Yemek derdi

Yemek yapmayı sevdiğim hâlde bana da zor geldiği oluyor. Eşim sebze sevmiyor, çocuklar herşeyden vitamin alsın diye onlara ayrı yemek yapmak gerekiyor.

Eşinizle dönüşümlü de yapabilirsiniz yemeği, daha az can sıkıcı hale gelir böylelikle.

İki gün üstüste ev halkı aynı yemeği yemek istemiyor yersem ben yiyorum yine
Hımm.
Mesela bir akşam güzel yemek yaptıysanız, ertesi gün kıymalı makarna, sonra yine güzel yemek sonraki gün yumurtalı ıspanak gibi tek çeşitle geçiştirilebilecek şeyler yapsanız?
Siz de işten geliyorum diyorsunuz, eziyet ama bu gerçekten.
Vardır elbet buzluğunuzda şipşak olacak şeyler, ondan o fikri sunmuyorum.
Az biraz da yesinler canım, başka yemek olmazsa mecbur yiyecekler.

Her akşam yemek hazırlamayarak. Bazen aperatif yiyerek. Ne bileyim her gün her gün de farklı yemeklerle mükellef sofra kurulmaz, gereksiz.
Öyle denedim adam akıllı bir iki çeşit olmayınca süreli bir atıştırma durumu oluyor astarı yüzünü geçiyor

Bende bazen oturup hindi gibi düşünüyorum ne pişirsem diye Allah'tan ben evdeyimde düşünecek vaktim var ama çalışanların işi daha zor...o yorgunlukla eve gel bide yemekle uğraş bu konuda evdekilerin yemek seçmemesi lazım hergün hergün farklı yemek yapacak durumda değilsin sen
Aparatif pratik şeyler geceden yapıp dolaba atsan

Zaten öyle yapıyorum makarna menümde var Sürekli ama keşke hap gibi şeyler olsa atsak ağzımıza doysak ne alışverişi ne yemeği ne bulaşığı bitiyor

Haftada bir dışardan
Eşle dönüşümlü yemek yapmak
Ve yemekleri günlük değilde iki günlük yaparsanız
Haftada ya bir yada iki yemek yapmış olacaksınız
Evdeki hesabim bu sizin çarşıya uyar mı bilemem

Oyyyy başım alıp nerelere gidem.Yemek olayı bela resmen başıma.
3 çeşitten azını kabul etmeyen,aparatif şeyleri asla kabul etmeyen,mantıyı ana yemekten sonra atıştırmalık olarak gören bir eşim ve “annneeeğğğğğ bo akşom ne yoyoroz” diyen iki tane besili yavrum var.

Şimdiden sterese girdim.Yarın ne pişirsem acaba

Zaten öyle yapıyorum makarna menümde var Sürekli ama keşke hap gibi şeyler olsa atsak ağzımıza doysak ne alışverişi ne yemeği ne bulaşığı bitiyor
Ben çalışmıyorum 2 küçük çocuğum var.
Birinin yediğini öbürü yemiyor, ortak yemekler makarna ve pilav.
Her gün 4 çeşit yapıyorum ayağıma yapışan çocukla bana bile gına geldi ki hayalim ev yemekleri restoranı açmaktı:)
En sevdiğim şeydir yemek yapmak, artık bunaldım.

Siz kendinize haftalık menüler belirleyin mesela kahvaltı akşamı, eve gelirken fırından ekmek hamuru alıp 10 dk da pişi yapabilirsiniz.
Köfte akşamız, buzluktan hop tavada ve patates.
Sulu yemek yine buzluktan nohut falan.
Makarna pilav ve çorbayı çok yapın, ertesi güne kalsın ana yemek değişsin sadece.
Yemeyen de aç kalsın çocuk varsa ve küçük değilse:))

Hergün mükellef sofralar kurulan evler mi var ki

Ya 3-4 çeşit yemek yapılıyor mükelleften kastım o. Çorba, ana yemek, yanına yancı, arkasına tatlı. Ne bileyim gerek var mı yani?

Zaten mükellef sofra kurmuyoruz her akşam ama muhakkak iki çeşit oluyor

O zaman tek çare buzluk valla. Haftasonlarınız boşsa o zamandan buzluğu hazırlayıp, akşama sadece buzluktan hazır hazır alıp yapmanız kalır.

Tek bana zor geliyor saniyodum oh yalniZ degilmisim ev calisaniyim bende kizimi okula getir götür ev isi yemek hic bitmiyoo

Haftalık liste yapın, müsait olduğunuz bir günde listedeki yemekleri yapıp, koyun dolaba. Sulu yemekleri kaynar halde kavanoza koyarsanız, konserve yapar gibi, hiç bozulmuyor. Hafta içi size sadece var olan yemeği ısıtmak ve yanına salata, ayran, cacık vs. hazırlaması kalır.

Ev halkı 2 gün üst üste yemiyor demişsiniz, eşinizin ailesiyle mi yaşıyorsunuz? O zaman kayınvalidenizle iş bölümü yapın, bir gün o, bir gün siz yaparsınız yemekleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…