Yemek Kaşığı İle Çorba İçiren Bakıcı

Kasiktan ziyade annesinin ise baslamasina tepki olarakta yemiyor olabilir. Artik kendi yemesine müsaade edilse? 13 aylik oglum kendi kasigi yemek kasigi farketmiyor kasikla alip cok fazla dokmeden ağzına goturebiliyor 18 aylık bebek daha kolay yer diye düşünüyorum

Büyük kızım çok iştahlıydı bir yaşından sonra yemek kaşığıyla yedirdim yemeğini . Küçük kızım çok iştahsız neredeyse 4 yaşında hala tatlı kaşığıyla yiyor . Çocuktan çocuğa değişir yani.

evham yapılacak birşey yok video da tamamen verdiği gözüküyor neden evham yapalim ? öyle olmasa neden konu acıyım ?
Kaşığın tamamını ağzına mı tıkıyor çocuğun :KK48: inanılacak bişey mi bu Allah aşkına, çocukta nasıl bir ağız var hayret bişey

belki yemek kasıgı sıkıntı olmazdı ama dolu dolu veriyormuş buda tıkanıp püskürtmesine yol açmış şimdi yice tiskindiği için yemiyormuş ne yapmalı sonuç olarak ?

Sanki baska sebep var gibi.
Arkadaslar da yazmis, sicak/soguk geliyorsa, cok acikmadan yediriyorsa, normalde tuzlu yerken tuzsuz veya tersi ise, ... reddedebilir yemeyi.
Bir de mesela benim oglum o aydayken asla ve kata ona bir sey yediremezdim, nadiren babasi yedirebilirdi, bunun disinda hep kebdisi kullanmak isterdi kasik catal, suan 20 aylik ve tamamen kendi yiyor. Hani istemiyor da olabilir yedirilmek.

Tecrübeli anneler bize yardımcı olursanız çok sevinirim yeğenim için açıyorum bu konuyu sizlere
annesi çalıştığı için 4 aydır bakıcı bakıyor evde kamera sistemleri var ama herşeyi en ince ayrıntısına kadar göremiyorlar. artık bir güven olduğu için de çok sık bakmıyorlarmış kadın birde uzaktan akraba ..
yiğenim iştahsız bir çocuk değil ve henüz 18 aylık olduğu için çorbasını hep tatlı kaşığı ile yer, yemeklerini küçük lokmalar ile yediriyor annesi.
2 aydır bakıcıda çorba içmemeye yarıda bırakmaya, püskürtmeye başlamış, ve sonuç iyice tiskinmiş sanırım..
ne yaparsa yapsın çorba içmiyormuş yeğenim, annesi tesadüfen öğreniyor ki çocuğa yemek kasığı ile içiriyormuş henüz çok küçük yemek kaşığı büyük gelir elbette ki :KK43: bakıcı kendi telefonundan videoya alınca anlıyorlar yemek kasıgı ile verdiği için, hem ağzını zorluyor hemde çok geldiği için tek seferde püskürtüyor kuzum.. sanırım çabuk bitsin diye böyle yaptı :KK43:
malesef 2 aydır böyleymiş geç fark ettik.. bakıcının kendini savunması ise ; yemek kasığı ile de yiyebileceğini düşünmüştüm artık büyüdü demesi olmuş''
dün itibari ile bu yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar yalnız çocugun tepkisi devam ediyor sizce ne yapmalı ?
evet çocuk belki yemek kaşığı ile yiyebilir ama dolu dolu verirse nasıl yesin tıkanıp püskürtüyormuş böyle cahillik olur mu :KK43:
yiyebilir diye düşünmüş olabilir ama 2 aydır bu cocugun öyle yemediğini hiç mi görmüyor ki anlamadık gitti
Tepkinin yemek kaşığıyla değil çocuğun ayıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. O aylarda yemeklere karşı böyle tepkiler oluşabiliyor. Ne kadar iştahlı olsa da çocuk bor dönem en sevdiği yemeklere bile bu tepkiyi gösteriyor. Siz yine de tatlı kaşığıyla vermeye devam edin. Çorbanın yanında eline yem3kten hoşlandığı ve kendi oyalanabilecegi bir gıda daha verin. Salatalık, tam buğday ekmeği gibi.... O onunla oylanırken siz de bir yandan çorbayı içirin.

Benim çocuklarım 4 yaşında hâlâ tatlı kaşığı ile yiyorlar.
Bazen yemek kaşığı istiyorlar veriyorum,sıkılıp geri bırakıyorlar, zor geliyor.

Mesela annem de acele eder versene artık büyük kaşığa alışsınlar diye.
Bazı büyükler böyle davranabiliyor.
Ne fark edecekse...
Kadın da düşünememiştir.
Başka sorununuz yoksa üstüne gitmeyin.
Bebek de belki çorbalardan sıkıldı veya diş sıkıntısı var veya şu sıra iştahı yok.
İlle kaşık değildir sorun olan bana kalırsa.

Koca kasigi agzina sokamaz, imkansiz yani.
Benim kizimda yemek kasigiyla icer corbayi, 19 aylik.
Tatli kasigi cok kucuk kaliyor cunku.
Tatli kasigiyla da muhallebi filan yiyor.
Kasik yuzunden yemek reddetmesi cok uzak ihtimal.
Acikmadan besliyorlardir.

bakıcının yedirdiği yemek kaşığıyla olduğunu düşünmüyorum çalışan bir anneyim iki tane çocuğum var annem bakıyor çocuklarıma asla şüphe etmem bana baktığından daha güzel bakıyor ilgileniyor ama çocukların bazı dönemleri oluyor çok severek içtikleri çorbanın ya da meyvenin yüzüne bakmaz oluyorlar yememek için tükürüyorlar size tavsiyem biraz gözlemleyin birde çocukların dönem dönem oluşan huysuzlukları var iki yaşında tavan yapacak bu huysuzluklar onları araştırın annesine trip yapıyor olabilir yigeniniz diş çıkarıyor olabilir birsürü sebebi olabilir çocugada ısrar etmeyin yemek istemiyorsa bırakın yemesin sevdiği başka yemekler varsa onları yedirsin

Ben de kızıma 1.5 yaşa doğru yemek kaşığıyla verdim hep. Benim kızım da iştahliydi ve kaşık hiç problem olmadı. Üstelik dolu dolu da yer yani. Serçe lokması gibi ayarlamaya gerek yok. Üstelik kadın diğer çocuklarda büyük kaşıkla yedirdiyse yeğeninizde de öyle olacağını düşünmüştür. Çocuğun çorbayı püskürtmesi mevsimsel de olabilir. Bu aralar benim kizin da iştah sifir neredeyse. Ben açıkçası bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

offffffffff valla bu kadar ark niyet düşünülür. ben de kızıma daha bir yaşındayken yapıyordum bunu neeeee varrrrrrrrrrr? sonra eşim dedi onla verme çocuğun ağzına rahat veremezsin dedi. halbuki gayet rahat içiriyordum ağzına kaşığı sokmuyorum ya!!! çorbayı tatlı kaşığına sığacak kadar alıyordum zaten. ama akıl edemedim. ayrıca çorbadan asla soğumadı. yumurtayı bayıla bayıla yiyen çocuğum tam 6 ay ağzına sürmedi farklı hiçbir şey yapmamama rağmen şimdi artık yemeğe başladı mesela. bu kadar da abartmayın ya. daha çok şeyi yemeyecek sonra birkaç ay sonra yemeye başlayacak. her seferinde dadıyı taşlarsanız olay yani :işsiz:

Kendi kendine yemesi için teşvik etseler?
Görünen o ki bakıcı yedirmese daha iyi.
Benim kızım 15 aylık,çoğunlukla kendisi yiyor. Ha etraf,üstü başı,boynu boğazı(tamamen kapalı yakalığa rağmen) çok fena batıyor ama bu şekilde “biran evvel yesin de kurtulayım” tipli beslemeden daha iyidir. Temizlesin vicdansız bakıcı :sinirli:
İdrak edemedi mi sanki çocuğun nefessiz kalıp zorlandığını:/

offffffffff valla bu kadar ark niyet düşünülür. ben de kızıma daha bir yaşındayken yapıyordum bunu neeeee varrrrrrrrrrr? sonra eşim dedi onla verme çocuğun ağzına rahat veremezsin dedi. halbuki gayet rahat içiriyordum ağzına kaşığı sokmuyorum ya!!! çorbayı tatlı kaşığına sığacak kadar alıyordum zaten. ama akıl edemedim. ayrıca çorbadan asla soğumadı. yumurtayı bayıla bayıla yiyen çocuğum tam 6 ay ağzına sürmedi farklı hiçbir şey yapmamama rağmen şimdi artık yemeğe başladı mesela. bu kadar da abartmayın ya. daha çok şeyi yemeyecek sonra birkaç ay sonra yemeye başlayacak. her seferinde dadıyı taşlarsanız olay yani :işsiz:
Allah aşkına muhalefet olsun diye mi yazıyorsunuz. Her çocuğun durumu farklıdır. Sizinki tepki göstermemiş. Konu sahibi yeğeni icin tıkanıyor puskurtuyor ve tepki olustu diyor. Bu bakıcı 2 aydır kör mü yemek yerken bir sıkıntı olduğunu fazla geldigini fark etmemiş mi çocuk yutamıyor alistigindan fazla geliyor demek ki. Çabuk bitsin ya da daha çok yesin diye yapmış belli ki. yani sizin çocuğunuz normal kaşıkla içiyor diye her cocuga öyle mi verelim illa sizi mi örnek alalım. Benimki 21 aylık tatlı kaşığı ile rahat ediyor. Biraz empati.

Bakıcı da kusur aramış gibisiniz. 10 aylık kızıma tatlı kaşığı az geliyor, yeğenim de 19 aylık yemek kaşığı kullanıyor.
Ayrıca nenim kızımda son zamanlarda katı gıdaları ağzından atıyor ama ben de bakıcı da yok suçlamak için...

Kasikla ilgili degildir bazı cocuklar yapiyor bunu .
Hocamızin cocugu var 2 yas civarı .Ne yerse cıkarıyor posasını yada hepsini .
Psikolojik olabilir .

olabilir kimi çocuk yer belki. 2.5 yaşında oğlum ben yinede tatlı kaşığıyla veriyorum. fazla geleceğini düşünüyorum

1.5 yaşında ki çocuğa yemek kaşığıyla çorba içirdi diye bakıcınızı "cahil" diye yaftalamanız ne kadar çirkin,
Ayrıca cahil dediğiniz insana çocuk emanet etmeniz ne kadar ironik!
Başından uyarılsaydı kadın dikkat ederdi, müneccin olmadığına göre; madem ablanız için çok önemli konular bunlar başından bilgilendirebilirdi.

Back
X