Yemek derdi ömrümü yedi.

Cok kocaman böle :olamaz:sirin tatli sevimli sallana sallana yürüyen 1 fil düsün heh iste ole birsey:olamaz:
Bir an hayal ettim de güzel geldi gözüme :KK73: sonra nasıl gitti o kilolar yada gitmedi mi, isin zor kısmı:bicak:

Istahsizligin nedeni demir eksikligi olabilir mi kan degerlerinize baktirin tekrar mutlaka saglikli beslenmelisiniz kahvaltida yumurta yapin hem bir de kiziniz varmis o da buyume yasinda gelisimi icin onun da duzgun beslenmesi lazim isler cok yoruyorsa sizi annenizden ya da birinden destek alin mevsimindeyken balik yiyin daha once de hamilelik yasamissiniz icinizdeki bebis siz ne yerseniz onu yiyo onun icin yemelisiniz :(

Bende hıc doymuyorum canım her dk yemek ıstıyorum mıdemde bulanmıyor sadece yemek evde pısmesın ıstıyorum ozaman daha guzel yıyebılıyorum. Onunda cozumunu soyle buldum sabah ıcın geceden kendıme domateslı salatalı peynırlı ve cekırdegı cıkarılmıs zeytınlı sandvıc yapıyorum ıkı tane bıde yanına süt ohh sabah kalktıgım gıbı onu yıyıyorum bazen ıcınde yumurtada haslayıp koyuyorum valla sabahları cok zor uyanıyorum kahvaltı hazırlamakla vakıt gecmesın dıye bıde fındık cevız kuru uzum kayısı dortlusu tatlı nıyetıne hem kabız olmuyorum sutle tukettıgım ıcın hemde uyandıgım gıbı hazır yemek. Aksamları da kendıme bır gece onceden ne sevıyosam onu yapıp koyuyorum dolaba boylece gun ıcınde hıc yemek kokmuyo ev sonra löp löp sımdıden 5kılo almısım bebegın gelısımı cok ıyı dedı dr bende 4.ayımı bıtırıyorum

Hehe tabi vereyim, cidden güzel oldu. :) 3-4 çorba kaşığı zeytinyağına 3 diş sarımsağı rendeleyip attım kavurdum. Onlar biraz kavrulunca dolapta yazdan rendelediğim domatesler vardı, onlardan koydum. Yani yaklaşık 3-4 büyük domates rendesi kadardı onlar da. 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı şeker koydum domateslerin asitini dengelesin diye. Tuzunu karabiberini ayarladım. Taze fesleğenlerin de yapraklarını incecik doğradım, sosun altını iyice kıstım ekledim. Sonra haşladığım makarnaları sos tenceresine attım. Biraz pişirdikten sonra altını kapattım, 3-5 dakika dinlendirdim. Tabağa alınca üzerine kenarda kalmış minnak fesleğen yapraklarını koydum süs olsun diye, azıcık zeytinyağı gezdirdim, en son biraz da peynir rendeledim. Gönlümden geçen parmesandı ama eski kaşarla idare ettik napalım ehehe. Ama tam bir gurme makarnası oldu, o kadar söyleyeyim.
Allahim enfes olmustur eminim ellerine saglik uzun ve aciklayici yazmisin cok tesekkur ederim en kisa zamanda denicem :KK37:

şoyle soyleyeyım
ben hamılelıgım boyunca toplamda 14 kılo verdım dogum yaptıgımda hamıle kaldıgımdan zayıftım
kızım 3200 gram 52 cm dogdu
okadar mıdem bulandı okadar huylandım kı reklam bıle ızleyemıyordum gofret cıksa kusardım mutfagın onunden gecemıyordum
annem sana patateslı yemek yapayım mıdenı tutsun derken patates gozumun onune geldı kustum ama oyle boyle kusma degıl
ılk gunden son ana kadar serumlar vıtamınler ıle ayakta durdum

endıselenmıstım ılk ay doktorum bana dedı kı
bebek senden her turlu beslenır halı hazırdakı depolarını yer kanından beslenır sen kendın ıcın beslenmelısın aslında korkma bırsey olmaz dedı

bırsey olmadı yanı doktorum bana kendını yemek ıcın asla zorlama kusmak daha mı ıyı normal bırsey olmaz bebegın gelısımı ıyı olduktan sonra hıc sakıncası yok dedı
dedıgı de cıktı

doktorunuz ne dıyorsa ona guvenın ılla dort dortluk yemenız sart degıl hamılelıgı boyunca son ana kadar kusan bır suru ınsan var yedıgını oldugu gıbı cıkaran hıc bırsey olmaz korkmayın

yıyebıldıklerınızı yıyın yoksa da zorlamayın acsanız asla usenmeden kalkıp yapın ama ac ac da gezılmez

hayırlı saglıklı dogumlar dılerım

Kızlar bıktım artık resmen yemek hazırlayıp bulaşık yıkamaktan. 21 haftalık hamileyim sürekli açım. Hiç doymuyorum ama hiçbişeyde yemek istemiyorum. Sabah(11-12de) ekmekle kahvaltı yapmayi sevmiyorum poğaça felanda kim yapacak havada buz gibi. Öyle aç durduğum oluyor bazen sadece bi öğün yemek yediğim oluyor. Yemediğim zamanlarda çookk acıkıyorum ama. Kızım da var 1 buçuk yaşında ona azar azar corba yemek yapiyorum yediği kadar ama asla kendim yemek istemiyorum. Kalkıyorum ev temizliyorum kızıma bişeyler vs ama kendime hazırlamaya sanki üşeniyorum resmen.
Ev yemeği özellikle salçalılardan tiksindim zorla yiyorum.
Kızlar kısaca açım ama canım istemiyor kendime uygun yiyecek şeyler bulamıyorum sanırım.bugün öğlen eşimle dışarda yedik daha onla duruyorum karnımda acıktı ama ne yiyicem diye düşünmekten tansiyonum düştü. Zaten kızım sağolsun bulaşık bile yıkatmaz ortalığı yıkar buda etken.

Bebeğim 21 haftalık ama 18 de görünüyor :KK43: doktora söyledim hiç umursamadı normal dedi hafta arası açılırsa sıkıntı olurmuşmuş. Kızlar napicam böyle ya vitamin felan mı yazdırmalıyım ki :KK43:
Sende makarna yap sade olandan yogurlu manti yap yuzune sadece teregi krabiber pul biber yap salata ye bol bol su ic sut peynir ye haslanmis sebzeler ye Bir gunde bol bol hamuru isi yapin buzluga atin ve her gun iki iki cikarip kahvaltinizi yapin ac gezilmez hamilesiniz

Bazen bende sizin gibi ne yiyeceğimi şaşırıyorum ama aç kalmiyorum baya vicdan yapıyorum çünkü. Sütcuden taze süt alıp haftalık yoğurt mayaliyorum günlük bir kase yemek iyi oluyor hem faydalı hemde ara öğün yerine geçiyor. Bazen iki tane patates haslayip patates salatası yapıyorum. Yeri geliyor soğuk sandviç hazırlıyorum arasına beyaz peynir , domates, kıvırcık . Hiç birşey bulamazsam dışardan söylüyorum arada sırada..
Gündüz böyle geçiyor , çok şükür ben salcadan tiksinmedim ama ilk aylar kırmızı et ve yumurta yiyememistim şimdi yiyorum

Yemek kimin derdi değil ki valla zorla yapıyorum eşim bile gönülsüz yaptığı belli diyor önceden daha lezzetli olurmuş
Ama senin özel durumun var beslenmene dikkat etmen gerek bebeğe de yazık ben hamileyken bir ara Brüksel lahanasına takmıştım mesela sebze falan yemeyi denesen her sabah yumurta

Bende cok sikıldım bu durumdan.
Belki siz hamilesiniz hormonlarinizdan falandir.
Ama ben yapiyorum bitiyor hemen hadi bir daha yap.
Bir de esimde oglumda yemek seciyor.
Birbirlerinin sevdiklerini bile sevmiyorlar, yemiyorlar neredeyse.
Mesela bugun dusunuyorum simdiden ben ne pisircem diye.
bulasikda var biraz.
geri yatip uyucam valla amann dunya derdi bitmez.

Merhaba ,ben de yemek yapmaktan hic hoslanmiyorum, hamilelikten dolayi burnum asiri tikali, bu yuzden cok halsizim, sadece uyumak istiyorum. Ama karnim ac, istahim var ama mutfaga girmek istemiyrm.. annemin yemekleri olsaydi keske hergun evde :((( hapur hupur yerdim.. zaten benim yaptklarim hic onunkiler kadar lezzetli olmuyor:((

Kızlar bıktım artık resmen yemek hazırlayıp bulaşık yıkamaktan. 21 haftalık hamileyim sürekli açım. Hiç doymuyorum ama hiçbişeyde yemek istemiyorum. Sabah(11-12de) ekmekle kahvaltı yapmayi sevmiyorum poğaça felanda kim yapacak havada buz gibi. Öyle aç durduğum oluyor bazen sadece bi öğün yemek yediğim oluyor. Yemediğim zamanlarda çookk acıkıyorum ama. Kızım da var 1 buçuk yaşında ona azar azar corba yemek yapiyorum yediği kadar ama asla kendim yemek istemiyorum. Kalkıyorum ev temizliyorum kızıma bişeyler vs ama kendime hazırlamaya sanki üşeniyorum resmen.
Kızlar kısaca açım ama canım istemiyor kendime uygun yiyecek şeyler bulamıyorum sanırım.bugün öğlen eşimle dışarda yedik daha onla duruyorum karnımda acıktı ama ne yiyicem diye düşünmekten tansiyonum düştü. Zaten kızım sağolsun bulaşık bile yıkatmaz ortalığı yıkar buda etken.

Bebeğim 21 haftalık ama 18 de görünüyor :KK43: doktora söyledim hiç umursamadı normal dedi hafta arası açılırsa sıkıntı olurmuşmuş. Kızlar napicam böyle ya vitamin felan mı yazdırmalıyım ki :KK43:
Size evde destek olacak biri lazım ister birini tutun isterseniz de annenizi çağırın ben henüz hamile değilim ama 4 aydan sonra yanıma ya annemleri ya da kayinvalidemleri çağırmayı düşünüyorum . Çünkü normalde de bazen yetişmekte zorlanıyorum hemileyken desteğe ihtiyacım olur diye. Eşim kendisi annemler zaten gelir demişti o yüzden eşim için de sorun olmaz diye dusunuyorum tabi yaşayanlar daha iyi bilir. Ama bana desteğe ihtiyacınız var gibi geldi

Arada bir ay fark var nasil önemli degil benim doktorum da onemli degil dedi doguma yakin kucuk bir bebegin olacak bebegine iyi bakmamissin dedi soylenecek laf mi bu ozelde dogum yapmayi dusunurken gittim devlette yaptim bebegin kilosu normal olmali dogumda da buyuturken de daha iyi olur.

şoyle soyleyeyım
ben hamılelıgım boyunca toplamda 14 kılo verdım dogum yaptıgımda hamıle kaldıgımdan zayıftım
kızım 3200 gram 52 cm dogdu
okadar mıdem bulandı okadar huylandım kı reklam bıle ızleyemıyordum gofret cıksa kusardım mutfagın onunden gecemıyordum
annem sana patateslı yemek yapayım mıdenı tutsun derken patates gozumun onune geldı kustum ama oyle boyle kusma degıl
ılk gunden son ana kadar serumlar vıtamınler ıle ayakta durdum

endıselenmıstım ılk ay doktorum bana dedı kı
bebek senden her turlu beslenır halı hazırdakı depolarını yer kanından beslenır sen kendın ıcın beslenmelısın aslında korkma bırsey olmaz dedı

bırsey olmadı yanı doktorum bana kendını yemek ıcın asla zorlama kusmak daha mı ıyı normal bırsey olmaz bebegın gelısımı ıyı olduktan sonra hıc sakıncası yok dedı
dedıgı de cıktı

doktorunuz ne dıyorsa ona guvenın ılla dort dortluk yemenız sart degıl hamılelıgı boyunca son ana kadar kusan bır suru ınsan var yedıgını oldugu gıbı cıkaran hıc bırsey olmaz korkmayın

yıyebıldıklerınızı yıyın yoksa da zorlamayın acsanız asla usenmeden kalkıp yapın ama ac ac da gezılmez

hayırlı saglıklı dogumlar dılerım
Ilkinde 25 kilo aldim bebek 3200 dogdu, son gebelikte 10-15 arasi aldim bebek 3700 dogdu. Bebegin kilosu asla annenin aldigi kiloyla dogru orantida degil.

Back
X