yeğenime bakmayı düşünüyorum ama?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yarı gün bakmayla anlayamazsınız işte, "teyze" olarak kalın
 
Annesi-babası ve eşiniz razıysa lütfen mümkün olduğunca çabuk gerçekleştirin bu düşüncenizi. Ama çocuğunuz olduğunda onun bakımını üstlenmeye devam edebilecekseniz tabi. İçim parçalandı çocuğun durumuna.
 
konu açmasına dediğiniz gibi biz karar vermiyoruz kesinlikle haklısınız ama her şeyi sorun eden bir psikolojide olduğu için destek alması gerektiğini düşünüyorum
 
Çocuğun anne babası nerede ?
biraz konuyu hızlı açmış oldum onlar var zaten, konuyu biraz daha düzenlemeye çalıştım. sadece günün belli saatlerinde yiğenimle vakit geçirmekten bahsetmek istemiştim. çok seviliyor ama disiplin yok her istediğini yaptırmaya çalışıyor ve yaptırıyor da
 
konu açmasına dediğiniz gibi biz karar vermiyoruz kesinlikle haklısınız ama her şeyi sorun eden bir psikolojide olduğu için destek alması gerektiğini düşünüyorum
açtığım konu sayısı vs. araştırılıyor gerçekten ilginç bir forum. ama sizde hep buralardasınız galiba.
ben bazen buraya bir kez girersem sürekli gelmeye başlıyorum, başka konular okurken şunu da bir soruyum diye dayanamayıp konu açıyorum, bazen de aylarca girmediğim oluyor. unutuyorum burayı.
 
yok yaa.
anne annedir, teyze teyzedir, baba babadır, enişte eniştedir.
hem zaten eşiniz razı gelmez muhtemelen.
bence hiç gerek yok. ablanız dünyaya çocuk getirdiyse düzgün yetiştirmenin bir yolunu bulmak zorunda.
dertsiz başınıza dert açarsınız ve buna %100 emin olabilirsiniz.
 
bakmak derken her günün belli saatlerinde demek istemiştim. açıkçası o kadar kötü iç parçalanacak durum yok hatta her istediği fazlasıyla yapılıyor seviliyor. zaten bu yüzden belli bir otorite yok. beni rahatsız eden bu oldu.
 
uzaktan kolay gelir ama isin icine girince zor cocukla ugrasmak cok yipratici bir sey. oncelikle siz onun ebeveyni degilsiniz, annesi babasi ne diyor bu ise? sizin soylediginiz bakmak degil ilgilenmek zaten, zaten yegeninizle ilgilenmeniz gerek, neden bakmak dediniz anlamadim?
 
ben anne olmak istemedim sadece yiğenimin sözünden bahsettim. yiğenime günün belli saatlerinde bakmak istiyorum. acaba mantıklı olur mu yoksa daha mı kafası karışır onu bilemedim. çok seviliyor, her istediğini yaptırıyor. telefonda çok vakit geçiriyor ve tabi ki boşanmanın psikolojisini yaşıyor. bende elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum sanki ben gitmeyince bakmayınca içimden büyüyor. daha kaliteli vakit geçirsin istiyorum.
 
her günün belli saatlerinde olduğu düşündüğüm için düzeltilebilirse düzeltirim hızlı konu açtım zaten herkes yanlış anladı :)
 
Ben istenmediğini düsündüm anne baba tarafından.Ama küfreden ,şiddet gösteren ,elinde telefonla buyuyen,heleki teyzesıne annemsın dıyen bır cocuğun durumu da iç parçalayıcı bana göre. Sonuçta bütün çocuklar aynı onu bunlara iten aile tutumu.Belli saatlerde bakmakla alışkanlık yaratamazsınız ,zaten sınava da hazırlanıyormuşsunuz ben böyle bir sorumluluk almazdım yerinizde olsam, sonuçta bır davranış oluşturamayacagım.Vakıt buldukca gidip ilgilenirdim yerinizde olsam direk bir sorumlulugun altına gırmeden.
 
her günün belli saatlerinde olduğu düşündüğüm için düzeltilebilirse düzeltirim hızlı konu açtım zaten herkes yanlış anladı :)
o zaman sizinkisi bakmak degil ilgilenmek oluyor. halasi/teyzesi olarak zaten ilgileneceksiniz. evinize getirin aktivite yapin, disari goturun gezdirin, tabi anne babasindan izin alarak. annesine de cocugun annem olur musun dedigini soylemeyin, cocuk arada kalir uzulur sonra.
 
Yeğeninizin hareketlerinden memnun olmadığınız için ilgilenmek istiyorsunuz ama iyi bir rol model olabileceğinize emin misiniz?

Mesela yeğenim hareketlerimi çok taklit eden bir çocuk, küçük olduğu için bana karşı bir hayranlığı var. Sorun şu ki ben en son hayran olunacak insanlardan biriyim. Tüm alışkanlıklarım ve huylarım sinir bozucudur. En son uzun süre vakit geçirdiğimizde benim küçük bir kopyam olmuştu ve ablamın hiç hoşuna gitmedi. Kahvaltı yapmayan, yemek seçen, uyku saatleri çok düzensiz bir insanım. Daha sayamadıklarım da var.

Sizin de bazı takıntılı durumlarınız olduğunu yazmışlar üstte. Bu nedenle ebeveyn rolüne bürünmeniz doğru olmayabilir. Sonuçta sizin çocuğunuz değil. Sizden alacağı olumsuz bir davranışın suçlusu siz olursunuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…