• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek beğenmeyen eş kişisi

Her şeye kulp bulan bir eşim var bu neden böyle oldu . Hiçbir yemeğimi beğenmiyor yeni evliyim cok iyi yapmıyorum ama diyor ki yok yemeğin başında bekle telefonla ugrasma yemeğe cocuk muamelesi yap kendisi güzel yemek yapıyor hatta cohu zaman o yapıyor yemek ama sürekli şikayet ettiği icin icimden yemek yapmak gelmiyor emek veriyorum sonucta güzel olmasada ellerine sağlık de.aileside böyle bi kere bi tatlı yapmıstım kv evinde herkes ay bu ne demişti kahve yapmıstım güzel değil diye kaynım içmemişti. Eşime bunları söyliyincede biz dobra insanlarız ikiyüzlü değiliz diyor halbuki bu ikiyüzlülük değil nezaket bence.bu arada soganıda salcayıda kavuruyorum elimin ayarı yok tadı yok galiba
Aileden öyle görmüş sanırım, hepsi aynı olduğuna göre. Üzüldüm size. Nisan zamanlarımız, kayınvalidemde yemek yedik. İki oğlu ve kocası kvme o kadar cok eline saglik, Allah razı olsun senden, bugün de doyurdun bizi dediler ki sok oldum, dedim ne oluyoruz, bir kere eline saglik denir biter olay. Evlenene kadar da yadırgadım durumu, abartı geldi. Evlendik, esimin önüne dışardan söylediğimiz pideyi bile koysam, eline saglik, Allah razı olsun der. Gayet gurur okşayıcı, boyle olunca da daha özenli oluyorum. Ailesinde gördüğünü yapıyor. Cok pis bir huyum var, yaptığıma bahane bulanın önüne su bile koymam. Eline saglik desin esin, sonra da eksik gördüğü ne varsa, kirmadan söyle yapsan daha şahane olurmus falan desin. Üslup cok yanlış.

Ay ne gıcık aile! :bicak:

Madem dobra aileymis sen de dobra ol, ben tatlı yapmaya bilmiyorum kv.cim hangi tatlıyı seviyorsanız ondan alalım o gün, sevgili kaynim senin de damak zevkine göre kahve yapamıyorum buyur gel istediğin gibi kendin yap falan de:KK53:

Her şeye kulp bulan bir eşim var bu neden böyle oldu . Hiçbir yemeğimi beğenmiyor yeni evliyim cok iyi yapmıyorum ama diyor ki yok yemeğin başında bekle telefonla ugrasma yemeğe cocuk muamelesi yap kendisi güzel yemek yapıyor hatta cohu zaman o yapıyor yemek ama sürekli şikayet ettiği icin icimden yemek yapmak gelmiyor emek veriyorum sonucta güzel olmasada ellerine sağlık de.aileside böyle bi kere bi tatlı yapmıstım kv evinde herkes ay bu ne demişti kahve yapmıstım güzel değil diye kaynım içmemişti. Eşime bunları söyliyincede biz dobra insanlarız ikiyüzlü değiliz diyor halbuki bu ikiyüzlülük değil nezaket bence.bu arada soganıda salcayıda kavuruyorum elimin ayarı yok tadı yok galiba
Bence kabalar dobra degıl

Canim ne ezdiriyosun ki kendini bu aileye begenmeyebe mutfak orda herkesin 2 eli 2 ayagi bir beyni var. Onlar yapsin madem kendini zorunlu hissedip stresle gecirme gunlerini. Esin guzel yapiyomus o yapsin sende bulasigi temizlersin.

Yemek yapmayı bilmiyorsanız öğrenmeniz gerekiyor,bu eşiniz veya ailesi için değil sizin için gerekli bir durum. Belediyelerin yemek ve tatlı kursları var oralara yazılın tüyo kapın. Öyle soğanı salça ile kavurmakla bitmiyor demek ki iş.
Bu Arada kıymet bilmeyene kek mek yapıcam diye uğraşmayın

Yemek içten gelerek ve emek vererek yapınca güzel olur

Sizi gerdikçe güzel olmaz

Bir de damak zevki var o yıllar içinde oluşuyor

İlk yıllar annelerinin yemeğini ararken sonraki yıllar onu yiyemiyorlar

Önerim sulu yemeklere az su kat önce kavrulacağı kavur az su ike pişir suyu çok azalırsa kaynar su koy

Yani bir litre suyu tencereye atıp içine çorbalık atma önce çorba malzemelerini ve bir bardak suyu koy o kaynadıkça azaldıkça kaynar su ekle ve tadına da bak arada

Mesela tuzu boca etme biraz koy biraz pişince bak azsa yine az ekle vs cs

Baharat vs de tek tek dene adam ne sever

Eşim dışarda vs de çok yemek yer ama kimyona çok zor alıştı bu ağır kokuyor der oğlum ise bunun neden kimyonu yok der zira o hep benim yemeğim ile büyüdü

Az az yap bir de bir kazan yemek yaparsan lezzetli olmaz iki kişiye iki kepçe çorba yeter o tarifler vs çok olur

Aileisni cok görmüyorum sorun değilde eşim memnuniyetsiz bir adam

Memnuniyetsiz birini ne yaparsanız yapın zaten hoşnut edemezsiniz..yemek, deneyim kazandıkça güzelleşiyor..eşinize beğenmese bile başkalarının yanında bunu dile getirmesinin kırıcı olduğundan bahsedin..çenesini tutar diye tahmin ediyorum.canınızı sıkmayın kimse aşçı doğmadı..Sevgiler.

Memnuniyetsiz birini ne yaparsanız yapın zaten hoşnut edemezsiniz..yemek, deneyim kazandıkça güzelleşiyor..eşinize beğenmese bile başkalarının yanında bunu dile getirmesinin kırıcı olduğundan bahsedin..çenesini tutar diye tahmin ediyorum.canınızı sıkmayın kimse aşçı doğmadı..Sevgiler.
Haklısınız teşekkür ederim ♡

Yemek içten gelerek ve emek vererek yapınca güzel olur

Sizi gerdikçe güzel olmaz

Bir de damak zevki var o yıllar içinde oluşuyor

İlk yıllar annelerinin yemeğini ararken sonraki yıllar onu yiyemiyorlar

Önerim sulu yemeklere az su kat önce kavrulacağı kavur az su ike pişir suyu çok azalırsa kaynar su koy

Yani bir litre suyu tencereye atıp içine çorbalık atma önce çorba malzemelerini ve bir bardak suyu koy o kaynadıkça azaldıkça kaynar su ekle ve tadına da bak arada

Mesela tuzu boca etme biraz koy biraz pişince bak azsa yine az ekle vs cs

Baharat vs de tek tek dene adam ne sever

Eşim dışarda vs de çok yemek yer ama kimyona çok zor alıştı bu ağır kokuyor der oğlum ise bunun neden kimyonu yok der zira o hep benim yemeğim ile büyüdü

Az az yap bir de bir kazan yemek yaparsan lezzetli olmaz iki kişiye iki kepçe çorba yeter o tarifler vs çok olur
Bütün baharatlar sever eşim ama artık az yapmayı de icem bakalım olur inşallah Teşekkürler

İlk zamanlar benim de elimin ayari yoktu. Hem cok yapardim hem tadi hic guzel.olmazdi. guya yemek yapmayi biliyordum ama is tamamen basa dusunce bilsen bile alismak gerekiyor. İlk basta miktarlari az tut mesela sebze yemegi yapacaksan yarim kg yeter size. Corba kucuk tencere ile yap.mesela mercimek yarim su bardagi bir soganla yeter size. Kofte yarim kg kiymadan 20 tane cikar kalani buzluga atarsin. Dolma yarim kg yeter. İcini bol soganli yaparsan lezzetli olur. Ama bu isler deneyerek olur. eksikleri kendin bulup bidahaki seferde duzelt. Esinde kazmalik yapmasin neyini begenmedin soyle birdahaki sefere duzelteyim de. Ah benim cnm kocam ilK zamanlar ne yemeklerimi yedi de yinede eline saglik dedi o sayede duzeldi hersey. Bir yorumda yazmislar ya simdi annesinin yemegini bile yiyemez ki bayilirdi. Hersey zamanla sabirli ol..miktarlari kucuk tut. Ama kocan hala kabaysa hic ugrasma disardan yesin beyefendi

Aslında yapa yapa hem öğrenir hemde alişirsin elinin lezzeti de olur ama bu heves işi olmayınca gerçekten ne olursa olsun yemek kötü geliyor herşey hevesle yapmakta malesef

Back
X