• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim ve eşi İngiltere'de kiralık ev bulamıyorlar 😔

raebzeh

Elhamdülillah Ya Rabbi..
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
2.008
8
356
Çorum
Merhaba hanımlar.yegenim ve eşi İngiltere'de yeni oturum aldılar. Bir çocukları var . Aylardır kiralık ev bulamıyorlar.cocuklu ailelere ev vermiyorlarmış 😏çok mağdur oldular yeğenim evladıyla tekrar Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı 😔 orda yaşayanlar var mı? Bize yardımcı olabilecek kardeşlerimiz var mı aranızda?☺️

Ankara anlaşmasıyla mı gitmişlerdi neden bulamadılar acaba youtuberlerden ingiltere'de yaşayanlarla irtibata geçebilir misiniz ?

Ingiltere de ev tutmak gercekten cok cok zor. Hele ki ilk kez gidiliyorsa oyle uzaktan ev bulayim hemen tasinayim demek ingiltere icin pek mumkun degil. Bulan gitmeden tutan varsa da helal olsun.
Bizde gideceğiz ve baktığımız ilanların çoğunda cocuk ve aile için olur diye belirtmişler. Dogrudan o evlere bakacak esim. O bizden 1 ay önce gidecek evi tuttuktan sonra ben kizimla beraber gidecegim. Keske bir anda cocukla gitmeselermis. Bir de hangi bölge de ev bulmaya çalışıyorlar. O da onemli

Emlakçıdan baksalar olmuyor mu? Avrupa'da genelde ev zor bulunuyor, yabancıysanız en garanti yol emlakçıdan bakmak.

Bir de ev bulmadan herp beraber gitmeleri çok akıllıca olmamış, genelde bir aile üyesi gider önce Airbnb yapar o sırada ev bakar. Ev kaptıktan sonra ailenin kalanı gelir.

Şimdi şöyle oldu arkadaşlar..bir anda gitmediler tabi. 3 sene oldu eşi İngiltere'ye gideli. Bu sene oturum izinleri çıktı. Zaten 1 senedir ev arıyorlar ama ya çocuk istemiyorlar ya da sigara içenleri kabul etmiyorlarmış. Biraz orda patronun evinde ailesi ile kaldılar sonra böyle olmayacak deyip tekrar yeğenim Türkiye'ye döndü. Tabiki ev bulmadan gitmesi mantıklı değildi ama heveslendi eşini özledi kaynana kayınbaba baskı yaptı.laf söz işitti.mecbur kaldı gitmeye.😏hâlâ ev arıyorlar. Geri gelince de sen bizim oğlanı acele ettirdin sende hep suç diyorlar şimdide lafları sözleri yine başladı malesef. İnşallah tez zamanda ev bulunur ve hayırlıca eşinin yanına döner 🤲🤲

Şimdi şöyle oldu arkadaşlar..bir anda gitmediler tabi. 3 sene oldu eşi İngiltere'ye gideli. Bu sene oturum izinleri çıktı. Zaten 1 senedir ev arıyorlar ama ya çocuk istemiyorlar ya da sigara içenleri kabul etmiyorlarmış. Biraz orda patronun evinde ailesi ile kaldılar sonra böyle olmayacak deyip tekrar yeğenim Türkiye'ye döndü. Tabiki ev bulmadan gitmesi mantıklı değildi ama heveslendi eşini özledi kaynana kayınbaba baskı yaptı.laf söz işitti.mecbur kaldı gitmeye.😏hâlâ ev arıyorlar. Geri gelince de sen bizim oğlanı acele ettirdin sende hep suç diyorlar şimdide lafları sözleri yine başladı malesef. İnşallah tez zamanda ev bulunur ve hayırlıca eşinin yanına döner 🤲🤲

o nasıl bir aile ya saçma sapan insanlar onlara neymiş?

avrupada ev bulmak çok büyük mesele malesef biz de ingiltereye taşınacaktık sonra almanya oldu sonradan iyi ki ingiltere olmamış dedik orda daha da zor

Hangi bölgede ev arıyorlar. Ingilterenin bir çok farklı bolgesine çocuklarıyla gidenler oldu hemde bir anda. Hepsi ortalama 1 ay sonrasına evlerini buldular. Eşi 3 senedir ingilteredeyse ev bulması daha kolay olurdu. Ilk gidenlerden banka hesabi kefil vs bir sürü sey istiyorlar daha zor. Aradıkları ev kriterleri ne acaba 1+1 ev bile bulabilirdi diye düşünüyorum. Bana biraz tuhaf geldi 3 senedir orada olan birisi icin

Ülke İngiltere olunca bir durmak gerekiyor. Çoğu eşlerden biri önce gidip ayarlıyor öyle aman amanda evler değil. Çoğu da başka ailelerin yanında oda kiralıyor. Allah kolaylık versin.

3 yılda nasıl ev bulamamışlar anlayamadım:110: Kiralık ev yazınca kıyamet gibi emlakçı çıkıyor. Ben sizin için yaptım mesela, burası Londraya gayet yakın bir kasaba trenle 20dk mı ne:

Bilmediğim için soruyorum, ev bulmak neden zor orada? Çocukluya neden vermek istemiyorlar?

Patron dedikleri Türkmü? Dil diş, yol yordam bilmedenmi gidildi? 60'li yillarda göç edenler bile birşeyler buluyorlardi, onlar nasil bulamadi?

Yeğen kayin aile ile berabermi yaşiyor? Inglizceleri nasil?

Hangi bölgede ev arıyorlar. Ingilterenin bir çok farklı bolgesine çocuklarıyla gidenler oldu hemde bir anda. Hepsi ortalama 1 ay sonrasına evlerini buldular. Eşi 3 senedir ingilteredeyse ev bulması daha kolay olurdu. Ilk gidenlerden banka hesabi kefil vs bir sürü sey istiyorlar daha zor. Aradıkları ev kriterleri ne acaba 1+1 ev bile bulabilirdi diye düşünüyorum. Bana biraz tuhaf geldi 3 senedir orada olan birisi icin

Ben katılıyorum, max 1 ayda bulunur bence. İngilterede çok sayıda yabancı var, ev bulmak yabancılar için gayet kolay.

Ben mi survivor modundayım anlayamadım, Almanyada ev 3 haftada buldum :rapci: İngilterede 10günde bulurdum herhalde:KK48:
:KK48:

Bilmediğim için soruyorum, ev bulmak neden zor orada? Çocukluya neden vermek istemiyorlar?
Ingiltere vatandaşı olmayınca ev sahipleri geneli sıkıntı cikariyor. Banka hesabı açmak vs ingiltere de biraz zor oluyor bir kredi puanı da olmayınca ev sahibi yabancilardan kira ödemesi zor alınabilir diye dusunuyor. Veya evler cok küçük, rutubetli. Nette cok guzel gözüken evler gidince minicik olduğu anlaşılıyor. Çocuklu aileler de ses gürültü yaparlar, evini eşyalı verirse eşyalarına zarar gelebilir düşüncesi olabiliyor. Tabi bazen boyle şeyler hic olmayadabilir. Ancak genel olarak ingiltere icin biliyorum netten gördüm emlakciyla konuştum sonra gider gitmez eve yerleştim diyeni henüz görmedim.

İçim paramparça 🥺😢 allahım yardımcınız olsun gözlerim doldu okurken… acınız büyük…. 😔 sabır diliyorum biz de derdimiz var sanıyoruz 🥺😔

Bir-çok yöntem var size hangisi lazim. Is, okul, staj vs 🤣
İş olarak... doktora yapıyorum. Eşim doktorasını bitireli çok oldu. Her zaman kendi aramızda yurt dışına çıksak diye konuşuruz (yurt dışına yerleşmek anlaminda). Ama bir türlü eyleme geçmedik, geçemedik. Konuya "yurt dışındayım, İngiltere'den vazgeçtik Almanya'ya geçtik vb." Yazanları görünce cidden merak ettim. Nereden başlamak gerekiyor?neyse konuyu sabote etmeyeyim. Umarım ev bulurlar.

Back
X