Yemek seçen eslerinizle nasıl basediyorsunuz

gulrecelim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
3.485
En iyi cevaplar
2
6.357
108
31
Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor

Ona hergün tost yapın 😄

Eşiniz hiç aç kalmamış sanırım... :KK45: ilkokuldayken yemek seçmek gibi bi hata yapmıştım annem aç bırakmıştı mutfağıda kilitlemişti...Çok acımasız bir yöntem belki ama şu an hiç yemek seçmiyorum:hamarat: size çatmadığı sürece ne isterse onu yesin öyle alışmış demek ki...

Sizinle evlenmeden önce ne yapıyormuş? Annesi hep sevdiği çeşitleri mi yapıyormuş? Kusura bakmasın artık annesinin minnak paşası değil, büyüdü evlendi. Dolayısıyla yemiyorsa yemesin kendi yapıp yesin. Paşaya bak. Oldu hergün kendi için özel menü bekliyor herhalde.

ben de bu saydiginiz yemeklerin cogunu yemem ama mesela gecen gun erkek arkadasim kendisi bir sebze yemegi yapmisti normalde asla yemeyecegim bir seydi. sevki kirilmasin diye az da olsa yedim. o da zaten benim o yemegi doyacak kadar asla yemeyecegimi bildiginden makarna da yapti.

orta yol kolay bulunuyor aslinda ama bana kalirsa esiniz saygisiz. bir insanin emek verip de yaptigi seyi hadi bir yeme iki yeme surekli yememek cok saygisizca bir sey.

Aaa burdaki eş benim :) ben tost yapmıyorum ama aç değilim diyip kenara çekiliyorum.
Saydığın çoğu şeyi yemem
Kabak dolması tavuklu karnabahar falan :)
Eşimi de kendime benzettim yapmıyor yemiyoruz. Bonus olarak çocuğum da böyle oldu o biraz can sıkıcı ama

Şimdi adam karnabaharları tavuk yememiş

Bu mu sorun yemesin seçsin içinden

Lahana sarma sevmeyebilir zira lahana karnabahar vs zaten ağır kokulu herkes sevmez

Anladığım eşiniz sebze sevmiyor siz kendinize kadar yapın mesela kendinize kabak ona biber doldurun

ya da ne bileyim yemeyeceği yemeğe emek harcamak yerine ortak şeylere odaklanın kendi sevdiğinizi tek porsiyon yapın

Mantarlı tavuk yanına bulgur pilavı yapın seçsin yesin mesela

Yav, kocaman adam, bırakın ne yiyorsa yesin. Bak, bunları böyle kendi elinizle rahata alıştırıyonuz, ağlıyonuz sonra hiç yardımcı olmuyorlar, ağızlarına göre yemek bekliyorlar diye. Adam kendi karnını doyurabiliyormuş işte, bırakınız doyursun; kendi elinizle dert almayın başınıza.

Back
X