Yeğenimin davranış problemi

Ablaniza vurdugu zaman tepkisi ne oluyor bu durumun oncesi vardir saniyorum ki.. hani ablaniz cocuk vurdugunda devamlitepkisiz kaldiysa bundan cesaret almis olabilir babadan cekindigine gore daha otoriter heralde

Küçükken yaşadığınız o olayı seneleeeer geçmiş kaç yaz kaç kış geçirmişsiniz evlenmiş hamile kalmış anne olacaksınız ama hiç unutmamışsınız.
Aman siz çocuğunuza öyle yapmayın derim ben. Umursayın, susması bitene kadar kucağınızda tutun, anlatın, açıklayın, terketmeyin en çok siz sahiplenin, bunu sonucunu kestiremeyeceğiniz oyunlara döndürmeyin bak şaka yaptım geldim diye. Yoksa seneler geçer zaman akıp gider siz size yapılanı o küçücük aklınıza rağmen unutmazsınız başka bir yerden kanar.

Almanyadamisiniz? Benim kizimda ilk anaokuluna basladigi zaman almanca bilmiyordu ve hircinlasmisti. Belki yegeniniz halen derdini anlatamiyordur. Ablaniz ögretmeni ile konussun

Valla kanamadı ıyıkı annem onu o gun yapmıs dıyorum tam tersı. Annemın parası olmadıgını yıllar sonra anladıgımda onun adına cok uzulmustum mılletın ıcınde alamamıstı kadın yok yok oldugunu ve her zaman annemın babamın her ıstedıgımde bana alamayacagını anlamıstım ve ortaokulda lısede unıversıtede kendıme yetmeyı ogrendım olumsuz kosullar olusursa dıye hep ek param olurdu. Belkı yasanmıs bır kotu olay ama tekrarı olmadı sındıkıler yok nedır bılmıyor sanıyorlar bızım haraketlerımız sınırsız oturma ne kalkma ne saygı ne bılmıyor. Anne baba oturup cocukla anlasmaya calısıyor cocuk kalkıp o ara annesın yuzune bır tane ındırıyor. Cocuk cocuktur anne baba anne babadır. Pedegojı formasyonumda var bu arada ama ben anne babam gıbı buyutmeyı dusunuyorum tercıh meselesı

O günden sonrada esyalar degıl ınsanlara deger vermeyı ögrendımbak bakınca bır olay demı. Bır müsibet bın nasıhatten ıyıdır sözü devreye gırdı

Yazdilarinizdan ögretmen oldugunuzu düşünüyorum Ben asla annem gibi büyütmeyecegim ilerde olacak çocuklarimi . Inşallah büyük konuşmuyorumdur.
Çocuklarin anne ile anlaşmasi çok güzel bence ama sınırlar çizilmeli , şimartmak başka bir şey . Genelde çocugu anlamak iletisim halinde olmak paylasim yapmak şımartmakla karistiriliyor ve şimartiliyor bazi cocuklar. Siz de bunu demek istediniz diye düşünüyorum.

Kesınlıkle canım bazen yanlıs yazabılıyoruz. Sen daha guzel özetledın

Kesınlıkle canım bazen yanlıs yazabılıyoruz. Bencede ıletısım ogesı cok oyuncak almak ya da ben cocuga hersey alıyorum olarak gorunuyor. Ben sadece bır kesıt olarak kendı hayatımdan ornek verdım.
Ben de çocuklarla cok iç içe oldugumdan biliyorum bazi durumlari . Özel ilgilendigim bir çocuk var problemli ama aslinda çocuk degil anne problemli , ne kadar iyi niyetli olsa da cocuga kendisi zarar veriyor. Keske her imkani saglayinca mutlu olunmadigini anlasalar .

Almancası da yoktu demişsiniz, o konu ne alaka anlamadım yurtdışında mı yaşıyor aile
Evet, hepimiz Almanya'da yaşıyoruz. Ben Almanya içinde farklı bir şehire taşındım.
Başlangıçta anadilini düzgün konuşsun, kreşte öğrenmek zorunda kalacak, sadece gerekli kelimeleri bilsin yeter dedi öncesinde öğretmeni. Almancayı da çabuk öğrendi ama başta biraz sorun yaşadı.

Başta çok pasif davrandı kreşte ama hep uyumluydu. Öğretmeni çok memnundu. Çok çabuk ayak uydurdu, dil öğrendi, arkadaş edindi. Severek gidiyor yani.
Ama en ufak problemde böyle tepki veriyor maalesef.

Kökteki problem başka o belli. Ablaniz bulmaya calissin. Okulu seviyor mu peki?
Evet, severek gidiyor. Arkadaşları ile de güzel oynuyor, kreşte daima uyumlu, öğretmenini dinleyen bir çocuk. Ama bazı durumlarda da inanılmaz bir hırçınlık çıkıyor ortaya. Anlayamadık.

Evde yarım saat tek bırakmaz ama giymek istemediğinde tamam o halde sen montsuz çık dedi, yine ağladı. Zaten o an yaptırmaya çalıştığı şey, orada diğer teyzesiyle kalıp bizimle eve dönmemek. Mesela telefon veya tv istediğinde hayır cevabını alınca yapıyor bunu bazen. Ablam dinlemiyor, pes etmiyor. Maalesef yeğenim de çok zor pes ediyor.

Ablaniza vurdugu zaman tepkisi ne oluyor bu durumun oncesi vardir saniyorum ki.. hani ablaniz cocuk vurdugunda devamlitepkisiz kaldiysa bundan cesaret almis olabilir babadan cekindigine gore daha otoriter heralde
Her zaman tepki gösteriyor. Bazen önce elini tutuyor, kızıyor, yapma diyor. Ablam hiç bir zaman tepkisiz kalmadı. Kreşten şikayet geldiği zaman da hep konuştu yapmaması gerektiğini anlattı. Benim çocuğuma yapılsa kızarım, neden o başkasının çocuğuna yapsın, ailesi gelip kızsa ne cevap veririm dedi ve asla görmezden gelmedi.
Almanyadamisiniz? Benim kizimda ilk anaokuluna basladigi zaman almanca bilmiyordu ve hircinlasmisti. Belki yegeniniz halen derdini anlatamiyordur. Ablaniz ögretmeni ile konussun
Evet Almanya'dayız. Aslında çok iyi öğrendi almancayı. Hatta kendi isteğiyle evde de çoğu zaman almanca konuşuyor. Yani en azından şu anda ifade sorunu yaşamıyor aslında.

Sadece anlatmak ile olmaz ki. Bunun bir cezasi, bir sonucu olmali. Cocugun gözünde sadece bidibidi yapiyorsunuz yani. Tabiki ayni seyleri tekrarlar.

Ablan disiplini saglayamamis demek ki, simardi cocuk. Ayirten 4 yasina gelipte ülkenin dilini konusmamasi cok korkunc. Diger cocuklarin ne dediklerini anlamiyor. Ve eger oglan diye abarttiysaniz evet etrafa vurur. Kendini ifade edemiyor cocuk, üstelik evdeki rahatlik yok, disiplin var, diger cocuklari anlamiyor,..

Ablan ana okulu ile görüssun, yapilacaklar üzerine fikir verirler. Evdede cocuk Almanca kitaplar okusun, cizgi filmlerde baksin ki Almancasi gelissin. Ablanda Almanca konussun.

Ve erkek bebek demeyin. Oglan cocugu o. Tipki nasil kadin bebek denilmedigi gibi, erkek bebekte denilmemeli.

Ablanız acilen yeğeninizin devam ettiği okulun psikoloğundan ve idaresinden yardım istesin.
Ufaklığın Almancasını geliştirin.
Çocuğumuz muhtemelen kendini ifade edemediği için uyum problemi yaşıyor.
Uyumsuz davranışlar her zaman için bir sonuçtur ve altta yatan sebepleri bulmadan çözüme ulaşamazsınız.

Size iki kitap önereceğim,
psikolog randevusu alana kadar yardımı dokunur.
Birinin adı:
Konuş Ki Dinlesin,Dinle Ki Konuşsun-Yazarı Adele Faber

Diğerinin fotoğrafını yüklüyorum.

Eklentiler

• IMG_1575.webp
    47,9 KB · Görüntüleme: 21
Devlet hastanesinde çocuk psikiyatri ye gidin. Onlar sizi çocuk psikoloğa yönlendirebilirler o zaman daha hızlı randevu alabilirsiniz belki.

Not: Almanya dayısınız ben türkiye için yazmıştım.

bağırsın çağırsın kendı halıne bırakın.
bırde asla vurulmasına ızın verılmesın.anne baba bıraz otorıter olmalı.tatlı-sert olacak yeri geldiğinde.

Bu bahsettiğiniz kanılara nasıl vardınız bilmiyorum. Ceza almadığını veya sadece konuşup elini ayağını tutmadığını da söylemedim. Sadece bıdıbıdı değil yani.
Yaptığı bir yanlışı asla görmezlikten gelmedik. Ablasına hiç bir zaman yanlış bir tavrını sineye çekmedik. OĞLAN çocuğudur diye ablasından daha fazla kıymet görmüyor evde.
Ayrıca Almancası çok kısa sürede gelişti, kimseyle iletişim sorunu yaşamıyor, ilk bir kaç ay haricinde uyum sorunu yaşamadı.
Ablam daha bebekken kreşe gidip bu konuyu danıştı, evde türkçe öğretin, almanca yı burada öğrenecek dediler.
Biz de bir yolunu bulmaya çalışıyoruz. Doktorlar pek ciddiye almıyor yaşından dolayı. İnşallah başka bir çözüm buluruz .

Teşekkür ederim önerileriniz için. Mutlaka göz atacağım.

Devlet hastanesinde çocuk psikiyatri ye gidin. Onlar sizi çocuk psikoloğa yönlendirebilirler o zaman daha hızlı randevu alabilirsiniz belki.

Not: Almanya dayısınız ben türkiye için yazmıştım.
Teşekkür ederim yine de. Biz de aile hekimi üzerinden yönlendirme şansımız olur dedik ama olmadı.

bağırsın çağırsın kendı halıne bırakın.
bırde asla vurulmasına ızın verılmesın.anne baba bıraz otorıter olmalı.tatlı-sert olacak yeri geldiğinde.
Bağırdığı zaman umursamıyorlar, sustuğu zaman konuşup, yaptığı hatayı anlatıyorlar, bazen ceza veriyorlar. Sonra yine aynısı oluyor.

Bizim insanlarımızın en büyük yalnis yönlendirdigi konu bana göre şu "önce Türkçeyi öğrensin sonra kreşte/okulda öğrenir" dir. Neden çocukları lüzumsuz yerde zora sokuyorlar. Düşünsenize küçüksün daha kendini zor ifade ediyorsun seni hic dil bilmediğin bir ortamin içine atiyorlar. Insan yetişkin olarak bile irite olur. Cocuk ne yapsın. Sonra hırçınlaşır durur, ama o ortama alissa bile böyle hareketler kalabiliyor. Çocuklar zaten iki dil birden öğrenebiliyor mesela doğru yapılsa. Bence bir pedagog dan yardım alın. Size göre durum çok acılse Jugendamt a veya cocuk doktoruna danisin, onlar yönlendirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…