- Konu Sahibi BlairWaldorf_23
-
Baba nerde baba oterısı eksık geldı bana. Bence esı cocukla ılgılensın her dedıgını boyle mız mızlanarak yapmaya alısmıs. Ne kadar ılgılensede artık bos. Aklı erene kadar artık boyle gıder. Evde baba faktoru cok onemlı sadece anne buyutmeye calısınca boyle oluyor. Baba x deyınce korkması lazım anneye ezıyet edılmez demesı lazım. Esım hep der sıkıysa anneme bır ezıyet edelım korkumuzdan saklanırdık anne üzülmez kavramı onemlı. Babası hıcbırseyden mahrum etmemıs ama tek demıs annenıze saygısızlıgını gormuycem. 4 yasındakı cocukda kücük degıl anlaması lazm artk bırseylerden.Merhaba hanımlar,
benim 4 yaşında bir erkek yeğenim var.
Bir buçuk yıl önce ailemden uzağa gelin gittiğim için çok sık göremiyorum artık.
Ablam telefonda görüşürken hep dert yanıyordu, şimdi ziyarete geldim ve kendim şahit oluyorum.
Istediği olmayınca annesini, ablasını, kreşte arkadaşlarını yumrukluyor, vuruyor, sesi kısılana kadar bağırıyor.
Evde kavga, küfür, bağırış kesinlikle olmuyor. Ablam sürekli onunla ilgilenmeye çalışıyor, her gece kitap okuyor, birlikte yapboz yapıyorlar, her şeyi konuşarak anlatıyor, müzeye götürüyor.
Bir fikriniz var mı, ne yapabiliriz? Çocuk psikologları çok uzun süre bekletiyor randevu için.
Benzer durum atlatmış olan veya bu konuda bilgisi olanlar bize de yardımcı olabilr mi?
Şimdiden Teşekkürler.
Ablanız çalışıyor muMerhaba hanımlar,
benim 4 yaşında bir erkek yeğenim var.
Bir buçuk yıl önce ailemden uzağa gelin gittiğim için çok sık göremiyorum artık.
Ablam telefonda görüşürken hep dert yanıyordu, şimdi ziyarete geldim ve kendim şahit oluyorum.
Istediği olmayınca annesini, ablasını, kreşte arkadaşlarını yumrukluyor, vuruyor, sesi kısılana kadar bağırıyor.
Evde kavga, küfür, bağırış kesinlikle olmuyor. Ablam sürekli onunla ilgilenmeye çalışıyor, her gece kitap okuyor, birlikte yapboz yapıyorlar, her şeyi konuşarak anlatıyor, müzeye götürüyor.
Bir fikriniz var mı, ne yapabiliriz? Çocuk psikologları çok uzun süre bekletiyor randevu için.
Benzer durum atlatmış olan veya bu konuda bilgisi olanlar bize de yardımcı olabilr mi?
Şimdiden Teşekkürler.
Daha çok kreşe başladıktan sonra oldu. Hep aktif ve sesli bir çocuktu ama vurma huyu yoktu.Ne zamandan beri böyle? Yani hep böylemiydi sonradan mi bu davranislari göstermeye basladi?
Haklısınız, bazen işe yaramayacağını fark edince kendiliğinden sessizleşiyor ama o sürede insan ne yapacağını bilemiyor. Teşekkürler.Bu konuda uzman arkadaslar yazacaktir bilimsel durumu.Ben bir anne olarak tecrubem su yonde bir cocuk cogunlukla deneme yanilmayla ogreniyor.yani verdigi tepkiler sonucu istedigi sonuca ulasiyorsa o davranislari pekisiyor.Aglasa da ,siddet gosterse de ustedigi sonuca ulasmazsa davranis sonecektir diye dusunuyorum.Tahminimizden daha zekiler ve sinirlarimizi test etmeye bayiliyorlar.Kolayliklar diliyorum.
Kreşe başladıktan sonra başladı çoğu. Almancası da pek yoktu başlarken. Belki o sürede alıştı buna bilemiyorum.Çocuklar bu davranislari genelde uyum sorunu yasadiklarinda gösterirler . Uyum saglamasi alismasi gereken yeni bir ortama mi girdi. Ayrica sevgi açligi da bu davranişlara neden olabiliyor. Çocuklarin her istedigi yapildiginda da olabiliyor. Istedilerini aglayarak kirip dökerek yaptirmak aliskanlik haline de getirilebiliyor . Baska sebepler de olabilir tabi ki bu yazilanlardan biz bilemeyiz . Önce sebebin ne oldugu bilinmeli.
Babası 3 vardiya çalıştığı için ablam kadar çok vakit geçiremiyor çocuklarla.Baba nerde baba oterısı eksık geldı bana. Bence esı cocukla ılgılensın her dedıgını boyle mız mızlanarak yapmaya alısmıs. Ne kadar ılgılensede artık bos. Aklı erene kadar artık boyle gıder. Evde baba faktoru cok onemlı sadece anne buyutmeye calısınca boyle oluyor. Baba x deyınce korkması lazım anneye ezıyet edılmez demesı lazım. Esım hep der sıkıysa anneme bır ezıyet edelım korkumuzdan saklanırdık anne üzülmez kavramı onemlı. Babası hıcbırseyden mahrum etmemıs ama tek demıs annenıze saygısızlıgını gormuycem. 4 yasındakı cocukda kücük degıl anlaması lazm artk bırseylerden.
Evet çalışıyor. Kreşe başlayalı 1 yıl olacak neredeyse. Yine de uyum sorunu yaşıyor sanırım.Ablanız çalışıyor mu
Kreşe ne zaman başladı
Evet ablam çocuk psikoloğu veya pedagog bulmaya çalışıyor. Bazı doktorlar ciddiye bile almıyorlar problemi yaşından dolayı. Anne baba olarak biz neyi farklı yapabiliriz diye çare arıyorlar bir yandan.Pedagoga goturmeyi dusunduler mi? Bence acilen.uzman
Çok küçük şeylerde bile bu tepkiyi veriyor. Mesela bugün diğer ablama oturmaya gittik hepimiz. Onun evinde PS var araba yarışı oyunları vs. Kendi evlerinde yok, annesi istemiyor.Mesela ne gibi şeyler istiyor da red görünce böyle davranıyor?
Benim tecrübelerim ve arastirdiklarim şöyle,bir çocuk dogumdan itibaren herşeyi merakla keşfediyor. Sürekli kısıtlanan,merakı engellenen,reddedilen,olumsuzlukla karşılaşan çocuk tepki verir,itiraz eder.Bazisi edilgenlesir,otorite ne derse onu yapar yani siner. Bu şekilde bas kaldıran çocuklar ise daha iyi, karşısında otorite bir anne baba değil de daha sevecen,öfkesini disariya nasil yansitmasi gerektiği konusunda yol gösterici anne babaya ihtiyac duyuyor.
Yani bence anne baba önce kendini sorgulasın,her seyine itiraz mi ediyoruz,cocugumun sevgiye mi ihtiyaci var veya simarikca seyler istiyor da boyle davraninca mi istedigini elde ediyor,nerede yanlış yapıyoruz vb. Sonra da çocuğun sakin olduğu anında onunla arkadaş gibi konuşup 'Tatlım seninle birşey konuşalım mı? Şu su konu olduğu zaman sen bağırmıştın,etrafa saldırmıştın ya hani. Ben senin o an neden öyle tepki verildiğini anladım,ne hissettiğini farkettim. Ama şöyle yapsak olur mu?' şeklinde giriş yaparak çocuğunun kendisine haksızlık yapıldığıni dusundugu konuda nasıl tepki vermesi gerektiğini aktarabilirler.
Yaşindan dolayi ciddiye almiyorlar evet . Ben de yegenimi götürmüştüm bu sebeplerle yaşi küçük demislerdi ve sonuc alamamistim. Çok saçma gelmişti bana demek ki her yerde ayni . Şu an iyi çok şükür.Evet ablam çocuk psikoloğu veya pedagog bulmaya çalışıyor. Bazı doktorlar ciddiye bile almıyorlar problemi yaşından dolayı. Anne baba olarak biz neyi farklı yapabiliriz diye çare arıyorlar bir yandan.
Annecim 10 dakika sonra gideceğiz, evde şu şu işleri yapmamız gerekiyor o nedenle ayrılmak zorundayız şeklinde yaklaşabilir bir zaman aralığı versin hemen ayrılık olmasın. Herşeyde böyle çocuk kendini alıştırsın o süreye.Çok küçük şeylerde bile bu tepkiyi veriyor. Mesela bugün diğer ablama oturmaya gittik hepimiz. Onun evinde PS var araba yarışı oyunları vs. Kendi evlerinde yok, annesi istemiyor.
Oyunu oynadı, kendiliğinden sıkılıp bıraktı. Annesi hadi eve gidelim diyince kendini yerlere attı. Ablama vurmaya başladı. Ayakkabı ve montunu giymemek için çok direndi.
Yaptığının yanlış olduğunu o anda da sonra da anlatıyoruz ama tamam diyip yine aynısını yapıyor.
Çok sevdiği arkadaşına bile istediği oyuncağı vermeyince vurmuş bi kere
Kökteki problem başka o belli. Ablaniz bulmaya calissin. Okulu seviyor mu peki?Çok küçük şeylerde bile bu tepkiyi veriyor. Mesela bugün diğer ablama oturmaya gittik hepimiz. Onun evinde PS var araba yarışı oyunları vs. Kendi evlerinde yok, annesi istemiyor.
Oyunu oynadı, kendiliğinden sıkılıp bıraktı. Annesi hadi eve gidelim diyince kendini yerlere attı. Ablama vurmaya başladı. Ayakkabı ve montunu giymemek için çok direndi.
Yaptığının yanlış olduğunu o anda da sonra da anlatıyoruz ama tamam diyip yine aynısını yapıyor.
Çok sevdiği arkadaşına bile istediği oyuncağı vermeyince vurmuş bi kere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?