• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yegenim yikildi psikolojik tedavi görüyor...

Zina etmemiş erkeği bu devirde samanlıkta iğne aramaya benzettim ben.. Ha var mıdır öyle bir erkek ? Elbette vardır..

Ama bu ataerkil toplum düzenimiz bakımından normal bir durum gibi görülüyor artık aileler de böyle bakıyor bu duruma..

Görümcemin oğlu ceplerinde prezervatifle dolanıyor ve görümceme oğlunu bu yaptığı şey için ikaz etmesini söylediğimde yapmasa iyi ama ne yapayım erkektir diyor ve açıkçası rahat..

Kız çocuğu böyle birşey yapmış olsa idi ALLAH muhafaza...Kadın olmak zor..Çok zor.

O kız keşke bu şeyleri hiç yaşamasaydı ama olmuşla ölmüşe çare yok pişmansa bu durumdan ders alıp birdaha böyle birşeyi yaşamamalı...Üzülmesin hiç karşısına ona değer veren bir erkek elbette çıkacaktır..

Son düzenleme:
Zina etmemiş erkeği bu devirde samanlıkta iğne aramaya benzettim ben.. Ha var mıdır öyle bir erkek ? Elbette vardır..

Ama bu ataerkil toplum düzenimiz bakımından normal bir durum gibi görülüyor artık aileler de böyle bakıyor bu duruma..

Görümcemin oğlu ceplerinde prezervatifle dolanıyor ve görümceme oğlunu bu yaptığı şey için ikaz etmesini söylediğimde yapmasa iyi ama ne yapayım erkektir diyor ve açıkçası rahat..

Kız çocuğu böyle birşey yapmış olsa idi ALLAH muhafaza...Kadın olmak zor..Çok zor.

Vakti zamanında, bir beyfendiyle görüşüyordum. Laf döndü dolaştı bu mevzulara geldi. İşte zamane gençlerinden dem vurdu, doğru düzgün kız kalmadığından v.s. sözetti. Neyse.. ben bunun ne için kıvrandığını, cesaret edip soramadığı sorunun cevabını bir şekilde verdim ve bakire olduğumu söyledim.
Aldığı cevaba çok memnun olarak devamında şöyle dedi; Benim daha öncesinde birlikteliklerim oldu ama, kimsenin ilki olmadım. Söylediklerine bakarmısınız:47:
Ben de dayanamadım ve; Böyle bile olsa, sen benim dengim değilsin biliyor musun. Senin dengin daha önce bir başkasının ilki olmasa da, birliktelik yaşamış bir kızdır dedim. Dumur oldu:19:
Haa tüm bunları hayatında ben yokken yaşamış bu onun sorunu, onun günahı ama, işlediği haltı böyle örtmesine çok şaşırdım.
Zaten bir kaç güne kendisine yol verdim gitti:41:
Malesef toplumumuzda erkek bakış açısı böyle. :47:

Yiğeninizin nişanlısından ayrılmasına üzüldüm dersem yalan olur. Aralarında her ne geçerse geçsin zaten geleceği parlak olmazmış o karakterde bir erkekle evlenince... özellikle o tarz düşünce yapısına sahip bir aileye gelin gitmediği için sevinmesi lazım.

Ailenizin muhafazakar olması işleri karıştırabilir, ama zaten aileyle paylaşılacak konu zaten değil.
Ne kadar bekarete önem veren erkek varsa, belki ondan daha çok namusun orada olmadığını bilen erkeklerde var - ve her geçen gün artıyorlar. Kültürle, yaşayış tarzıyla alakalı. Zaten yiğeninizin de modern bir yapısı olduğunu söylemişsiniz, kendi çevresinden onu sevecek, değer verecek birini mutlaka bulacak.
siz destek olun, cinsel ilişkiden sonra pişman olmaması gerektiğini, ucunda ölüm olmadığını, yaşının küçük ve hayatının yeni başladığını hatırlatın bence.

bu olayda da gördük ki erkek milletine güven olmuyor:23:
keşke genç kızlarımız sonradan pişman olacakları işlere kalkışmasalar.yiğenin herşeye rağmen ayrılık ihtimalini de düşünüp eğer arkasında durabilecekse cinselliği yaşamalıydı.maalesef şimdi büyük bir şokta.Allah yardımcısı olsun ona destek olun bu yaşadığının dünyanın sonu olmadığını söyleyin psikiyatra götürebilirsiniz.umarım karşısına ona gerçekten değer veren biri çıkar:31:

Bu olay benim de başıma gelmişti drita görücü usulu olarak beni istemeye gelen çocukla görüşmem ısrar edilince oda bana bu soruyu sormuştu :)) Ben de onu dumur etmiştim ve yol vermiştim kendisine...

Hakedene hakettiğini vermek lazım..

Bir arkadaşımız adamın ettiği yanına kâr kalmamalı demişte maalesef kalıyor arkadaşım çocugun ailesine çıtlatsan bu olayı kimse yogurdum ekşi demeyeceginden ötürü şunu diyecektir '' Oglumuz zorla mı yaptı, kızın gönlü de varmış hem ''

Bu kadar ince detaylı düşünecek aile olmuş olsalardı Kuzen sevdasına düşmeden oglumuz bu kızla eglendi,gezdi,tozdu sevgiliydi bunlar madem öyle biz bu kızı alalım derlerdi....Ayrıca tutup kız tarafına telefon açıp ''kızınız oğlumuzdan uzak dursun'' deyip bu olayı ailesine aktarabilirler çünkü acımasız oldukları baştan belli..Hiç bulaşmasın yoluna baksın derim..

Ama ALLAH'ın adaletinden sorgu sual edilmez...Değirmen gibidir yavaş yavaş çalışır ama ince ince öğütür hesabı...

Son düzenleme:
böyleleride var işte erkek olmuslar ama ... adam olamamışlar yazıklar olsun binlerce kez tanmaz adam ne demek kendi rızasyla oldu kendi rizasyla olunca o onun olmamaış mı oluyr onu bırakması mı grekyr ...
o adamdan hayır gelmez asla bunu önce yegenine de cnm ....
onla evlensede sırf bu yüzden evlenmiş olcakmış o anladım ben bunu yapabilen adam sinyallerini vermiştir...

bir kere senin gibi bir teyzesi olduğu için çok şanslı
ikincisi bu kadar üzülmesi de normal sonuçta hayalleri yıkıldı. bir yas sürecinden geçecek tıpkı biri öldüğünde nasıl yas sürecinden geçeriz sonra atlatırız bu da öyle.hayatın sona ermediğini anlaması gerek bu da zamanla olacak

Bence onu her sekilde, her haliyle sevecek bir insan bulacaktir. Bulmazsa da yegeninizi yegeniniz diye seven bir insanla degil yine onu uzen 1. pisligin muadiliyle evlenmeye kalkismis olacak zaten. Ciddi bir iliskiye basladiginda adam evlenmekten bahsettigi anda bunu benim basima boyle boyle bir olay geldi beni bununla kabul etmelisin demeli bence. Namus sadece onunla olmuyor, yegeniniz buna uzulup kafa yorduguna gore yeterince namuslu zaten. Bu, kendi hatasi degil bence. Bu bir hata da degil zaten.

öncelikle cok sagolun mesajlariniz icin ben teyzesi olarak yegeniminnekadar degerli bi insan oldugunun farkindayim ailemizin en kiymetlisi o. Bende dürüst olup yasadiklarini anlatmasindan yanayim umarim Rabbim onun bu dürüstlük ve iyiligine karsi iyi degerli bi insan karsilastirir onunla.Tek korkum yine kötüye gelmesi ve bu olayin ortaya cikmasi bu kadar muhafazakar bi cevrede yegenimin ve ailesinin yikilmasindan korkuyorum.

Kimsede kimseyi kinamasin insan ne olacagini bilse hic üzülürmüydü yikilirmiydi bu dünyada? Sevmek ayip degil sevdigine güvenmek masum bir duygu ama iste her erkek olanda adam olmuyor. Keske önce bu kafa yapisi degisse...

öncelikle cok sagolun mesajlariniz icin ben teyzesi olarak yegeniminnekadar degerli bi insan oldugunun farkindayim ailemizin en kiymetlisi o. Bende dürüst olup yasadiklarini anlatmasindan yanayim umarim Rabbim onun bu dürüstlük ve iyiligine karsi iyi degerli bi insan karsilastirir onunla.Tek korkum yine kötüye gelmesi ve bu olayin ortaya cikmasi bu kadar muhafazakar bi cevrede yegenimin ve ailesinin yikilmasindan korkuyorum.

Kimsede kimseyi kinamasin insan ne olacagini bilse hic üzülürmüydü yikilirmiydi bu dünyada? Sevmek ayip degil sevdigine güvenmek masum bir duygu ama iste her erkek olanda adam olmuyor. Keske önce bu kafa yapisi degisse...

Diger konumun neden kapandigini anlamadim maalesef..

Bu arada bana özel mesaj atanlara cevap veremedim 100 mesajim dolmadigi icin. Cok sagolun tavsiyeleriniz icin Allah razi olsun

Sorun zaten karsisindakinin onu kabul etmesi degil onu gercekten seven biri kabul edecektir ama onemli olan bunu ailenin ogrenmemesi. Insanlara cok temkinli yaklasip gercekten tanidiktan sonra bunu soylesin. Bir sonraki adam karakterli biri olursa bunu aile duymaz zaten sadece temkinli yaklassin bence.

arkadaşım madem muhafazakar insanız yani neden böyle birşeye kalkışılıyor .yani biliyorsunuz bu ülkede bekaret önemli .evlenmeden neden birlikte olunuyor anlamıyorum ben .sınırlı bir çevreniz varsa daha dikkatli olunması gerek .ne diyeyim sen yeğenini sakinleştir allah korusun birşey yapmasın kendisine .bazı kesimler için hiç önemli değil bekaret sen burda yazılanlara bakma burda yazanlar çoğu bir kesim erkekten bahsediyor .her erkek öle değil .benim var evlenen arkaaşlarım bakire değiller ama diktirmeden yalana dolana sapmadan dobra dobra anlattılar yaşadıklarını şu an evliler ve mutlular .öle yalana dolana karışmayın daha kötü durumlar oluşur .adam anlarsa ki çoğu anlıyor bu durumu yani bilemiyorum .dediğim gibi dürüst olsun bir sonraki ilşkisinde ve dikkatli olsun en önemlisi .

Hala neden boyle bir seye nasil kalkisildiginin sorgulanmasi da sacma artik. Olmus bitmis bizden sadece tavsiye bekliyorlar bence ders degil.

arkadaşım madem muhafazakar insanız yani neden böyle birşeye kalkışılıyor .yani biliyorsunuz bu ülkede bekaret önemli .evlenmeden neden birlikte olunuyor anlamıyorum ben .sınırlı bir çevreniz varsa daha dikkatli olunması gerek .ne diyeyim sen yeğenini sakinleştir allah korusun birşey yapmasın kendisine .bazı kesimler için hiç önemli değil bekaret sen burda yazılanlara bakma burda yazanlar çoğu bir kesim erkekten bahsediyor .her erkek öle değil .benim var evlenen arkaaşlarım bakire değiller ama diktirmeden yalana dolana sapmadan dobra dobra anlattılar yaşadıklarını şu an evliler ve mutlular .öle yalana dolana karışmayın daha kötü durumlar oluşur .adam anlarsa ki çoğu anlıyor bu durumu yani bilemiyorum .dediğim gibi dürüst olsun bir sonraki ilşkisinde ve dikkatli olsun en önemlisi .

Olanla ölene care yok demisler.Yegenim muhafazakar bi ailede yetisti ama ayni zamanda Almanyada dogdu büyüdü...
Kizcagiz cok güzel bi üniversitede okudu simdi meslek sahibi kendi ayaklarinin üzerininde duruyor.4 yillik bi iliski var ortada ask var nisanlilik var.Bunlar baska sehirde tanisti cok sevdiler diyemiycem cünki bir tek yegenim sevmis anlasilan.Cocukta onun dengi ayni kültürdendi nerden bilebilirdi dügüne bi ay kala yok yere sacma sapan bir neden yüzünden bitecegini?Insan asikken düsünebiliyormu? Sevmis inanmis gerek merak gerek yasadigi yabanci cevre onu cesaretlendirmis ve istemis sevdigi adamin olmayi/ ki Almanyada 25 yasinda bakire kiz bulmak samanlikta igne aramak gibi birsey baska toplum)

Kizin evi düzüldü ceyizleri yerlestirildi gelinligi askida kaldi sevdigi güvendigi adam yari yolda birakti üstüne düs yakamdan dedi!Nasil büyük bir acidir bu!
Kimse kimseyi öyle bos keseden yargilamasin yasamayan bilemiyor.Buraya yazdikysak kizi yargilatmaki cin degil fikir ve yardim almak istedigimdendir!

Yalan söylememesi gerektigin tabiki farkindayim ama ikilemde oluyor insan sonucta erkekler cok acimasiz yasadigi bu durumdan hayatini zehir etmesini onun teyzesi olarak istemiyorum. Icim yaniyor kolay degil!

Kizlar nasil basliyacagim bilemiyorum benim yegenim yeni nisanlisindan ayrildi toplam 4 sene beraberlerdi 1 senede nisanli kaldilar ve dügüne 1 ay kala nisan bozuldu damadin ailesi yüzünden!
Kizcagiz deli gibi asikti ve bana bi haftadir itiraf etti onunla bir sene önce cinsel anlamda birlikte olmuslar. Haliyle bunu hazmedemiyor bir kez intihara kalkisti ailesin haberi yok. Dini olarak cok inancli bi kiz idi ailemizde cok muhafazakar. Neyapacagim bilmiyorum sakinlestiremiyorum.Gül gibi tertemiz bi kalbi var kiyamiyorum cok zor simdi namazla ilaclarla ayakta

o ş...refsizin................
Aynısı başıma geldi, neredeyse birebir. Kardeşimin yapacak bir şeyi yok, olan oldu, sadece zamana ihtiyacı var. Bunu atlatmak biraz sürüyor ama geçecek, ilacını kullanacak, belki terapi alacak, ve bunu kimseye söylemeyecek, kimse bilmeyecek. Eğer kendine geldikten sonra bir ciddiyet olursa da çevrenizin gereği neyse o yapılacak, diktirmesi gerekiyorsa diktirecek, kimse bana karşı çıkmasın, ikiyüzlülük falan demesin, şartlar ne gerektiriyorsa yerine getirilmeli, herkesin hesabı kendine, kardeşimizin istikbalinde bu mühim ise ve vazgeçilemez bir olgu ya da kabul edilemez bir hata ise çaresinı tartışmanın anlamı yok.

Olanla ölene care yok demisler.Yegenim muhafazakar bi ailede yetisti ama ayni zamanda Almanyada dogdu büyüdü...
Kizcagiz cok güzel bi üniversitede okudu simdi meslek sahibi kendi ayaklarinin üzerininde duruyor.4 yillik bi iliski var ortada ask var nisanlilik var.Bunlar baska sehirde tanisti cok sevdiler diyemiycem cünki bir tek yegenim sevmis anlasilan.Cocukta onun dengi ayni kültürdendi nerden bilebilirdi dügüne bi ay kala yok yere sacma sapan bir neden yüzünden bitecegini?Insan asikken düsünebiliyormu? Sevmis inanmis gerek merak gerek yasadigi yabanci cevre onu cesaretlendirmis ve istemis sevdigi adamin olmayi/ ki Almanyada 25 yasinda bakire kiz bulmak samanlikta igne aramak gibi birsey baska toplum)

Kizin evi düzüldü ceyizleri yerlestirildi gelinligi askida kaldi sevdigi güvendigi adam yari yolda birakti üstüne düs yakamdan dedi!Nasil büyük bir acidir bu!
Kimse kimseyi öyle bos keseden yargilamasin yasamayan bilemiyor.Buraya yazdikysak kizi yargilatmaki cin degil fikir ve yardim almak istedigimdendir!

Yalan söylememesi gerektigin tabiki farkindayim ama ikilemde oluyor insan sonucta erkekler cok acimasiz yasadigi bu durumdan hayatini zehir etmesini onun teyzesi olarak istemiyorum. Icim yaniyor kolay degil!

tamam mdem okumuş etmiş meslek sahibi bunu neden önemsiyorsunuz anlamadım .ayrılığa üzülmek başka bekaretim gitti ne yapıcam demek başka .lütfen sağduyulu olun .sizin bir oğlunuz olsa evlenmeye kalksa böle bir kız geçmişte yaptığı hatayı örtbas etmek için bu yollara başvursa sizde bunu öğrenseniz ne olurdu acaba .lütfen kendinize yapılmasını istemediğiniz birşeyi başka birine yapmayın .herşey bekaret değil bunuda bilin .böle oyunlara girerseniz kendiniz kaybedersiniz .benim eşim kadın doğum uzmanı ve bu tür operasyonları asla etik bulmuyor .bunu yapan arkadaşları var ama .genele anlaıyormuş erkekler ayrıca anlayıncada yani kötü oluyor .kendinizi bu durumlara düşürmeyin dürüst olmak herşeyden önemli hayatta .hakkınızda hayırlısı olsun hayat bitmiş değil onun için aksine yeni bir hayat başlıyor .

tamam madem okumuş etmiş meslek sahibi bunu neden önemsiyorsunuz anlamadım .ayrılığa üzülmek başka bekaretim gitti ne yapıcam demek başka .lütfen sağduyulu olun .sizin bir oğlunuz olsa evlenmeye kalksa böle bir kız geçmişte yaptığı hatayı örtbas etmek için bu yollara başvursa sizde bunu öğrenseniz ne olurdu acaba .lütfen kendinize yapılmasını istemediğiniz birşeyi başka birine yapmayın .herşey bekaret değil bunuda bilin .böle oyunlara girerseniz kendiniz kaybedersiniz .benim eşim kadın doğum uzmanı ve bu tür operasyonları asla etik bulmuyor .bunu yapan arkadaşları var ama .genelde anlıyormuş erkekler ayrıca anlayıncada yani kötü oluyor .kendinizi bu durumlara düşürmeyin dürüst olmak herşeyden önemli hayatta .hakkınızda hayırlısı olsun hayat bitmiş değil onun için aksine yeni bir hayat başlıyor .

gerçekten çok üzüldüm, dilerim yeğeniniz hayırlısıyla üstesinden gelir bu zor durumun. belki görmemişsinizdir diye başka bir başlıkta bir arkadaşın sizin için yazdığı cevabı burada paylaşıyorum.

""""Yeğeninizin durumuna çok üzüldüm arkadaşım:(( Allah yardımcısı olsun inşallah...
Bir programında, Nihat Hatipoğluna böyle bir soru gelmişti. Hz. Ali'nin halife olduğu dönemde bir baba kendisine gelip, kızının bakire olmadığını ve başka bir talibi olduğunu söyler. Kızıyla evlenmek isteyen kişiye, bu durumu açıklamasının şart olup olmadığını sorar. Hz. Ali'nin cevabı şudur; Günah Allah ile kul arasındadır. Eğer ki, kızın gönülden pişman ise, tövbe etsin ve bir daha zinaya yaklaşmasın. Ve bu durumu damat adayına söylememesini tavsiye eder.

İsterseniz Nihat Hatipoğlunun sitesinden kendisine ulaşmayı deneyin. Yardımcı olacağına eminim."""forumdaki bi arkadstan alıntıdır arkdslar burdada okunsun istedim ."""

Son düzenleme:
Back
X