Yemek derdi

Et pişecekse düdüklü ile kanka ol

Her gün köfte çeşidi olmaz zaten

Ben İzmir köfte yapıyorum bizimkiler ekmek banıyor kuru köfte kuru geliyor

Bir gün balık patates fırınla

Çorba yap yanına az kavurma makarna

Bir gün sulu tavuk yap pilav yap

Ertesi güne tavuk suyu çorba ile zeytinyağlı bir şey ayarla

Kuru ve nohut u unutma kışın haftada bir mutlaka birisi olsun yanına da bulgur ya da pirinç pilavı

Yemek gözüne az gelirse kaynat suyu dök bulgurun içine baharat salça az soğan rendele zeytinyağ nar ekşisi oldu sana çiğ köfte hem görsel hem erkek doyurucu

Bu yemeklerin nerede ise hepsi 30 saatlik menü hadi sen 45 dakikada yap

Kapıdan girip sofraya oturup kalkmamız bir saat sürüyor biçim pratik olmak önemli

Bir de yemeği az yaparsan çabuk pişer

Bu arada bezelye vs yazmamışım eşin et istiyorsa küçük et katabilirsiniz içine hatta bugün kavurma yapıp biraz ayırıp yarın o et ile bezelye türlü hatta patates yemeği yaparsın pratik olarak

Nefis ev yemekleri sitesine bakabilirsin elif atalar yasemin atalarin tarifleri birebir tutuyor

Ben sulu köfteyi yemeğe koymadan önce yağda kizartiyorum hem çok lezzetli oluyor hemde dağılmıyor canım internette araştır et yemekleri ufaktan basitlerinden başla sonra seviye seviye zorlarına geçersin canım benim eşimde içinde et olan yemeği yemiyor sürekli sebze yiyoruz arada sırada tavuk yazın iyide kışın zor oluyor sebze yemeği çeşit azaliyor
Yemek yapmayı beceremiyorum
Akşam olunca yemek stresine giriyorum..
Sebze yemekleri zaten bizde çok yapılmazdı bi pırasa karnıbahar yapsam yemez eşim yemek diye
Her gün de etli napıcam diye şaşırıyorum
Sulu Köfte yapıyorum dağılıyo
Kurusunu yaparım tutturamıyorum
Biber dolmam karnıyarık her zaman istediğim kıvamda tutturamıyorum
Eşimin önüne güzel güzel bol çeşit koymak istiyorum
Çalışıyorum çok zamanda ayıramıyorum
Siz nasıl hallediyorsunuz yemek işlerini
Yemek yapmak çok zor geliyor hala alışamadım

Hergün cesit cesit yemege alistirma, sonra hep ister esin. Yemek tariflerine bakip ölcülü yaparsan tutar. Birde haftalik yemek plani yap, hergün ne pisiricem derdin olmaz.

Yemek tarifi uygulaması var.. onu indirdim ve yüksek puanlı tarifleri yapıyorum. Beğendiklerimi favorilere ekliyorum. Tatlı olsun poğaça olsun ... yemek olsun her şey var. ve tam tutuyor
Adı nedir uygulamanın.bende indirmek istiyorm

Evlendikten 3 yıl sonra pilav yapmayı öğrendim.
Napim bilmiyorum ve eşimde bilmediğimi biliyordu
Kahvaltılık kızartma makarna gibi şeylerle idare ettik en çok da dışarıdan söyledik
Ama oğlum ek gıdaya geçince oooo her şeyleri öğrendim:))
Baklava da dahil:))
Yapar Yapa öğrenirsin birde isim vermek yasakmi bilmiyorum ama ben nefis yemek tarifleri sitesinden bakardım hep

Sulu köftesi ben tavuk düğ soğan bir kaşık un tuz BİRaz biber Salçası iyice yoğuruyorum sonra yuvarladıktan sonra fırında şokluyorum hafif kızarıyor. Dene nasıl sert olacak hiç dağılmaz

ben de aynı durumdayım millet nasıl yemekler döktürüyor çok özeniyorum,bence yetenek işi ve bizde yok herhalde

Ayy cok iyi anliyorum seni evliligimin ilk senesi ayni boyleydim okuldan gelirken metroda tarifleri inceleyip en guzel yorum alan yemek hangisiyse onu yapiyodum. Anneme kac kasik dedigimde bilmem ben goz karari atiyorum bi tutam dediginde fittiriyodum cunku. Nefis yemek tarifleri elif atalar tavsiyem. Basarilar:hamarat:

Eğer ayarlayabilirseniz yemekleri bir gün önceden yapın hem son dk stresi de olmaz :halay:ben yemek işine girişince 2 3 günlük ana yemek yapıveriyorum. En çabuk bozulabilecek olanı en önce yiyoruz yanına ya bulgur pilavı ya pirinç pilavı hatta farklı olsun diye arpa şehriye pilavı yapıyorum. Makarna da kurtarıcı ve çok basit. Arada sırada hazır tavuk döner alıp baharatlarla soteleyip pilav üstü döner yanına biber domates bi de ayran mis. Sulu yemekler bir gün bekleyince daha güzel oluyo bence. Lezzetleniyo yani. Ben de nefis yemek tarf. uygulamasını çok seviyorum ama genelde ölçüleri göz kararı yapıyorum. Bi dee bütün yemeklerime ettahiyyatu okuyorum Allah'ım yemeklerime lezzet bereket ver afiyet ver diye dua edip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyorum.

Slm cnm.
At fırına tavuk patates kendi kendine pişsin. Yanına çorba salata tamamdir.
Öbür gun evde ne sebze varsa patates patlıcan kabak soğan biber domates et doğrA kuşbaşı koy içine salça yağ baharat tepsiye koy sür fırına yanına pilav yada istemiosan sadece ekmek çorba salata tamamdir.
Kurufasulye yap ıslatıp haşlamak istemiosan konserve kullan. Pişir etini salçalı koy konserve fasulyeyi içinde üstüne suyunu koy 5-10 dakka fokurdat tamamdir. Pratik ol yemek yapmayı sevmiosan ozaman sikılmassin.
Et pilav salata yap en kolayı doğra eti koy tencereye kendi kendine pişsin.
Kolay gelsin.

Back
X