Yemek derdi

Olay tarifte bitiyor. Benim yemeklerim de pasta böreklerim de çok sevilir. Fakat ben anneannemin babaannemin tarifüslerini derledim. Annemin en garanti tariflerini kayıt altına aldım. Döndürüp döndürüp o tarifleri yapıyorum. Hiç şaşırtmıyorlar beni. Ortaya ne çıkacağını bilerek giriyorum mutfağa. Doğru tarifi bulursanız kaydedin.

Bende evlendiğimde yemek konusunda çok zorlandım. Evliliğim 10seneyi geçti hala yemek yaparken tarife bakarım. Çorba ve pilav hariç 😅 sanırım hoşlanmadığım için yorucu geliyor bana da.
Sana tavsiyem hergün misafir menüsü gibi yemek çıkaracağım diye uğraşma. Çorba ve 1 çeşit yemek yeterli. Birde alengirli yemekleri elin alışınca yaparsın şimdi uğraşma. Önce annelerimizin yaptığı yemekleri yapmaya alış bence.

Benim eşim aşırı seçicidir yemek konusunda. Yemek yaparım evlenmeden önce de yapardım severdim farklı şeyler denerdim. Eşim soğuttu beni yapmaktan. Anasının sade tatsız tuzsuz yemeklerine alışmış. Farklı bir şeyi yemiyor. Sizin eşiniz sorun etmiyormuş ne güzel stres yapmanızı gerektirecek ne var acaba kendinize güvenmeyle alakalı sanırım. Kimse usta aşçı değil merak etmeyin elinizden geleni yapın gelmeyeni boşverin. Burada komplike tariflerden uzak durmanız önerilmiş buna yüzde yüz katılıyorum. Bazen çok basit bir yemeği öyle bir anlatıyorlar ki uzun uzun hiç değmez gerçekten. Bir iki tane püf noktalarını bilip odaklanmanız yeterli. Okuya okuya yapardım ben hep. Artık alıştım okumuyorum çünkü sıkılıyorum. Bazen baktığım oluyor tabi ama... alıştıkça zaten sadece tarife bağlı kalmıyorsunuz kendinizde bir şeyler katıyorsunuz

İllaki farklı tarifler mi yapmak istiyorsunuz?
Yani klasik tarifleri deneyin önce hep.
Onlar bir otursun eliniz iyice alışsın sonrasını sonra düşünürsünüz.

Merhaba hanımlar daha9 bucuk aylık evliyim hamileyim de yemek yapmayı pek bilmiyorum yani çalıştım evde olduğum zamanlarda oldu ama bazı insanların el yatkınlığı olur bazısına terapi gibi gelir yemek yapmak ama bana işkence gibi geliyo yemek yapmaya başlayınca sitres oluyorum yada yemek yapmaktaki yaratıcılık bende yok biseyi bişeyle birleştirip ortaya çıkartamam göz kararı ayarım hiç yoktur şunla şunu deniyim bakalim tadı nasıl olacak diyemem böyle oluncada ben gerilince eşimde geriliyo rahat ol ne zaman yaptığın binemeye kötü olmuş dedim de yemedim kaldı ki kötü yemekte yapmıyorsun az çeşit biliyosun kimisinide deniyosun diyo.ben hep beyendimi beğenecek mi diye gözünün içine bakıyorum böyle oluncada özgüvenli olamıyorum ezik gibi hissediyorum kendimi herşey yemek mis gibi bi tuhaf piskolojiye büründüm benim gibi olan yada önerebileceğiniz birşeyler var mi
Yemeklerinizi göz kararı değil ölçülü yapın zamanla yapa yapa göz kararı yaparsınız.

Yemek yaparken salçayı karışım kullanın domates ve biber salçası karışık kullanın.

Baharat çeşitlerini kullanın mesela et ve tavuk yemeklerine kekik ve sarımsak çok yakışıyor mutlaka kullanın kimyon, pulbiber ve karabiber de tabi.

Mercimek ,kuru fasulye ve nohut yemeklerine kimyon çok yakışıyor tavsiye ederim.

Salata yapıyorsanız sosunu hazırlarken çok az limon suyu,nar ekşisi ve toz sumak katın çok güzel oluyor.

Pilav yapıyorsanız tereyağ kullanın yarı tereyağ/sıvı yağ şeklinde.

Merhaba hanımlar daha9 bucuk aylık evliyim hamileyim de yemek yapmayı pek bilmiyorum yani çalıştım evde olduğum zamanlarda oldu ama bazı insanların el yatkınlığı olur bazısına terapi gibi gelir yemek yapmak ama bana işkence gibi geliyo yemek yapmaya başlayınca sitres oluyorum yada yemek yapmaktaki yaratıcılık bende yok biseyi bişeyle birleştirip ortaya çıkartamam göz kararı ayarım hiç yoktur şunla şunu deniyim bakalim tadı nasıl olacak diyemem böyle oluncada ben gerilince eşimde geriliyo rahat ol ne zaman yaptığın binemeye kötü olmuş dedim de yemedim kaldı ki kötü yemekte yapmıyorsun az çeşit biliyosun kimisinide deniyosun diyo.ben hep beyendimi beğenecek mi diye gözünün içine bakıyorum böyle oluncada özgüvenli olamıyorum ezik gibi hissediyorum kendimi herşey yemek mis gibi bi tuhaf piskolojiye büründüm benim gibi olan yada önerebileceğiniz birşeyler var mi
Benim kuzenimde ömrü hayatında bir kere mutfağa girmiş insan değildi evlendi şimdi 4 çeşit yemek yapıyor herkes anasinin karnında ogrenmiyor sen yemek yapmayı sevmediğin icin sana öyle geliyo tavsiye verebilcegimiz bsy yok yap yap öğren ne var bunda esinde anlayisla karsiliyormus

Nefis yemek tarifleri ve tarif küpü uygulamalsr var. Youtube dan kolay ve pratik tarifler yapin. Internetten gördügünüz üc dört farkli cesit yapmanizs gerek yok her gün. Bende öyle ufak ufak deneye deneye ögrendim. Baslarda herseyi yüksek ateste pisirip mahvettigim cok oldu. :D

Çözüm sizde. Deneme yanılma ile yapmaya devam edin hepimiz o günlerden geçtik alışıyor insan el ayarı oturuyor. Korkma ya beğenilmezse endişesinden uzaklasın biraz ben örnek vereyim dibini tutturdum şeyler olurdu veya soganlar çok yanardı bugun karamalize soganla yaptım derdim beraber gülerdik😂
Bende henüz ortaokula giderken makarna yapacaktım yıkamıştım yapmadan önce 😁simdi elimden gelmeyen iş yok herşeyi yaparım hemde dört dörtlük

bende evlendigimde yemek yapma pratiğim yoktu. evde ailemle yedigimiz yemekler ama aklimda fikir olarak bulunurdu. o zamanlar kuru fasulye, nohut, et sote ve pilav, lazanya ,firinda tavuk gibi seyler pisirirdim. bilmediklerimi anneme sorardim bu ölcü az mi cok mu diye. ha tadi varmiydi bari derseniz vallah pek sanmiyorum xD

ben yemek yapmayida sevmezdim annem her hamleme laf söyler mutfakta olacaksam onun gibi yapmami beklerdi. aslinda ama her yigidin yogurt yiyisi farklidir, o konuda biz anlasamadigimizdan yemege karsi gitgide antipati beslemistim.
youtube da videolar var onlardan yararlansaniz? mesela musakka, karniyarik,mücver, firinda patates, bezeleyli havuclu tavuk yemegi gibi yemekleri ararsaniz orda ölcüde oluyor

Nefis yemek tarifleri uygulamasını indirin. Oradaki tariflerden en çok kaydedilenleri yapın. Ölçüleri falan tam veriyorlar, tutuyor.
Ama her tarif güzel çıkmıyor. En çok kişinin defterine kaydettiklerine bakın

Doğranmış dondurulmuş ürünlerden alabilirsin pratik olur elin alıştıkça diğerlerini de daha çabuk yaparsın

Yemek yapmayı sevmiyorsunuz işkence gibi geliyor demişsiniz ya .ben genelde severim yemek yapmayı ama gün geliyor geliyor Ogün isteksiz yemek yapıyorum hakikaten yemek kötü oluyor..internet elimizi. Altında
Zaten herşeye erisebiliyoruz..biraz istekli kendinizi vererek ve güvenerek yaparsanız sorun olmayacaktir

Bende evlendiğimde yemek konusunda çok zorlandım. Evliliğim 10seneyi geçti hala yemek yaparken tarife bakarım. Çorba ve pilav hariç 😅 sanırım hoşlanmadığım için yorucu geliyor bana da.
Sana tavsiyem hergün misafir menüsü gibi yemek çıkaracağım diye uğraşma. Çorba ve 1 çeşit yemek yeterli. Birde alengirli yemekleri elin alışınca yaparsın şimdi uğraşma. Önce annelerimizin yaptığı yemekleri yapmaya alış bence.
Bende hoşlanmıyorum yorucu sıkıcı geliyo banada yapmaya çalışıyorum ama bilmediğim seyler var uğraşmak istemiyorum yani zevkle yapmıyorum eziyet gibi geliyo bana ya

Ben ilk yemek yapmayı öğrenmeye çalıştığım zamanlar (maalesef annesiz kaldığım için öğrenmek zorunda kaldım) birilerini arar tamam ama kaç tane biber dograyacagim diye sorardım 😂zamanla olur ama sograc ı bil arkadaşım soğan salça domates pişir baharatı ekle her yemeğe farklı baharat yakışır bunları bil. Bunu bildiğin zaman çoğu yemeği yaparsın 😂 aslında çok basit ama anlatması çok zormuş

Yemeklerinizi göz kararı değil ölçülü yapın zamanla yapa yapa göz kararı yaparsınız.

Yemek yaparken salçayı karışım kullanın domates ve biber salçası karışık kullanın.

Baharat çeşitlerini kullanın mesela et ve tavuk yemeklerine kekik ve sarımsak çok yakışıyor mutlaka kullanın kimyon, pulbiber ve karabiber de tabi.

Mercimek ,kuru fasulye ve nohut yemeklerine kimyon çok yakışıyor tavsiye ederim.

Salata yapıyorsanız sosunu hazırlarken çok az limon suyu,nar ekşisi ve toz sumak katın çok güzel oluyor.

Pilav yapıyorsanız tereyağ kullanın yarı tereyağ/sıvı yağ şeklinde.
Baharat atmakta felan sıkıntı yok sorun çeşit bilmiyorum yaratıcılık yok yemekle ilgili uydurup yemek yapamam zevkle yapmıyorum buda beni yoruyo el pratikliği olmayincada işkence gibi oluyo

Nefis yemek tarifleri sitesine yemeğin adını yazıyorsunuz, en beğenilenden daha aza doğru videolu anlatımları izleyerek yapıyorsunuz. Kimse ben beceremiyorum demesin 😂 reklam yapmadım bu arada, üye bile değilim
Ben de genelde yemek sitelerinden yapıyorum. Hele bazılarınınki hangi tarif olursa olsun tutuyor direkt onlardan yapıyorum 10 tane de yorum okuyorum orda şu az veya çok diyen oluyor ordan da tüyo alıyorum ohh mis. Bir de yaptığım yemeği 5.'ye yaparken bile tarifine bakmak zorunda kalmasam iyi olacak:)

Ben de genelde yemek sitelerinden yapıyorum. Hele bazılarınınki hangi tarif olursa olsun tutuyor direkt onlardan yapıyorum 10 tane de yorum okuyorum orda şu az veya çok diyen oluyor ordan da tüyo alıyorum ohh mis. Bir de yaptığım yemeği 5.'ye yaparken bile tarifine bakmak zorunda kalmasam iyi olacak:)
Öyle de bir alışkanlık yapıyor evet. İşin komik tarafı tarifi telefona kaydetsem bile ille siteyi açıp oradan arama saçmalığına düşmem... bunu başka yapan var mı acaba😂

Back
X