Yeğenim başka adamdanmış!

çocuklar için çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. biz hamile kalırken, hamilelik sürecinde bile bin bir emek veriyoruz. sağlıkla doğsunlar diye. karnımızda bile o yavruları çok seviyoruz bağlanıyoruz, bişey olacak diye diken üstünde duruyoruz. doğunca apayrı bir emek. hastlanınca, düşünce bizim canımız daha çok yanıyor. kimi kadınlara da ne kolay geliyor doğsun, bıraksın gitsin. Kınamak da istemem böyle şeyleri hiç, korkarım çünkü ama Allah ablanıza akıl fikir ve vicdan versin demekten başka birşey gelmiyor elimden. yeğenler sizin gibi teyzeleri olduğu için en azından bi nebze olsun rahattırlar.

kimlikleri adamin üstüne yada öteki karisinin adina yaptıysa gözükmez.

Sonuçta doğum belgesi kendi adına veriliyor başkasının üzerine yapmak bu kadar kolay mı bilmiyorum. Ayrıca adam evli mi değil mi onu da bilmiyorum tabi

Tabi ki özlüyorlar... Kızlar belli ki içine atıyor ama küçük olanin hep dilinde annesi var.

Umurunda olduğunu pek düşünmüyorum ya.. en azından kızların okuluna gelebilirdi onları görebilirdi ama maalesef öyle bir adım bile atmadı...
yazık ya kıyamam kadin başka adamdan çocuklari doğurmuş ya.. özlemez. özlemlerini bebege atiyordur. kimsesi yok nasıl tek başina doğum yaptı aklım almiyor adam da uyuşturcu bagimlisiymiş.. Allah akıl fikir versin ablaniza.

Sonuçta doğum belgesi kendi adına veriliyor başkasının üzerine yapmak bu kadar kolay mı bilmiyorum. Ayrıca adam evli mi değil mi onu da bilmiyorum tabi
öle yapan var yinede doğum belgesi aldi mi ?
bilemezsin ki..
doğu da evli olan adam üstüne kuma getiriyo kumadan cocuk doğuruyo cocuğun annesi kumanin adi degil evli olduğu kadinin üzerine yapıyolar.

yazık ya kıyamam kadin başka adamdan çocuklari doğurmuş ya.. özlemez. özlemlerini bebege atiyordur. kimsesi yok nasıl tek başina doğum yaptı aklım almiyor adam da uyuşturcu bagimlisiymiş.. Allah akıl fikir versin ablaniza.

Uyuşturucu meselesini örnek amacıyla verdim canım kesin bişey değil yani. Yine de evli barkli 3 çocuklu kadınla birlikte olan adamlarin düzgün insanlar olmayacağı da kesin.

Ekleme: Çoğunlukla çocuğu sen değil annen baban üstüne alsın diyen oldu, malesef babamı kaybettik o yüzden öyle bir ihtimal yok...

Herkese merhaba, konuyu çok büyük tereddütler ile açıyorum. Biliyorum yapıcı yorumlardan daha çok yıkıcı yorumlar gelecek ama en azından buna benzer olay yaşamış olan ya da aramızda avukat-hakim olan varsa belki görür de yardımcı olur diye yazıyorum...

Öncelikle sunu diyeyim tv de izleyip de bizim başımıza gelmez zannettigimiz bir olay malesef bizim ailemizin başına geldi. Hayatımın en mutlu günleri olması gereken donemde ablam yüzünden sevincimi bile yasayamiyorum...

Dün ablamın eşini aldattığını ve 2 buçuk yaşındaki yeğenimin başka bir adamdan olduğunu öğrendik.. Eniştem ablamın başka adamla görüştüğünü öğrenip oğluna dna testi yaptırmış ve biz yıllardır ayakta uyutuluyormusuz... öyle içim yanıyor ki bu günahsız yavru ne olacak bilmiyorum... biri 8. Biri 5. Sınıfa giden iki de kızları var. Ablam, enistemin aldatıldığını öğrendiğinden beri evden kaçtı 3 çocuğu da anneme bıraktı. Sadece bir kere annemi aradi annem de benim senin gibi bir kızım yok diyerek yüzüne kapattı engelledi numarayı. Eniştem de aklını kaçırmak uzere çocukları yuvaya birakcam filan diyor ama annem asla kimseye vermem torunlarımı diyor. Ablamdan zaten çoktan vazgeçtik 33 yaşında kadın ne hali varsa görsün...

Simdi benim sorum çocuklarla ilgili. Hadi kızlar gene bir nebze büyüdüler ama bu bebek ne olacak? Eşimle konuştuk yeğenimi bizim uzerimize almak istiyoruz. Boyle resmi olarak babası belli değil bir çocuk olarak yasarsa çok büyük zorluklar yaşayacak. İlerde çok sıkıntılar çekecek. Yavrum hic birsey anlamıyor hala canım babam diye enisteme sarılıyor icim parçalanıyor... eniştem ben nüfusumdan çıkarcam diyor boşanma davası da açtı. anne zaten ortada yok. Öz babası kim belli değil... mahkemede çocuğu üstümüze almayı talep edebilir miyiz bilmiyorum. Tc. Mahkemesi bu namussuz kadını adam yerine koyar mı? Yeğenim benim canımdır öz evladımdan farksızdır. Onun hayatının mahvolmasını istemiyorum.

Lütfen bilen biri yol göstersin ne yapmamız lazım şimdi bizim. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Daha önce yaşadığım hiç bir acıya benzemiyor bu

18 Eylül 2016 güncellemesi: Sanırım korktuğum başıma geldi ve ablam yeniden hamile... (sayfa 67 de anlattım)

3 Kasım 2016 güncellemesi: Ablam ve eniştem boşandı, eniştem yeğenimin kendisinden olmadığını öne sürmedi mahkemede.(Sayfa 83 te ayrıntılı açıkladım.)

6 Kasım 2017 güncellemesi: ablam şimdi de beşinci çocuğuna hamileymis. Allah'ım sana geliyorum :KK43: ne diye şaşırıyorum bilmiyorum...
Anneniz ablanıza senin gibi çocuğum yok dediğinde sorumluluktan kurtulabiliyor mu? Öyle ise güzelmiş gerçekten. Neden ablanıza da sahip çıkmadınız? Belki psikolojik desteğe ihtiyacı vardı. Destek olunsa diğer hataları ve çocukları yapmayacaktı belki de. "33 yaşında kadın ne hali varsa görsün" deyince kardeş mi olunuyor?

Ay yavrum kıyamam :KK43:
Canım bizim de bir akrabamızın başına benzer bir olay geldi. Bizim çocuk başkasından değil ama yenge akrabamızı aldatmış, ortaya çıkınca çekip gitti ailesi de istemedei. Sonra başına çok şey gelmiş. Şimdi ailesiyle görüşmeye başlamış diye duydum ama bizim olay bi 10 yıl önce falan oldu.
Enişten ne dese ne yapsa haklı. Ama o çocuğa sahip çıkın kimseye vermeyin onu :KK43: çok üzüldüm ufaklığa. Halen baba diye sarılmaya çalışıyormuş kıyamam :KK43:
Aileler çok hatalı kusura bakmayın, hata yaptı diye benim çocuğum değil demek istememek ile anne-baba olunmuyor. Hepsinin suçu var.

Anneniz ablanıza senin gibi çocuğum yok dediğinde sorumluluktan kurtulabiliyor mu? Öyle ise güzelmiş gerçekten. Neden ablanıza da sahip çıkmadınız? Belki psikolojik desteğe ihtiyacı vardı. Destek olunsa diğer hataları ve çocukları yapmayacaktı belki de. "33 yaşında kadın ne hali varsa görsün" deyince kardeş mi olunuyor?

Bu yaşına kadar hep destek olduk bir faydasını göremedik bir de bunu deneyelim bakalım :)

Bu yaşına kadar hep destek olduk bir faydasını göremedik bir de bunu deneyelim bakalım :)
Senelerdir deniyorsunuz sanırım bunu da, yaptığınız konu güncellemelerinden belli. Bir de dert sahibi olan sizsiniz gülümseyen siz, bilemedim. Aileniz sırt dönmüş diye sizin de sırt dönmeniz gerekmezdi, sevmediğiniz çok belli oluyor. Ne demek gerekiyor hmm altın gibi bir kalbiniz var gerçekten, yeğeninizi sahiplenmeye çalışıyorsunuz, ailenin en iyi en akıllı kızı sizsiniz :)

Senelerdir deniyorsunuz sanırım bunu da, yaptığınız konu güncellemelerinden belli. Bir de dert sahibi olan sizsiniz gülümseyen siz, bilemedim. Aileniz sırt dönmüş diye sizin de sırt dönmeniz gerekmezdi, sevmediğiniz çok belli oluyor. Ne demek gerekiyor hmm altın gibi bir kalbiniz var gerçekten, yeğeninizi sahiplenmeye çalışıyorsunuz, ailenin en iyi en akıllı kızı sizsiniz :)

Benim vicdanım rahat çünkü elimden geleni fazlasıyla yaptım zamanında. Şimdi artık tek düşündüğüm yeğenlerime, aileme daha fazla zarar vermesine engel olmak. O kendi yolunu çizdi. Gittiği yerde mutlu olsun. Ben kocasını -en az- üç ayrı adamla aldatan, 6 ay kocasının kirasını ödediği evde kocasının aldığı yatakta beraber olup üstüne üstlük sevgilisinden yaptığı çocuğu da kocasının üzerine yamayan bir kadının sırf ablam diye peşinden koşacak değilim. Gün gelir çıkar karşımıza ben tedavi oldum der, hatasına gunahina tövbe eder, düzgün bir yaşantı sürer o zaman elbette hayatımızda yeri olabilir.

Benim vicdanım rahat çünkü elimden geleni fazlasıyla yaptım zamanında. Şimdi artık tek düşündüğüm yeğenlerime, aileme daha fazla zarar vermesine engel olmak. O kendi yolunu çizdi. Gittiği yerde mutlu olsun. Ben kocasını -en az- üç ayrı adamla aldatan, 6 ay kocasının kirasını ödediği evde kocasının aldığı yatakta beraber olup üstüne üstlük sevgilisinden yaptığı çocuğu da kocasının üzerine yamayan bir kadının sırf ablam diye peşinden koşacak değilim. Gün gelir çıkar karşımıza ben tedavi oldum der, hatasına gunahina tövbe eder, düzgün bir yaşantı sürer o zaman elbette hayatımızda yeri olabilir.
Çalışıyor mu? Geliri var mı? Sigortası var mı? Nasıl tedavi olacak? Bu kadar istenmediği bir ortamda yoldan çıkmış bir kere istenmediğinin farkında neden dönsün ki... Sizi burada anlamaya çalışan çok insan var ben anlamasam da olur, burada incelenmesi gereken konu ablanız ve ailenizin tutumu bence. Yoksa sizinle empati yapmam çok kolay olur. Ablanızla empati kurulması gerekiyor. Yoksa hiçbir şey çözülmez. Bence ciddi psikolojik sorunları olabilir, belki de yatarak tedavi olması gerekiyor.

Çalışıyor mu? Geliri var mı? Sigortası var mı? Nasıl tedavi olacak? Bu kadar istenmediği bir ortamda yoldan çıkmış bir kere istenmediğinin farkında neden dönsün ki... Sizi burada anlamaya çalışan çok insan var ben anlamasam da olur, burada incelenmesi gereken konu ablanız ve ailenizin tutumu bence. Yoksa sizinle empati yapmam çok kolay olur. Ablanızla empati kurulması gerekiyor. Yoksa hiçbir şey çözülmez.

Babamdan kalan emekli maaşi var ona başvurup sigortadan yararlanabilir ama basvurmamis çünkü annem hala tam maaş alıyor. Bu kadar istenmediği yer dediğiniz kapıyı kaç kere çaldı 3 yılda ki biz onu istemiyor olduk. Esas kendisi bizi ve evlatlarını hayatında istemedi kendine yeni bir hayat kurdu. Ne yapalım yani zincirle eve mi baglayalim?

Çalışıyor mu? Geliri var mı? Sigortası var mı? Nasıl tedavi olacak? Bu kadar istenmediği bir ortamda yoldan çıkmış bir kere istenmediğinin farkında neden dönsün ki... Sizi burada anlamaya çalışan çok insan var ben anlamasam da olur, burada incelenmesi gereken konu ablanız ve ailenizin tutumu bence. Yoksa sizinle empati yapmam çok kolay olur. Ablanızla empati kurulması gerekiyor. Yoksa hiçbir şey çözülmez. Bence ciddi psikolojik sorunları olabilir, belki de yatarak tedavi olması gerekiyor.

Davranış bozukluğu olan insanların bir çoğunun psikiyatrik bozukluğu yoktur.Yetişkin insanlar da davranışlarının sorumluluğunu alabilmelidir.Bu kadında gemileri yakarak gitmiş,onun hayatı yaşama şekli bu.Kendisinden başka kimsenin de bu tercihi değiştirebileceğini sanmıyorum

Davranış bozukluğu olan insanların bir çoğunun psikiyatrik bozukluğu yoktur.Yetişkin insanlar da davranışlarının sorumluluğunu alabilmelidir.Bu kadında gemileri yakarak gitmiş,onun hayatı yaşama şekli bu.Kendisinden başka kimsenin de bu tercihi değiştirebileceğini sanmıyorum

Bu çok yerinde bir tespit oldu. Elbette biz de isterdik düzgün bir hayatı olsun evlatlarının başında olsun ama şimdiki haliyle çocuklarına ne kadar örnek bir anne olabilir ki biz onun peşinden kosalim?

Bu teşhisi psikolog ya da psikiyatr koyabilir. Konu sahibi böyle bir şeyden bahsetti mi bilmiyorum. Kişi tabi ki kendisi istemeden tedavi olamaz ama ruhsal bozukluklar sebebiyle de bu durumda olabilir. İlaç tedavisi ve terapi bu tarz insanlarda faydalı olabiliyor. Ablanızın tek yaşam amacı çocukları değil, ne yaparsanız yapın ablanız ve annenizin de kızı. Vazgeçip, ne hali varsa görsün demek de çözüm değil maalesef. Yeğeninizi evlat edinsenizde mevcut bozuk sistemde yeni çocuklar ekleniyor güncellemelerinize göre, onlar ne olacak? Sanki birilerinden intikam alıyor gibi, kendini de düşünmüyor düşünen insan bunları yapmaz. Kesinlikle normal değil kafa yapısı.

Kadının ahlaksızı çok kötü bişey Allah ıslah etsin insanları kınamayı doğru bulmam ama Yazık insan çocuklarını hiçmi düşünmez hiç bi erkek için deymez evlatlarına bunları yaşatmayı

Bu teşhisi psikolog ya da psikiyatr koyabilir. Konu sahibi böyle bir şeyden bahsetti mi bilmiyorum. Kişi tabi ki kendisi istemeden tedavi olamaz ama ruhsal bozukluklar sebebiyle de bu durumda olabilir. İlaç tedavisi ve terapi bu tarz insanlarda faydalı olabiliyor. Ablanızın tek yaşam amacı çocukları değil, ne yaparsanız yapın ablanız ve annenizin de kızı. Vazgeçip, ne hali varsa görsün demek de çözüm değil maalesef. Yeğeninizi evlat edinsenizde mevcut bozuk sistemde yeni çocuklar ekleniyor güncellemelerinize göre, onlar ne olacak? Sanki birilerinden intikam alıyor gibi, kendini de düşünmüyor düşünen insan bunları yapmaz. Kesinlikle normal değil kafa yapısı.

Babam hayattayken ablamı doktora götürdü ama ablam asıl bu doktor deli diyerek ilaçları kullanmadı terapiye de devam etmedi. Kendisi hatalı olduğunu görmedikce bizim elimizden birşey gelmiyor malesef. Doğan çocukların da babalarının aklı başında biri olmasını temenni ediyorum. Belki ablam da arkamda artık ailem yok diye düşünür de bunlara düzgün annelik eder ne bileyim...

haklı olduğunuz yerler var yok değilde siz şu anda evden çıkıp gitseniz ailenizden kimseyle görüşmek istmeseniz sizi kim zorla ailenizle görüştürebilir hiç kimse belli ki bu kadın görüşmek istemiyor çocuklarına uzaktan bile olsa gelip bakıp bakıp gidebilir ya da görüşme teşebbüsünde bulunabilir hayatından memnun ki iki tane daha çocuk yapmış herşeyi psikolojik sebeplere bağlarsak ülkede normal adam kalmaz

Back
X