Çocuk olunca daha çile, kanguruya koyup yemek yapıyordum işten gelip. Şimdi 3 yaşında ama işten gelim anne park, market diyor akşam yemeği 9da yiyoruz en zoru ne yapsamHer akşam yemek yapmak çok sıkıcı geliyor bana ve 2 yılı geçti evleneli annelerimiz bu yemek derdini nasıl çözmüşler işten gelip her akşam yemek hazırlamak bir tek bana mı zahmetli geliyor
o zaman eşiniz yapacak siz yiyeceksiniz. Ya da önüne ne konursa yemeye razı olacak. Kabul edip etmemesi onun sorunu sizin değil ki. Mühim olan sizin ne pişireceğiniz.Oyyyy başım alıp nerelere gidem.Yemek olayı bela resmen başıma.
3 çeşitten azını kabul etmeyen,aparatif şeyleri asla kabul etmeyen,mantıyı ana yemekten sonra atıştırmalık olarak gören bir eşim ve “annneeeğğğğğ bo akşom ne yoyoroz” diyen iki tane besili yavrum var.
Şimdiden sterese girdim.Yarın ne pişirsem acaba
Yok kv ile oturmuyorum onunla otursam hemde çalışsam elimi mutfağa sürmezdimHaftalık liste yapın, müsait olduğunuz bir günde listedeki yemekleri yapıp, koyun dolaba. Sulu yemekleri kaynar halde kavanoza koyarsanız, konserve yapar gibi, hiç bozulmuyor. Hafta içi size sadece var olan yemeği ısıtmak ve yanına salata, ayran, cacık vs. hazırlaması kalır.
Ev halkı 2 gün üst üste yemiyor demişsiniz, eşinizin ailesiyle mi yaşıyorsunuz? O zaman kayınvalidenizle iş bölümü yapın, bir gün o, bir gün siz yaparsınız yemekleri.
Yıllardır bu hapı savunuyorum az bişi gıda eğitimim olsa ben yapacağım bu hapları :)Zaten öyle yapıyorum makarna menümde var Sürekli ama keşke hap gibi şeyler olsa atsak ağzımıza doysak ne alışverişi ne yemeği ne bulaşığı bitiyor
Talebim ilk alınıcınız benimYıllardır bu hapı savunuyorum az bişi gıda eğitimim olsa ben yapacağım bu hapları :)
Galiba bu buzluk meselesini halletmem lazım çoğu Öneride buzluk önerisi varhafta sonu cesit olarak sunacaginiz 1 2 cesit yemek yapin zeytinyaglilar durdukca guzellesir mesela
dolabiniza borek kofte falan hazirlayip buzluga atin
izmir kofte falan yaparsiniz cabucak ugrastirmaz hazirda beklerse
hafta sonu birçok yemeğin ana malzemesini hazırlayıp, sebze ise temizleyip, dolaba koyabilirsin...yemek pişirme konusunda düdüklü çok pratik...ayrıca sebze yemeklerini, kuru bakliyat yemeklerini, tüm malzemeyi aynı anda düdüklüye koyup pişirebilirsin...bazı günler dışardan, bazı günler kahvaltı türü de yenebilir...ayrıca tek çeşit yemek, yanında salata, yoğurt yeterli...Her akşam yemek yapmak çok sıkıcı geliyor bana ve 2 yılı geçti evleneli annelerimiz bu yemek derdini nasıl çözmüşler işten gelip her akşam yemek hazırlamak bir tek bana mı zahmetli geliyor
Tabi ki buzluk müthiş bir kurtarıcı.Galiba bu buzluk meselesini halletmem lazım çoğu Öneride buzluk önerisi var
Ben sebze ,bakliyat pişireceksem 2 günlük pişiriyorum,araya et,tavuk yada balık koyup,3.gün tekrar pişirdiğim yemeği çıkarıyorum.İki gün üstüste ev halkı aynı yemeği yemek istemiyor yersem ben yiyorum yine
evet buzluktaki yiyecekler kurtarici oluyorGaliba bu buzluk meselesini halletmem lazım çoğu Öneride buzluk önerisi var
Her akşam yemek yapmak çok sıkıcı geliyor bana ve 2 yılı geçti evleneli annelerimiz bu yemek derdini nasıl çözmüşler işten gelip her akşam yemek hazırlamak bir tek bana mı zahmetli geliyor
Ya 3-4 çeşit yemek yapılıyor mükelleften kastım o. Çorba, ana yemek, yanına yancı, arkasına tatlı. Ne bileyim gerek var mı yani?
Al benden de o kadar valla yıldım her gün her gün. Bizde kimse yemek seçmez 22 aylık kızım bile ama ben çok sıkılıyorum yemek derdinden. Bazen diyorum ki hap çıksın, sabah öğlen akşam bi tane atalım doyalımyemek yapmak değil de ne yapıcam derdi geriyor beni de
İki yıl sonra oku bu yorumunu
Eskiden bizde de olmazdı
Çocuk oldu işler değişti
Çorba lazım diyorsun ana yemek et vs
Karbonhidrat
Yanına salata cacıklar vs
Tamam tatlı yapmıyoruz akşam yemeğinin yanına da iki saat sonra anne ne yesem diye dolanan bir çocuk olunca da en basiti ceviz kırıp meyve kesiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?