Yemek sorunu acilll

Lovedreams

Beni hep mutlu hatırlayın olur mu. :(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
5.053
22.469
268
Mune Mune abla valla acil olmasa buraya yazmazdım :KK43:

Kızlar bugün misafirim var baya kalabalık bende yemek yaptım neyse kızım ben eşim hastayız diye kemik suyuna patates corbasi yapacaktım misafirde gelince fazladan yaptım.

Sorum şu ben normalde sade su ve süt ile yapıyordum çorbayı, bu sefer şifa olsun diye kemik suyu kattığım için kokusu biraz ağır oldu yani pek hoşuma gitmedi bu kokuyu nasıl giderebilirim çorbadan yardım edin lütfen acil :KK43:

Not: Kızlar herkese çok teşekkür ederim çorbaya az birşey karabiber koydum inanılmaz etki etti abartmıyorum 2. tabak çorbayı içen oldu seviyorum sizleri hayırlı akşamlar ☺

Son düzenleme:
Baharat kattınız mı? Ben genelde bu tarz yemeklerde kimyon ve sarımsak kullanırım. Sarımsağı bolcana kullanırım ki hem tadını bastırsın hem de kokusunu.
Patates çorbasına ben hiç baharat atmadım bugüne kadar şimdi biz olsak neyse misafir olunca çok riskli patates çorbasına sarımsak gider mi ki

Patates çorbasına ben hiç baharat atmadım bugüne kadar şimdi biz olsak neyse misafir olunca çok riskli patates çorbasına sarımsak gider mi ki
Haaa patates çorbasına hiç denemedim ben de kemik suyuyla genelde mercimek tarzı çorbalar yaparım. Acaba küçük bi tencere çorbanın bi kısmına deneseniz olmaz mı? Belki güzel olur. Hoş olmazsa sarımsak değil de kimyon ve Reyhan kullanırsınız. Reyhanı ben çok yakıştırırım patatese

Aynen içine sinmediyse at hemen düdüklüye mercimek çorbası yarım saatte olur. Güzel olacak mı olmayacak mı diye stresini çekmektense. En azından kafan rahat olsun

Ay onu da düşündüm ama çorba bi 15 kişilik kadar yani ben ölsem bitiremem hepsini :KK43: keşke katmasaydim içine
Buzluğa koyan arkadaşlar var kavanozla sende öyle yaparsın
Biri kötü yorum yapsa çok etkilenecek gibisin :)
O yüzden riske atma derim :)

Haaa patates çorbasına hiç denemedim ben de kemik suyuyla genelde mercimek tarzı çorbalar yaparım. Acaba küçük bi tencere çorbanın bi kısmına deneseniz olmaz mı? Belki güzel olur. Hoş olmazsa sarımsak değil de kimyon ve Reyhan kullanırsınız. Reyhanı ben çok yakıştırırım patatese
Aynen dediğin gibi yapayım ben küçük bi tencereye baharat ve sarımsak katarak yapayım inşaAllah düzelir tadi

Buzluğa koyan arkadaşlar var kavanozla sende öyle yaparsın
Biri kötü yorum yapsa çok etkilenecek gibisin :)
O yüzden riske atma derim :)
Ya benim bi eşim var iyi de olsa kötü de yorum yapar yemeğe şimdi misafir yanında bana beğenmedim derse bozulurum önce ki gün kv ler bizdeyken baya beğendi öve öve bitiremedi yemeği şimdi o kadar övgü üstüne beğenmedim derse yani bozulacagim cidden :D

Aynen dediğin gibi yapayım ben küçük bi tencereye baharat ve sarımsak katarak yapayım inşaAllah düzelir tadi
Hoşuna gitmezse arkadaşların dediği gibi çorbayı buzluğa at. Yen'i bi çorba yap canım. Misafir olunca insan ayrı bi strese giriyo. Daha fazla sıkıntı yapma. Annem nerdeyse kalan bütün yemekleri buzluğa atar. Üst üste aynı yemeği yememek için. Bi kaç pişirimlik kaplara koyarsın. Çıkardığında ısıtması da kolay olur. Ara ara içer bitirirsiniz

Evde defne yaprağı varsa çorbanın içine 1-2 tane atın azıcık öyle kaynatın sonra içinden alın. Tek başına kemik suyunu defne yaprağı ile kaynatınca kokusunu alıyor belki çorbada da işe yarar. Sarımsak değil de biraz kimyon falan ekleyin derim. Sarımsak misafire pek gitmeyebilir. Zerdeçal varsa evde özellikle bir tutam koyabilirsiniz, çok hoş bir kokusu var.

Evde defne yaprağı varsa çorbanın içine 1-2 tane atın azıcık öyle kaynatın sonra içinden alın. Tek başına kemik suyunu defne yaprağı ile kaynatınca kokusunu alıyor belki çorbada da işe yarar. Sarımsak değil de biraz kimyon falan ekleyin derim. Sarımsak misafire pek gitmeyebilir. Zerdeçal varsa evde özellikle bir tutam koyabilirsiniz, çok hoş bir kokusu var.
Zerdeçal var evde deneyeceğim sağol canım inşaAllah alır kokuyu

Canim sarimsak hic tavsiye etmem cok agir olur, ben olsam karabiber. hafif kekik koyarim, kekik gercekten keskin bir baharat azicik da tuz koyarsan tadi agirsa onu da alir. Istersen uzerine biraz yag yakarak servis et, pulbiber ve kirmizi biber.

Patateste karabiber kurtarıcıdır :)
Defne yaprağıda atabilirsiniz.
İçinde fazla tutmayın ama acı tadını vermesin ;)

Baharat fikri güzel ama sarımsak kullanmayın bence,hele de çorbanın içine.

Back
X