığı hatayı telafi etmesini ve aklı başında bir anne olarak çocuklarının yanına gelmesini isteyin. Bir anlık bir hata yapmış olabilir. Tecavüze bile uğramış kimseye söylemediği için devam ettirmiş olabilir. Bizler burada tanımadığımız için yaptığını kötü şekilde eleştiririz ama siz ailesisiniz. Bu kadar uzak durmayın ablanızdan ki daha kötü şeylere sürüklenmesin.

Bizim de bir tanıdık buna benzer birşey yaşadı. Kadın evliyken başka biriyle görüşmüş, kocası öğrenmiş kadında çocukları bırakıp gitmiş. Gittiği yerde daha kötü şeylerle karşılaşmış zor kurtulmuş adamın elinden. Aile bir süre sonra sahip çıktı. Şimdi çocukları da görüşüyorlar filan iyiler.

Demem o ki herkes hata yapar, herşey insanlar için. Ben yapmam dememek lazım. Ve siz ailesi olarak ablanıza sırt çevirmeyin. Onu yaptığı ve yapacağı yanlıştan kurtarmaya çalışın. Bir anne ne yaparsa yapsın çocuk için vazgeçilmezdir. O yüzden ablanızı hatadan kurtarın o çocukları annesiz bırakmayın.
Okuduğum en çözüm odaklı yorum sizinki oldu.Konu sahibi arkadaş bence yanlış yolda beden derseniz kadın hata yapmış ve kocası öldürür diye kaçmış annedende yaklaşım göremeyince ordanda kaçmış.Bu kadını bir dinleyin hata yapmışsada kendi hatası evlatlar onun olduğu için gel çocuklarının başında dur diyin.Ama siz sanki yangından mal kaçırır gibi o engabede çocuğu üzerinize almaya çalışıyorsunuz.Ne malum ablanızın bunu kabul edecegi yada ne malum diger adamın çocugunu size vereceği.Tamam belki niyetiniz kötü değil ama tek çözümde bu değil kendi anne babası durmuşken neden enişte ve teyze elinde büyüsün bu çocuk.Bence ablanıza destek olun tamam hata yapmış ne yapsa zamanı geriye döndüremez en azından çocuklar için o kadına destek olun.

Şimdiden psikolojisi bozuldu çocuğun geceleri ağlayarak uyanıyor ben şimdi ne yapıcam ben şimdi ne yapıcam diye sayıklıyor. Her çalan zile annem mi geldi diye koşuyor. Beni zaten anne şevkati yerine koymuş durumda 1 gün görmese ikinci gün teyzem gelsin diye tutturuyor biz de nasıl yaklaşacağımızı şaşırdık. Acaba annesinden ümit keser mi kendi kendine
Ah yavrum ya içim parçalandı kızlar ayrı çocuk ayrı valla kalbime fil oturdu şunu okuyunca nasıl dayansın çocuk daha süt kuzusu annesiz napacak bu çocuk. Ablanız çocuklarını nasıl terketti ki hadi kocayı terk etti? Üç tane evlat nasıl bıraktı gitti allah ıslah etsin, önce çocukların sonra da sizin yardımcını olsun. Ölse öldü denir şimdi bu çocuklara ne diyeceksiniz bir pedagoga götürme şansınız yok mu? Ben şimdi ne yapıcam ne ya yavrum benim oyun oynamayı düşüneceği yerde neler düşüyor kalbinde ne korkular var kim bilir

Sevindim konu sahibinin farklı bakış açılarını değerlendirecek olmasına.. Umarım çocukların lehine çözülür bir gün herşey ..

aldatma bu durum, bununla psikolojinin ne alakası var diye cahilce yorum yapanlar da umarım okuyorlardır. Bir kıssadan hisse çıkarırlar kendinlerine.

Psikoloji ile bağdaştıranlara potansiyel kocasını aldatan kadın yaftasını yapıştırmaları çok talihsiz bir yorumdu çünkü.

Herkese merhaba, konuyu çok büyük tereddütler ile açıyorum. Biliyorum yapıcı yorumlardan daha çok yıkıcı yorumlar gelecek ama en azından buna benzer olay yaşamış olan ya da aramızda avukat-hakim olan varsa belki görür de yardımcı olur diye yazıyorum...

Öncelikle sunu diyeyim tv de izleyip de bizim başımıza gelmez zannettigimiz bir olay malesef bizim ailemizin başına geldi. Hayatımın en mutlu günleri olması gereken donemde ablam yüzünden sevincimi bile yasayamiyorum...

Dün ablamın eşini aldattığını ve 2 buçuk yaşındaki yeğenimin başka bir adamdan olduğunu öğrendik.. Eniştem ablamın başka adamla görüştüğünü öğrenip oğluna dna testi yaptırmış ve biz yıllardır ayakta uyutuluyormusuz... öyle içim yanıyor ki bu günahsız yavru ne olacak bilmiyorum... biri 8. Biri 5. Sınıfa giden iki de kızları var. Ablam, enistemin aldatıldığını öğrendiğinden beri evden kaçtı 3 çocuğu da anneme bıraktı. Sadece bir kere annemi aradi annem de benim senin gibi bir kızım yok diyerek yüzüne kapattı engelledi numarayı. Eniştem de aklını kaçırmak uzere çocukları yuvaya birakcam filan diyor ama annem asla kimseye vermem torunlarımı diyor. Ablamdan zaten çoktan vazgeçtik 33 yaşında kadın ne hali varsa görsün...

Simdi benim sorum çocuklarla ilgili. Hadi kızlar gene bir nebze büyüdüler ama bu bebek ne olacak? Eşimle konuştuk yeğenimi bizim uzerimize almak istiyoruz. Boyle resmi olarak babası belli değil bir çocuk olarak yasarsa çok büyük zorluklar yaşayacak. İlerde çok sıkıntılar çekecek. Yavrum hic birsey anlamıyor hala canım babam diye enisteme sarılıyor icim parçalanıyor... eniştem ben nüfusumdan çıkarcam diyor boşanma davası da açtı. anne zaten ortada yok. Öz babası kim belli değil... mahkemede çocuğu üstümüze almayı talep edebilir miyiz bilmiyorum. Tc. Mahkemesi bu namussuz kadını adam yerine koyar mı? Yeğenim benim canımdır öz evladımdan farksızdır. Onun hayatının mahvolmasını istemiyorum.

Lütfen bilen biri yol göstersin ne yapmamız lazım şimdi bizim. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Daha önce yaşadığım hiç bir acıya benzemiyor bu
Ben işin içinden çikamadim . Ablanız çocuklarını bir süreliğine mi bıraktı yoksa almayı düşünüyor mu . hem enisteniz ne olursa olsun o bebeği yargilamasin. Sonuçta baba demiş Yavrucak . bebeğin dışındaki kardeşler yurdami verilecek of Allahimm sen yardım et . Çocuklar için adliyeye bir git Daniş . Allah kolaylık versin .zor bir durum ...

Benzer bir olay duydum ben yengesinden çocuğu olan, hayretler içinde kalmıştım bir insan nasıl abisinin hanımına göz diker diye. Göz dikmeyi bırak planlı olarak çocuk sahibi olmuşlar, babanın haberi yok tabi. Neyse ablanıza diyecek sözüm yok ama çocuğu diğer çocuklarınızdan ayırt etmeyecek ve bakma gücünüz varsa iyi düşünmüşsünüz. Allah yardımcınız olsun var böyle olaylar kimin başına geleceği belli olmaz. Sabır diliyorum.
Sizin haberiniz varsa babanin da haberi olmustur dimi..planli derken kocasindan cocugu olmuyor muydu konudan cok bu yorum dikkatimi cekti benimde.

Ben işin içinden çikamadim . Ablanız çocuklarını bir süreliğine mi bıraktı yoksa almayı düşünüyor mu . hem enisteniz ne olursa olsun o bebeği yargilamasin. Sonuçta baba demiş Yavrucak . bebeğin dışındaki kardeşler yurdami verilecek of Allahimm sen yardım et . Çocuklar için adliyeye bir git Daniş . Allah kolaylık versin .zor bir durum ...

Ablamın niyetini acikcasi biz de bilmiyoruz.. cocuklara zaten bu yasa kadar annem babam bakmışlardı, babaları da anneleri de sorumluluk sahibi insanlar olmadılar hic bir zaman. Annem çocukların üçünü de kimseye vermem diyor ama olur da mahkeme anne veya babasına vermeye kalkarsa elimden gelen her şekilde onların anne babalık görevlerini yerine getiremeyeceğini ispatlamaya çalışacağım. Anne babalarında olmasındansa yetiştirme yurdunda kalmalarını tercih ederim...

Basına gelmeyen bılmez ama enıstenın cocuga bi bagliligi olmustur bu sürede illa biolojık baba olmak gerekmez. Ben düsünüyorum yıllardir bu yütüo bagrıma bastıgım cocugun benim olmadogını bilsrmdr sevgim degismez vermem onu kımseyr

Basına gelmeyen bılmez ama enıstenın cocuga bi bagliligi olmustur bu sürede illa biolojık baba olmak gerekmez. Ben düsünüyorum yıllardir bu yütüo bagrıma bastıgım cocugun benim olmadogını bilsrmdr sevgim degismez vermem onu kımseyr

Onun da hala ici gidiyor zaten, yanina gelemiyor ama telefonda onu soruyor hala.. kızlardan bile daha düşkündü çünkü oğlana.. ama yine de ona kızamıyorum çünkü ben bile yavrucağın yüzüne baktıkça aklıma iğrenç şeyler geliyor kim bilir o neler hissediyordur diyorum...

Ablamın niyetini acikcasi biz de bilmiyoruz.. cocuklara zaten bu yasa kadar annem babam bakmışlardı, babaları da anneleri de sorumluluk sahibi insanlar olmadılar hic bir zaman. Annem çocukların üçünü de kimseye vermem diyor ama olur da mahkeme anne veya babasına vermeye kalkarsa elimden gelen her şekilde onların anne babalık görevlerini yerine getiremeyeceğini ispatlamaya çalışacağım. Anne babalarında olmasındansa yetiştirme yurdunda kalmalarını tercih ederim...
Valla kardeş bence 3 ü birbirinden ayrilmamali çocuklar hep sevsin bir birlerini o yüzden yurt işine tepki verdim . benim kurs hocam boşanmıştı bir çocuğu anneye birini babaya veriyorlardı annesi dedi ya ikisininde ben alırım ya da babasında ikiside kalsın ayrılmasınlar uzak buyumesinler demişti . şimdi kadın çocuklarına hasret . tek düşüncesi bir arada olmalariydi . bilmiyorum Allah sabir versin bu işler zor :KK43:

Bence annen ve baban üzerine alsın. Zaten hep bakacak olan onlarmış ve biz öz anne baba olmayacağız kimlik için diyorsun, dedesi ve anneannesinin adı yazılsın. Üçüne de annenler bakacak anlaşılan.
Sen zaten hamilesin bebeğin doğduğunda yeterince ilgilenebileceğini sanmıyorum, yanlış anlama yeni doğan her bebek zor yani. Çocuk kardeşleriyle annende yaşasa daha iyi olur anne baba zaten gitmiş, bir de kardeşleri olmazsa hırçın olur, sende bebeğin gazı uykusu maması bezi derken yeterince ilgilenemezsin.
bence de anane ve dede üzerine alsın,bildiğim kadarı ile onlar alabiliyor.
ileride hayat şartları ne duruma getirir bilinmez kocanız ve siz daha sonra Allah göstermesin boşanabilir ve yahut mirasta sorun çıkabilir en iyisi annenizin ve babanızın üzerine alması.

bence de anane ve dede üzerine alsın,bildiğim kadarı ile onlar alabiliyor.
ileride hayat şartları ne duruma getirir bilinmez kocanız ve siz daha sonra Allah göstermesin boşanabilir ve yahut mirasta sorun çıkabilir en iyisi annenizin ve babanızın üzerine alması.

Babam vefat etti canım..

Benzer bi durumu bizzat kendim yaşadım, zaten bu yüzden dikkatimi çekti bu konu ve geldim buraya. Bu yaşımda ben yaşadıklarımı kaldıramazken o küçücük çocuğun da sizin de Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum. Ben kendi adıma kendi durumumu hiç öğrenmemiş olmayı herseyden çok isterdim, sanırım o yüzden de o çocuğun hiç öğrenmemesini diliyorum . Böyle şeyleri yaşayabilecegi aklının ucundan gecmezken insanın yaşamak tahmin edilemicek kadar zor gerçekten yaşamadan bilinebilecek şeyler değil umarım herşey en doğru şekilde sonuçlanır hem siz hem o küçücük günahsız çocuk en az zararla sıyrılırsınız bu işten, Allah yardımcınız olsun

Benzer bi durumu bizzat kendim yaşadım, zaten bu yüzden dikkatimi çekti bu konu ve geldim buraya. Bu yaşımda ben yaşadıklarımı kaldıramazken o küçücük çocuğun da sizin de Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum. Ben kendi adıma kendi durumumu hiç öğrenmemiş olmayı herseyden çok isterdim, sanırım o yüzden de o çocuğun hiç öğrenmemesini diliyorum . Böyle şeyleri yaşayabilecegi aklının ucundan gecmezken insanın yaşamak tahmin edilemicek kadar zor gerçekten yaşamadan bilinebilecek şeyler değil umarım herşey en doğru şekilde sonuçlanır hem siz hem o küçücük günahsız çocuk en az zararla sıyrılırsınız bu işten, Allah yardımcınız olsun

Canım inan ne diyeceğimi bilmiyorum, şuan sanki karşımda yeğenimin geleceği varmış gibi oldum ve dilim tutuldu... malesef hiç birimiz anne-babamizi seçemiyoruz ve malesef onların yaptığı hatalar bizlerin bazen böyle hayatına mal oluyor..
İnşallah bundan sonraki hayatında rabbim işinden, eşinden evladından yüzünü güldürsün, sana ve böyle kendisinin hic bir sucu olmadığı halde doğar dogmaz bu kaderi yasayan tüm gunahsizlara dayanma gücü ve hayatlarını doğru yönlendirebilme fırsatı versin...

Cnm çocugun direk olarak üzerinize alamazsıniz diye düsunuyorum cocuk esirgeme kurumuna alirlar sanirim enisten sildirirse nufusundan annede ortada yok.hani ablana duser bu durumda cocuga bakmak. Evlat edinme kanunlari cok sıkı. Annen belki ben bakarim derse mahkemede velayetini mahkeme annenin üzerine verebilir. Mesela cocugunnkimligindede ablanin adi yazar yine baba olarakda rastgele bir isim yazar (eger öyle bi durum olursa kendi babanizjn isminin yazdirabilirsiniz) bu sekilde olabilir yada sanada ver bilirler veleyetini ama nufusunuza geciremezsiniz benim bildigim. Yinede bu konuda emsal davalara bakilmasi gerekir. Bir avukatla görüşün. Bir avukat ciksadanyazsa surda daha guzel olur. Benim kuzenimim basinada geldi karisi birini buldu gitto cocuklar kendindendi neyseki ama kuzenin kknusma ve duyma engelli mahkeme teyzem ve enisteme cocuklarin velayetini vereyim size istiyosaniz istemiyosaniz esirgeme kurumuna gondercez cocuklari demisler teyzem ve enistem aldi velayeti. nufuslari hala kendi baba ve annesinde. Bana cocuk ablanin nufusunda kalirmis gibime geldi belki ablan cikip evlatlik veriyorum derse o baska.

Herkese merhaba, konuyu çok büyük tereddütler ile açıyorum. Biliyorum yapıcı yorumlardan daha çok yıkıcı yorumlar gelecek ama en azından buna benzer olay yaşamış olan ya da aramızda avukat-hakim olan varsa belki görür de yardımcı olur diye yazıyorum...

Öncelikle sunu diyeyim tv de izleyip de bizim başımıza gelmez zannettigimiz bir olay malesef bizim ailemizin başına geldi. Hayatımın en mutlu günleri olması gereken donemde ablam yüzünden sevincimi bile yasayamiyorum...

Dün ablamın eşini aldattığını ve 2 buçuk yaşındaki yeğenimin başka bir adamdan olduğunu öğrendik.. Eniştem ablamın başka adamla görüştüğünü öğrenip oğluna dna testi yaptırmış ve biz yıllardır ayakta uyutuluyormusuz... öyle içim yanıyor ki bu günahsız yavru ne olacak bilmiyorum... biri 8. Biri 5. Sınıfa giden iki de kızları var. Ablam, enistemin aldatıldığını öğrendiğinden beri evden kaçtı 3 çocuğu da anneme bıraktı. Sadece bir kere annemi aradi annem de benim senin gibi bir kızım yok diyerek yüzüne kapattı engelledi numarayı. Eniştem de aklını kaçırmak uzere çocukları yuvaya birakcam filan diyor ama annem asla kimseye vermem torunlarımı diyor. Ablamdan zaten çoktan vazgeçtik 33 yaşında kadın ne hali varsa görsün...

Simdi benim sorum çocuklarla ilgili. Hadi kızlar gene bir nebze büyüdüler ama bu bebek ne olacak? Eşimle konuştuk yeğenimi bizim uzerimize almak istiyoruz. Boyle resmi olarak babası belli değil bir çocuk olarak yasarsa çok büyük zorluklar yaşayacak. İlerde çok sıkıntılar çekecek. Yavrum hic birsey anlamıyor hala canım babam diye enisteme sarılıyor icim parçalanıyor... eniştem ben nüfusumdan çıkarcam diyor boşanma davası da açtı. anne zaten ortada yok. Öz babası kim belli değil... mahkemede çocuğu üstümüze almayı talep edebilir miyiz bilmiyorum. Tc. Mahkemesi bu namussuz kadını adam yerine koyar mı? Yeğenim benim canımdır öz evladımdan farksızdır. Onun hayatının mahvolmasını istemiyorum.

Lütfen bilen biri yol göstersin ne yapmamız lazım şimdi bizim. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Daha önce yaşadığım hiç bir acıya benzemiyor bu
Kendi öz kardeşinize ablanıza namussuz diye hitap etmenizi esefle kınıyorum kusura bakmayın o sizin ablanız ne yapmış olursa olsun ne hata işlemiş olursa olsun sizin onun Hakkı'nda Böyle konuşmaya Hakkı'nız yok günahı boynuna der geçersiniz yarın Birgün kimin ne olacağı belli değil çünkü
ablanızdan öğrenin babası kimmiş çözüm bulmaya çalışın o çocuk ilerde büyük sorunlar yaşayacak belli ki herşey konuşa konuşa yoluna girer naçizane tavsiyem

Mahkeme yeniden test isteyecek, ustelik 3 cocuk icinde. Adli tip ta yapilacak. Ablaniza soy bagi kurulmasi icin bebegin babasini soracak, ablan bilgi verirse suphelilerden dna alinacak vs vs
Dava sureci uzun. Ne kadar zamanda biter bilinmez. Yegenleriniz ailenize verilmeyebilir. Baba ve anne var, isterlerse yurda birakirlar. Bu yuzden babayla uzlasmaya calisin. Zor ama bu surecte...

Sizin cocugu ustunuze almaniz doğru olmaz. Bu fikrinize karsiyim. Esiniz uzun vadede sorun haline getirebilir bunu. Ya da ailesi. Sizin duzeninizin bozulmasina sebep olacak seyleri asla yapmayin.
Babaniz yapabilir bunu.. yanlış bilmiyorsam zaten yegeniniz babanizin uzerine geciyor boyle bir durumda. Anne soyadini alarak.

Sizde yegeninize bakabilirsiniz, ilgilenerek onu cok severek yasadigi sureci kolay atlatmasini saglayabilirsiniz.

Bebeğinizi dusunun kendinizi uzmeyin mumkun oldugunca..

Kendi öz kardeşinize ablanıza namussuz diye hitap etmenizi esefle kınıyorum kusura bakmayın o sizin ablanız ne yapmış olursa olsun ne hata işlemiş olursa olsun sizin onun Hakkı'nda Böyle konuşmaya Hakkı'nız yok günahı boynuna der geçersiniz yarın Birgün kimin ne olacağı belli değil çünkü
ablanızdan öğrenin babası kimmiş çözüm bulmaya çalışın o çocuk ilerde büyük sorunlar yaşayacak belli ki herşey konuşa konuşa yoluna girer naçizane tavsiyem

Namussuza namussuz denir başka ne denir ?

3 tane evladını kadıncağıza bırakmış kaçmış derdi başından aşkın
sizde gelmişsiniz burda absürt saçma sapan bir eleştiri yapmışsınız.

Pek bir değişiklik olmadı açıkçası. Ablam hala ortada yok, aramıyor sormuyor gelmiyor öldü mü kaldı mı onu bile bilmiyoruz işin aslı...

Eniştemin en küçük yeğenime davranışları çok şükür kötü değil artık hiç kıyamıyor. Tamam çok sık gelmiyor gitmiyor o da ama geldiğinde öz baba gibi ilgileniyor Allah razı olsun. Boşanma davası hazirandaymış, eniştem bizimle pek konuşmuyor bu meseleleri ama sanırım çocuğu reddetmeyecek yani babası olmadığını iddia etmeyecek. Ederse ondan sonraki süreçte biz devreye gireceğiz artık şimdilik o konuda beklemedeyiz.

Bu arada kızları da psikoloğa götürmeye devam ediyoruz çok şükür onlarda bir sıkıntı yok. Psikolog da dedi zaten bunca yaşanmışa rağmen ikisi de çok sağlıklı zihin yapısına sahip diye. Oğlan yeğenim de hala anneyi sayıklıyor ama çok şükür içine kapanık veya agresif bir tavrı yok mutlu bir çocuk elhamdülillah.

Back
X