- 30 Ocak 2014
- 4.518
- 6.353
- 358
- Konu Sahibi dr_patoloji
bir erkek bır bayan gbi düşünemez ki
evde ne eksik hangi malzeme eksik neyın yanına ne yakısır dıye
evde pirinç bitince erkek bunun farkında bile olmaz mesela
ya da yazdan difrize konulacakları erkek bilemez
erkek esıne yardım etmelı evet
ben de evlıyım
14 senedır calısıyorum
7 de evde olup yemek yapıyorum
eşim bana sorar hep aksam ne yıyeceğiz dıye
işten aynı anda gelırız cogu zaman ve beraber hazırlarız
ama o dediğim gbi sadece yardım edebilir yemek konusunda
evde yanlız kaldıgı zamanlarda anca tost makarna ıdare eder
oturup da pırasa pişirmez yani, ya da dakıkalarca topraklı bır ıspanagı sudan gecırıp temızlemekle ugrasmaz
kadın erkek esitiir , hele ki evlılıkte ama yemek konusunda ben hala aynı fıkırdeyım
bır erkek kadın gbı düşünemez malesef.
eşi yardım etmeli ama bence bır bayan evde ise eşi aksam eve geldıgınde düzenı sofrası hazır olmalı
buzlukta hala pişmemiş bır dolma hıc benım tasvip edeceğim birsey değil.
Bütün market eksik listelerini eşim hazırlar daha bitmeden bakliyatları ekler, ondan da az var alalım diye ve benim o söyleyince haberim olur ayrıca sonbaharda dipfrize atalım diye bol bol sebze konserve yapalım diye kasayla domates vs taşır ve bu hazırlıkları da birlikte hatta bazen kendi benden daha çok emek sarf ederek yapar... Haftada 3-4 kez mutfağa girer vs vs.. Bence daha fazla erkektir yapamaz düşüncesini aklayıp paklamayalım. İsterse tüm erkekler yapar bu saydıklarınızı...
Tabiki evlilik öncesinde anneleri otur oğlum sen dedikçe önüne suyuna varana kadar taşıdıkça bu adamlarda bunları kadının yapması gerektiğini düşünecekler ki siz bir kadın olarak dahi böyle bir düşünceye sahipsiniz.
Artık bunları aşmadan bir evliliğin sağlıklı yürüyebileceğine ihtimal vermiyorum karı koca çalışıyorsa ve yakın saatlerde evde oluyorlarsa her şey birlikte yapılmalı ve tüm sorumluluklar adilce paylaşılmalıdır. Evlilik kadının kendini yıpratma mecrası değildir. Hele bir de çocuk varsa ve sorumluluklar adil olarak paylaşılmıyorsa mutlu olmak kadın açısından mümkün değildir.
Konu sahibi de daha fazla yıpranmamak için sanırım boşanmak üzere. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.