Yemek derdi ömrümü yedi.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar bıktım artık resmen yemek hazırlayıp bulaşık yıkamaktan. 21 haftalık hamileyim sürekli açım. Hiç doymuyorum ama hiçbişeyde yemek istemiyorum. Sabah(11-12de) ekmekle kahvaltı yapmayi sevmiyorum poğaça felanda kim yapacak havada buz gibi. Öyle aç durduğum oluyor bazen sadece bi öğün yemek yediğim oluyor. Yemediğim zamanlarda çookk acıkıyorum ama. Kızım da var 1 buçuk yaşında ona azar azar corba yemek yapiyorum yediği kadar ama asla kendim yemek istemiyorum. Kalkıyorum ev temizliyorum kızıma bişeyler vs ama kendime hazırlamaya sanki üşeniyorum resmen.
Ev yemeği özellikle salçalılardan tiksindim zorla yiyorum.
Kızlar kısaca açım ama canım istemiyor kendime uygun yiyecek şeyler bulamıyorum sanırım.bugün öğlen eşimle dışarda yedik daha onla duruyorum karnımda acıktı ama ne yiyicem diye düşünmekten tansiyonum düştü. Zaten kızım sağolsun bulaşık bile yıkatmaz ortalığı yıkar buda etken.

Bebeğim 21 haftalık ama 18 de görünüyor :( doktora söyledim hiç umursamadı normal dedi hafta arası açılırsa sıkıntı olurmuşmuş. Kızlar napicam böyle ya vitamin felan mı yazdırmalıyım ki :(

Vitaminle hamilelik yurumez ki
Dogru duzgun bir duzen olusturmalisiniz,bebek dogunca boyle yemek secme luksunuz de olmayacak 2 bebekle nasil yasayacaksiniz?
Yapin bir besleyici corba.
Yanina et yapin,salcasiz yapin madem salcali sevmiyorsunuz
Sabahlari yumurta zeytin peynir yiyin. Ekmek cok cok az yiyin zaten. Pogaca falan yemeyin,bos yere siskinlik yapar.
Aksamlari bolca salata yapin
Yanina bulgur pilavi. Mis gibi vitamin de alirsiniz mineral de. Haplardan medet ummayin

Vitaminle hamilelik yurumez ki
Dogru duzgun bir duzen olusturmalisiniz,bebek dogunca boyle yemek secme luksunuz de olmayacak 2 bebekle nasil yasayacaksiniz?
Yapin bir besleyici corba.
Yanina et yapin,salcasiz yapin madem salcali sevmiyorsunuz
Sabahlari yumurta zeytin peynir yiyin. Ekmek cok cok az yiyin zaten. Pogaca falan yemeyin,bos yere siskinlik yapar.
Aksamlari bolca salata yapin
Yanina bulgur pilavi. Mis gibi vitamin de alirsiniz mineral de. Haplardan medet ummayin
Çok teşekkür ederim aslında ben annem yada eşimin annesi yaptığında hiç yemek seçmezdim ne olduysa yeni yeni oldu. Bide şuna alıştırmışlar "bulgurun yanına illaki sulu yemek olacak' insanın aklına hergun 3 çeşit yemek mi gelir ya bide 2 buçuk kişiyiiz evde :)

Çok teşekkür ederim aslında ben annem yada eşimin annesi yaptığında hiç yemek seçmezdim ne olduysa yeni yeni oldu. Bide şuna alıştırmışlar "bulgurun yanına illaki sulu yemek olacak' insanın aklına hergun 3 çeşit yemek mi gelir ya bide 2 buçuk kişiyiiz evde :)
Hayir ayol yok oyle bir sey
Ben bir ogunde tek basina kisir salata turevleri yerim mesela. Oglenleri yemem,ama siz hamilesiniz,yemeniz lazim. Hamileyken ve emzirme surecinde ben oglenleri kemik suyuna corba yapardim,yanina en fazla 1 tane kofte koyardim. O kadar. Aksamlari hep corba salata bulgur benzeri seyler yerdim. Meyve yerdim mesela. Oturup dort dortluk yemek yapamam,ugrasamam. İki kilo kiyma alsaniz yarisini domatesle biberle kavurup buzluga koysaniz,kalan yarisini da kofte yapip pisirip dondursaniz her zaman hazir yemeginiz olur. Tavuk ben hic yemiyorum size de hindi tavsiye ederim. Hindiyi kusbasi minik minik dograyin,az suda pisirin, suyunu cekince icine tereyagi ve baharat koyup kavurun. Mis gibi tavuk doner kivaminda yemek olur. Yanina ekmek yemeyin,bulgur pilavi yapin domatesli. Sizin faydali seyler yemeniz lazim. Kolay pratik seyler hazirlayabilirsiniz.

Takviye doğal alımların işlevini yapamaz canım adı üstünde takviye, kansızlık vs varsa demir ilacı yazdirin mesela ama demir içeren B12 içeren şeyler de yiyin . Ben de bulantidan dolayı şu an öylece duruyorum hicbirsey istemiyorum ama birazdan illa ki birşeyler yemeye çalışacağım. Salçalı sulu yemek yapmıyorum ben de artık fırında falan pratik şey yapıyorum. Bol yeşil salata 1 dilim ekmek yanında sağlam bir çorba veya fırında az balık. Bazen yediğimi içim kaldırmıyor çıkarıyorum o zaman da meyve ceviz yiyorum

Hayir ayol yok oyle bir sey
Ben bir ogunde tek basina kisir salata turevleri yerim mesela. Oglenleri yemem,ama siz hamilesiniz,yemeniz lazim. Hamileyken ve emzirme surecinde ben oglenleri kemik suyuna corba yapardim,yanina en fazla 1 tane kofte koyardim. O kadar. Aksamlari hep corba salata bulgur benzeri seyler yerdim. Meyve yerdim mesela. Oturup dort dortluk yemek yapamam,ugrasamam. İki kilo kiyma alsaniz yarisini domatesle biberle kavurup buzluga koysaniz,kalan yarisini da kofte yapip pisirip dondursaniz her zaman hazir yemeginiz olur. Tavuk ben hic yemiyorum size de hindi tavsiye ederim. Hindiyi kusbasi minik minik dograyin,az suda pisirin, suyunu cekince icine tereyagi ve baharat koyup kavurun. Mis gibi tavuk doner kivaminda yemek olur. Yanina ekmek yemeyin,bulgur pilavi yapin domatesli. Sizin faydali seyler yemeniz lazim. Kolay pratik seyler hazirlayabilirsiniz.
Ay Çokk teşekkür ederiimm hepsini kaydediyorum kesinlikle işime çok yarayacakkk :KK36:

Takviye doğal alımların işlevini yapamaz canım adı üstünde takviye, kansızlık vs varsa demir ilacı yazdirin mesela ama demir içeren B12 içeren şeyler de yiyin . Ben de bulantidan dolayı şu an öylece duruyorum hicbirsey istemiyorum ama birazdan illa ki birşeyler yemeye çalışacağım. Salçalı sulu yemek yapmıyorum ben de artık fırında falan pratik şey yapıyorum. Bol yeşil salata 1 dilim ekmek yanında sağlam bir çorba veya fırında az balık. Bazen yediğimi içim kaldırmıyor çıkarıyorum o zaman da meyve ceviz yiyorum
Bende aslinda muz felan yiyorum iştahımda var ama yemek istemedigim seyler çoğunlukta yumurta gibi, salçalı sulu yemekler gibi :( bunlari eleyince yapacak bişey bulamıyorum genelde bu yuzden aclık cekiyorum resmen :110:

Bende aslinda muz felan yiyorum iştahımda var ama yemek istemedigim seyler çoğunlukta yumurta gibi, salçalı sulu yemekler gibi :KK43: bunlari eleyince yapacak bişey bulamıyorum genelde bu yuzden aclık cekiyorum resmen :110:
Yumurtayi sabahlari yiyemiyorsaniz corbalarin icine koyun,terbiye seklinde ;) ya da bol yesillikli omletler yapin,icine peynir de koyun,yumurta tadini bile almazsiniz.
Bende oneriler bitmez ;)

Benim annem bana hamileyken ayni senin gibi salcadan tiksinmiş ve 8 kilo almis sasece hamileyken diyor ki sen ufak doğdun.
Suanda 27 yasindayim boyum var teyzemlere cekmisim ama hala ufagim 44 kilo
Yapma böyle konu sahibi
Sey yapsan mesela börek??? Bide islenmemis cerez alsan
Tuzsuz yani
Kaju,badem,ceviz fındık
Cay bardagina koysan al aline ye ondan alıştırmalık.
Domates konserve varmi yazdan yapilan ondan da tiksiniyor musun onunla yapsan taze fasulye falan ya da dolma bulgurlu dolma?
Mesela pirasa mevsimi kereviz mevsimi pirasa yemegi yapsana al sana fikir :)
Sabahta yumurtadan tiksiniyormusun?
Yukurta kir 2 tane
Fistik ezmesi ye 2 kasik enerji verir. Sekersiz. Hem sagliksiz da degil

Ç
IMG_2938.webp

Bunlardan tüketebilirsin
Zaten doktorun vitamin de başlamıştır. Hamileliklerinin arası kısa vücudundan çok eksilme olmuştur iyi beslenmelisin.
Et tüket, bol salata, günde 2 meyve, çiğ badem fındık ceviz vs

Köfte ve balıklar çok işe yarıyor. Az az yapın köfteyi atın buzdolabına. Balığıda az az poşetleyin çıkarın kızartın yada fırınlayın. Bi salata yanına, mis.

Yoğurt, ayran, salata mide bulantısını çok azaltıyor. Sabahlarıda kızarmış ekmek peynir domates zeytin. Kaymak/bal mükemmel kızarmış ekmekle. Bak şimdi bile canım çekti.

Meyve yiyin bol bol. Böyle sizde çabuk hasta olursunuz, çocuğun gelişimide sağlıklı ilerlemez. E sizin zaten bi çocuğunuz var, hep aynı şeyleri yediremezsiniz. Her türlü et, sebze ve bakliyat tüketmelisiniz.

Hiç-bir sey yapamıyorsan 1 bardak süt icine muz ve bal koy blendirdan geçir birde istersen fıstık ezmesi koy 1 kasik ic onu hatta kızına da yap birlikte için
Faydalı seyler yemeye çalış mesela salatayi iceberg varya o ve yesil sogan icine sumak dök. Sumak cok faydalı limonu sık . Hani basit bi salata kızın sana zor is yaptiriyorsa bunlari ye
Bi tavuk göğsü al sotele 15 dakikada olur ekmek al lavas satiliyor a101 de 10lu lavas yuvarlak onun icine koy. Sar ye bi guzel icerisine yesil biber falan koyabilirsin sotenin c vitamini var yesil biberde.

Ç
Eki Görüntüle 2223058

Bunlardan tüketebilirsin
Zaten doktorun vitamin de başlamıştır. Hamileliklerinin arası kısa vücudundan çok eksilme olmuştur iyi beslenmelisin.

Konu sahibi burda kabak var. Kabak severmisin kabak sandal yap icine peynir koy firinla lezizz ve basit..

Ç
Eki Görüntüle 2223058

Bunlardan tüketebilirsin

Tiroid hastasi olup bu besinlerden bazısını yiyememek......... :( :( :(

Ama sız yıceksınızkı karnınızdakı bebekte beslensın kendinizı dusunmuyosunuz bari onu dusunerek kendınızı zorlayın. Bakın hem gerıden gelıyormus.

Ay kızlar ne güzel öneriler veriyorsunuz cok teşekkür ederim hepinize kağıt kalem aldım liste yapiyorum kendime

Tavuğu julyen doğra az yağda kavur. Kenara al. Sonra havuç kirmizi/ yeşil biber pırasa kabak gibi sebzeleri aynı yağda çevir. Seviyorsan biraz soya sosu veya balzamik sirke ekle sevmiyorsan gerek yok. Sonra tavuğu ekle karıştır biraz. Yanına ister pilav ister makarna fıstık gibi öğün. Ya da tavuğu hasla marul ve istediğin sebzeleri doğra üzerine zeytinyağı tuz limon mis gibi öğün. Et yemeği seviyorsan eti julyen doğra kavur üzerine soğan ekle kavur. Seviyorsan hardal ekle bir bardak suyla hasla. Sonra mantar ekle kavur biraz krema sonra mmmhh. Evde tavuk döner hazırlayabilirsin veya hamburger tabi ev yapımı köfte ile sandığından çok daha pratik oluyor salçasız çok tarifim var fırın yemeği vs. Mesela tavuk baget al baharatlayip tencerenin dibine dose üzerine ikiye bölünmüş baharatlanmis patates az sarımsak çok az su ekle kısık ateşte pişir.

O kadar aç nasıl dayaniyorsunuz. Ben 3-4 saat birşey yemezsem fenalık geciriyorum elim ayağım titriyor.
Ispanak kavur yanina bir kase yoğurt başka bir gün yayla çorbası yap fırına patates havuç bezelye tavuk ver. Ceviz ye mutlaka. Meyve ye. Sabahları peynir yumurta mutlaka tuket. Fırında balık ye. Ne bileyim yiyecek bir sürü şey var. Ben yemek yemeyi çok seven biri olduğum için hiç birşey bulamasam ekmek arası helva yiyorum. Dusun yani.

Back
X