Yeğenimin nişaninda tatildeyim

lxuxtti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
710
804
53
42
Merhabalar,
Ablamin ikinci kizin nişani olacak.çok kötü tessadüfler oldu ve kiz istemedede yanlarinda olamadim.
Ne yalan söyliyeyim ,üç gün önce kiz isteme merasi yapacaklarini haber verdiler .
Bana çok iyi getirisi olan iş teklifi almiştim iptal etmeye elim varmadi .
Şimdi bir hafta önce kiz kardeşimle tatil ayarladik .Biz zaten en son 2019 tatile gitmiştik .yurtdişinda yaşiyoruz.
Yeğenim nişani tam ayni tarihe denk geliyormuş yeni öğrendik .
Mekan sorunlari yok ,çünkü damatin amcasinin .
Kafam karişti bir yandan kiz kardeşim hamile beraber zaman geciricektik ve tatile gidebilmek için hatta eşim ile kavga ettik ,bir yandan üzülüyorum ne kiz istemede ne nişanda ablamin yeğenimin yaninda olamadiğimdan.
Siz ne yapardiniz?

Sırf düğün ve kalabalık beni rahatsız hissettirdiği için bir çok yakınımın özel gününe gitmedim, sonrasında aldım hediyemi özel olarak ziyaret ettim. Kimseye de illa benim şunuma geleceksiniz diye baskı kurmam kurulmasını da saçma bulurum.

Tatil planınızı önceden yapmışsınız. Bence gidin.Siz kendinizi açıkladıktan sonra hâlâ tavır alacak insanlar sizinle iletişimi kesmek adına bahane geziyordur.

Kardeş bu kardeş. Böyle bir günde yanında olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız?? Kusura bakmayında yarın öbürgün sizin özel gününüzde o zaman ablanızda gelmesin?? İş farklı bir durum ama bu farklı. Geçen sene nişanımda kuzenım vs teyzemlerle küslükleri vardı gelmedi şu an ölseler cenazelerıne gitmem. Özel günlerde aile olamıyorsak diğer günlerde de olmayalım.

Merhabalar,
Ablamin ikinci kizin nişani olacak.çok kötü tessadüfler oldu ve kiz istemedede yanlarinda olamadim.
Ne yalan söyliyeyim ,üç gün önce kiz isteme merasi yapacaklarini haber verdiler .
Şimdi bir hafta önce kiz kardeşimle tatil ayarladik .Biz zaten en son 2019 tatile gitmiştik .yurtdişinda yaşiyoruz.
Kafam karişti bir yandan kiz kardeşim hamile beraber zaman geciricektik ve tatile gidebilmek için hatta eşim ile kavga ettik ,bir yandan üzülüyorum ne kiz istemede ne nişanda ablamin yeğenimin yaninda olamadiğimdan.
Siz ne yapardiniz?
Çocuğum nişanlanırken kardeşlerim “titili gitciz biz” dese önce bir canlarına okur sonra muhtemelen ilişkimi keserdim.

Çok ayıp bişey bu bence ama kardeşlik ilişkisine de bağlı. Benim kardeşlik anlayışım bunu kaldırmaz, sizinkini bilemem.

İstemede ve nişanda ablanızın, yeğeninizin yanında olmamanıza üzülmeniz bana geçmedi açıkçası. Yanlarında olmak isteseniz tatili çoktan iptal etmiştiniz. Bu konuyu da onaylanmak, tatile git tabi yazanlar olursa içinizi rahatlamak için açtığınızı düşünüyorum. Ben ablanızın, yeğeninizin yerinde olsam çok bozulur, herhangi bir özel gününüzde de yanınızda yer almam. Bu kadar birbirinizden habersiz olmanız da garip geldi açıkçası

Ne hale gelmiş kardeşlik ilişkileri. Alelade uzak akrabadan bahseder gibi ne de kolay bahsediyorsunuz tatil önceden ayarlanmışmış.
Böyle özel bir günde tatil derdine düşmüşsünüz. Siz ablanızın yanında bulunmaktan bile ziyade orada ev sahibi nisan sahibi sayılırsınız. Öp öz yeğeniniz nişanlanan.
Bi de zorunda değilciler de hemen gelmişler. Her konuya girip zorunda değilsiniz. Zorunda değil yazıp duranlar. Aile kardeş akraba ilişkileri olmayan millete de bunu kabul ettirmeye çalışan.
Yakışanın ne olduğunu siz de pek alâ biliyorsunuz. Ama artık keyfiniz nasıl hareket etmek isterse onu yaparsınız.

Tatili ötelerdim. Bilet alındıysa ve imkanım varsa nişana katılacak şekilde ötelerdim. Eğer bu mümkün değilse en kötüsünden nişanın zamanında oynama yapmalarının mümkün olup olmadığını sorardım.

Nişana tatile gitmek sebebiyle katılmamanız küfür gibi bir şey olur kardeş ve yeğeniniz için.

En yakın arkadaşlarımdan birinin düğün tarihi eşimle tatil tarihimize denk geliyordu. Eşim işi gereği şehir veya yurt dışında oluyor sürekli. Yani tarihlerde çok fazla oynama yapma şansımız olmuyor. Arkadaşıma tarihlerin çakıştığını söylediğimde "Sakın Rose bu yüzden tatilinizi ertelemeyin" demesine rağmen erteledik.
Arkadaşım evlendikten sonra irtibat biraz koptu ama iyiki yanında olmuşum diyorum.
Bir de bu kişi yeğenim olacak bir dakika düşünmem. Bence siz de bunun için çaba göstermelisiniz.

Düğün, kına, nişan işlerini en gereksiz bulan, en nefret eden insanlardan biriyim. Kendim dümdüz nikahla evlendim. Kalabalıktan, gürültüden de hiç haz etmem. Ama ben bile sizi haksız buldum. Ben bile bir şekil ayarlar gitmeye çalışırdım. Günübirlik olarak nişana uçakla gidip geri tatile de dönebilirsiniz. Çünkü söze de gitmemişsiniz hoş olmamış.

Ki akrabalık ilişkileriniz kötü dahi olsa bahsettiğiniz kişi alelade bir akraba değil kardeş.

Merhabalar,
Siz ne yapardiniz?

Yani tatiliniz 1 gün mü de aynı güne denk geldi? Ayarladığınız tatil 1 günlük değildir herhalde? Kardeşiniz de yeğeninin nişanına gitmek istemiyor mu ki?

Bence böyle günlerde akrabalık öne çıkıyor. Kaldı ki ablanızın çocuğu, bence kardeşinize söyleyin onunla tatile gidemese çok üzülür ama ablanız da aynı şekilde üzülür. Nişan günü için 1 günlük de olsa gidin sonra tatile devam edin??

Nefret ederim kalabalıktan, düğün müğün denen zırvalıktan lakin sizin durumunuzla karsı karsıya kalsam kardesim gelmezse kahrımdan ölürüm.

Sırf düğün ve kalabalık beni rahatsız hissettirdiği için bir çok yakınımın özel gününe gitmedim, sonrasında aldım hediyemi özel olarak ziyaret ettim. Kimseye de illa benim şunuma geleceksiniz diye baskı kurmam kurulmasını da saçma bulurum.

Tatil planınızı önceden yapmışsınız. Bence gidin.Siz kendinizi açıkladıktan sonra hâlâ tavır alacak insanlar sizinle iletişimi kesmek adına bahane geziyordur.
Şununla da övünmez insan yahu.

Merhabalar,
Siz ne yapardiniz?
Alti ustu nisan yahu? Ben ablamin nisanimda Brezilya'daydim. Nisan tarihi belirlenmeden cok once biletimi almistim. Aile arasinda bir nisandi, katilamadim. Kardesimin dugunu doneminde de baska cok uzak bir ulkedeydim. Sagolsunlar onlar donecegim tarihe gore ayarladilar dugunu, yoksa onda da bulunamayacaktim. Bunlar karsilikli anlayisla cozulebilecek meseleler. Tarihi bile bile plan yapmadiysaniz sorun yok bence, karsi tarafin anlamasi lazim.

Not: aile iliskilerimiz de cok saglam cok sukur.

Bence sorun bastan en yakinlara sorulmadan tarih belirlenmesi. Insan az cok kardeslerine bir sorar "bu hafta yapmaya planliyoruz herkes müsait mi" diye. Insanlarin tatili olur, işi olur, saglik sorunlari olur. Kafaya göre gün belirlersen olacagi bu. Ben dügün tarihini dayinin ölüm yildönümüne koyani gördüm. Yani madem aile insan ona göre önceden iletisime gecer. Sahsen tatili baska tarihe alma imkanim varsa yapardim. Bari dügün tarihini önceden bildirsinler

Back
X