Yemek Kaşığı İle Çorba İçiren Bakıcı

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
53
34
Tecrübeli anneler bize yardımcı olursanız çok sevinirim yeğenim için açıyorum bu konuyu sizlere
annesi çalıştığı için 4 aydır bakıcı bakıyor evde kamera sistemleri var ama herşeyi en ince ayrıntısına kadar göremiyorlar. artık bir güven olduğu için de çok sık bakmıyorlarmış kadın birde uzaktan akraba ..
yiğenim iştahsız bir çocuk değil ve henüz 18 aylık olduğu için çorbasını hep tatlı kaşığı ile yer, yemeklerini küçük lokmalar ile yediriyor annesi.
2 aydır bakıcıda çorba içmemeye yarıda bırakmaya, püskürtmeye başlamış, ve sonuç iyice tiskinmiş sanırım..
ne yaparsa yapsın çorba içmiyormuş yeğenim, annesi tesadüfen öğreniyor ki çocuğa yemek kasığı ile içiriyormuş henüz çok küçük yemek kaşığı büyük gelir elbette ki bakıcı kendi telefonundan videoya alınca anlıyorlar yemek kasıgı ile verdiği için, hem ağzını zorluyor hemde çok geldiği için tek seferde püskürtüyor kuzum.. sanırım çabuk bitsin diye böyle yaptı
malesef 2 aydır böyleymiş geç fark ettik.. bakıcının kendini savunması ise ; yemek kasığı ile e yiyebileceğini düşünmüştüm artık büyüdü demesi olmuş''
dün itibari ile bu yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar yalnız çocugun tepkisi devam ediyor sizce ne yapmalı ?
evet çocuk belki yemek kaşığı ile yiyebilir ama dolu dolu verirse nasıl yesin tıkanıp püskürtüyormuş
yiyebilir diye düşünmüş olabilir ama 2 aydır bu cocugun öyle yemediğini hiç mi görmüyor ki anlamadık gitti

Son düzenleme:
1,5 yaş yemek kaşığıyla da yiyebilir aslında ama çok doldurup boğmamak lazım yutmasına müsade etmeli..
malesef hiç bir bakıcı anne gibi olmuyor keşke imkan olsa da anneler bebeklerine kendileri bakabilse :KK43:
evet yiyebilir ama dolu dolu verse kücück cocuk nasıl yiyecek ne yapmalı sizce

Okabilir boyle farklar, cok buyuk bir problem degil. Corba kasigi ile de icebilir aslinda, benim oglum istahlidir, tatli kasigi kucuk geliyor mesela bizde, orta boy kasiga gectik.
belki yemek kasıgı sıkıntı olmazdı ama dolu dolu veriyormuş buda tıkanıp püskürtmesine yol açmış şimdi yice tiskindiği için yemiyormuş ne yapmalı sonuç olarak ?

Ben yemek veya tatlı kaşığının bu kadar etkili olacağını sanmıyorum. Annem de hep yemek kaşığıyla yedirirdi. (annem bakıyor kızıma). Çok kişide gördüm yemek kaşığı kullanan. Bence başka bir sebep vardır, ya artık büyüdüğü için damak zevki oluşuyor o yüzden yemiyor olabilir, ya yemekleri sıcak veriyor olabilir, ya da iştahsız olabilir diye düşünüyorum. Belki de kadını artık sevmiyor olabilir.

Yemek kaşığının tamamını bizler bile ağzımıza tıkmıyoruz heralde bakıcıda tamamını tıkıştırmıyordur küçücük çocuğun ağzına evham yapmışsınız :işsiz:
evham yapılacak birşey yok video da tamamen verdiği gözüküyor neden evham yapalim ? öyle olmasa neden konu acıyım ?

evet yiyebilir ama dolu dolu verse kücück cocuk nasıl yiyecek ne yapmalı sizce
çocuklar tepki olarak bazı davranışları geliştirebilirler çok zorlamamak lazım yemesi için acıkınca yer ne de olsa. Yemek kaşığıyla devam edilmeli bence tatlı kaşığı yaşını geçmiş zaten azar azar verip yutmasına müsade ederseniz adapte olur..çocuklar kolay unutur zaten sözel olarak da iletişime geçebilirsiniz 1 yaş üzeri çocuklarla

çocuklar tepki olarak bazı davranışları geliştirebilirler çok zorlamamak lazım yemesi için acıkınca yer ne de olsa. Yemek kaşığıyla devam edilmeli bence tatlı kaşığı yaşını geçmiş zaten azar azar verip yutmasına müsade ederseniz adapte olur..çocuklar kolay unutur zaten sözel olarak da iletişime geçebilirsiniz 1 yaş üzeri çocuklarla
haklısınız azar azar verse tabiki yemek kaşığı daha iyi olur ama bir yemek kasıgı dolusunu biz bile yiyemiyoruz ki video da dolu dolu vermeye çalışıyor

haklısınız azar azar verse tabiki yemek kaşığı daha iyi olur ama bir yemek kasıgı dolusunu biz bile yiyemiyoruz ki video da dolu dolu vermeye çalışıyor
bakıcı acemiymiş alışırlar birbirlerine zamanla..bence çok takmayın ve bakıcının da üzerine gitmeyin sonuçta çocuk ona emanet kinlendirmek istemezsin..ha başka bakıcı buluruz derseniz o ayrı..

Back
X