açılın ben biyoloğum
evet mahkeme kararıyla test yapılıyor ama şüphe duyan insanlar da genetik merkezlerinde gayet test yaptırabilir -gelin ben yapayım demiyorum ama bal gibi de yapılıyor, çok iyi biliyorum Hatta her 4 testten 1 tanesinde baba baba zannedilen kişi çıkmıyor. Dahası bazen anne de anne çıkmıyor..olaylay olaylar.
hukukçu değilim ama DNA testi yapılan bir sektörde olarak bildiğim şu ki; anne ahlaksız da olsa, öyl ben çocuğu üstüme alıyorum kimse di-ye-mez. Öyle olsaydı şu memlekette binlerce vesikalı hayat kadını var. hepsinin çocuğunu devlet alır başkalarına verirdi.
Boşanbma davası ile çocuğun velayeti başka konu nüfusu ie başka konu. Enişteniz kadından boşanmak için dava açar. Sonra nesebin reddi davası açar, bu çocuk benden değil der. Mahkeme test ister, Resmi testle hem çocuğun babası olmadığı hem kadının ahlaksızlığı kanıtlanmış olur. Enişteniz bunu talep edince, çocuk babanın nüfusundan düşer (bildiğim kadarıyla otomatik düşmüyor bunun için ayrı dava açılıyor) . Erkeğin nüfusundan düşen çocuk zaten bildiğim kadarıyla otomatik olarak kadının babasının nüfusuna kaydediliyor.
Ancak ablanız gelir, imza verir, ben çocuğumu devlete vermek istiyorum bakamam der. Devlet himayesine girer sonra siz başvuru yapar, biz kendimiz almak istiyoruz dersiniz. Olsa olsa bu yolla olur.