Eşim çok merhametsiz

Kırmızı Oda Nazlı karakteri canlandı kafamda. İzlemediyseniz izlemenizi öneririm. Hamilesiniz, umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben sizi suçlamayacağım. Hırsızın hiç mi suçu yok sonuçta. Ama doğum yaptıktan sonra eşinizin maddi imkanlarından faydalanıp kendinize bir birikim oluşturarak o evi terk etmezseniz, başınıza gelenleri ve gelecek olanları tamamen siz hak etmiş olacaksınız. İnsanların bize nasıl davrandığı bizim sorunumuz değil ama o davranışlara nasıl tepki verdiğimiz tamamen bizim sorunumuz.
Doğumu beklemeyeceğim onun parasına da ihtiyacım yok bir süre idare edebileceğim bekarlık birikimim ve işten çıkış tazminatım idare edecek beni hamileyken aynı evde kalmak beni daha çok yoruyor o kadar merhametsiz ki istemsiz çıldırıyorum ağlıyorum bana bu şekilde davranamazsın ben hala o bekarkenki saygınlığa sahibim diyorum karşımda kaskatı duruyor benle kavga ediyor karıma oğluma bir şey olacak çekinmesi yok bu kısım beni mahvetti ve aydınlandırdı

Eşiniz kadının çalışmaması gerektiğini savunan birisi ve şimdi de sizi çocukla eve bağlamış gibi görünüyor. İşe dönmek istediğinizde ben eminim ki bu problem olacak. Çocuğun sana ihtiyacı var ne çalışması diye de manipüle edecek.

Öyle tetiklendim ki kocanı oyasım geldi. Kendini aşırı derecede bir şey sanmış , haddini bildirme vakti geldi de geçiyor bile. Hamilesin , çok zor biliyorum ama önce ağlamayı bırak. Sen eğitimli , mesleği olan , güzel bir kadınsın. Kocandan sonra da kendine güzel bir hayat kurarsın bunun bilincine var. Bana bunu nasıl yaparları geç yapmış sonuçta. İşe dönmek istediğinde işe de döneceksin , beğenmeyen köyünden bir kızla evlensin. Annenin düşündüklerini falan da boşver. Giyinip , süslenmeye devam et ama kendin için. Kocanın beğenisini , tepkilerini falan umursamayı bırak. Umursuyorsan da gösterme . Umursamıyormuş gibi , kendi hayatına bakıyır gibi yap. Yapmanı istediği şeyler sen istemiyorsan yapma. Ne olacak en fazla ? Boşar mı ? Boşasın. Titre ve kendine gel , gözlerinde o kararlılığı görsün.

evet ama şimdi de biliyor tekrar çalışabileceğimi asıl onu saldırganlaştıran olay da bu zaten
Evet ama hamilesin doğum falan derken bı süre el mahkum çalışmayacaksn, iş senin istemenden geçmiş artık, o kafasında nokta koymus 😏

eşiniz narsist bir manyak.
işle, makyajla, kıyafetle başlamış. arkadaşlarınızdan uzaklaştırmış. evli kadın böyle mi davranır diye başlayıp, anne olan kadın böyle mi yapar diyecek. sizi eve hapsedecek.

boşanmayacaksınız kesin. ne olur nasıl yapılır bilmiyorum ama biraz sağlam durmayı deneyin. her dediğine tamam diyip geçmeyin. hamilelikle alınganlıkla ilgisi yok. gerçekten boğasım geldi adamı. evlenirken aklı neredeydi ya?

burayı okuyan bekar arkadaşlara tavsiyem, görüyorsunuz işte. evlenmeden bu sinyalleri vermeme ihtimali yok. insanlar de-ğiş-meeeez. evlenince değişir, ay beni seviyor, yaparız ederiz demeyin. ilk sinyali gördüğünüzde basın tekmeyi. sonra böyle hamile halde kötü kalpli iğrenç biriyle yaşamak zorunda kalırsınız.

Tamamen istediği kalıplara girmedim ama ben buyum diyip de geri çekilmedim benim için evlilikte bazı şeyler tolere edilmeli ama benim kocam beni bambaşka biri yapmak istiyor kendi köyündeki kızları örnek gösteriyor abdestsiz gezmiyorlarmış bilmem ne ben bunu baştan bilsem git köyünden biriyle evlen demez miydim
Şimdi de diyebilirsiniz.
Köyündeki kızlar gibi birini istiyordun o zaman köyden evlenseydin ne diye kendini geliştirmiş kariyer sahibi olmuş işinde gücünde bir kadın aldın diye..
Bir defasında eşim kayınvalidemin yanında beni yemek yapmama konusunda hafifçe eleştirdi.
Kayınvalidem oğluna sen bu kızın çalıştığını, ev hanımı gibi olmayacağını bilerek evlendin o zaman baştan ev kızı alacaktın da yemek bekleyecektin dedi oğluna.
Hem dışarıda kendini yetiştirmiş, bakımlı bir yerlere girmiş kadınları beğeniyorlar sonra elde edince de yok şöyle yok böyle..
Onu geçecekler.

Ayrıca benim eşimde başak burcu, baskı, yalnızlaştırma gibi huyları yoktur ama çok eleştirir bende "he he evet ben öyleyim, sende bununla evlendin geçmiş olsun sana" der konuyu kapatırım :)

İyi ailelerden büyümüş kadınların, böyle ataerkil kafadaki adamlarla evlenip kendi olmaktan çıktığını görünce sinirleniyorum.Bwnim de kızım var.Kendimi paralarım herhalde böyle birsey olursa.

Konu sahibi ,olan olmuş doğum yapacaksın.Onunde zorlu bir süreç var.Zaten bu adamla sonunuz boşanma ya da sen sen olmaktan çıkıp sinir hastası bir tipe dönüşeceksin.Akilli ol.Birikimin varsa harcama .Çocuğa kıyafet alacam onu bunu alacam ben kendim yaparım güçlü kadınım ayaklarına girme.para biriktir.Altin yap.Gerekirse kendi babana ya da annene güveniyorsan onlara ver.Sakin ama sakın kendini dimdizlak ortada bırakma.

Cocuk olunca zaten daha çok tartisacaksiniz.Cunku sizin dünya görüşünüz farklı.Cocuga öğretmek istedikleriniz farklı olacaktır.Biz çok benzer kafada bir çiftiz eşimle ama doğumdan sonra ara ara kocamı boğmak istedim o kadar diyeyim

Kariyeriniz var, paranız var annenizin bir lafıyla adamla evlenmemişsinizdir? Bana da annem çok şey diyor ama günün sonunda kararı ben veriyorum, şu an annenizi suçlamanız gereksiz. Adam bakımlı, tırnağı da olan şarkı da söyleyen biriyle sevgili olmak istemiş gezmiş tozmuş. Evlenince verdiği örnek köydeki kızlar... Madem öyle en başından köyden evlenseymiş. Bu kadar hanzo olmayı nasıl başarabiliyor? Herkes aradaki kültür farkından bahsetmiş size, evlenmeden önce onları da dinleseymişiniz biraz keşke. Kültür farkı yok uçurumu var.

Arkadaşlar merhaba ben 7 aylık hamileyim hamile kaldıktan kısa bir süre sonra işimden ayrılmak durumunda kaldım zaten eşim baştan beri çalışmamı istemediği için çok mutlu oldu bu duruma genelde erkeklerle muhatap olduğum sigorta sektöründe çalışıyordum. Kendisiyle tanıştığımız dönem de çalışıyordum ama bu hiç sorun teşkil etmemişti nasıl ki müdür oldum sonrasında sızlanmaya başladı kendi gelirinin bize yeteceğini artık çocuk istediğini söyledi ben hamile kaldım ama yine çalışacağımı ümit ederek ama gel gelelim 5inci haftamda başlayan kanamayla düşük riskim oldu ve işimden istifa ettim. İki ay yataktan kalkamadım sonrasında ben düzeldim ama evliliğimiz kötüye gitmeye başladı her gün beni işten alıp işe bırakan eşim gitti ilgisiz alakasız biri geldi. Hamileyim de her gün kendime bakım yaptım güzel kıyafetler aldım acaba kilo aldım ilgisi mi kayboldu diye bunları yapıyordum ama bir yandan özgüvenimin zedelendiğini hissediyordum doğuda ataerkil bir ailede yetiştiği için makyajıma tırnağıma vs her şeyime müdahale etti ben birbirimizin istekleri doğrultusunda değişebiliriz biz eşiz diye düşündüğüm için ne dediyse tamamen olmasa da kısmen ayak uydurdum uydurabildiğim kadar. ailesiyle sorunlarım oldu beni savundu, evine erken gelir, maddi açıdan bana tüm imkanları sağladı gibi gibi bir sürü güzel zannettiğim aslında görevi olan şeyleri kendime hatırlatarak evliliğimi ayakta tuttum. Önce işten çıkmamı istiyordu sonra makyaj sonra başka bir şey sonra giyim tarzım şimdi de onun dışında görüştüğüm tüm arkadaşlarıma bir kulp taktı benim iyiliğimi istemediklerini söyleyerek beni uzaklaştırmaya çalıştı. Bazıları konusunda haklıydı ama hangimizin tüm arkadaşları dört dörtlük ki? Kendisinin arkadaşları ailesi vs kendine yanlış yaptığında ben hep iyi yönde yönlendirdim kendini öyle düşünmemiş vs dedim ama o benim tüm arkadaşlarıma düşman. İşim, makyajım, giyinişim, arkadaşlarım… beni ben yapan tüm şeylerimi eleştirdiğini fark ettim. Bugün elini tuttum bana tırnaklarını kes dedim sana dedi belki saçma gelecek ama bu söz bana o kadar dokundu ki sadece elini tutmak istemiştim. Geçen arabada şarkı söylüyordum dönüp ona doğru söyledim yapma şöyle hareketler insanlar bakar film yok arabada dedi o da dokunmuştu hemen susmuştum ama bugün farklı bir şey oldu tırnağımı kestim ve sanki tüm beklentilerim de suyla birlikte gitti gibi hissettim bağırmadım tartışmadım sessizce gözlerimden yaşlar süzüldü geldi yanıma sordu neden böylesin diye anlattım her şeyim eleştiriliyor katı kuralları olan bir okuldayım sanki dedim bana o mundar tırnaklar için bile kavga ediyorsun benle dedi ben anlattım tırnakla alakası yok ben başka biri oldum dedim evlisin sen sana tırnak yakışmıyor diyor ısrarla inanın konu tırnak değil. Hamilelik sürecim diye biraz daha alıngan olmuş olabilirim ama her gün güzel giyinip gülerek kapıyı açan özenli yemekler hazırlayan öpen bir kadın olarak beklentim iki güzel söz herkes güzel olduğumu söyler eşimden son zamanlarda hiç duymuyorum bile eskiden haftada bir çiçek alırdı aylar oldu bir dal bile almadı sizce ben mi alınganım
Bu adamla ömür geçmez. Nerden bakarsan bak elinde kalıyor. Evlenmeden önce giyim kuşamınız biliyordu sonuçta şimdi neden sorun oldu? Destek olacağına sizi dibe çekiyor. Merhametle alakası yok eşiniz iki yüzlü bir adam bu dangalak heriften boşanıp yolunuza bakın. Sürekli eleştirilince insan rahat edemez diken üstünde olur

Hayır eşimin evde olduğu (kışın inşaat sektörü durduğu için doğuda) benim çalıştığım bir dönem vardı ondan sonra bu şekil davranmaya başladı
Ha hizmet göremedi tüh. Boşanalım dersen ne der bir zarar verir mi sana? Evine karşı cimri demişsin bir de ne tarz cimrilikler yapıyor?

Bence eşinle tartışmayı bırak.Anladığım kadarıyla konuşmakla düzelmeyecek.Sen lütfen tırnaklarını kesme,kıyafetinden ödün verme.doğumdan sonra da çalış.en fazla boşanmak ister,boşan gitsin.
Ama bu dönemde asla eline koz verme.sinir krizi,hakaret vs.çünkü boşanmaya giderse iş cirkinlesir bu adam.

Konu sahibi çok kibar yetiştireceğim oğlumu demiş. Adamda da "Erkek adam vurdum mu oturur, vur oğlum." diyecek hava var.
Ben de okudum.Daha geçen gün bir babaanne gördüm parkta.Erkek torunu var 10 yaşlarında.Kiz bu kız.Sofra toplar , tabağını götürür diye dalga geçiyordu çocukla.Ona bile ; şimdiki erkekler böyle yetişiyor, aferin torununa dedim. Hergun böyle birisiyle evde uğraşılmaz.
Çok haklısınız.Ben de aynı şeyi düşündüm.Ve maalesef o evden çıkmazsa o çocuk ta baba gibi olur.Cunku tüm çevresi öyle olacak

Bu adamla ömür geçmez. Nerden bakarsan bak elinde kalıyor. Evlenmeden önce giyim kuşamınız biliyordu sonuçta şimdi neden sorun oldu? Destek olacağına sizi dibe çekiyor. Merhametle alakası yok eşiniz iki yüzlü bir adam bu dangalak heriften boşanıp yolunuza bakın. Sürekli eleştirilince insan rahat edemez diken üstünde olur
Dikkat çeken bir giyimim yok yani açık saçık değilim olanlara saygım var kendi tarzım değil ama eşimle uzun sürmedi flört dönemimiz o hep anlatırdı işte annemin buldukları şöyleydi böyleydi falan yererdi şimdi dönüştürmek istediği ben aynı o annesinin bulduğu kızlara benziyor

eşiniz narsist bir manyak.
işle, makyajla, kıyafetle başlamış. arkadaşlarınızdan uzaklaştırmış. evli kadın böyle mi davranır diye başlayıp, anne olan kadın böyle mi yapar diyecek. sizi eve hapsedecek.

boşanmayacaksınız kesin. ne olur nasıl yapılır bilmiyorum ama biraz sağlam durmayı deneyin. her dediğine tamam diyip geçmeyin. hamilelikle alınganlıkla ilgisi yok. gerçekten boğasım geldi adamı. evlenirken aklı neredeydi ya?

burayı okuyan bekar arkadaşlara tavsiyem, görüyorsunuz işte. evlenmeden bu sinyalleri vermeme ihtimali yok. insanlar de-ğiş-meeeez. evlenince değişir, ay beni seviyor, yaparız ederiz demeyin. ilk sinyali gördüğünüzde basın tekmeyi. sonra böyle hamile halde kötü kalpli iğrenç biriyle yaşamak zorunda kalırsınız.
bunu gece tartışmamızdan sonra yazmıştım şu an ailemin evindeyim canım babam ve annem geldi aldılar beni boşanmayacağımı bilecek kadar beni tanımıyorsunuz bence bir insanı acımasızca eleştirip saygısızlık için yeterli bir sebep kendimi açıklamaya çalıştığım zamanlarda hamile karıma oğluma bir şey olacak mı diye düşünmeden benimle tartışan gözyaşlarıma aldırmayan adamın yanında ne duracağım evdeki takılarımı topladım aldım ve çıktık

Sevmiyor...
Seven elestirmez olduğu gibi kabul eder.
Kapana kısılmış gibi sürekli eleştiri altında yaşamak zulüm.
Siz,siz olamadıktan sonra ne önemi var. İstediği kalıba sizi sokmaya çalışıyor. Bu işin sonu ya hasta olmak ya cinnet geçirmek ya da boşanmak.
Çocuktan sonra olacakları bile düşünmek istemiyorum. Her yaptığınız şeyi sizden bilecek. Anneliğinizden vuracak:(

Sağlam bir ayar vermelisin.Ben buyum ister kabul et ister etme diyeceksin. Kapı orada. Sen gitmiyorsan ben giderim diyeceksin. Kendine başka süs köpeği bulsun.

Sevmiyor...
Seven elestirmez olduğu gibi kabul eder.
Kapana kısılmış gibi sürekli eleştiri altında yaşamak zulüm.
Siz,siz olamadıktan sonra ne önemi var. İstediği kalıba sizi sokmaya çalışıyor. Bu işin sonu ya hasta olmak ya cinnet geçirmek ya da boşanmak.
Çocuktan sonra olacakları bile düşünmek istemiyorum. Her yaptığınız şeyi sizden bilecek. Anneliğinizden vuracak:(

Sağlam bir ayar vermelisin.Ben buyum ister kabul et ister etme diyeceksin. Kapı orada. Sen gitmiyorsan ben giderim diyeceksin. Kendine başka süs köpeği bulsun.
Ben şimdi ailemin evindeyim ve kararım kesin o kendisini hükümdar gibi yetiştiren ailesi kusursuz sandığı şahsı kim olursa olsun dönmeyeceğim tuhaf bir rahatlama geldi

İşime dönebileceğimi biliyor ama iş konusu açılınca cinnet geçiriyor ben senin kocanım o çocuk bakıcıyla büyümeyecek diye çıkışıyor mesleki birikimim çok fazla istesem tekrar işe girmem uzun sürmez. Kavga çıkardım çok kez ama o kadar cahil bir ailede büyümüş ki bunu okumamışlık olarak söylemiyorum sadece bağnaz kadına değer vermeyen tipler o yüzden tartışarak düzelmiyor karşımda sanki duvar var gibi
Kadına değer vermeyen bağnaz biriyle evlenmek en büyük hatan olmuş. Eminim kimse seni o adamla zorla evlendirmemiştir. Bu adamla evlenerek şu an yaşadıklarını da bir nevi kabul etmişsin aslında.

Bu saatten sonra ya sadece kendini düşünüp ona göre hareket edeceksin, kocan sana uyacak ya da ayrılacaksın. Bu saatten sonra bunun ortası olmaz.

Bence eşinle tartışmayı bırak.Anladığım kadarıyla konuşmakla düzelmeyecek.Sen lütfen tırnaklarını kesme,kıyafetinden ödün verme.doğumdan sonra da çalış.en fazla boşanmak ister,boşan gitsin.
Ama bu dönemde asla eline koz verme.sinir krizi,hakaret vs.çünkü boşanmaya giderse iş cirkinlesir bu adam.
Dün akşam sinirlendim ve o da bana çocuğunu koklatmayacağım dedi sana işin çirkinleşeceğini tahmin ediyorum ama inceldiği yerden koparmak istiyorum

Back
X