Yeğenimin okulla ilgili problemi

grimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
104
3
26
Bolu
Merhaba arkadaşlar;

Bu akşam eve geldiğimde yeğenimi gözü yaşlı gördüm,henüz 7 yaşında kendisi,dün kitabını okulda unuttuğu için okula gidip kitabını almamızı istemişti,biz de geç bir vakit olduğunu,öğretmenine durumu anlatıp ertesi gün için tamamlamasını söyledik..Diğer ödevlerini bitirdi kalan kitap dışında.Okula gittiğinde bir arkadaşı direk olarak -x ödevini yapmamış diye öğretmene şikayet etmiş,öğretmende öğrenciler oturmadan önce hemen küçük kıza bağırmaya başlamış,sesini oldukça yükselterek kızmış,daha sonra arkadaşlarından biri -öğretmenim ama x ağlıyor dediğinde öğretmen -oh olsun ona demiş.Eve geldiğinde arkadaşlarımın önünde beni rencide etti sonra ben sessiz bir şekilde ağladığımda da bunu söyledi dedi.Günün geri kalanında ufak tefek şeyler için yeğenime bağırmış.-gel buraya dedim sana,hadisene be çocuk vs vs ..Sorunlu bir çocuk değil,üstelik öğretmeninin dediğine görede uysal ve arkadaş canlısı bir çocuk.Bir çocuk bunları hakedebilmek için neler yapmış olmalı çok merak ediyorum.Evde saatlerce ağladı.öğretmeniyle aramızı açmak istemiyorum ama kayıtsız da kalamam,okuldan soğumasından korkuyorum,bu olaylar ara ara daha önce de olmuş,annesi şu an şehir dışında teyzesi rahatsız olduğu için,nasıl bir yol izlerdiniz benim yerimde olsaydınız?

Ödevlerini yapmama, kitabını evde unutma( haftanın üç günü gibi)
Bu davranışlar sürekli görülüyorsa eğer bir öğretmen haklı olarak kızar.
Kendisi için değil çocuk için, sorumsuzluğunun farkına varması için.

Ama bir öğrenci sorunsuz,uysal genel anlamda iyi bir öğrenciyse,
çok çalışkan olması gerekmiyor gayretliyse eğer öğretmen zaten bu gibi
nadiren görülen durumları görmezden gelir, güzelce uyarır.

Siz eminseniz bunun devamlı olmadığından, ve öğretmen bu duruma daha bir
kerede bu kadar sert tepki verdiyse öğretmenle güzelce konuşabilirsiniz.
Dün çok ağladı sizin onu sevmediğinizi düşünüyor deseniz o öğretmene yetecektir
bence..

Tabiiki de hocasıyla konuşur, davranışının sebebini sorardım.

Mesele meslek çatışmasına dönsün istemem ama çocuklara tahammülü olmayan, hoşgörüsüz, sinirli insanlar mümkünse bu mesleği seçmesinle! Özellikle ilkokul öğretmeni çocuğun psikolojisinde ve hayatında önemli yer tutuyor.Allaha şükür benimki çok iyiydi ama eskaza başka bir sınıfın sınıf öğretmeniyle muhattap olunca anladım ki herkes benim hocam değil.Ki benim hocamın bana vurmuşluğu vardır ama bu bahsettiğim diğer hoca öyle bir psikolojik şiddet uyguladı ki zamanında. İnşallah hala hoca değildir, aman aman.

Nasil bir yol izlenmeli bilemiyorum fakat soylemedem gecemem

Bazilari sanirim sirf otorite kurmak icin ogretmen oluyor
Yani ben minik canlara bir seyler katayim ogrensinler guzel guzel demek yerine bir anlatirim olmadi bagiririm anlayisini benimsemisler ve sanki olmasi gerekeni normali buymus gibi davraniyorlar bu ogretmen icin degil sozlerim sadece belki durum o an icin oyle bir sey gerektirmistir

Fakat bazi ogretmenler var ki aman aman!
Tamam sorumluluk almayi ogrenmeleri gerekiyor ama bagirarak mi ogreteceksiniz?
Kucucuk cocuk nasil kirilip uzulmustur kim bilir
Kucuk cocuklar daha hassas ic dunyalari farkli kimin onlari kirmaya haklari var
Lisede bile ogretmenler sesini yukseltince insan bir garip oluyor

Benim ilkokuldan hatirladigim 3 ogretmenim var
Birincisi birinci sinif ogretmenimdi ve bize her zaman anne gibi davranirdi bir kez olsun kizmadi hep sefkatliydi

Ikincisi yine birinci siniftaydik ve sinif baskani (erkekti) sinifin sessizce ogretmeni beklemesi icin ugrasiyordu tahtaya isim yazmis konustukca carpi atiyor yanina sinif da cok ses olunca o carpilar tahtanin sonuna kadar gitti sonra yan sinifin ogretmeni geldi bu me gurultu diye sinif baskanina dondu tahtanin sonuna kadar giden carpilari gordu ve cocuga oyle bir tokat atti ki hala gozumun onunde ozel okuldaydik bir de!
Butun ders agladi o cocuk bizim bile gozlerimiz dolmustu
Erkekti bir de erkeklik gururu cocuklukta ayri bir onemlidir

Ucuncusu de 1.siniftaki ogretmenim gidince 3. Sinifta bize baska bir ogretmen geldi
Butun siniflarin korkulu ruyasi
Ders anlatiyor hoca benim sira arkadasim da cok daginik siranin altini afedersiniz sey goturuyor yerlere kagit dusmus dondum dedim ki bu kagit senin mi o da biseyler dedi iste siranin alti da cok daginik zaten biseyler konusuyoruz ama sessizce ve 5sn surmustu en fazla
Malum hoca da o sirada bir seye sinirlenmis olacak ki bagirip duruyor
Bana dondu dedi ki ; bak geri zekalinin biri de orada konusuyor
Bunu diyen bir ogretmen ve biz ucuncu siniftayiz
Kendi agziyla bana orada kufur ediyor sonra bizden ne bekliyorsa
O gerizekali lafi bana cok dokunmustu

Neyse yarama bastiniz azicik icimi dokeyim dedim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani 7 yaşındaki çocuk bağırarak mı tarbiye edilecek?

Kaldı ki süregelen bir disiplinsizliği varsa önce ailesiyle görüşülür. Ev ortamından etkilenip bunu okula yansıtan birçok çocuk var. Çocuğun sürekli kitap unutması normal değil ki ilkokul 1 e giderken çoğumuzun annesi eminim ki çantalarımızı çıkmadan kontrol ederdi.Peki acaba bu çocuğun normal bir aile yaşantısı, ilgili bir annesi var mı? Bunlardan haberdar mı da öğretmen alışkanlık haline getirdi diye çocuğa psikolojik şiddet uygulamayı kendinde hak görüyor. Güldürmeyin beni Allah aşkına.

Ne kadar üzücü olaylar yaşanmış,evet bir çocuk için ilköğretim çook önemli,sorun şu ki yeğenim daha önce de bir kaç sefer kitabını unuttu,ama iki-üç haftada bir olmuştur bu durum,bu çocuk özel okulda okuyor,üstelik hiçbir durum öğretmeninin ona bağırmasını haklı çıkarmaz gibi geliyor,kaldı ki anlık bir tepki verse bile o an,çocuğun ağladığı söylendiğinde öğretmeninin oh olsun,ağlasın,haketti gibi tavrı o küçüğün beyninde ne fırtınalar koparmıştır,okuduklarımdan sonra öğretmeniyle konuşmaya karar verdim,ancak nasıl bir tepkiyle konuşmalıyım,alttan mı almalıyım yoksa daha sert bir uslupla sebebini mi sormalıyım?

Yani 7 yaşındaki çocuk bağırarak mı tarbiye edilecek?

Kaldı ki süregelen bir disiplinsizliği varsa önce ailesiyle görüşülür. Ev ortamından etkilenip bunu okula yansıtan birçok çocuk var. Çocuğun sürekli kitap unutması normal değil ki ilkokul 1 e giderken çoğumuzun annesi eminim ki çantalarımızı çıkmadan kontrol ederdi.Peki acaba bu çocuğun normal bir aile yaşantısı, ilgili bir annesi var mı? Bunlardan haberdar mı da öğretmen alışkanlık haline getirdi diye çocuğa psikolojik şiddet uygulamayı kendinde hak görüyor. Güldürmeyin beni Allah aşkına.

Kitabını evde unutmuyor,kitaplar okulda kalıyor çunku mufredat dısında onlarca kıtapları var,sadece verılen odevlerın kıtapları eve getırılıyor,özel okulda,çocuk okuldan eve gelirken 2 nolu test kıtabı yerıne 3 nolu test kıtabını getırmıs eve,cunku en az 3-4 farkılı kıtabın odevı verılıyor hergun ve her seferınde farklı kıtapar oluyor,kalan kıtaplar okulda kalıyor.

Ne kadar üzücü olaylar yaşanmış,evet bir çocuk için ilköğretim çook önemli,sorun şu ki yeğenim daha önce de bir kaç sefer kitabını unuttu,ama iki-üç haftada bir olmuştur bu durum,bu çocuk özel okulda okuyor,üstelik hiçbir durum öğretmeninin ona bağırmasını haklı çıkarmaz gibi geliyor,kaldı ki anlık bir tepki verse bile o an,çocuğun ağladığı söylendiğinde öğretmeninin oh olsun,ağlasın,haketti gibi tavrı o küçüğün beyninde ne fırtınalar koparmıştır,okuduklarımdan sonra öğretmeniyle konuşmaya karar verdim,ancak nasıl bir tepkiyle konuşmalıyım,alttan mı almalıyım yoksa daha sert bir uslupla sebebini mi sormalıyım?

Buna sanirim egitimci bir annenin cevap vermesi daha uygun olur cunku benim tavsiyem biraz sert olacak

Böyle fütursuz eğitimcilere hiç tahammül edemiyorum.
7 yaşında. Kıyamam ben ona:50:

Muhakkak konuşuşulsun öğretmenle.
Biraz özenli davranılsın şu çocuklara yahu:19:

Buna sanirim egitimci bir annenin cevap vermesi daha uygun olur cunku benim tavsiyem biraz sert olacak

Hayır öyle de uysal,barışcıl bir cocuk ki,saygısızlık yapmaz,öğretmenine cevap vermez,sadece ödevini yapacak kitabı okuldan almayı unuttu diye bu tutum çok yanlıs,basıt bır azarlama görmemiş,ustelık her gun yapmasa bıle öğretmenın muhattabı velidir,veli bir kez aranmıyor,cocuk super denıyor,hersey ıyı denıyor,bugun sordukça anlattı cocuk ıste,son bır kac aydır boyleymıs,ama ogretmenlerı herkese kızıyormus,sadece bızımkısı alısık olmadıgı ıcın daha fazla alındı sanırım.Diğer velilere gore normal bır durum ama bızım aılemız ıcın normal degıl.

Kitabını evde unutmuyor,kitaplar okulda kalıyor çunku mufredat dısında onlarca kıtapları var,sadece verılen odevlerın kıtapları eve getırılıyor,özel okulda,çocuk okuldan eve gelirken 2 nolu test kıtabı yerıne 3 nolu test kıtabını getırmıs eve,cunku en az 3-4 farkılı kıtabın odevı verılıyor hergun ve her seferınde farklı kıtapar oluyor,kalan kıtaplar okulda kalıyor.

Yok ben konuyu anladım ama genel olarak yazdım. Zaten o kadar küçük çocukların test çözmesi garip bir durum, ufacık çocuk kitabı ayırt edecek, getirecek çözecek vs vs.

Bir de hocası onu unuttuğu için aşağılayacak. Çocukta yerleşmiş bir alışkanlık varsa aileyle görüşülür önce, kaldı ki bu çocuğun zararı kendine. Gürültğ mü yapmış, arkadaşını mı dövmüş, dersi bozup diğer çocukların hakkına mı girmiş? Nasıl bir tepki bu yahu, savunulur bir tarafı yok.

Ben olsam düşüncemi belli etmeden hocadan da olayı dinleyip duruma göre müdüre giderdim.

Bir de kızmak ve bağırmak farklı kavramlar öyle değil mi?Nasıl davranmalıyım bilmiyorum,sabah ilk işim okula gitmek olacak?Neler söylemeliyim?

Yok ben konuyu anladım ama genel olarak yazdım. Zaten o kadar küçük çocukların test çözmesi garip bir durum, ufacık çocuk kitabı ayırt edecek, getirecek çözecek vs vs.

Bir de hocası onu unuttuğu için aşağılayacak. Çocukta yerleşmiş bir alışkanlık varsa aileyle görüşülür önce, kaldı ki bu çocuğun zararı kendine. Gürültğ mü yapmış, arkadaşını mı dövmüş, dersi bozup diğer çocukların hakkına mı girmiş? Nasıl bir tepki bu yahu, savunulur bir tarafı yok.

Ben olsam düşüncemi belli etmeden hocadan da olayı dinleyip duruma göre müdüre giderdim.

İşte müdüre gitmek biraz fazla tepki mi?Öğretmene tepkimi göstersem yeterli olur mu?Yoksa sert bi,r uslupla mı konuşmalıyım öğretmenle?Annesi burada değil,dün gitti ve daha 1 hafta yok,babasıyla beraber okula gideceğiz ama babası da biraz fazla yapıcı,yani iş bana düştü.

Hala bağırarak terbiye verileceğine inanan eğitimciler var mı yahu? çocuk bu haftanın her günü unutma hakkı bile var, bu durum da veli-öğretmen ilişkisini kurmak gerek.. veli çocuğun dersini, çantasını kontrol eder.. gelsin veliye bağırsın öğretmenimiz, el kadar çocuğa değil..
Ne yaparsınız bilemiyorum ama ben asla tahammül göstermez gider konuşurdum.. ilkokul 1. sınıf bu yahu ne kadar disiplinli olunabilir ki? biz bile hala şarj aletinden telefona kadar evde bir sürü ıvır-zıvır unutuyoruz.. mutlaka tekrarlanmamasını rica edin..

Öğretmeniyle konuşun . Böyle davranmasının sebebini sorun . Sonuçta daha çok küçük , okuldan soğumasına sebep olmasın böyle bir durum . Okula korkarak gitmesin . Ayrıca öğretmene çok üzüldüğünü de belirtin . Anlasın yaptığı davranışın ne kadar olumsuz etkiler bıraktığını.

İşte müdüre gitmek biraz fazla tepki mi?Öğretmene tepkimi göstersem yeterli olur mu?Yoksa sert bi,r uslupla mı konuşmalıyım öğretmenle?Annesi burada değil,dün gitti ve daha 1 hafta yok,babasıyla beraber okula gideceğiz ama babası da biraz fazla yapıcı,yani iş bana düştü.

İşte o yüzden hocayla görüşün diyorum önce, onun tavrını bir anlayın. Tavrı aynı şekilde tahammülsüzse müdüre gitmek bence çok da büyük bir tepki değil.

Hem orası özel okul, devlet okuluna nazaran müdürün daha çok önemseyeceğini düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar;

Bu akşam eve geldiğimde yeğenimi gözü yaşlı gördüm,henüz 7 yaşında kendisi,dün kitabını okulda unuttuğu için okula gidip kitabını almamızı istemişti,biz de geç bir vakit olduğunu,öğretmenine durumu anlatıp ertesi gün için tamamlamasını söyledik..Diğer ödevlerini bitirdi kalan kitap dışında.Okula gittiğinde bir arkadaşı direk olarak -x ödevini yapmamış diye öğretmene şikayet etmiş,öğretmende öğrenciler oturmadan önce hemen küçük kıza bağırmaya başlamış,sesini oldukça yükselterek kızmış,daha sonra arkadaşlarından biri -öğretmenim ama x ağlıyor dediğinde öğretmen -oh olsun ona demiş.Eve geldiğinde arkadaşlarımın önünde beni rencide etti sonra ben sessiz bir şekilde ağladığımda da bunu söyledi dedi.Günün geri kalanında ufak tefek şeyler için yeğenime bağırmış.-gel buraya dedim sana,hadisene be çocuk vs vs ..Sorunlu bir çocuk değil,üstelik öğretmeninin dediğine görede uysal ve arkadaş canlısı bir çocuk.Bir çocuk bunları hakedebilmek için neler yapmış olmalı çok merak ediyorum.Evde saatlerce ağladı.öğretmeniyle aramızı açmak istemiyorum ama kayıtsız da kalamam,okuldan soğumasından korkuyorum,bu olaylar ara ara daha önce de olmuş,annesi şu an şehir dışında teyzesi rahatsız olduğu için,nasıl bir yol izlerdiniz benim yerimde olsaydınız?

Kötü olmuş. Konuşun derim.

Benim okuldan "nefret etme" nedenim bu insanlardır. Eğitimci diyemiyorum. İlkokuldayken elimizde kafamızda cetvel kırarlardı bu "insanlar" küfür edip tokat atar eve gönderirlerdi. Utançtan söyleyemezdik velilerimize... Utanan biz olmalıydık niyeyse...
Bu arada İlk okulda toplamda 13 öğretmenim oldu. Korkunç bi rakam evet... :) Hepsi aynı değildi elbette... Sevdiklerim de oldu. Hatta gittiğinde ağladıklarım da...

İşte o yüzden hocayla görüşün diyorum önce, onun tavrını bir anlayın. Tavrı aynı şekilde tahammülsüzse müdüre gitmek bence çok da büyük bir tepki değil.

Hem orası özel okul, devlet okuluna nazaran müdürün daha çok önemseyeceğini düşünüyorum.

Evet,benzer bir tepki ya da umursamaz bir durumla karşılarsam müdüre gitmek kesinlikle yapacağım bir şey

bir eğitimci olarak küçük kızımıza gerçekten üzüldüm açıkçası... öncelikle size tavsiyem mutlaka öğretmeniyle görüşün... açıkça hislerinizi anlatın.. çocuğun üzgünlüğünden mutlaka bahsedin...size tepkisinden anlarsınz zaten niyetini....olayı birde öğretmen boyutuyla dinleyin.. anlattığınız kadarıyla öğrencinin arkadaşlarının öğretmene şikayeti biraz olayı tetiklemiş... bazı durumlarda öğretmen esasında o öğrenciye gerçekten kızmasa bile ,bir daha böyle birşeyin başka öğrenciler tarafından tekrarlanmaması için o öğrenciye konuşur gibi herkesi uyarma yoluna gidebiliyor...belki tepkisi sert olmuş olabilir o an için .. bu yanlış tabiki.. ama öğrencinin özel okulda olduğunu söylüyorsunuz.. ters tepki vermek biraz zordur özel okullarda... gün boyunca ona kızması olayına gelince genelde öğrencilerde böyle birşey yaşadıktan sonra, öğretmen çoktan unutmuş olsa bile söyledği herşeyi kendi üstüne alma olabiliyor..
evet biliyorum şu an size yazdıklarım savunma gibi gelebilir ama bunlarda öğretmen tarafında yaşananlar...
birde bazı öğrencilerin aileleri tarafından ilgiye ihtiyaç duyduğu dönemlerde bu tür yakınmaları daha çok görebiliyoruz... bu sizin çocuğunuzda da olmuştur demiyorum...ama buda okullarda özellikle küçük sınıflarda karşılaştığımız bir durum... ailesinin arkasında durduğunu görmek, ilgisini hissetmek hoşlarına gidiyor... sevildiklerini , değer verildiklerini hissediyorlar...

Kardeşim evde bıcır bıcır okulda sessiz bir kız 10 yaşında. Öğretmeninden ne çekiyoruz gelin bize sorun yani. Kardeşim çok zeki bir çocuk ancak ne hikmetse feci tırsıyor hocasından ve bilse bile parmak kaldırmıyor. Öğretmen sürekli herkesin içinde -çocuklar şu iki arkadaşınız ruhsuz! vs diyordu kardeşimle öyle sessiz duran bir çocuğu işaret ederek daha 1.sınıftayken.
30 soruluk test veriyor bi'sorusunu -evet abartmıyorum sadece tek bir soruyu dahi cidden uğraşıp yapamayıp boş bıraksın adam direk "tenefüs yasak! ben o konuyu anlattım size!" diyo. Şimdi de cetvelle vurmayı çıkarmış. Geçen gün bi'soru sormuş parayı kimler bulduydu sanırım cevap veremedi diye o an yapıştırmış hemen cetveli eline.
Sessiz diye okulun rehberiyle konuşturduk kadına -öğretmenimden korkuyorum, çok bağırıyo demiş. Bunun üstüne rehber hocası öğretmenini çağırmış ve "öğretmeni bak x bağırmandan korkuyormuş çok sesini yükseltme tamam mı? :)" demiş odadan çıkar çıkmaz "rezil ettin beni ne söylüyorsun sınıfta olanı!" demiş.

Babam gidip devamlı konuşuyor hocam bakın yapmayın böyle diye adam inatla babam gidince çekiyor çocuğu "burdaki eve gitmeyecek! tenefüs yok sana" diyor kardeşim artık korkusuna bize bişey demeyip okula gitmiycem diye ağlıyo her sabah:26:

Bence gidin konuşun hocasıyla etkileniyo diye. Sürekli olmayan bi'şeyse herkesin içinde rencide etmesi çocuğun psikolojisine büyük zarar.

Back
X