Eşim çok merhametsiz

Kadına değer vermeyen bağnaz biriyle evlenmek en büyük hatan olmuş. Eminim kimse seni o adamla zorla evlendirmemiştir. Bu adamla evlenerek şu an yaşadıklarını da bir nevi kabul etmişsin aslında.

Bu saatten sonra ya sadece kendini düşünüp ona göre hareket edeceksin, kocan sana uyacak ya da ayrılacaksın. Bu saatten sonra bunun ortası olmaz.
Evet kimse zorlamadı o olsun diye ama evlilik baskısı vardı üzerimde inanın benim eşim hamile olmadan önce ben işimi bırakmadan önce ev işlerine yardım eden vs daha iyi bir tipti kendisine muhtaç olduğumu düşündüğünde yaptı bunları

Ha hizmet göremedi tüh. Boşanalım dersen ne der bir zarar verir mi sana? Evine karşı cimri demişsin bir de ne tarz cimrilikler yapıyor?
Bebek arabası vs kaliteli hiçbir şey almamış kuzenleri falan zaten etrafındakiler de hep onlar olmuş şimdiye kadar falan daha ucuz yerden almış filan daha ucuz yerden almış bu arada istediğim şey 15 bin bandındaydı aldım tabiki öyle 70-80 bin vermek istemedim sadece bebek fikri bile heyecanlandırmıyor onu sürekli hesap yapıyor ve kazancı çok iyi

Arkadaşlar merhaba ben 7 aylık hamileyim hamile kaldıktan kısa bir süre sonra işimden ayrılmak durumunda kaldım zaten eşim baştan beri çalışmamı istemediği için çok mutlu oldu bu duruma genelde erkeklerle muhatap olduğum sigorta sektöründe çalışıyordum. Kendisiyle tanıştığımız dönem de çalışıyordum ama bu hiç sorun teşkil etmemişti nasıl ki müdür oldum sonrasında sızlanmaya başladı kendi gelirinin bize yeteceğini artık çocuk istediğini söyledi ben hamile kaldım ama yine çalışacağımı ümit ederek ama gel gelelim 5inci haftamda başlayan kanamayla düşük riskim oldu ve işimden istifa ettim. İki ay yataktan kalkamadım sonrasında ben düzeldim ama evliliğimiz kötüye gitmeye başladı her gün beni işten alıp işe bırakan eşim gitti ilgisiz alakasız biri geldi. Hamileyim de her gün kendime bakım yaptım güzel kıyafetler aldım acaba kilo aldım ilgisi mi kayboldu diye bunları yapıyordum ama bir yandan özgüvenimin zedelendiğini hissediyordum doğuda ataerkil bir ailede yetiştiği için makyajıma tırnağıma vs her şeyime müdahale etti ben birbirimizin istekleri doğrultusunda değişebiliriz biz eşiz diye düşündüğüm için ne dediyse tamamen olmasa da kısmen ayak uydurdum uydurabildiğim kadar. ailesiyle sorunlarım oldu beni savundu, evine erken gelir, maddi açıdan bana tüm imkanları sağladı gibi gibi bir sürü güzel zannettiğim aslında görevi olan şeyleri kendime hatırlatarak evliliğimi ayakta tuttum. Önce işten çıkmamı istiyordu sonra makyaj sonra başka bir şey sonra giyim tarzım şimdi de onun dışında görüştüğüm tüm arkadaşlarıma bir kulp taktı benim iyiliğimi istemediklerini söyleyerek beni uzaklaştırmaya çalıştı. Bazıları konusunda haklıydı ama hangimizin tüm arkadaşları dört dörtlük ki? Kendisinin arkadaşları ailesi vs kendine yanlış yaptığında ben hep iyi yönde yönlendirdim kendini öyle düşünmemiş vs dedim ama o benim tüm arkadaşlarıma düşman. İşim, makyajım, giyinişim, arkadaşlarım… beni ben yapan tüm şeylerimi eleştirdiğini fark ettim. Bugün elini tuttum bana tırnaklarını kes dedim sana dedi belki saçma gelecek ama bu söz bana o kadar dokundu ki sadece elini tutmak istemiştim. Geçen arabada şarkı söylüyordum dönüp ona doğru söyledim yapma şöyle hareketler insanlar bakar film yok arabada dedi o da dokunmuştu hemen susmuştum ama bugün farklı bir şey oldu tırnağımı kestim ve sanki tüm beklentilerim de suyla birlikte gitti gibi hissettim bağırmadım tartışmadım sessizce gözlerimden yaşlar süzüldü geldi yanıma sordu neden böylesin diye anlattım her şeyim eleştiriliyor katı kuralları olan bir okuldayım sanki dedim bana o mundar tırnaklar için bile kavga ediyorsun benle dedi ben anlattım tırnakla alakası yok ben başka biri oldum dedim evlisin sen sana tırnak yakışmıyor diyor ısrarla inanın konu tırnak değil. Hamilelik sürecim diye biraz daha alıngan olmuş olabilirim ama her gün güzel giyinip gülerek kapıyı açan özenli yemekler hazırlayan öpen bir kadın olarak beklentim iki güzel söz herkes güzel olduğumu söyler eşimden son zamanlarda hiç duymuyorum bile eskiden haftada bir çiçek alırdı aylar oldu bir dal bile almadı sizce ben mi alınganım
senin için üzüldüm çok kaba ve sürekli seni aşağlayan bir eşin var bence o hep öyleydi ama sen gerçek yüzünü görmemişsin şimdi ömür boyu çekeceksin empati yeteneği sıfır öküzün teki bende çocuğunu büyüttükten sonra işe geri dön ve asla ama asla 2 çocuk asla ama asla böyle öküz adama doğurma iyi korun epey daha çekeceksin gibi erkek değişmez aslı nasıl sa öyle devam eder değişen hep kadın , asıl işkence çocuk doğururken başlayacak durumunu anne anlat ki yanında olsun doğum da ve anne dayanmasını söyle onların kaba oluşuna gerkirse babanda yanında olsun seni korumakm için ve sein doğumdan sonra en az 3 ay desteklesinler ve damadın burnundan getirsinler ama onun aile yanında olmasın çünkü sana değil oğullarını şımartırlar arkanı sağlama al planlı ol kırılgan olma çocuğun içim güçlü ol çünkü bu seçimi sen yaptın planlı ilerle derim eşin konusunda da fazla beklentiye girme

senin için üzüldüm çok kaba ve sürekli seni aşağlayan bir eşin var bence o hep öyleydi ama sen gerçek yüzünü görmemişsin şimdi ömür boyu çekeceksin empati yeteneği sıfır öküzün teki bende çocuğunu büyüttükten sonra işe geri dön ve asla ama asla 2 çocuk asla ama asla böyle öküz adama doğurma iyi korun epey daha çekeceksin gibi erkek değişmez aslı nasıl sa öyle devam eder değişen hep kadın , asıl işkence çocuk doğururken başlayacak durumunu anne anlat ki yanında olsun doğum da ve anne dayanmasını söyle onların kaba oluşuna gerkirse babande yanında olsun seın korumakm için ve sein doğumdan sonra en az 3 ay desteklesinler ve danadın burnundan getirsinler ama onun aile yanında olmasın çünkü sana değil oğullrını şımarrtırlar arkanı sağlama al planlı ol kırılgan olma çocuğun içim güçlü ol çünkü bu seçimi sen yaptın plnalı ilerle derim eşin konusunda da fazla beklentiye girme
Ben takılarımı alıp terk ettim evi şimdi yaygarayı koparıyor tırnak için bana arkanı dönüp gidemezsin diye ama ailemin de benim de tavrımız net. Dönmeyeceğim

Evet kimse zorlamadı o olsun diye ama evlilik baskısı vardı üzerimde inanın benim eşim hamile olmadan önce ben işimi bırakmadan önce ev işlerine yardım eden vs daha iyi bir tipti kendisine muhtaç olduğumu düşündüğünde yaptı bunları
Vallahi bu saatten sonra resti çekmen gerek. " Ya beni böyle kabul edeceksin, eskiden nasılsam öyle olacağım ya da boşanacağız. " de. Bebeği zaten ona vermezler. Bunu de, bak bakalım nasıl tam tersi oluyor adam, bir gör. Ha tam tersi olmazsa da ayrılırsın. Ama adam seni kararlı görmeli ki bir yerleri tutuşsun.

bunu gece tartışmamızdan sonra yazmıştım şu an ailemin evindeyim canım babam ve annem geldi aldılar beni boşanmayacağımı bilecek kadar beni tanımıyorsunuz bence bir insanı acımasızca eleştirip saygısızlık için yeterli bir sebep kendimi açıklamaya çalıştığım zamanlarda hamile karıma oğluma bir şey olacak mı diye düşünmeden benimle tartışan gözyaşlarıma aldırmayan adamın yanında ne duracağım evdeki takılarımı topladım aldım ve çıktık
e o zaman tebrik ederim cesaretiniz için. aynı durumdaki arkadaşlara örnek olur umarım bu duruşunuz.

Ben takılarımı alıp terk ettim evi şimdi yaygarayı koparıyor tırnak için bana arkanı dönüp gidemezsin diye ama ailemin de benim de tavrımız net. Dönmeyeceğim
bu hikaye nasıl biter bilmem ama eşin asla değişmiyecek geri dönersen aynı hareketlere maruz kalacaksın sadece seni kandırmaya yönelik konuşma yapacak nasıl böyle öküze kandınız yazık olmuş değerinizi bilmemiş gelin gideceginiz aileyi kültürü iyi inceleyin
erkek kısmı asla değişmez onlar paşa gibi hareketleri varsa sana da öyle davranacak

bence çocuk doğana kadar ailende kal bir de onun ailesinin kırıcı davranışlarına maruz kalma ama sanırım sırf çocık için evlilik devam eder bunun bir çok örnekleri var kk ama bil ömür boyu aşağlanacaksın buna razı isen evliliğin devamına karar verirsen ileri doğru böyle öküzlerin kırığı da oluyor kendini dev aynada gördüğü için

Ben ,bu şekilde eğitimli,dünya görüşüne sahip ,meslek sahibi ve en önemlisi seküler ailede büyümüş kadınları anlayamıyorum.Neden yapıyorsunuz bunu kendinize , içsel dünyanızda ne eksik böyle kaba saba ,eğitimsiz ,çağ dışı adamları seçip kendinize eş pardon başınıza bela seçiyorsunuz
ünlü düşünür müge anlının dediği gibi eve mamut getirsin diye
ama artık mamut markette satılıyor

Dikkat çeken bir giyimim yok yani açık saçık değilim olanlara saygım var kendi tarzım değil ama eşimle uzun sürmedi flört dönemimiz o hep anlatırdı işte annemin buldukları şöyleydi böyleydi falan yererdi şimdi dönüştürmek istediği ben aynı o annesinin bulduğu kızlara benziyor
Annemin buldukları mı? Kendi başına niye kimseyle ilişki kuramamış belli değil mi? O kadınların arkasından laf sayarken ayıp dediniz mi? Anlaşamamışsın beğenmemişsin bitmiş gitmiş, arkalarından konuşmak sana yakışıyor mu dediniz mi? Hoşunuza mı gitti hemcinslerinizin yerilmesi? Dik başlı falan değilsiniz höt demiş oturtmuş sizi. Gülmiyceksin tamam, o tırnağı keseceksin tamam, işten çıkacaksın tamam, bakıcı değil çalışmayıp sen bakacaksın tamam... Neye itiraz ettiniz tam olarak? Demek ki sizin kendi hayatınız hakkında karar verme yetiniz yok.

Siz o çocuğu doğurunca asıl göreceksiniz. Zaten koklatmam demiş. Padişah ya da kral gibi, şehzade sağlıklı doğsun da anası önemli değil olacak. Kibar yetiştireceksiniz de size soran olacak mı? Adam ailesine torun yapmış, ismini bile kendi değil babası koyacak, siz de ama ama diye diye seyredecek susup oturacaksınız. Çünkü siz önüne arkasına bakmadan zengin adamla evlenmişsiniz.

zaten egoso çok yüksek olan erkek ,anası buluyor evlenecek kızı yada yada cınsel ihtiyaç için para ödüyorlar
bunlar kendisi ile barışık olmayan başkasına da mutluluk vermeyen erkek çünkü egosunu tatmin etmek için seni aşaglaması gerekir mutluluk kaynağı onlar için , anlayacağım kişiliği bozuk bunun tedavisi de yok ne yazık ki ,bunlara göre kadın beni olduğum gibi kabül edecek çoğu psikiyatri tedavi edemediğinden boşanmayı öneriyor

Eşiniz merhametsiz değil,

karaktersiz iki yüzlü saygısız bencil benci birisi sonuçta siz bugün böyle olmadınız oda kesin bugün böyle olmamıştır göz yummuşsunuz hamile olunca zaten kadınlara bisey oluyor kocalarıyla tanışıyorlar ilginç bi şekilde bu sayfadakiler .

Siz de artık gorevı olarak yaptığı şeyleri nimet olarak görüp ona göre şekillenmeyin lütfen . 3 damla sevgi sözü dökülsün ağzından die kendınıze olan saygınlığınızdan vazgeçmeyin çünkü bu tipler hep daha fazlasını ister
Adam baştan beri çalışan sosyal olan kadını eve kapatmak şekil vermek istemiş,konu sahibi hamile kalınca fark etmiş bende bunu asla kabul etmiyorum, ortada belli olan şeye görmek istememiş bunca zaman ama gerçeklerden kaçılmıyor.....

Adam baştan beri çalışan sosyal olan kadını eve kapatmak şekil vermek istemiş,konu sahibi hamile kalınca fark etmiş bende bunu asla kabul etmiyorum, ortada belli olan şeye görmek istememiş bunca zaman ama gerçeklerden kaçılmıyor.....
Hamile olmadan tanıyamıyor eşlerini insanlar galiba

Doğumdan birkaç ay sonra işe geri dönün bu evliliğin gideceği nokta belli

Arkadaşlar merhaba ben 7 aylık hamileyim hamile kaldıktan kısa bir süre sonra işimden ayrılmak durumunda kaldım zaten eşim baştan beri çalışmamı istemediği için çok mutlu oldu bu duruma genelde erkeklerle muhatap olduğum sigorta sektöründe çalışıyordum. Kendisiyle tanıştığımız dönem de çalışıyordum ama bu hiç sorun teşkil etmemişti nasıl ki müdür oldum sonrasında sızlanmaya başladı kendi gelirinin bize yeteceğini artık çocuk istediğini söyledi ben hamile kaldım ama yine çalışacağımı ümit ederek ama gel gelelim 5inci haftamda başlayan kanamayla düşük riskim oldu ve işimden istifa ettim. İki ay yataktan kalkamadım sonrasında ben düzeldim ama evliliğimiz kötüye gitmeye başladı her gün beni işten alıp işe bırakan eşim gitti ilgisiz alakasız biri geldi. Hamileyim de her gün kendime bakım yaptım güzel kıyafetler aldım acaba kilo aldım ilgisi mi kayboldu diye bunları yapıyordum ama bir yandan özgüvenimin zedelendiğini hissediyordum doğuda ataerkil bir ailede yetiştiği için makyajıma tırnağıma vs her şeyime müdahale etti ben birbirimizin istekleri doğrultusunda değişebiliriz biz eşiz diye düşündüğüm için ne dediyse tamamen olmasa da kısmen ayak uydurdum uydurabildiğim kadar. ailesiyle sorunlarım oldu beni savundu, evine erken gelir, maddi açıdan bana tüm imkanları sağladı gibi gibi bir sürü güzel zannettiğim aslında görevi olan şeyleri kendime hatırlatarak evliliğimi ayakta tuttum. Önce işten çıkmamı istiyordu sonra makyaj sonra başka bir şey sonra giyim tarzım şimdi de onun dışında görüştüğüm tüm arkadaşlarıma bir kulp taktı benim iyiliğimi istemediklerini söyleyerek beni uzaklaştırmaya çalıştı. Bazıları konusunda haklıydı ama hangimizin tüm arkadaşları dört dörtlük ki? Kendisinin arkadaşları ailesi vs kendine yanlış yaptığında ben hep iyi yönde yönlendirdim kendini öyle düşünmemiş vs dedim ama o benim tüm arkadaşlarıma düşman. İşim, makyajım, giyinişim, arkadaşlarım… beni ben yapan tüm şeylerimi eleştirdiğini fark ettim. Bugün elini tuttum bana tırnaklarını kes dedim sana dedi belki saçma gelecek ama bu söz bana o kadar dokundu ki sadece elini tutmak istemiştim. Geçen arabada şarkı söylüyordum dönüp ona doğru söyledim yapma şöyle hareketler insanlar bakar film yok arabada dedi o da dokunmuştu hemen susmuştum ama bugün farklı bir şey oldu tırnağımı kestim ve sanki tüm beklentilerim de suyla birlikte gitti gibi hissettim bağırmadım tartışmadım sessizce gözlerimden yaşlar süzüldü geldi yanıma sordu neden böylesin diye anlattım her şeyim eleştiriliyor katı kuralları olan bir okuldayım sanki dedim bana o mundar tırnaklar için bile kavga ediyorsun benle dedi ben anlattım tırnakla alakası yok ben başka biri oldum dedim evlisin sen sana tırnak yakışmıyor diyor ısrarla inanın konu tırnak değil. Hamilelik sürecim diye biraz daha alıngan olmuş olabilirim ama her gün güzel giyinip gülerek kapıyı açan özenli yemekler hazırlayan öpen bir kadın olarak beklentim iki güzel söz herkes güzel olduğumu söyler eşimden son zamanlarda hiç duymuyorum bile eskiden haftada bir çiçek alırdı aylar oldu bir dal bile almadı sizce ben mi alınganım
Hayır alıngan değilsin, eşin saygısız ve onun istediği gibi olduğun sürece seni sevebilecek bir tip. Yani ortak bir hayat yaşamıyorsunuz, sen onun hayatında yaşıyorsun. Keşke işiniz hakkında laf etme cüretini ona vermeseydiniz, bir saygısızlığa ses çıkarmayınca gerisi çorap söküğü gibi geliyor çünkü.

A ne ara terk ettin evi? Takilari alip (baska seyler almakla da suclanabilirsin cok rahat) bi de üstüne ortak konutu terk etmen hic olmamis. Ustelik hamilesin bunlar seni suclu konumuna düşürecek.

20 gün önce görümce şöyle böyle ama eşim arkamda, eşimi çok seviyorum yazdınız. Şimdi de böyle değildi, hamile kaldıktan sonra bunları yapmaya başladı yazıyorsunuz. Gece konu açıp sabah evi mi terk ettiniz? Vur dedik öldürdünüz mü? Takıları alıp evi terk etmenizi hazmedecek mi mağara canlısı kocanız? Ya niye sakin planlı yapmıyorsunuz şu işleri? Yasal olarak suç işliyor olabileceğiniz hiç gelmedi mi aklınıza?

Back
X