Yeğenim başka adamdanmış!

öncelikle günaydın herkese.
bence ablanız annenizi aradığında konuşmak için çağırın.şöyle ki ne yapmayı düşünüyor mahkeme öncesi daha doğrusu bu yola girmeden önce öğrenmiş olursunuz.oan göre yolunuza çizersiniz çocuklarla ilgili.
mesela yurda mı vermek istiyor,ona göre konuşursunuz avukatla,ne yapmanız gerektiğini,ki herkes sornasında koruyucu aile olabileceğinizi söylüyor,bu durumda ablanız da sizi tehdit edemez çocuklarla.
yoksa yanına almak mı istiyor,bu duruma göre,çocukları belki de elindne almak için birşeyler yapacaksınız.
dediğim gibi önce ablanın tutumu öenmli..

Hic bir zaman anne babama layık bir evlat olmadi. Bir ailenin çocuklarının toplam yaramazlık hakkini o kullandı diyebilirim :) Her zaman hatalar yaptı ama hatalarını kabul etmeyip hep annemi babamı suçlardı. Tabi annem babam bugunlere kadar gelebileceğimizi tahmin edemezlerdi heralde.. hep cocukluktur gençliktir diye görmezden geldiler.
İlk gelen görücüye aşık olmasından anlaşılmıştır herhalde ne kadar çocuk olduğu... annem babam da evlenince belki durulur diye düşündüler herhalde razı oldular. 2 yıl nişanlı kalmak üzere anlaşmışlardı aslında buyukler ama ablam illa evlenmek istedi 6 ayda evlendiler. Sonra hemen 1 ay sonra ilk bebeğine hamile kaldı ona da annelik etmedi akli hep havadaydı. Evliliği evcilik sandı sorumluluğunu kaldıramadı. Benim yanında bile kaç kere internette erkeklerle konusurdu. O yasta doğru yanlış muhakemesi yapamıyordum bana da sen benim sırdaşımsin derdi beni alet ederdi. 3 yıl sonra da 2. Kızını dünyaya getirdi ama yine ona da annelik etmedi. Abim 2. bebek daha küçücükken ablamın internetten bir adamla konuşmalarını yakalamış (cinsel içerikli) abim daha 19 yaşındaydı onun da birsey yapmaya gücü yetmedi. Annem babam üzülmesin diye hep sir dedik sakladık onların bildiği gördüğü şeyler elbette vardı ama olayların hepsini bilmiyorlardi. Yıllarca birikti birikti en sonunda bir gün patladim ve anneme herşeyi anlattım. (Üç harflilerle ilgili mesele olduğunda) ama sonra çok pişman oldum çünkü babam bu olayı öğrenince kanser oldu ve 8 ay sonra vefat etti..

Babam öldükten sonra sülalemiz ablama düşman oldu çünkü babamin hastalığında asla ziyarete gelmediği gibi bir de kızlarını annemin başına yollardı. Ama annem herşeye kulaklarini kapadı ve ablami yanina aldı babam ölünce. Ablam annemin yanındayken de 3.ye hamile olduğunu öğrendik. Annem diyor ki ben o donem ona sordum senin kocan yurt dışında,şehir disinda çalışıyor bu çocuk kimden dedim o bana yeminler etti anne ben öyle şey yapar miyim dedi ben de sustum inandım dedi. Zaten eniştem de kabul etmişti cocugu...
Ablam sorumsuzluğuna aynen devam etti. Çocuklarını bir kere bile okula gondermemistir kıyafetleriyle yeme icmeleriyle ilgilenmemistir. Kocası eve geldiğinde bile geç saatlere kadar eve gelmemiştir. (Geç derken gece 12den sonrasını kastediyorum.)
Kısacası evlenince değişen tek şey anne babama ekstra yüklenen 3 çocuk sorumluluğu olmuştur. Bir de ablamın her seferinde dozu artan olayları olmuştur...
eğer ablanız çocukları almak isterse bu durumlar için şahit bulmalısınız.

bana kalırsa bu anlattığınız profile sahip bir insan başta ona ayak bağı olacağı için çocukları istemeyecektir. Ama nezaman o yanında gittiği adamdan sıkılır yada adam buna tekmeyi basarsa ozaman gelip çocukları alırım diye onları kullanıp size yanaşır. Ta ki yeni birini bulana kadar o da.. Yeni birini bulduğunda yine olaylar başa sarar.

bana kalırsa bu anlattığınız profile sahip bir insan başta ona ayak bağı olacağı için çocukları istemeyecektir. Ama nezaman o yanında gittiği adamdan sıkılır yada adam buna tekmeyi basarsa ozaman gelip çocukları alırım diye onları kullanıp size yanaşır. Ta ki yeni birini bulana kadar o da.. Yeni birini bulduğunda yine olaylar başa sarar.

Buna tamamen katılıyorum.. Sırf bunu yapamasın diye mahkemede elimden geleni yapacağım. Onun annelik yapacak biri olmadığını ispatlayacağım inşallah...

Su an herşeyden öncelikli olan konu; Çocukların ruh sağlığı! Mutlaka pedogog desteği alın.Münkün oldugu kadar çevreye duyurmamaya bakın. Acımasız bir insanın ufacık bir sözü kalbinde büyük yaralar açabilir.Cocukların arkadaşlarının da bilmemesi cok önemli; Cocuklar cok acımasız olabiliyorlar.Pedegog esliğinde cocuğun geleceği için yön vermeye çalışmanızda fayda var.Kimliğinden daha çok bu konuya dikkat etmenizi istirham ediyorum.Duyarlı davranışınız için de takdir ediyorum.İyiki sizin gibi bir teyzeleri var.

Su an herşeyden öncelikli olan konu; Çocukların ruh sağlığı! Mutlaka pedogog desteği alın.Münkün oldugu kadar çevreye duyurmamaya bakın. Acımasız bir insanın ufacık bir sözü kalbinde büyük yaralar açabilir.Cocukların arkadaşlarının da bilmemesi cok önemli; Cocuklar cok acımasız olabiliyorlar.Pedegog esliğinde cocuğun geleceği için yön vermeye çalışmanızda fayda var.Kimliğinden daha çok bu konuya dikkat etmenizi istirham ediyorum.Duyarlı davranışınız için de takdir ediyorum.İyiki sizin gibi bir teyzeleri var.

Çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda kızlara randevu alıp gideceğim inşallah çocuk psikoloğuna..

Hic bir zaman anne babama layık bir evlat olmadi. Bir ailenin çocuklarının toplam yaramazlık hakkini o kullandı diyebilirim :) Her zaman hatalar yaptı ama hatalarını kabul etmeyip hep annemi babamı suçlardı. Tabi annem babam bugunlere kadar gelebileceğimizi tahmin edemezlerdi heralde.. hep cocukluktur gençliktir diye görmezden geldiler.
İlk gelen görücüye aşık olmasından anlaşılmıştır herhalde ne kadar çocuk olduğu... annem babam da evlenince belki durulur diye düşündüler herhalde razı oldular. 2 yıl nişanlı kalmak üzere anlaşmışlardı aslında buyukler ama ablam illa evlenmek istedi 6 ayda evlendiler. Sonra hemen 1 ay sonra ilk bebeğine hamile kaldı ona da annelik etmedi akli hep havadaydı. Evliliği evcilik sandı sorumluluğunu kaldıramadı. Benim yanında bile kaç kere internette erkeklerle konusurdu. O yasta doğru yanlış muhakemesi yapamıyordum bana da sen benim sırdaşımsin derdi beni alet ederdi. 3 yıl sonra da 2. Kızını dünyaya getirdi ama yine ona da annelik etmedi. Abim 2. bebek daha küçücükken ablamın internetten bir adamla konuşmalarını yakalamış (cinsel içerikli) abim daha 19 yaşındaydı onun da birsey yapmaya gücü yetmedi. Annem babam üzülmesin diye hep sir dedik sakladık onların bildiği gördüğü şeyler elbette vardı ama olayların hepsini bilmiyorlardi. Yıllarca birikti birikti en sonunda bir gün patladim ve anneme herşeyi anlattım. (Üç harflilerle ilgili mesele olduğunda) ama sonra çok pişman oldum çünkü babam bu olayı öğrenince kanser oldu ve 8 ay sonra vefat etti..

Babam öldükten sonra sülalemiz ablama düşman oldu çünkü babamin hastalığında asla ziyarete gelmediği gibi bir de kızlarını annemin başına yollardı. Ama annem herşeye kulaklarini kapadı ve ablami yanina aldı babam ölünce. Ablam annemin yanındayken de 3.ye hamile olduğunu öğrendik. Annem diyor ki ben o donem ona sordum senin kocan yurt dışında,şehir disinda çalışıyor bu çocuk kimden dedim o bana yeminler etti anne ben öyle şey yapar miyim dedi ben de sustum inandım dedi. Zaten eniştem de kabul etmişti cocugu...
Ablam sorumsuzluğuna aynen devam etti. Çocuklarını bir kere bile okula gondermemistir kıyafetleriyle yeme icmeleriyle ilgilenmemistir. Kocası eve geldiğinde bile geç saatlere kadar eve gelmemiştir. (Geç derken gece 12den sonrasını kastediyorum.)
Kısacası evlenince değişen tek şey anne babama ekstra yüklenen 3 çocuk sorumluluğu olmuştur. Bir de ablamın her seferinde dozu artan olayları olmuştur...

Ablanız bir şeyleri örtmek adına direk evlenmiş olabilir

Ben şöyle düşünmüştüm evliliğinde ki sıkıntıları hafifletmek hatta yok etmek adına bunları yapmış olabilir ama yok ablanız en baştan beri aynıymış . Tekiyi görebildiğim bu olay da sizin karakter kaliteniz o çocuklara sahip çıkacak olmanız umarım gönlünüzce olur her şey

Bazi yorumlari hayretler icinde okuorum gercekten...
Yaptiysa yapti, nasil namussuz dersiniz, neden bu yola basvurdu bakalim, kadin ne hissedio:KK57:
Saka misiniz ya?!
Bu konudaki aldatan taraf "erkek" olsaydi ne laflar sayilir dokulurdu, kadin soleymis de adam da bu yola basvurmus dese birisi taslanirdi.
Simdi aldatan "kadin" die mi masumlastirmaya, sebeplere dayandirmaya vs calisiosunuz.
Aldatmanin kadini-erkegi olur mu, nie si ama si olur mu?
Sonra o masum yavrulara sahip cikmaya calisan teyze ve anneanneye yuklenilio, bu zamana kadar nerdeydi akliniz da, kadin suclu da siz masum musunuz da, elinden tutup dr a goturmemissiniz sahip cikmamissiniz da da da da...
33 yasinda bir yetiskinden bahsedioruz! Diil 33 13 yasindaki cocuga sozu gecmio insanin yeri gelio. Siz hangi alemde yasiosunuz acaba?! Insaf diorum...

Yaptiysa yapti, nasil namussuz dersiniz, neden bu yola basvurdu bakalim, kadin ne hissedio:KK57:
Saka misiniz ya?!
Bu konudaki aldatan taraf "erkek" olsaydi ne laflar sayilir dokulurdu, kadin soleymis de adam da bu yola basvurmus dese birisi taslanirdi.
Simdi aldatan "kadin" die mi masumlastirmaya, sebeplere dayandirmaya vs calisiosunuz.
Sonra o masum yavrulara sahip cikmaya calisan teyze ve anneanneye yuklenilio, bu zamana kadar nerdeydi akliniz da, kadin suclu da siz masum musunuz da, elinden tutup dr a goturmemissiniz sahip cikmamissiniz da da da da...
33 yasinda bir yetiskinden bahsedioruz! Diil 33 13 yasindaki cocuga sozu gecmio insanin yeri gelio. Siz hangi alemde yasiosunuz acaba?! Insaf diorum...

O yorumlar beni de şaşırttı demekki onlaragörr normalbirdurum ne diyebiliriz ?

Saka misiniz ya?!
Bi gun kocalari aldatirsa eger bu masumlastirici soru cumleciklerini batirsinlar kendilerine.

Kocam aldatirsada aldatsin cok namuslu(!) bi beyefendidir. Neden bu yola basvurdu acaba o ne hissediyor falan derler mi?

Bi bitmedi su ikiyuzluler. Aldatmayi hakli kilacak hicbir nedeni yoktur. Psikolojik sorun vs gibi cici masum nedenler sunanlar icin oyle psikolojileri bozuk insan gosteririm ki akli sasar. Ve o insanlar aldatmiyor eslerini.

Bana bu meseleyi masumlastirmaya calisanlar bu namussuz kadinin yaptigi isi yapabilme potansiyelindeki bir insan gibi geliyor. Nasil tecavuz normallestirilemez nedenleri yoktur bu is de oyle. Kimse kimsenin hayatina tecavuz edemez.

Normallestiren de bu potansiyele sahip insanlardir..

Konu sahibi arkadasim bi de burda bi es bu olayi anlatio olsa farkli yaklasilir ama kardes anlatiosa daha farkli yani esler bole durumlarda birbirinden nefret edip kin kusabiliolar, birbirlerinin hayatlarindan kolayca cekip gidebiliolar hakli olarak ama kardes ve evlat oyle olmuo cani acio insanin.
Evet ablanin yaptigi cok kotu bisey, es olarak kabul edilebilecek bisey de degil ama ne kadar buyuk hatalar da olsa evladi ya da kardesi atamior insan canindan. Ablaniz daha buyuk hatalara suruklenmeden en azindan gayret etseniz bulup konusup ikna etmeye. Ablaniz, anneanne, siz bi psikolog ve avukat yardimiyla konusup cozmeye calissaniz bu karmasayi daha dogru bi yaklasim olucaktir. Insanlar hata yapar kimse ben bunu asla yapmam diyemez, bi es bu hatayi kabul etmez belki ceker gider ama siz o kadar kolay vazgecebilir misiniz ondan?

El insaf hic mi elleriniz yorulmuyor arkadasss 58 sayfa nedir..
Konuya abla mi gelmis nolmus en son bise anlamadim, atlaya atlaya okuyorum karisti..
Ara sayfalarda da 2.evliligini yapan uyeyle kavga dovus birseylerr..
Herkes fikrini belirtir uyarisini yapar da bu saldirganlikta nedir boyle..
Cok ayip, her konuda sen soylesin sen boylesin mi diceksiniz kadina..
Sirf ustune atlayan bir kac uye var diye hayatindaki yasanmisliklari anlatmak zorunda degil ki..
Valla benim ustume bukadar gidilse, ki bir yerden sonra kimsenin uzerine vazife degil yani ne yazik ki o siniri kk uyeleri asmayi pek sever, sahsima yapilan yorumlarin zerresini umursamazdim...
Bir de kadina niye duruyosun burda hala gibi seyler soylenmis..

Konu sahibi arkadasim bi de burda bi es bu olayi anlatio olsa farkli yaklasilir ama kardes anlatiosa daha farkli yani esler bole durumlarda birbirinden nefret edip kin kusabiliolar, birbirlerinin hayatlarindan kolayca cekip gidebiliolar hakli olarak ama kardes ve evlat oyle olmuo cani acio insanin.
Evet ablanin yaptigi cok kotu bisey, es olarak kabul edilebilecek bisey de degil ama ne kadar buyuk hatalar da olsa evladi ya da kardesi atamior insan canindan. Ablaniz daha buyuk hatalara suruklenmeden en azindan gayret etseniz bulup konusup ikna etmeye. Ablaniz, anneanne, siz bi psikolog ve avukat yardimiyla konusup cozmeye calissaniz bu karmasayi daha dogru bi yaklasim olucaktir. Insanlar hata yapar kimse ben bunu asla yapmam diyemez, bi es bu hatayi kabul etmez belki ceker gider ama siz o kadar kolay vazgecebilir misiniz ondan?
Mesajlarin hepsini okudunuz mu bilmiyorum ama ben konu sahibinin kardesiyim. Yazdim mesajlarda da gormediyseniz diye tekrar ediyorum...

Bu dediklerinize de cevap vermistik daha oncesinde psikologa da psikiyatra da goturduk. Kendisi doktorun verdigi ilaclari icmeyi reddetti ve kendisinin cok dogru yaptigini savundu bizlere. Hatasini asla kabul etmedi. (Daha once birden fazla kere intihara kalkisti buyuk ablam. Buna ragmen bu intihar girisimlerinde de hakli oldugunu savundu, geride cocuklarinin annesiz kalacagini umursamayarak.)

Bu yazilanlari kin kusma gibi degil de, elimizde buyuyen yegenlerimizin basina kotu bir sey gelmemesi icin cirpinislarimiz olarak okursaniz neler hissettigimizi ve ne kadar caresiz kalip yegenlerimizin en az hasarla bu olaylari atlatabilecegi bir cikis yolu aradigimizi cok daha iyi anlayabilirsiniz diye dusunuyorum...

Bu Nasıl bir baba, çocukları yurda vermeyi düşünüyor? Anneden farkı yok sorumsuzluk konusunda.
Sorma ya kedim var bebeğim gibi ne kanımdan ne canımdan onu bile kimseye emanet edemiyoruz ulan babası biliyordun insan evladı değilmisin nasıl bi anda silip atabiliyorsun o masum yavruyu :KK43: düşündükçe burnum sızlıyor babam diye dolanıyor bebek :KK42:

ah aaaah
nedir şu toplumun herkesi evlendirme merakı?
nedir biz adam edemedik karısı/kocası etsin düşüncesi? evlenince uslanır...bekle uslanır, uslandığı filan yok kimsenin işte.
anne babanız evlendirip başından salmasaydı -ki salamamış zaten onlar bakmış çocuklara- belki 3 çocuğa olmazdı olan :( sorsak ablanıza kesin kendini haklı çıkarıyordur o zaten, kimse yoğurdum ekşi demez.

Allah herkese doğru istikamet versin ben bu böyle konuları hiç takip etmezdim,ilk kez sizin konunuzu takip ettim. İnşallah o çocuklar ziyan olmaz. Bir de bildiğim kadarıyla Aile bakanlığı artık bu konularda uzman çalıştırıyor. Muhtemelen barolarda da bu uzmanlara yönlendirebilecek kadın masaları oluyor. Belki sizi daha iyi yönlendirirler biz ne desek boş şu saatten sonra.

Bu konu neden bu kadar karışmış 58 sayfa ne yazıldı yahu konunun başı başka sonu başka o_O

Offf çok fena. Yasal olarak şartlar nedir bilemiyorum. Ama kendinizden ve eşinizden eminseniz alın. Benimde kuzenim var. Boncuk boncuk gözleri. Biraz empati kurmayı denedim de başaramadım bile. Ama aynı şeyi yapardım herhalde..
Çok üzüldüm çook.

merhaba,
siz ne kadar mükemmel bi kardeşlersiniz böle Rabbim sizlerede sizin gibi evlat nasip etsin inşallah.size akıl vermek haddime değil ama ben bi olsam yiğenlerim hatrına bi kereliğine bile olsa ablamla görüşürdüm alır karşıma konuşurdum en azından yapmak istediklerini bilirsiniz belki yaptıklarından utanır yavrucağı size verir ikna edersiz istediği hayatı sürer arada sırada evlatlarını görür iyi düşünelim iyi olsun inşallah yada utanmaz sizi daha da üzmeye kalkışırsa önlem alırsınız şimdiden bir avukatınız olsun belki tutmanız gereken evraklar şahit olunması gereken resmileştirilmesi gereken durumlarınız olabilir bunlar ilerde işinize yarayabilir.ufak bebeğin babası kapıya dayanırsa şahet resmi belgeleriniz olur.sizde hamilesiniz 15 aylık bi kızım var inanın çocuk büyütmek çok zor bi an önce yiğenlerinizin akibetini belli edin yoksa doğum ve yeni doğmuş bir bebekle bunlarla uğraşmanız mümkün değil siz 2 tane mükemmel eğitimci insanlarınız yazdıklarının her kelimesi beni çok üzdü dualarımızı sizden esirgememekten başka bir şey gelse keşke elimden en kısa sürede iyi bir avukat ve psikolog size yol gösterecektir.öncelikle Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Mesajlarin hepsini okudunuz mu bilmiyorum ama ben konu sahibinin kardesiyim. Yazdim mesajlarda da gormediyseniz diye tekrar ediyorum...

Bu dediklerinize de cevap vermistik daha oncesinde psikologa da psikiyatra da goturduk. Kendisi doktorun verdigi ilaclari icmeyi reddetti ve kendisinin cok dogru yaptigini savundu bizlere. Hatasini asla kabul etmedi. (Daha once birden fazla kere intihara kalkisti buyuk ablam. Buna ragmen bu intihar girisimlerinde de hakli oldugunu savundu, geride cocuklarinin annesiz kalacagini umursamayarak.)

Bu yazilanlari kin kusma gibi degil de, elimizde buyuyen yegenlerimizin basina kotu bir sey gelmemesi icin cirpinislarimiz olarak okursaniz neler hissettigimizi ve ne kadar caresiz kalip yegenlerimizin en az hasarla bu olaylari atlatabilecegi bir cikis yolu aradigimizi cok daha iyi anlayabilirsiniz diye dusunuyorum...
Bu kin kusma lafini sizin icin soylememistim aslinda ama siz alindiysaniz ozur dilerim. Aksine ben konu sahibine cok yuklendiklerini dusundum bi onceki msjimda da belirttigim gbi, konu sahibini cok duyarli buldum, yegenlerine bu derece sahip cikmasini takdir ettim. Sadece ablanizi silip atmadan biraz daha mi gayret etseniz dedim. Sayfalarin tamamini okuyamadim, bu soylediklerinizi bilmiordum, umarim sizin icin, o cocuklar icin, ablaniz icin hersey ii olur yoluna girer.

Back
X