Yeğenimin hastalığı

Bideliinsan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2021
39
16
3
27
Merhaba hepinize. Sizlere bı soru sormam gerekiyor artık ne yapmamız gerek bilmiyorum. 5 yaşında erkek yeğenim var. 2 yaşlarında başlayan sık sık tekrarlanmayan bı olay oldu. İlk başta karnım ağrıyor diyor ve daha sonra kaskatı kesilerek baygınlık geçiriyor. Çocuk beyin cerrahisine götürdük hiçbir şey çıkmadı. Kalp hastalıklarına götürdük hiçbir şey çıkmadı. Hastaneye acile götürdük bı sebep bulunamıyor. Epilepsi diye suphelendiler temiz çıktı. Başına böyle bı olay gelen var mı? Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu olay 5 senede 6 7 defa tekrarlandı. En son bugün tekrarlandı. İlk başta karnım ağrıyor diyor sonra bı anda kaskatı kesilerek baygınlık geçiriyor. 10 dk içinde yorgun bı biçimde ayılıyor. Çok korkuyoruz artık. Doktorlar nasıl oluyorda hiçbir sonuç bulamıyor,farklı zaman farklı şehirlerde ki hastaneye götürdük. Bı doktor baygınlık geçirdiği anda görüntü kaydı almaya başlayın dedi ama insanın aklına o anda gelmiyor öyle bir şeytarif etmemize göre de hiçbir şey yok dedi. Testlerinde de bir şey çıkmadı

Simdi bunun uzerine ben bir sey diyemem..Butun tetkikler yapilmasina ragmen temiz cikmissa buradan ne soylense fayda etmez gibime geliyor.
Hekimoglu(House) tarzinda birileri okuyup,bir aydinlanma gecirmezse bunu verelibilecek bir cevap yok sanki.
Umarim cabucak iyilesir.Acil sifalar diliyorum.

Başka ne yapılabilir inanın bilmiyoruz belki çevresinde (Allah korusun) böyle bir şey geçiren birisi vardır ne yapılması gerektiğini söyler diye konu açtım. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Başka ne yapılabilir inanın bilmiyoruz belki çevresinde (Allah korusun) böyle bir şey geçiren birisi vardır ne yapılması gerektiğini söyler diye konu açtım. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun.
İnanin anliyorum,cirpiniyorsunuz,cabaliyorsunuz..Ama boyle bir durum olsa bile her bunye icin ayni tedavi onerilmeyebilir.X'bireyin alerjisi vardir,Y'bireyin o ilacin etken maddesiyle alakali bir aproblemi yoktur.Yani biri a alirken digerine b baslanabilir.

O an seker veya tansiyonu ölcüldümü bazen cevap cok basit olabiliyor
Cok gecmis olsun

universite arastirma hastanesine goturdunuz mu?

Bulunduğunuz ilde varsa universite hastanesine goturun.

kucuk bir ildeyseniz en yakin buyuk bir sehrin universite arastirma hastanesine basvurun.

videoyu annesi babasi cekemez panik olur ama siz sakin kalip cekmeye calisin doktora izletebilmek icin.

Cok gecmiş olsun.

O an seker veya tansiyonu ölcüldümü bazen cevap cok basit olabiliyor
Cok gecmis olsun
Direkt hastaneye götürüldü ve sonucunda hiçbir şey çıkmadı. Birde baygınlık esnasında kucağa alındığı andan itibaren kasıntı şeklinde, kasılarak kendini vücuduyla geriye atıyor. Çok teşekkür ederim

Evet götürdük. Video çekimi o doktor istedi fakat panik halinde insanın aklına gelmiyor. Bundan sonra öyle bı durumda inşaallah aklımıza gelirAllah razı olsun sağolun

Cok gecmis olsun ama vucutta anlik degisen bir deger sebep olabilir gibi geldi insallah sebebini bulursunuz

Bildiğim kadarıyla bayılma hali bi kaç saniyeden fazla olursa ciddi problem var demek. 10 dakika demişsin korktum açıkçası. nörolog muayene etti mi mesela?
bir de devlet hastanesine götürüp sonuç alamadıysanız iyi bir özel hastaneye götürün derim. Allah şifa versin ufaklığa çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin benim yeğenimde şuan altı yaşında. ilk önce bir yaşlarındayken havale geçirdi daha sonra üç dört yaşlarında ateşi falan yokken sizin anlattığıniz şekilde nöbet geçirdi. Kaskatı kesilip sonra bayılma ve bilinç kaybı oldu. Hastanede üç dört saatte kendine geldi. Onda da hiç bısey bulunmamasına rağmen o günden bugüne kadar epilepsi ilacı kullandı. Senede iki defa kontrol edildi. Daha bu sene ilacı bıraktılar. İnşallah bi daha tekrarlamaz. Allah'ın izniyle ilacinda etkisiyle sanırım nöbet geçirmedi. Doktorların illaki bı tedaviye başlaması gerekirdi diye düşünüyorum.

Panik atak olabilir, diye düşündüm. Belirtiler çok benzer tabii ki psikiyatrist görmeli

Akdeniz ateşi olabilir mi? O da karın ağrısıyla başlıyor.

video çekimi sart. soyle düşünün birkaç defa olmus ve sonrasında duzelmis degil mi? yani yine olursa yine kendiliğinden düzelecek.zaten o sırada yaptığınız yapacağıniz hicbir seyin cocuga katkısı yok. yüzüne su serpmek sarsmak vs hic bir şey yapmayın daha çok zarar verirsiniz. kafasının altina yumuşak bir şey koyun ve videoya çekin yeterli. o sırada video cekmeliyim ki tani konsun diye düşüneceksiniz. cocuk normalken anlık yapılan testler normal çıkabilir. önemli olan olay aninda cekeceginiz o video. bir de haftada birkaç kez aynı olay oluyorsa video eeg çekilen büyük hastaneler var oralara gidin. surekli farkli hastane farklı doktor yapmayın. tek bir hastane ve kapsamlı bir hastane seçip her sikayetinde ayni yere götürün. birinci de tani almazsa ikinci de tani alir. gecmis olsun. bunun disinda ek olarak gastroenteroloji gitmenizi tavsiye ederim. ama asıl sıkıntı norolojik gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…