Yemek seçen eslerinizle nasıl basediyorsunuz

Valla ben eşime tavuk ve patatesin her türlü varyasyonunu yapıyorum salçalı salçasız baharatlı baharatsız fırında tencerede bazen kızartma tavuk et patates ve kıyma yiyo eşim ona ayrı kendime ayrı yemek yapıyorum ben de sebzeciyim aslında aynı şeyleri yemesi kolay aynı şeyleri evir çevir yap beğenmezse tost yesin 😂

O saydıklarınızı ben de yapmıyorum çünkü yemiyorum.
Sevmeyen insana işkencedir, size kalkıp şikayetlenmiyor, kendi karnını doyuruyorsa bence sıkıntı yok.

Eşimin sevmediği belli başlı birkaç şey var, asla yemez ve ben çok severim.
Önceki günden kalan yemek varsa, o sevdiğim yemekten kendime olacak şekilde yaparım, herkes kendininkini yer.

Niye dert ettiniz ki bunu bu kadar...

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Allah yardımcın olsun. Ya her gün soracaksın akşam ne yapayım diye, ya da bırakcaksın tost yesin.
Benimki de tam tersi her akşam etli yemek ister, ben sebze severim. Kendime kadar sebze yemeği yapıyorum ben yemem deyip sofrada benimkini de yiyor.

Sinir bozucu aynen bizde de öyle ama napalım istediğini yesinler

Benimki böyle yemek seçseydi almazdım onu 🤣🤣🤣Şaka bi yana babamda yemek seçerdi ve yemekleri yapan ben olduğum için sinir olurdum.Eşimle tanıştığımda da konuştuğumuz ilk konulardan biriydi yemek seçip seçmemesi.Neyseki yaptığım şeyleri severek yiyor.Arada beğenmediği de oluyor yemezsen yeme diyip onun tabağınıda ben yiyorum 😂🤷🏻‍♀️

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
evlenmeden önce yemek alışkanlığını bılmıyormuydunuz??yemıyosa ugrasmayın koca adam cocugunuz degıl..Kendınıze gore yapın ya da ona sevdıgı yemegı yapın 2-3 gun boyunca çevirin çevirin yesin

Evliliğimizin ilk yılında bende aynı şeyler için çok üzülüyordum. Baktım kendim yıpranıyorum her şeyi onun sevdiği şekilde değil de kendi sevdiğim şekilde yapmaya başladım. Yesin yemesin onu kendine bıraktım. Çoğu yemeğe alıştı. Arada seçtiği oluyor başının çaresine bakıyor ben düşünmüyorum.

Eşiniz hiç aç kalmamış sanırım... :KK45: ilkokuldayken yemek seçmek gibi bi hata yapmıştım annem aç bırakmıştı mutfağıda kilitlemişti...Çok acımasız bir yöntem belki ama şu an hiç yemek seçmiyorum:hamarat: size çatmadığı sürece ne isterse onu yesin öyle alışmış demek ki...
anne gibi anne 😁

Aç kalmiyor ki tost yiyormuş. Siz kendi sevdiğiniz yemekleri niye eşiniz sevsin diye bekliyorsunuz? Size sevmediğiniz seyleri yemeye zorlasalar ne hissedersiniz? Adamin sevdiği yemekleri yapıp koyun önüne. Sizde doya doya tavuklu karnabahar yiyin

Ex eşim çoğu yemeği yemezdi sebze sevmem sulu yemek sevmem bir gün önceki yemeği yemem her gün et olsun problem yoktu onun istediği şekilde yapmaya çalıştım olmadı beyefendi Tatlı Tatlı şikayet ederdi 4 gün yemek yapıyorsun 3 gün açız diye 😂😂keşke tek derdimiz bu olsaymış özledim o günlerimizi ☺️

Tavuklu karnabahar diye bir şey okudum.
kesinlikle tost 🙄
Sevmediği yemekleri yapıp, yemek yapıyorum, emek veriyorum beğenmiyor tribinizi hiç anlamadım.
Sevmiyor yahu.
siz de yapsanız sevmiyor, başkası da yapsa sevmiyor.
kişiselleştirmeyin. Lahana ile eşiniz arasında bu mesele.

Çalışan bir bayan için her gün muhteşem sofralar kurmak zordur .gün gelir harikalar yaratırsın an gelir peynir ekmek yersin gönüller bir olsun yeter ki eleştirmek değil mesele

Yemezse yemesin. Başının çaresine bakıyormuş zaten, size de birşey demiyorsa sorun etmeyin bence.
Öte yandan ortayı bulmayı deneyin.
Kabak yemiyorsa ona biber doldurun. Kendinize tavuklu karnıbahar yapın,onada kavurduğunuz tavuktan verin.
Bizim evde eşim ben 2 çocuk epey takla attırıyorum yemeklere. Lahana sardım bugün,kızım yemez ona da biber doldurdum aynı tencerede pişirdim ,biz lahana yedik o biber.
Bazı şeyleri yemiyor mesela kızım,o zaman kurtarıcım yeşil mercimek oluyor,ona ayrı pişiyor.
Oğlan çorba sever,börek sever, 2 günlük çorba,buzlukta da kalem börek olur. Bizim yemeklerden yemezse diye.
Ben ne yaparsam onu yiyorum tavuk dışında zira çıplak elle bile dokunamıyorum,önüme koyup ye diye ısrar etseler kalkar tost yapar yerim bende sanırım. Eşinizi anlıyorum,sevmiyorsa yiyemiyordur demekki.

Ay sanki benimkini tarif etmişsiniz inanmıyorum 🤭 ben sevdiği şeyleri yapıyorum mecbur yoksa bana dert oluyor 🤷🏼‍♀️

Yemek seçmenin bir çeşit şımarıklık olduğunu düşünüyorum.
İnsanın çok sevdiği şeyler vardır az sevdiği şeyler vardır. Mesela ben de tarhana çorbasını severek içmem çocukluktan beri, mercimek ise kırmızı çizgimdir. 😍 Ama her gün de mercimek çorbası yapamam.. Haftada bir mercimek yaparsam iki haftada bir tarhana olur. Koskocaman insanların dünyadaki her nimetten fayda görüldüğünü, birkaç şeyle beslenilmeyecegini bilmesi lazım. Dünyada bu kadar aç insan varken çok üzücü bu şımarıklık.

Yemesin tost yesin ne olacak? Çocuğunuz değil eşiniz. Ac niye kalsın. Bir de tek çeşit mi oluyor sofrada birini yemezse diğerini yer gibi. Sebze yemiyorsa sofrada yanında corba salata varsa onu yer. Makarna vs yaparsınız yanına onu yer. Ben de ciğer vs yemem. Ye dense ısrar edilse de yiyemem. Eşiniz için de öyle sanırım..

Back
X