Yeğenimin sünneti

Bence de ayrıca birşey daha takmak mantıklı olabilir ama sonradan eşin bir şekilde bunu öğrenirse sorun yaşama ihtimalin var.Öncelikle eşini ikna etmeye çalış istersen.Altının yanı sıra yeğenin için bir hesap açtırıp istediğin kadar bir miktarı şimdi yatırırsın,ablanı da bu hesaptan haberdar edip hesap kartını verebilirsin.Daha sonraları da eline geçtikçe biraz biraz yatırırsın o hesaba.Böylelikle ablan ve enişten de çocukları için birikim yapmanın temellerini atmış olurlar belki:61:

Çok mantıklı bir öneri. Bence değerlendirin.

Esiniz kusura bakmasinda ablaniz her ne kadar bunlari karsiliksiz olarak yapmis olsa da

( bu kadar sey yaptigina göre gönlünden kopmus diye düsünüyorum ) siz kelli felli borclu sayilirsiniz ablaniza bana göre,,,

yani öyle bir altinla iki altinla falan karsilanmaz bence yaptiklari...

esiniz hicc bosuna sevinmesin ; su an ki durumunuzu, yuvanizi ablaniza borclusunuz.

Tamam belki hemen geriye ödeyemezsiniz su an da ama uzun vadede zaten epey
bir seyler yapmaniz gerekir ablaniz istemese bile en azindan manevi olarak !

Simdilik dügünde bir altin takabilirsiniz cok da önemli degil ablaniz zaten anlayacaktir
önemli olan daha sonrasinda da yani uzun yillar boyunca ablaniza bu iyiliginin
karsiliksiz kalmayacagini varsa maddi yoksa manevi olarak hissettirmek...

Esiniz de bunu kabul etmek zorunda... Anlamiyorsa o zaman herseyi ablaniza geri
vermeyi teklif edin esinize bakalim esiniz tekrar o hayati sifirdan kurabilecek mi size ?

Son düzenleme:
eşi istemediği için ve zaten eşiyle sorunları olan bı arkadas (maddıyat anlamındave baska konulardan tanıyorum oyuzden çaktırmadan tak) dedim.evet doğru duyarsa kızar haklısınız ama yapmassada kendını daha kotu hıssedecek

cebimde 200 liram var.şimdi gidip altın alıp 200 lirayı versem.üsütünüde taksitlendirsem, bu seferde 1 ay booyunca ben 5 kuruşsuz kalacağım.aman yaaa.evde otururken böyle sıkıntılarım yoktu.haftada en az 2 defa dışarda yemek yiyoduk.işe başladıktan sonra ayda 1 defa dışarı yemeğe gidiyoruz.ondada her seferinde eşim kavga edip burnumdan getiriyo.neymiş çok para gidiyomuş.para biriktirmeyeceksem eğer ne diye çalışıyomuşum ben.oturup çocuğuma bakacakmışım.....ben sanırım depresyona girdim.bilmiyorum :((((((((

eşinizi tebrik ederim doğrusu. sana yapılanlara teşekkür et geç kenara senin birşeyler yapman gerektiği zaman elin cebine zor gitsin.

kusura bakmayın ama size bunları yapanda biryerde enişteniz. onun neden sesi çıkmamış karşı gelmemiş ablanıza. demek o da size ve ailenize değer veriyor.

eşiniz kadir kıymet bilmeyen birisi sanıyorum. eğer ki size ablan fazlasını hakediyor keşke fazlasını yapabilsem ama elimde bu geliyor diye anlardım onu ama bu kadarı yeter demek çok ayıp olmuş.

biliyorum.bu yüzden ablam ve ailesine karşı eziliyorum.dün akşam iftara dışarıya götürdüm ablamları.hesabı ben ödedim.eşim bişey demedi ama sesinide çıkarmadı....size en ufak bişey anlatıyım burdan pay biçin.markete gittiğimizde hep tedirgindir.1 tane al onu yiyelim bitince bi daha tazesini alırız der..maaşımı aldığımda bigün dedimki hadi ne istiyosan al ben ödeyeceğim.yemin ederim elini rafa bi attı.sürükleyip geliyo.eline ne geliyosa aldı.nasıl olsa sen ödeyecekmişsin dedi...ben evlenmeden önce her eşyamı aldım.eşimse sadece 6 tane bardak ve 1 tane promosyondan gelen borcam......benim aldığım eşyaları vur kır olarak kullanıyo ama kendi eşyalarına bi okadar özen gösteriyo.teflon tavaların altı çatallarla çiziliyo.söyleyince kavga çıkıyo....aman yaaaa uuuff:(

Eğer durumunuz ablanızınki kadar iyi değilse, aynısını yapmak zorunda değilsiniz bence. Eminim ablanız karşılığını düşünmemiştir.

ben 3 senelik evliyim.eşim, ablam ve eniştemle birlikte çalışıyodu o zamanlar.haliyle ablam ve eniştem bize hem annelik hem babalık yaptılar.düğün olsun doğum olsun herşeyimizi aldılar.yardım ettiler.halen daha yardımda ediyolar.gelecek ay yeğenimin sünneti var ve eşim hiç üstelemiyo.ben büyük bi hediye yapmak istiyorum.şükür durumumuz şuan iyi.ikimizde çalışıyoruz.ama eşim dışardaki adam gibi altın takarız 1 tane olur biter diyo.şimdi ben ne yapıyım.ablamın okadar yardımına karşılık 1 tane altın mı takıyım.yoksa eşimden gizli kendim bi hediye mi yapıyım.uuuuffffffffff:(((((

Neden eşinizden gizli yapıyorsunuz ki eşinize açık açık söyleyin... ''Sana o kadar iyliklerine karşı senin yaptığına bak'' diyebilirsiniz. Sonuçta ablanız ve enişteniz size yardımcı olmakta mecbur değilleri.. Bunun bir vefa borcu olduğunu hatırlatmalısınız eşinize....

Eğer ablanlar bu kadar destekçinizse ozaman ne yapıp edip eşinizi ikna etmeye çalışın. He baktın olmuyor git altınını düğünde tek birde alabiliyorsan sünnet olduğu gün veya kınasında tak ama mutlaka ek birşeyler yap.

He bu arada 200 tl niz var 150 sine hesap açıp aylık 50-60 ne koyabiliyorsanız koyun 1000-2000 olduğunda ise artık bırakırsınız para koymayı. Buda olabilir.

evlendiğimizde birsürü masraf yaptılar.doğumumda bebek odası ve kıyafetlerini ablamlar karşıladı.biz 1 tane tulum aldık bebek için.gerisini siz düşünün.hiç oyuncak almadık diyebilirim.çocuğun şuan hiç yoksa 2 3 milyarlık oyuncağı ve bi okadarda kıyafeti var.ben şimdi nasıl götürüpte o altını takarım.ben bilezik düşünmüştüm ama bakıcam yinede. 2 3 taksitle iyi bişey almaya çalışcam...

daha ne düşünüyorsunuz tabi ki siz de bişiler yapın bunlardan sonra

Ablanızın iyiliklerine karşılık vermek istiyorsunuz, anlıyorum ama bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz bence.
Eğer ablanızın durumu sizinkinden çok daha iyiyse onun yaptığı kadar ben de yapayım diye düşünerek kendinizi sıkmayın.
Herkes kendi ölçüsüne göre yardım eder.
Kaldı ki ablanız bunları karşılık bekleyerek yapmamıştır muhtemelen, içinden gelmiştir.
Kendinizi bu kadar ezik hissetmenize gerek yok diye düşünüyorum.
Sünnet için bir tam altın almışsınız zaten, ki bu 600 tl eder ve hiç de küçük bir mebla değil.
Bunun daha okul/karne hediyeleri olur, doğum günleri olur, düğünü derneği olur, ablanızın özel günleri olur...
Ne güzel yemek ısmarlamışsınız onlara mesela.
Önünüzde birçok fırsat var yapılanlara kendinizce karşılık vermek için.
Bir sünnet olayını bu kadar büyütmeyin bence.
Parça parça yaparsanız eşinizin de gözüne çok batmaz hem.
Ama bunun dışında eşinizin maddi konularda normalden fazla sıkılığı varsa, o ayrı bir problem zaten.
Allah hayırlısını versin hakkınızda.

ablaniz size bu kadar sey yapmisken sadece bir tam altin takmak az gelebilir...
altin yerine baska bir seyler dusunseniz? yani biriniz altin takin biriniz de guzel ve gosterisli bir hediye alin mesela...

Ablan zamanından içinden gelerek yapmış; belki yaptığı yardımları zamana yaymış....

Senin şimdi alacağın bilezik kör göze parmak olacak. Bir yarım ben alayım, bir yarım eşin alsın, yetmez yetmez bir de bilezik takalım mantığı bana yanlış geldi.

Sen şimdi elinden geleni gözüne sokmadan yap; zamanla yeğenin icin yardım edersin, ablana hediye alırsın.....

ne güzel ablanızın enazından kıymet bılen bı kardeşi var..

bazı kardeşler ne kadar yaparsan yap "ne yaptınki" diyolar...

allahıma hamdolsun birbirimize tutkun kardeşleriz.hep birbirimizi gözetiriz.hiçbirzaman ayrılmayız.yaptığımız herşey beraberdir.aldıklarımız hep birliktedir...bayramda giriyo araya.bilmiyorum ne yaparım ama ek olarak bi altın daha almak istiyorum açıkçası

Ablan zamanından içinden gelerek yapmış; belki yaptığı yardımları zamana yaymış....

Senin şimdi alacağın bilezik kör göze parmak olacak. Bir yarım ben alayım, bir yarım eşin alsın, yetmez yetmez bir de bilezik takalım mantığı bana yanlış geldi.

Sen şimdi elinden geleni gözüne sokmadan yap; zamanla yeğenin icin yardım edersin, ablana hediye alırsın.....

Ayynen katılıyorum...zati ben sana genelde katılıyorum onu farkettim...
Bu tavırın karşılığını vermek amaçlı olduğu belli abartmaya gerek yok...
Zamana yayın siz de içinizden gelenleri...

Ayynen katılıyorum...zati ben sana genelde katılıyorum onu farkettim...
Bu tavırın karşılığını vermek amaçlı olduğu belli abartmaya gerek yok...
Zamana yayın siz de içinizden gelenleri...

:) Alemsin betty :71: Kafa yapımız aynı demek ki

Back
X