• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yegenim yikildi psikolojik tedavi görüyor...

Cok cok üzüldüm sinirlerim bozuldu gözümden yas geldi.Demekki beterinde beteri varmis!
Yegeninize söyleyin o utanilacak bir hata yapmadi! O adam utansin kendinden!
Bende Avrupada yasadigim icin biliyorum burdaki zihniyeti biz nedesek bos!
Ama birsey sorucam burdaki bayanlara kaciniz oglunun yada erkek kardesinin bakire olmayan bi kizla evlenmesini kabul eder?
Kaciniz icine sindirir?

Yanlis anlasilmasi provoke etmek icin degil ama dürüst olup kendimize soralim.
Yani kizin üzülüp kaygilanmasi normal degilmi?
Maalesef cok iki yüzlü bi toplumda yasiyoruz

valla ben kendi adıma oğlum kardeşim için sorun etmem melikşah. oğlum yok ama erkek kardeşim var ne haddime aa bizim gelinle ilk sen yatmış olmalısın töbee kabul edemem demek. hele de daha önce kalbi bu yüzden kırılmış bir kıza. ama tam tersi kulağıma, zar dikimi yaptırdığı bi şekilde gelirse o zaman bozulurum sadece. ama işin çelişkisi burada zaten bekareti bozulduğu için bu kadar üzülen kişi muhtemelen kendi sosyokültürel çevresinden birini eş olarak isteyeceği için o şekilde evlenmeyi normal bulacak bir eş adayı bulması da zor oluyor. adamın çok aşık olup kabullenmesi bile çözüm değil çünkü aşk geçince ilk kavgada yüzüne vurma ihtimali var. görüldüğü gibi aslında en güzel çözüm kendi anlayışını değiştirmesi. kirlendim lekelendim anlayışını değiştirmezse karşısındaki adamlardan önce kendisi zaten baltalar psikolojisini.

Öncelikle allah yardımcınız olsun...

Şunu söyliyim aynı şeyin belki 4.de birini ben yaşadım. 4 sene birlikteydik cinsel anlamda bişi yaşamadık sadece ön sevişmelerimiz oldu. düğüne 1 ay kala terkedilmiştim. ama sebep annemdi..

aramızda çok kırgınlıklar cok seyler oldu ama tekrar geri döndü. Sadece anlatmak istediğim şu eğer kaderiyse tekrar yine geri döner ve sahiplenir. değilse ise yapıcak bişey yokki allahın sevdiği kuludur ayırmıştır onları. Çoğu yerde olsa da bunu bakirete önem vermicek erkeklerde olabiliyor. Şuan ki psikolojisi içinse yapılcak tek sey onu ailesinden biraz uzaklaştırıp yakın sevdıgı bı kuzenı varsa onunla olsn dolaşsın biraz. Ben öyle kendime geldim. belki gecelerce agladım ama yine de ayakta kalabildim. Evet bakiretim duruyodu.(şuan evli olduğum halde vaji oldugum ıcın yne duruyo)ama vücudumu tanıyan ılk ve tek erkeği bende bi dönem kaybetmiştim. Yıkılmıştım. Ama kaderimmiiş geri geldi . Ve şuan evliyiz..Allah yardımcınız olsun. Dilerim yeğenin hakkında HAYIRLISI neyse o olsun.

Beğeni olayı telefonun azizliğne uğradım, yoksa hayatta beğenmem. Evlilik öncesi ilişkiye tabiki karşı olabilirsiniz. Ama namusunu temizleme gerekliliği biraz ağır kaçmıyor mu? Madem inançlı kızmış yapmasaymış mantığı da hoş değil. Yaradan biz günah işlediğimizde cezamızı saniyesinde vermiyorken, bizlere hata yapma ve pişman olma hakkını veriyorken başkalarını yargılamak, "yapmış çeksin" mantığıyla bakmak biraz hadsizlik olmuyor mu? Burada önemli olan bir genç kızın psikolojik durumu, hayalkırıklığı, gelecek kaygısı. Yoksa olan olmuş, bu saatten sonra değiştirebilir miyiz? Hem merak ettim, nikah dışında "namusunu" nasıl temizleyebilir? Alnına mı sıksın, adam mı tutup hallettirsin? Başka hangi yollar var merak ettim.

peki bu kıza adamın yaptıkları cok mu hafif
yapmıs ceksin mantığım yok
asıl hadsizlik sizin benim cümlelerimin arasından keyfi olarak lafları cımbızla cekip ben leb demeden kendi kendinize yorum katmanız
yorumlara bak alnına mı sıksın adam mı tutsun
bu ülke de adalet var haberiniz var dimi
bence siz benim hiç bir yorumumu merak etmeyin
biz sizinle anlasamadık
siz benim dediklerimi anlamak yerine kafanıza göre beylik laflarla olayı dramatize etme derdindesiniz

o kız öyle sıkıntı içindeyken ben o kız benim etrafımdan olsa o cocuğa öyle kolay kolay kurtulma fırsatı yasatmazdım tekrar diyorum
burası Türkiye ama siz Amerika dan yorum yapıyorsunuz heralde,bana öyle bir izlenim verdiniz,ülke gerçekliğinden haberiniz yok
ayrıca böyle adamlar uzun ilişkiden sonra sıkılıp 2-3 ay sonra baska biriyle evlenirler,hiç mi görmediniz,ama peşlerinde gözü yaslı insanlar bırakırlar

bu arada artık bana yorum yapmayın rica edicem,birbirmizi yok sayalım,sizin kafanıza esip yaptığınız yorumlar gerçekten sıktı beni

Cok cok üzüldüm sinirlerim bozuldu gözümden yas geldi.Demekki beterinde beteri varmis!
Ama birsey sorucam burdaki bayanlara kaciniz oglunun yada erkek kardesinin bakire olmayan bi kizla evlenmesini kabul eder?
Kaciniz icine sindirir?

Bu soru cok icimi acitti yegenimle birlikta benimde psikolojim altüst forumdan baska paylasacagim kimse yok!

valla ben kendi adıma oğlum kardeşim için sorun etmem melikşah. oğlum yok ama erkek kardeşim var ne haddime aa bizim gelinle ilk sen yatmış olmalısın töbee kabul edemem demek. hele de daha önce kalbi bu yüzden kırılmış bir kıza. ama tam tersi kulağıma, zar dikimi yaptırdığı bi şekilde gelirse o zaman bozulurum sadece. ama işin çelişkisi burada zaten bekareti bozulduğu için bu kadar üzülen kişi muhtemelen kendi sosyokültürel çevresinden birini eş olarak isteyeceği için o şekilde evlenmeyi normal bulacak bir eş adayı bulması da zor oluyor. adamın çok aşık olup kabullenmesi bile çözüm değil çünkü aşk geçince ilk kavgada yüzüne vurma ihtimali var. görüldüğü gibi aslında en güzel çözüm kendi anlayışını değiştirmesi. kirlendim lekelendim anlayışını değiştirmezse karşısındaki adamlardan önce kendisi zaten baltalar psikolojisini.

Anlamadim tam olarak yani zaten kendi kültüründe biriyle evlenir yaptirsinmi operasyon onumu demek istiyorsunuz ya da yasadiklarinin arkasinda dursunmu?
Yegenim yasadiklarinin arkasinda ve sevdigi adam tam bir insanlikdisi varlik oldugu onu yari yolda biraktigi icin cok pisman. Bi kadin olarak ne kendini ne evlenecegi kisiye nede hasa Allaha yalan söylemek istiyor.
Ama tövbe etti... Ve korkuyoruzki bizim insanimiz melekte olsa yüzüne vurabilir buda onu daha beter bi yikima sürükler. Inanip güvendigi icin yaptigi bi hata bi ömür boyu üzerindemi kalicak! Asagi tükürsen sakal yukari tükürsen biyik misali cikmaz bi yoldayiz!

Öncelikle allah yardımcınız olsun...

Şunu söyliyim aynı şeyin belki 4.de birini ben yaşadım. 4 sene birlikteydik cinsel anlamda bişi yaşamadık sadece ön sevişmelerimiz oldu. düğüne 1 ay kala terkedilmiştim. ama sebep annemdi..

aramızda çok kırgınlıklar cok seyler oldu ama tekrar geri döndü. Sadece anlatmak istediğim şu eğer kaderiyse tekrar yine geri döner ve sahiplenir. değilse ise yapıcak bişey yokki allahın sevdiği kuludur ayırmıştır onları. Çoğu yerde olsa da bunu bakirete önem vermicek erkeklerde olabiliyor. Şuan ki psikolojisi içinse yapılcak tek sey onu ailesinden biraz uzaklaştırıp yakın sevdıgı bı kuzenı varsa onunla olsn dolaşsın biraz. Ben öyle kendime geldim. belki gecelerce agladım ama yine de ayakta kalabildim. Evet bakiretim duruyodu.(şuan evli olduğum halde vaji oldugum ıcın yne duruyo)ama vücudumu tanıyan ılk ve tek erkeği bende bi dönem kaybetmiştim. Yıkılmıştım. Ama kaderimmiiş geri geldi . Ve şuan evliyiz..Allah yardımcınız olsun. Dilerim yeğenin hakkında HAYIRLISI neyse o olsun.

Maalesef bu saatten sonra geri dönüsü olmaz kiza yapmadiklarini birakmadilar adam düs yakamdan diye kacti bundan sonra evlenmeleri asla dogru olmaz yegenimi atese atmis gibi oluruz aile olarak. zaten yegenimde yüzünü bile görmek istemiyor ismini duyunca fenalasiyor.

çok çok geçmiş olsun, psikolojik tedavi görüyormuş zaten yalnız bırakmayın yeğeninizi bu dönemde. intihar eğilimli hastalarda antidepresan kullanımı sırasında intihar girişimi görülme olasılığı artıyor. odasında bile yalnız kalmasın. o ne der bu ne der yerine onun kendine güvenini yerine getirebilecek sohbetler geçsin aranızda.

kadınlar kulübü geniş bir platform evet ama burayı baz almak da doğru değil, bekaret konusunda burda konuşulanlarla moralinizi bozmayın. kimin ne yaptığını ancak allah bilir. onu sakinleştirecek cümleler kurmanız, çok değerli bir birey her şeyden evvel bir insan olduğunu söylemeniz, bakire olup olmamasının onun insanlığını etkilemeyeceğini ısrarla belirtmeniz gerekiyor.

o adamdan hayır gelmeyeceğinin, evlenmemelerinin aslında kendisi için bir şans olduğunu da bilmeli bence.

burda zar diktirme operasyonu yapanların konuştuğu bir konu var isterseniz ordakilerle de siz görüşün bir. ben gereksiz olduğunu düşünüyorum böyle bir operasyonun ama şahsi fikrim tabii ki eğer yeğeninizin kendini iyi hissetmesini sağlayacaksa bu konuya ikna etmeyi de deneyebilirsiniz. şu an istememesinin nedeni muhtelemen eski nişanlısının ona böyle bir teklifle gelmiş olması.

çok çok geşmiş olsun umarım psikolojisi bir an önce düzelir, bence yeğeniniz şanslıymış ki böyle bir adamla evlenmekten kurtulmuş.

Yigeninizin operasyon geçirip geçirmemesi tamamiyle onun tercihi ama şunu demek istiyorum burada operasyon yaptırılırsa karşı tarafı kandırmak olur gibi bir kaç cümle okudum..

Peki hanımefendiler sorarım bazısı diyemeceğim bir çoğusu bir çok kadınla birlikte olup olup evlenme vakti geldiğinde niye el değmemiş bakire kız diye diretiyorlar ? Müstehak diye düşünmekteyim..

Benim oğlum olsa kadınlarla cinsel bir birliktelik yaşamış olsa tutup ona sen bakire kıza layıksın diyemem layığını o bulur evlenir zaten :)

Son düzenleme:
bu adamla evlenmediği için o kadar şanslı ki yeğeniniz...
adamı geri döndürmek yerine oturup şükredin kurtulduğunuza...
bırakın evlensin ailesinin istediği kızla aramayın bir daha...
yeğeninize destek olun...
onu yaralayan ilişkiye girmek değil, ilişkiye girdiği adamın karaktersizliği...
ama herşey düzelir zamanla...

yeğenini o pisliğin ailesi istemiyor ama ailesi acaba oğlarının yediği haltıda biliyorlarmı bence bilmiyorlar bilseler böyle bir vebalin altına girebilirlermi
ama yeğenin rahat olsun o kişiden eş olmazmış baba hiç olmazmış o kişi en ufak bir şeyde yarı yolda bırakırmış onunla yol yürünmezmiş bunu bilsin böyle oğlunun kendilerinin istediği birisiyle evlendirmeye çalışan kaynanalardan vs nefret ediyorum hele birde ortada sevgili nişanlı varsa nasıl bir yüzsüzlüktürki bu o kişinin de annne diye her dediğini yapmaması lazım ama böyle baskın annelerde vardır babanın pek baskın olabileceğini düşünmüyorum . acaba yeğenin ne kusurunu görmüşki oğluna yakıştıramamış akraba yakıştırmış akraba evliliğine ben çok karşıyım ve sonuçlarıda malum görüyoruz belki o pislik o evliliği yaptığında o malum şeyler ile karşılaşacak ve yeğinine yaptıklarından pişman olacak ama çok geçte olmuş olacak ve böyle evlilik yapan kişileri yine görüyoruz aldatmaya meyilli kişiler oluyor ben istemedim ailem istedi oluyor nedense birde yeğenin böyle oldu hayatım favoldu diye karalar bağlamasın kaç kere evlenmiş boşanmış kimseler evlenebiliyorda o mu yeniden böyle birşey yaşayamayacak sadece yeni bir ilişkiye başladığında hayatında olanları anlatmalı yoksa o yeni gelende arkasına bakmadan gidebilir birde tabi çok uzun bir ilişki olmuş hele birde 1 ay kala gerçekten çok kötü yeğenin burda iki şeyede üzülüyor yaşadığı olaya ve bir ay kala bitmesine

yeğenini o pisliğin ailesi istemiyor ama ailesi acaba oğlarının yediği haltıda biliyorlarmı bence bilmiyorlar bilseler böyle bir vebalin altına girebilirlermi
ama yeğenin rahat olsun o kişiden eş olmazmış baba hiç olmazmış o kişi en ufak bir şeyde yarı yolda bırakırmış onunla yol yürünmezmiş bunu bilsin böyle oğlunun kendilerinin istediği birisiyle evlendirmeye çalışan kaynanalardan vs nefret ediyorum hele birde ortada sevgili nişanlı varsa nasıl bir yüzsüzlüktürki bu o kişinin de annne diye her dediğini yapmaması lazım ama böyle baskın annelerde vardır babanın pek baskın olabileceğini düşünmüyorum . acaba yeğenin ne kusurunu görmüşki oğluna yakıştıramamış akraba yakıştırmış akraba evliliğine ben çok karşıyım ve sonuçlarıda malum görüyoruz belki o pislik o evliliği yaptığında o malum şeyler ile karşılaşacak ve yeğinine yaptıklarından pişman olacak ama çok geçte olmuş olacak ve böyle evlilik yapan kişileri yine görüyoruz aldatmaya meyilli kişiler oluyor ben istemedim ailem istedi oluyor nedense birde yeğenin böyle oldu hayatım favoldu diye karalar bağlamasın kaç kere evlenmiş boşanmış kimseler evlenebiliyorda o mu yeniden böyle birşey yaşayamayacak sadece yeni bir ilişkiye başladığında hayatında olanları anlatmalı yoksa o yeni gelende arkasına bakmadan gidebilir birde tabi çok uzun bir ilişki olmuş hele birde 1 ay kala gerçekten çok kötü yeğenin burda iki şeyede üzülüyor yaşadığı olaya ve bir ay kala bitmesine

Burda Almanyada hep yasanilan seyler aileler bir türlü buraya uyum saglamis kisilikli is sahibi kizlari istemiyorla onun yerine köyden gözü acilmamis kiz alma pesindeler. yegenimi neden istemediler anlamis degiliz ama zihniyet bu olunca neyapacaksin.

O aile bu olayi duysa kimbilir kizcagizi nasil rezil ederlerdi yetistirdikleri ogullarindan belli degilmidir. Cok sükür kurtuldu ama cok aci dügünden 1 ay önce hemde bu kadar uzun bi iliskiden sonra.Birde cinsellik var isin icinde.

Anlamadim tam olarak yani zaten kendi kültüründe biriyle evlenir yaptirsinmi operasyon onumu demek istiyorsunuz ya da yasadiklarinin arkasinda dursunmu?
Yegenim yasadiklarinin arkasinda ve sevdigi adam tam bir insanlikdisi varlik oldugu onu yari yolda biraktigi icin cok pisman. Bi kadin olarak ne kendini ne evlenecegi kisiye nede hasa Allaha yalan söylemek istiyor.
Ama tövbe etti... Ve korkuyoruzki bizim insanimiz melekte olsa yüzüne vurabilir buda onu daha beter bi yikima sürükler. Inanip güvendigi icin yaptigi bi hata bi ömür boyu üzerindemi kalicak! Asagi tükürsen sakal yukari tükürsen biyik misali cikmaz bi yoldayiz!

yaptırmasın demek kolay benim için buradan o yüzden yaptırsın yaptırmasın diyemiyorum sadece daha önceki üyenin kaçınız kabul eder sorusuna istinaden yazdım ben olsam mesela bakire olmamasına değil operasyon yapmış olmasına bozulurdum diye.

ben size daha önce de yazdım sizden çok o şimdilik hak veremediği psikologla görüşsün ya da türk psikoloğa gitsin. çünkü siz de büyük bir hata yaşandığını düşünüyorsunuz. bu onu iyi etmez siz ne kadar iyiniyetli olsanız da. bu şekilde olmaz. anlayışını değiştirmesi lazım. hata çocuğun kendisi. yaşanan cinsellik değil. önce bunu kendisi düşünmeli ki ilerde karşısına çıkacak adamı da ona göre seçmeli. önce kendisi çok büyük hata yaptım düşüncesinde olursa karşıdan yapmamışsın veya sorun değil diyen adama denk gelmesi çok zor.

25 yaşında olduğunu, karakterinin az çok oturduğu, nasıl bir kültürel çevrede olduğunu ve zor olduğunu biliyorum ama tek sağlıklı ve onu iyi edecek çözüm bu.

Yigeninizin operasyon geçirip geçirmemesi tamamiyle onun tercihi ama şunu demek istiyorum burada operasyon yaptırılırsa karşı tarafı kandırmak olur gibi bir kaç cümle okudum..

Peki hanımefendiler sorarım bazısı diyemeceğim bir çoğusu bir çok kadınla birlikte olup olup evlenme vakti geldiğinde niye el değmemiş bakire kız diye diretiyorlar ? Müstehak diye düşünmekteyim..

Benim oğlum olsa kadınlarla cinsel bir birliktelik yaşamış olsa tutup ona sen bakire kıza layıksın diyemem layığını o bulur evlenir zaten :)

kesinlikle erkeklere müstehak
ne bakireliği bir cok erkek daha önce kimseyle cıkmamıs olsun bile istiyor
ama kendileri bir ondan bir bundan çiçek alayım derdinde
ama bu ilerde sıkıntı yaratabilir mesela şimdiki cocuk bbu kızı rahatsız ederse ne bileyim
o zaman cocuk ben bu kızla ilişki yasamıstım derse

en iyisi dürüst olmak
bunu sorun etmeyen güzelce anlatıldığında konu bile etmeyecek bir sürü erkek var
diktirmeye karsı olsam da,sebebi karsındakini kandırmak, kadınlığını asagılamak olarak görüyorum
eger cıkmaz sokağa girecek kadar kötüyse bir kadın diktirmek onun için oh be dedirtecekse
onun kararı onun bedeni kimse karısamaz

Umarim Rabbim onun karsina onu insan oldugu icin sevecek biri cikartir.Bu zar parcasina takmaz.Ama cogunkluk maalesef takiyor. Bu devirde bu zihniyette bunlar hep yasanacakmis gibime geliyor hele hele gurbet ellerde. Insanlarimiz iki kültür arasinda kaliyor kizlarimiz okuyup is güc sahibi oluyorlar gec evleniyorlar.Insanlik hali sevmek güvenmek insani duygular ama toplum ve o toplumu olusturan zihniyette zor degisir.

Kaciniz icine sindirir?

Evet...Her şeyin özeti bu sanırım...

Insanlar cok zalim en okumusuda yeri geliyor insaninn yüzüne vuruyor!Ama isin ahiret boyutu kul hakki bilmiyorum yakinimizda güvendigimiz hoca yok ortaya ciksin istemiyoruz. Bildiginiz online olarak bilgi veren veren yerler varmi?
Yeğeninizin durumuna çok üzüldüm arkadaşım:(( Allah yardımcısı olsun inşallah...
Bir programında, Nihat Hatipoğluna böyle bir soru gelmişti. Hz. Ali'nin halife olduğu dönemde bir baba kendisine gelip, kızının bakire olmadığını ve başka bir talibi olduğunu söyler. Kızıyla evlenmek isteyen kişiye, bu durumu açıklamasının şart olup olmadığını sorar. Hz. Ali'nin cevabı şudur; Günah Allah ile kul arasındadır. Eğer ki, kızın gönülden pişman ise, tövbe etsin ve bir daha zinaya yaklaşmasın. Ve bu durumu damat adayına söylememesini tavsiye eder.

İsterseniz Nihat Hatipoğlunun sitesinden kendisine ulaşmayı deneyin. Yardımcı olacağına eminim.

Yeğeninizin durumuna çok üzüldüm arkadaşım:(( Allah yardımcısı olsun inşallah...
Bir programında, Nihat Hatipoğluna böyle bir soru gelmişti. Hz. Ali'nin halife olduğu dönemde bir baba kendisine gelip, kızının bakire olmadığını ve başka bir talibi olduğunu söyler. Kızıyla evlenmek isteyen kişiye, bu durumu açıklamasının şart olup olmadığını sorar. Hz. Ali'nin cevabı şudur; Günah Allah ile kul arasındadır. Eğer ki, kızın gönülden pişman ise, tövbe etsin ve bir daha zinaya yaklaşmasın. Ve bu durumu damat adayına söylememesini tavsiye eder.

İsterseniz Nihat Hatipoğlunun sitesinden kendisine ulaşmayı deneyin. Yardımcı olacağına eminim.

Eksik yazmışım.
Hz Ali, bu durumda olan kızı için babaya; Kızının evleneceği adamın da dengi olması gerektiğini, yani zina etmiş bir adamla evlenebileceğini, ve bakire olmadığını söylememesini tavsiye eder.

Zaten bu zamanda zina etmeyen erkek mi kaldı Allah aşkına:19: Bu açıdan dengi olması hususunda sorun yaşayacağını sanmıyorum zaten.
Siz yine de dediğim gibi Nihat Hatipoğlu ile iletişime geçmeyi deneyin bence:34:

aaa yeni damat adayına mı söylemeyecekmiş
hemde Hz Ali mi demiş
çok şaşırdım
Nihat Hatipoğlu cok bilgili bir adam kulak vermek lazım

aaa yeni damat adayına mı söylemeyecekmiş
hemde Hz Ali mi demiş
çok şaşırdım
Nihat Hatipoğlu cok bilgili bir adam kulak vermek lazım

Evet canım aynen öyle cevap verdi. Ama bu soruya biraz da çekinerek cevap verdi. Sanırım suistimal edilmesinden endişe etti.
Hani mazallah, ben bunları yapayım tövbe eder kurtulurum diye düşünülmesin diye belkide....

Back
X