Yemek derdi

Her sebzenın ve etın pısme surelerı farklıdır, tavuklu mantarlı sote yapacaksanız once sogan tavuk ve mantar sıralamasına uyun. Aynı sekılde en cabuk pısen sebzelerden turlu falan yapacaksanız patlıcan ve domatesı en son atacaksınız gibi.. Klasık yag sogan salca uclusuyle olan yemeklerle pratık yapmaya baslayın gerısı gelır bence.

Sevmek ayrı bi olay gerçekten keşke seviyo olsaydım herşey daha kolay olurdu belki tek başıma olsam sıkıntı değil tek çeşit yerim denerim bunu yapayım kendime derim ama eşim çorba yanına bi çeşit bisey istiyor mesela bu tamam yada atıyorum fasulye pilav yani tek çeşit olsun arada değil illa yanına biseyler olacak her seferinde bide tatlı olcak artık bebek gelecek bi sure bunlar olamayacak zaten sevmiyorum yapmayı iyice işkence olacakmış gibi geliyo hamur iside sevmiyo sigara böreği yapsam bir iki alır o kadar ertesi güne kalan yemekte yemez yemek seçmez ama böylede prensipleri var 😀
Bu mesajı sonradan gördüm, beyimiz paşa çocuğu herhalde. Kendinizi bu kadar yıpratmayın olduğu kadar, ikinci çeşitle tatlıyı da o yapsın o zaman. Sinir oluyorum şöyle tiplere ya

Merhaba hanımlar daha9 bucuk aylık evliyim hamileyim de yemek yapmayı pek bilmiyorum yani çalıştım evde olduğum zamanlarda oldu ama bazı insanların el yatkınlığı olur bazısına terapi gibi gelir yemek yapmak ama bana işkence gibi geliyo yemek yapmaya başlayınca sitres oluyorum yada yemek yapmaktaki yaratıcılık bende yok biseyi bişeyle birleştirip ortaya çıkartamam göz kararı ayarım hiç yoktur şunla şunu deniyim bakalim tadı nasıl olacak diyemem böyle oluncada ben gerilince eşimde geriliyo rahat ol ne zaman yaptığın binemeye kötü olmuş dedim de yemedim kaldı ki kötü yemekte yapmıyorsun az çeşit biliyosun kimisinide deniyosun diyo.ben hep beyendimi beğenecek mi diye gözünün içine bakıyorum böyle oluncada özgüvenli olamıyorum ezik gibi hissediyorum kendimi herşey yemek mis gibi bi tuhaf piskolojiye büründüm benim gibi olan yada önerebileceğiniz birşeyler var mi
Ben yeni evlendiyimde senden daha beterdim. Kimse benden yeteneksiz olamazdi her halde. Ilk gunler eşim yapti. Hep yutubdan bakarak yaptim şimdi de hel yutubdam yararlaniyorum surekli. aratiyorum deyisik tariflere bakiyorum yapiyorum. Bence seviceksin yemek yapmayi. Sadece bir rayina oturman lazim

Sevmek ayrı bi olay gerçekten keşke seviyo olsaydım herşey daha kolay olurdu belki tek başıma olsam sıkıntı değil tek çeşit yerim denerim bunu yapayım kendime derim ama eşim çorba yanına bi çeşit bisey istiyor mesela bu tamam yada atıyorum fasulye pilav yani tek çeşit olsun arada değil illa yanına biseyler olacak her seferinde bide tatlı olcak artık bebek gelecek bi sure bunlar olamayacak zaten sevmiyorum yapmayı iyice işkence olacakmış gibi geliyo hamur iside sevmiyo sigara böreği yapsam bir iki alır o kadar ertesi güne kalan yemekte yemez yemek seçmez ama böylede prensipleri var 😀
Ayyy onun prensibini sevsinler...
Onu sevmem, ertesi güne kalanı yemem diyen bir kocam olsaydı ‘kendin pişir, kendin ye o zaman’ derdim.

Böyle insanlara kızıyorum ben.
Açlık, yokluk nedir bilmeyen, şımarık insanlar.

Ayrıca evlenince beylerimizin karnını doyurmak niye bizim görevimiz oluyor?
Bir de tam takım tatlısına varana kadar?
Çiftlerin ikisi de çalışıyorsa iş bölümünde mutfak işleri kadına düşmüşse amenna.

Yeni evli hanımlar bir hevesle mükellef sofralara alıştırıyorlar kocalarını sonra da ömür boyu kapris çekiyorlar.
Bu tuzağa düşmeyin.

Ayyy onun prensibini sevsinler...
Onu sevmem, ertesi güne kalanı yemem diyen bir kocam olsaydı ‘kendin pişir, kendin ye o zaman’ derdim.

Böyle insanlara kızıyorum ben.
Açlık, yokluk nedir bilmeyen, şımarık insanlar.

Ayrıca evlenince beylerimizin karnını doyurmak niye bizim görevimiz oluyor?
Bir de tam takım tatlısına varana kadar?
Çiftlerin ikisi de çalışıyorsa iş bölümünde mutfak işleri kadına düşmüşse amenna.

Yeni evli hanımlar bir hevesle mükellef sofralara alıştırıyorlar kocalarını sonra da ömür boyu kapris çekiyorlar.
Bu tuzağa düşmeyin.
Hay sen çok yaşa yaa milyon kere katılıyorum her harfine 👏🏻👏🏻
Hayat maddi işlerde müşterek ama ev işi olunca yoooo kadının işi oldu paşam. Az ye de bi hizmetlçi tut😏

ya ben olsam bayrağı çekerdimm. Kendisi yapsın. Ya da salatayı çorbayı ona verin siz de ana yemek yaparsınız. Ya da 3 gün siz yapın 3 gün o yapsın. Çalışmasanız anlayacağım gene yemeğin siz de olmasını ama ikiniz de çalışıyorsanız sizin yapmanız gerektiğini kim söylüyor ...Bir de hamileymişsiniz.

Bir de bunun bulaşığı var onu yapıyor mu bari. Siz yük olarak, görev olarak görmeseniz seversiniz de böyle olunca haklı olarak stres yapıyorsunuz. İş bölümünü konuşun bir şekilde bu vesileyle ..

Bu arada bizim evde yemekleri babam yapıyor. İmkansız değil yani

Bir de şey var yemekleri hafta sonu planlayıp yapıyorlar. Hafta içi onu yiyorlar öyle bir şey deneyebilirsiniz. Meal Prep nasıl yapılır ? diye yazarsanız internete videolar çıkıyor.

Son düzenleme:
ya ben olsam bayrağı çekerdimm. Kendisi yapsın. Ya da salatayı çorbayı ona verin siz de ana yemek yaparsınız. Ya da 3 gün siz yapın 3 gün o yapsın. Çalışmasanız anlayacağım gene yemeğin siz de olmasını ama ikiniz de çalışıyorsanız sizin yapmanız gerektiğini kim söylüyor ...Bir de hamileymişsiniz.

Bir de bunun bulaşığı var onu yapıyor mu bari. Siz yük olarak, görev olarak görmeseniz seversiniz de böyle olunca haklı olarak stres yapıyorsunuz. İş bölümünü konuşun bir şekilde bu vesileyle ..

Bu arada bizim evde yemekleri babam yapıyor. İmkansız değil yani
Konu sahibi çalışıyor ve hamile mi?
O zaman kocası ağzına kürekle vurmalık.
İnsanda biraz insaf ve izan olur.
Kadıncağız yetersizlik kompleksine kapılmış bir de.
Çok üzüldüm.

Konu sahibi çalışıyor ve hamile mi?
O zaman kocası ağzına kürekle vurmalık.
İnsanda biraz insaf ve izan olur.
Kadıncağız yetersizlik kompleksine kapılmış bir de.
Çok üzüldüm.
Çalışıyor mu bilmiyorum ama hamileymis 😏
Ben hamile olacak bi de hizmet edecem, bebeği kocası taşısın bari😅😅

Merhaba hanımlar daha9 bucuk aylık evliyim hamileyim de yemek yapmayı pek bilmiyorum yani çalıştım evde olduğum zamanlarda oldu ama bazı insanların el yatkınlığı olur bazısına terapi gibi gelir yemek yapmak ama bana işkence gibi geliyo yemek yapmaya başlayınca sitres oluyorum yada yemek yapmaktaki yaratıcılık bende yok biseyi bişeyle birleştirip ortaya çıkartamam göz kararı ayarım hiç yoktur şunla şunu deniyim bakalim tadı nasıl olacak diyemem böyle oluncada ben gerilince eşimde geriliyo rahat ol ne zaman yaptığın binemeye kötü olmuş dedim de yemedim kaldı ki kötü yemekte yapmıyorsun az çeşit biliyosun kimisinide deniyosun diyo.ben hep beyendimi beğenecek mi diye gözünün içine bakıyorum böyle oluncada özgüvenli olamıyorum ezik gibi hissediyorum kendimi herşey yemek mis gibi bi tuhaf piskolojiye büründüm benim gibi olan yada önerebileceğiniz birşeyler var mi
Ben de evlendiğimde yemek yapmayı bilmez bir çeşitle sınırlı kalırdım.Yemek sitelerine bakarak deneme yanılma yaparak çeşit çeşit yemek yapıyorum şimdi zamanla eliniz alışıcaktır.

Ne biliyosan onu yap
Zamanla oturuyo herşey zaten
Eşine yaranmak için kesinlikle kendini paralama
Sonrasında biyerleri kalkıyo beğenmemezlikler yememezlikler başlıyo
Zamanla öğrenirsin yemek yapmayı
Ben mesela 9. Sene olcak hala hamur açamam yeteneğim yok
Mantı yapcam gözleme açicam diye uğraşma
Sulu yemek pilav çorba yeterli gerisini zaman halleder

Canım el lezzeti ayrı birşey ona inanıyorum ama artık yemek yapmayı bilmeyen kalmadı diye düşünüyorum.. Yani hiç mutfağa girmeyen bilemez tabi ama artık zibilyon tane yemek kanalı, yemek sitesi falan var.. Baştan sona tarifi izleyip yapabilirsiniz..

Şartlandırmayın kendinizi.. Yaparsınız neden yapamayacaksınız. Zaten hemen hemen her yemeğin mantığı aynı soğanla salçayı kavuruyorsun fasulye yemeği ise fasulye atıyorsun, patlıcan ise patlıcan, patates ise patatesi atıyorsun içine pişiyor kendisi zaten ☺️ kebapları, tatlıları, pilav çeşitlerini de daha sonra öğrenirsiniz stres yapmanıza gerek yok.. Ama inanın video izleyerek yapabilirsiniz.. Deneye deneye oldu bu iş..☺️👍 Hepimiz başta bilmiyorduk tek değilsiniz..

Fırın yemeği lezzetli ve kolaydır. Mesela tavuğu salça yoğurt ne istersen yoğur at fırına lezzetsiz olma ihtimali yok. Yada karışık sebzeyi fırın tepsisine diz yağ baharat ov fırınla lezzetsiz olma ihtimali yok. Düdüklüyle eti sert pişirme ihtimalin yok düdüklü güzel bir alet. Yine aynı şekilde döküm tencereye et sebze diz en kısık ateşe koy 6-8 saat pişsin elleme müthiş olur zahmetsizdir uğraştırmaz.
Bizim evin en pratik en sevilen yemeği yeşil mercimek ve eriştedir. Hem doyurucu hem kolaydır. Uğraştırmaz.

Nefis yemek tarifleri ve arda turkmenin tarifleri birebir tutuyor. Ordaki tarifleri yapin hem olculerde de sıkıntı yaşamazsıniz.

Ya kusura bakmayın da şu çağda da yemek bilmiyorum yapamıyorum demek aşırı saçma. İnternette zaten hepsi var videoları bile var yani. Yemek yapmak bence artık marifet olmaktan çıktı.
yav yapıyoruz da lezzetli olmuyo işte

Buna çokça katılıyorum. 😅 Evliliğimizin ilk aylarında hala sebebini anlayamadığım bir motivasyonla mantı açıyor, sarma sarıyor, mükellef kahvaltı sofraları kuruyordum. Hatta eşimin hiç gitmediği memleketinin yemeklerini yapmayı bile deniyordum. Sonra o kadar zulüm gelmeye başladı ki şu an 2 çeşiti zor yapıyorum. Ha eşim laf ediyor mu tabi ki hayır ama bazen o hamarat hallerimi özlediğine dair sitem ediyor. Kesinlikle tuzağa düşmüyorum ehehe. Yeni evliler, bu tuzağa düşmeyelim. :)

Herkes sana yol gösteriyor
Oysa eşin yemek yapmalı
Anlaş ve ömür boyu rahat et . Öğrensen de atılma öne yapamıyorum de yemek sende temizlik bende olsun de.

İnternet bak her türlü tarif olur orada zaten denenmiş şeyler

Esinizle paslasin. Ayni beni anlatmışsınız. Bende nefret ederim

Back
X