yemek derdinden gerçekten bezdim

dr_patoloji

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
452
284
123
eski konularımı bilenler bilir eşimle ilgili olan sorunları. daha onbeş dakka evvel olan bir olaydan çıakamadım ben mi suçluyum haksız mıyım yoksa haklı mıyım? bana nolur bir akıl verin.......işten daha yeni gelmişti. kızım bu aralar biraz mızmız bakıcımız yemek yapmaya fırsat bulamadım dedi. bende çok güzel bir tarif öğrenmiştim onu yapayım madem dedim. benim eşim yemek konusunda çok acayip huyları var. yumurta,tereyağı,süt,yoğurt asla yemez. evde sevmediği yemek varsa çıkar dışarıda yer gelir. bana getirme olayını falan geçtim zaten uzun süre evvel. artık çok yoruldum ona göre yemek düşünme olayından. et yemez,evde annem patılcan seviyor diye karnıyarık yapar çok ağır bu der yemez ama aynı yemeği dışarıda lokantada yer....... ifrit olurum bu duruma. sanki yemeklere zehir koyuyorum. annemden ben hep akdeniz mutfağı tarzını gördüm. evime zeytinyağı arada tereyağ dışında yağ sokmam: asla kızartma pişmez. sadece hamurişini severiz o kadar.
Neyse eşim gelmeden evvel başladım patatesli kek diiye birşey. bana zaten dünden çorba vardı eşimede dolma pişirecektim buzluktan. içeri girdi kaba baktı ve iğrendiği herhalinden belliydi. ben rahatsız oldum yemeyeceksin demi beğenmedin dedim evet çok kötü görünüyor dedi. aslında pişmediği için bulamaç halindeydi. ben sana dolma pişirecem dur diyene kadar o ekmek arası atıştırmaya başladı ve suratı beş karış asıldı. bende tadına bakarsın ya bunun dedim çok güzel dedim. ama dinleyen yok bir anda parladım.zaten ben yemeklere zehir koyuyorum denemeye bile neden tenezzül etmiyorsun diye çıkıştım. oda bana ben senin yemek yapmamana kızmıyorum haber vereydin dışarıda yerdim buna sinir oluyorum dedi. bende evde yemek varken o gidip dışarıda yiyince üzülüp sinirleniyorum. benim yapı meselesi ben sevmediğim birşeyi neden yiyeyim diyor. ben aındasla zorlama derdinde değilim ama en azından denese ölür mü??? ,
aslında bunlar bahane adam benle mutlu olsa beni sevse sofrada zehir olsa oturur ama onun bu egoistçe bencil tavırları bizi bu hale getirdi soframızın bile bereketi kalmadı. bende hatalıyım,fevriyim.........inkar edemem ama çok hırpalandım,çok haksızlığa uğradım ,çok üzüldüm ve üzülüyorum. kızım için yuvamı kurtarmaya ve ttan alıyorum ama karşımda buz gibi bir adam. belki zamanından yapmadı idye,yardım etmedi diye çok kahroluyordum ama en azından o günlerde herşeyin düzeleceğine dair umudum vardı. şimdi ise resmen karanlık bir denizde yolumu kaybettim ve belki eşimin bana tutacağı ışığı görürüm diye umut ediyorum o kadar

Benim eşimde aynı asla sevmediği yemeği yemez,et yemez,tavuk,büyük balık sadece hamsi yer,ot yer vs,şimdi sordum tokum diyor ıhlamur istedi,dert etmeyin ne isterse onu yesin dışarda,bunun sevmemekle alakası yok üzülmeyin,dert etmeyin kendinize.

Ben de görüntüsünü sevmedigim ya da tadını sevmedigim yiyeceklerden yapılan yemekleri yemem. Annem yapsa dahi yemem, tadına da bakmam. Annemi sevmiyorum demek degil ki bu, seviyorum ama o yemekle muhattap olmak sanki bütün keyfimi kaçırıyor benim. O yüzden esinize fazla yüklenmeyin. En olmadı dışarıdan alıp gelsin bazı günler, siz de kendi sevdiginiz yemeği yapın herkes istedigini yesin.

Eve söylesin birlikte sofraya oturup yeyin. Sevmediği birşeyi yemek zorunda değil tabiki. Ama yemeği sevmedi diyede her defasında dışarda yalnız yemeğe gitmesi hoş değil

Gerçekten bezdim hergün huzursuzluk gırla gidiyor, ben bu olayın üstüne sessizce içeride ağlamaya başladım o ise umurunda değil dün gece nöbetçiydi şimdi koltukta sızdı evliliğimizin sorunlarında bile ven tek başımayım o bana güven ve sıcaklık vermiyor bahaneside benim Ona sevgi göstermememmiş

Bir sure sadece kizina yemek yap.
Onun disinda full disarida yiyin.
Maddi olarak gocertmeye calis yani.
Elbet akillanir.

Karamsar olmayin bence.Once anlamaya calisin.Sonrasinda cozumunu bulursunuz zaten.Hep ayni seyleri mi yemeyi seviyor ? Ne yapsaniz begenerek yiyor ? Disarda ne tarz yerlerde yemek yiyor ? Sunuma cok takintili biri olabilir , masanizda ve yemek takimlarinizda biraz degisiklik yapsaniz belki etkisi olur.Anladigim kadari ile kendi de farkinda degil tam olarak.Burun kivirip geciyor sadece.Sunu yap bunu yapma diye yonlendirmesi var mi ? Zor biri , Allah kolaylik versin.

Sizin için üzüldüm çok kirilmissiniz ama esinizide çok iyi anliyorum bende her yemeği yiyemem
Genel de tadinada bakmam Beğenmediysem çünkü Musakka taddim begenmedim diyelim uzun süre patlıcan olan hiçbir şeyi yiyemiyorum bu sefer
Benim ki de saçma bir huy belki esinizinkide öyledir lütfen kızmayın kendinizi de uzmeyin benim annemde böyle sizin gibi üzülüyor sonra bende üzülüyorum ama tadına da bakasim gelmmiyor

Ne sevip ne sevmez

Mesela benim eşim buzluktan bir şey çıktığını gördü ise onu koklar ve mümkünse yemez

Çok gıcık bir durum yeme derdim yerdi bir de ama insanın Şevki kırılıyor

Sonra bebeğin sütünü koyduk buzluğa ona mecbur kaldı yavaş yavaş buzluğu kabul etti şimdi bile önceden pişmiş değil de çip konup sonra pişirilsin diyor

Herkes ayrı garip yani

Israr etmeyin ama çocuk büyüyünce babası yemiyor diye yemiyecek

Gece nöbeti vs eşiniz doktor mu

Yani bazı şeyleri de istemese de yapması gerektiğini deneyerek öğrenecek

Ne yiyorsa onların en kolayını yapın uğraşmayın

Bir de ben yapınca yemiyor annem yapınca yiyor ona biraz da kızına öğret diyor

yemeği ben yapmıştım annem yaptı diye bir sürü yedi bak öğren ne güzel olmuş dedi ben yaptım dedim ama inanmadı güldü

Kendi sevdiği gibi kendi yapsın. Siz de yiyin güzelce

Bende yemek yapamıyorum :( bir tutsa bir tutmuyor tuzu az yağı cok oluyor iki yıldır öğrenemedim.

eski konularımı bilenler bilir eşimle ilgili olan sorunları. daha onbeş dakka evvel olan bir olaydan çıakamadım ben mi suçluyum haksız mıyım yoksa haklı mıyım? bana nolur bir akıl verin.......işten daha yeni gelmişti. kızım bu aralar biraz mızmız bakıcımız yemek yapmaya fırsat bulamadım dedi. bende çok güzel bir tarif öğrenmiştim onu yapayım madem dedim. benim eşim yemek konusunda çok acayip huyları var. yumurta,tereyağı,süt,yoğurt asla yemez. evde sevmediği yemek varsa çıkar dışarıda yer gelir. bana getirme olayını falan geçtim zaten uzun süre evvel. artık çok yoruldum ona göre yemek düşünme olayından. et yemez,evde annem patılcan seviyor diye karnıyarık yapar çok ağır bu der yemez ama aynı yemeği dışarıda lokantada yer....... ifrit olurum bu duruma. sanki yemeklere zehir koyuyorum. annemden ben hep akdeniz mutfağı tarzını gördüm. evime zeytinyağı arada tereyağ dışında yağ sokmam: asla kızartma pişmez. sadece hamurişini severiz o kadar.
Neyse eşim gelmeden evvel başladım patatesli kek diiye birşey. bana zaten dünden çorba vardı eşimede dolma pişirecektim buzluktan. içeri girdi kaba baktı ve iğrendiği herhalinden belliydi. ben rahatsız oldum yemeyeceksin demi beğenmedin dedim evet çok kötü görünüyor dedi. aslında pişmediği için bulamaç halindeydi. ben sana dolma pişirecem dur diyene kadar o ekmek arası atıştırmaya başladı ve suratı beş karış asıldı. bende tadına bakarsın ya bunun dedim çok güzel dedim. ama dinleyen yok bir anda parladım.zaten ben yemeklere zehir koyuyorum denemeye bile neden tenezzül etmiyorsun diye çıkıştım. oda bana ben senin yemek yapmamana kızmıyorum haber vereydin dışarıda yerdim buna sinir oluyorum dedi. bende evde yemek varken o gidip dışarıda yiyince üzülüp sinirleniyorum. benim yapı meselesi ben sevmediğim birşeyi neden yiyeyim diyor. ben aındasla zorlama derdinde değilim ama en azından denese ölür mü??? ,
aslında bunlar bahane adam benle mutlu olsa beni sevse sofrada zehir olsa oturur ama onun bu egoistçe bencil tavırları bizi bu hale getirdi soframızın bile bereketi kalmadı. bende hatalıyım,fevriyim.........inkar edemem ama çok hırpalandım,çok haksızlığa uğradım ,çok üzüldüm ve üzülüyorum. kızım için yuvamı kurtarmaya ve ttan alıyorum ama karşımda buz gibi bir adam. belki zamanından yapmadı idye,yardım etmedi diye çok kahroluyordum ama en azından o günlerde herşeyin düzeleceğine dair umudum vardı. şimdi ise resmen karanlık bir denizde yolumu kaybettim ve belki eşimin bana tutacağı ışığı görürüm diye umut ediyorum o kadar

bazi insanlarin cesitli obsesiflikleri olabiliyor. benim de bir yakinim var masada et-pilav-salata-corba varken; bana yumurta kir, diyor ve onu yiyor.

anlayisli olmak yakisir size. tabii ki ona da ama biz onu bu konuda obsesif - hasta - kabul edelim. yipratmaya degmez.

bence karnini disarda doyurmayi sorun etmiyorsa arada gitsin yesin ya..bosverin.
benim esimde olse disarda yemez ve bu durum beni bazen cok yoruyor.
hergun ise oglen yemegini evden goturuyor,aksam oglen yedigi yemegi istemiyor.
sabah buzdolabindan cikan seyi asla yemez..ici usuyormus :KK30:
sabah oturup aksama hazirladigim dolmalari isitip yedigini cok bilirim..ya da oglum icin ayirdigim corbayi sabah kahvaltisi olarak yemis olur..
sabahi ayri dusun ogleni ayri dusun aksami ayri dusun bende bazen isyan ediyorum hatta resti cekip 1 hafta yemek yapmadigim oldu..yok adam acliktan olsede disarda karnini doyurmuyor:KK51: ve ac oldugunda menapozlu teyzeler gibi trip atiyor,aglamakli dolasiyor filan
bu da gercekten cok sinir bozucu.
en sonunda tuplu mangallardan aldirdim balkona koyduk,bol bol mangal yapiyor cunku ben artik yemek dusunmekten sinir krizi gecircem bigun.

Midemi bulandiracak bir sey ise (kelle paça veya beyin gibi) asla yiyemem. Bunun disinda sevmiyorum dedigim seylerde kendimi zorladim hep eşim için. Alistim bazj yemeklere de. Midemi bulandiriyorsa yiyemem sadece. Belki esin de yiyemiyordur, sevmemek degil de bulanti yapiyor olabilir?

Seçiyor demek ki çeşit aramaz o zaman.
Ben de yemek seçen biriyim.
Sevmediğim bir şeyi yiyerek doymam, keyif almam o yemekten.
Çok kızamadım o yüzden.

Çok düzenli ve dengeli beslenen insanların tahammül edeceği tipler değiliz kabul ediyorum:KK14:

Aslında bu olayı avantaja çevirebilirsin.
Kabullen bu durumu ve üzülmeyi bırak.

Elbet sevdiği yemekler vardır, Sıraya koy ve onları yap sürekli.
Yeni tarifler denersen kendin için ve çocuğun için olsun.
Ama bir çeşit ya da iki çeşit onun sevdiği olsun bence.

En büyük derdiniz bu olsun ya ağlamaya hiç değmez o_O

eşimde aynısı ama biz aştık artık yemek sıkıntısını arada yine geriliyorum ama eskisi kadar değilim
Restoranta herşeyi yer misafirlikte evi temizmi mutfağı kirli mi diye sorar yemez çoğu zaman, salçasız soğanlı yemeklere ağzını sürmez sebze yemez et tüm olursa yemez daha liste uzar gider sayarsam
Dolapta sucuk mutlaka bulunduruyorum çocuklarımla kendime yemek yapıyorum sevmediği yemek denk gelirse sucuk veya ekmek arası yiyor
Kv bana yufka hazırla enazından börek yer çayın yanında diyor yapasım yok yapmıyorumda
Bence boşyere kavga çıkarma yemiyorlar yemeyecekler denemiyorlar denemeyecekler

Back
X