Bebek Beslenmesi Yemek Sorunu Nedeni ile Bu Akşam Beslenme Uzmanına Gidiyoruz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

kızım 18 aylık ve inanılmaz iştahsızdı, ancak son 1 aydır bu iştahsızlık tavan yapmış vaziyetti. bir şekilde oyunla falan yediriyorduk ama şu an onu da yapamıyoruz, hiçbirşeyle kanmıyor.. parka bile götürüyoruz yemek yedirmek için ama artık onlarda fayda etmiyor.... h.sonu sadece sabah kahvaltısı etti ve gece o kahvaltıyla yattı.

bugünde saat 3 e kadar açtı.
bu yüzdende de kabız oldu yemiyorkiiiiii.

en son çare bu akşam beslenme uzmanı bulduk ona götürüyoruz.

şaşırmış vaziyetteyim...

uzman görüşlerini bizimle de paylaşırsan sevinirim aynı durumda olan çok kişi var teşekkürler

uzman görüşlerini bizimle de paylaşırsan sevinirim aynı durumda olan çok kişi var teşekkürler

selam arkadaşlar dün Memorial hastanesi çocuk beslenme uzmanı prof. Özlem Durmaz' a gittik.

durumumuzu anlattım (kızımın 18 aylık olduğunu gün içerisinde bazen hiçbirşey yemediğini, bazen tek öğün yediğini, sürekli tabak elimizde peşinden koşturduğumuzu, reklamlar, su tasları önünde,parkta, alışveriş merkezlerinde yedirdiğimizi, yesinde nerde olursa olsun midesine birşey girsin mantığıyla hareket ettiğmizi söyledim.)

ÖNCELLİKLE BUNUN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. ARTIK 1,5 YAŞINDA AÇ-TOK OLDUĞUNU HİSSEDEBİLECEĞİNİ, ŞU AN BİZ BU ŞEKİLDE YEDİREREK TÜM İPLERİN ONUN ELİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ. BİZİ KULLANIYOR KISACA HEPİMİZİ OYNATIYOR..

BAŞTA SOFRA KÜLTÜRÜNE ALIŞTIRMAMIZI SÖYLEDİ..
ÖNCE ONU YEDİRİP SONRA BİZ YEMEYECEĞİZ. HERKES AYNI ANDA SOFRAYA OTURACAK, HERKES NE YİYORSA ONADA KONULACAK (ONA ÖZEL SEBZE ÇORBASI OLMAYACAK).. EĞER YERSE YER YEMEZSE O SOFRA MAX, 45 DK. KALACAK YEMEZSE AÇ KALKACAK ...
AMA KESİNLİKLE AMAN AÇ KALKTI ELİNE BİR EKMEK VEYA ÇUBUK KRAKER VEREYİM YOK.
SOFRADA YESEYDİN MANTIĞI OLACAK.

HEEE 1 HAFTA BOYUNCA AZ YADA ÇOK, YADA HİÇ YEMEDİMİ BEKLENİLCEK.
GADDAR ANNE-BABA OLUCAKSINIZ DEDİ.

SABAHLARIDA BULAMAÇ YOK YOK YOK...
MİNİK EKMEKLERİN ÜZERİNE PEYNİR,ZEYTİN EZMESİ SÜRÜLEBİLİR, YUMURTA HAŞLANIP VERİLEBİLİR.
NE YERSEE. YEMEDİMİ ÖĞLE ÇORBA SAATİNE KADAR HİÇBİR ŞEY YOK DEDİ...

ZATEN 1 HAFTA BOYUNCA BAKACAK ŞAŞIRACAK DEDİ. AÇLIK HİSSEDECEK... NİYE PEŞİMDE KOŞTURAN KİMSE YOK DİYCEK DEDİ. YAVAŞ YAVŞA BU ŞEKİLDE MASADA YEMEYE İÇMEYE ALIŞACAK DEDİ. İPLER ONUN ELİNDEN BİZİM ELİMİZE GEÇECEKMİŞ (İNŞALLAHHHHH)

GECE SÜTÜNÜDE ÇOK İSTEMEZSE VERMEYİN DEDİ.
SABAH AÇ KALKSIN DEDİ.

1 YAŞINDAN SONRA MUTLAKA SOFRADA YEMEK İÇMENİN ÖĞRETİLMESİ GEREKTİĞİNİ, SOFRADA YEMEZSE PEŞİNDE KOŞTURUP AMAN MİDESİNE BİŞEY GİRSİNDE BEN SOYTARI OLMAYA RAZIYIM MANTIĞI YOKKKKKK.

AÇLIKTAN BİŞEY OLMAZ KORKMA DEDİ.

BU ARADA ARKADAŞLAR BİRDE BİZDEN İDRAR TAHLİLİ İSTEDİ. BELKİ SİNSİ BİR İDRAR YOLU ENFEKSİYONUDA OLABİLİR DEDİ. AKLIMIZDA KALMASIN. EĞER O TEMİZ ÇIKARSA KESİNLİKLE ŞIMARIKLIKTAN YAPIYOR DEDİ.

1 HAFTA SONUNDA EN KADAR BAŞARILI OLACAĞIMIZI MUTLULUK HABERİMİ YAZMAYI UMUYORUM.

İŞTAHSIZ ÇOCUK ANNELERİNE ALLAH SABIRLAR VERSİN......
SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM...

selam arkadaşlar dün Memorial hastanesi çocuk beslenme uzmanı prof. Özlem Durmaz' a gittik.

durumumuzu anlattım (kızımın 18 aylık olduğunu gün içerisinde bazen hiçbirşey yemediğini, bazen tek öğün yediğini, sürekli tabak elimizde peşinden koşturduğumuzu, reklamlar, su tasları önünde,parkta, alışveriş merkezlerinde yedirdiğimizi, yesinde nerde olursa olsun midesine birşey girsin mantığıyla hareket ettiğmizi söyledim.)

ÖNCELLİKLE BUNUN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. ARTIK 1,5 YAŞINDA AÇ-TOK OLDUĞUNU HİSSEDEBİLECEĞİNİ, ŞU AN BİZ BU ŞEKİLDE YEDİREREK TÜM İPLERİN ONUN ELİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ. BİZİ KULLANIYOR KISACA HEPİMİZİ OYNATIYOR..

BAŞTA SOFRA KÜLTÜRÜNE ALIŞTIRMAMIZI SÖYLEDİ..
ÖNCE ONU YEDİRİP SONRA BİZ YEMEYECEĞİZ. HERKES AYNI ANDA SOFRAYA OTURACAK, HERKES NE YİYORSA ONADA KONULACAK (ONA ÖZEL SEBZE ÇORBASI OLMAYACAK).. EĞER YERSE YER YEMEZSE O SOFRA MAX, 45 DK. KALACAK YEMEZSE AÇ KALKACAK ...
AMA KESİNLİKLE AMAN AÇ KALKTI ELİNE BİR EKMEK VEYA ÇUBUK KRAKER VEREYİM YOK.
SOFRADA YESEYDİN MANTIĞI OLACAK.

HEEE 1 HAFTA BOYUNCA AZ YADA ÇOK, YADA HİÇ YEMEDİMİ BEKLENİLCEK.
GADDAR ANNE-BABA OLUCAKSINIZ DEDİ.

SABAHLARIDA BULAMAÇ YOK YOK YOK...
MİNİK EKMEKLERİN ÜZERİNE PEYNİR,ZEYTİN EZMESİ SÜRÜLEBİLİR, YUMURTA HAŞLANIP VERİLEBİLİR.
NE YERSEE. YEMEDİMİ ÖĞLE ÇORBA SAATİNE KADAR HİÇBİR ŞEY YOK DEDİ...

ZATEN 1 HAFTA BOYUNCA BAKACAK ŞAŞIRACAK DEDİ. AÇLIK HİSSEDECEK... NİYE PEŞİMDE KOŞTURAN KİMSE YOK DİYCEK DEDİ. YAVAŞ YAVŞA BU ŞEKİLDE MASADA YEMEYE İÇMEYE ALIŞACAK DEDİ. İPLER ONUN ELİNDEN BİZİM ELİMİZE GEÇECEKMİŞ (İNŞALLAHHHHH)

GECE SÜTÜNÜDE ÇOK İSTEMEZSE VERMEYİN DEDİ.
SABAH AÇ KALKSIN DEDİ.

1 YAŞINDAN SONRA MUTLAKA SOFRADA YEMEK İÇMENİN ÖĞRETİLMESİ GEREKTİĞİNİ, SOFRADA YEMEZSE PEŞİNDE KOŞTURUP AMAN MİDESİNE BİŞEY GİRSİNDE BEN SOYTARI OLMAYA RAZIYIM MANTIĞI YOKKKKKK.

AÇLIKTAN BİŞEY OLMAZ KORKMA DEDİ.

BU ARADA ARKADAŞLAR BİRDE BİZDEN İDRAR TAHLİLİ İSTEDİ. BELKİ SİNSİ BİR İDRAR YOLU ENFEKSİYONUDA OLABİLİR DEDİ. AKLIMIZDA KALMASIN. EĞER O TEMİZ ÇIKARSA KESİNLİKLE ŞIMARIKLIKTAN YAPIYOR DEDİ.

1 HAFTA SONUNDA EN KADAR BAŞARILI OLACAĞIMIZI MUTLULUK HABERİMİ YAZMAYI UMUYORUM.

İŞTAHSIZ ÇOCUK ANNELERİNE ALLAH SABIRLAR VERSİN......
SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM...

canım varya konuyu görünce balıklama atladım 16 aylık oğlum aynen ama aynen yazdıklarını yaşatıyo bize daha pazar akşamı sinir krizi geçirdim aman aç kalmasın bari süt içsin aman aç kalmasın soytarılık yapalım aman aç kalmasın reklamla yesin aman aç kalmasın püre yesin hala pütürlü yemiyoruz aman aç kalmasın sabah bulamaç yesin evet bunları yapa yapa çocuk açlık tokluk ne bilmiyo kullanıyo bizi ama benim bu kadar takmamın sebebi kilomuz düşük 1 hafta dr un dediği gibi yapsam çok zayıflar çünkü açlığa uzun süre dayanıyo bende dr a gitmeyi düşünüyorum amaeminim gittiğim dr da bu dr un söylediklerini söyleyicek uygulayabilirmiyim bilmiyorum canım 1 hafta sonra lütfen neler olduğunu yaz bizi aydınlat bu arada nerde hangi dr a götürdün biz ankaradayız onun için sordum

canım varya konuyu görünce balıklama atladım 16 aylık oğlum aynen ama aynen yazdıklarını yaşatıyo bize daha pazar akşamı sinir krizi geçirdim aman aç kalmasın bari süt içsin aman aç kalmasın soytarılık yapalım aman aç kalmasın reklamla yesin aman aç kalmasın püre yesin hala pütürlü yemiyoruz aman aç kalmasın sabah bulamaç yesin evet bunları yapa yapa çocuk açlık tokluk ne bilmiyo kullanıyo bizi ama benim bu kadar takmamın sebebi kilomuz düşük 1 hafta dr un dediği gibi yapsam çok zayıflar çünkü açlığa uzun süre dayanıyo bende dr a gitmeyi düşünüyorum amaeminim gittiğim dr da bu dr un söylediklerini söyleyicek uygulayabilirmiyim bilmiyorum canım 1 hafta sonra lütfen neler olduğunu yaz bizi aydınlat bu arada nerde hangi dr a götürdün biz ankaradayız onun için sordum

istanbul -memorıal hastanesi-prof. Dr. özlem durmaz.

Benimkiside zayıf 18 aylık 10 kg.
Bende dayanabildiğim yere kadar dayanacağım....

Mesela bu sabah bulamaç sabah kahvaltısı vermedik tek tek denedik ve yememiş :((
sırada çorbamız var..

inşallah siz faydasını görürsünüz. benim kızım 4 yaşına girecek. ben 3 gün hiç birşey yemediğini biliyorum. sonunda kan şekeri düşüp bayılıyordu. acile götürüyoruz serum takılıyor. eve dönüyoruz durum aynı.ben dr götürdüm hatta bir çok prof dr a. mide endoskopisi yapıldı bişeyi çıkmadı şuanda 12 kilo yani bu aç bırakma yöntemi bizde hiç işe yaramadı

kızlar bence doktor çok doğru sölemiş.çocuklar bizi parmağında oynatıyor çok zekiler...benimde biri 3,5 yaşında diğeri 1 yaşında iki oğlum var.büyük oğlum o kadar iştahsız bi çocukki sadece 14 kilo ne yedireceğimi şaşaırıyodum bende her yolu denedim ama başarısız oldum.taki eve ikinci bi çocuk gelene kadar.ikinci oğlum prematüre doğdu 6,5 aylık 1 kilo olarak doğdu 2 ay küvezde yattı bu arada ona çok fazla zaman ayırömak durumunda kaldık yani hst.çıktıktan snr da ameliyatları kontrolleri derken nasıl 1 sene geçti hiç anlamadım ama bu sırada büyük oğlumlada doğru dürüst hiç ilgilenemedim.yavrum birden bire büyümek zorunda kaldı.iyide oldu.eskiden peşinden koşarken şimdi o benim peşimden koşuyo anne yemek yokmu acıktım diye..çoğu zaman ufağıyla uğraşmaktan yemek hazırlayamıyorum yada gecikiyo oda bu arada onunla ilgilenmediğim için açlığının farkına vardı önüne ne koysam yemek durumunda kalıyo çünkü bakıyoki önündekini yemnesse başka yemek hazırlıycak vaktım yok peşindende koşamam mecbur yiyo ayrıca bi muhakkak yemeği ailece yeriz bu bi kuraldır bazen o bi bakıyorum buzdolabuını açıp kendine yemek arıyo bence çocukları serbest bırakın sonu iyi oluyo

benim bebegimde 4 aylık 5 kiloyu zor bulduk hiç yemiyo aglayark yemek yediriyorum elleri kolları baglı bi şeklide ne yapıcagımı şasırdım beslenme uzmanının muayene fiyatı nedir bilgi verirmisin

Son düzenleme:
istanbul -memorıal hastanesi-prof. Dr. özlem durmaz.

Benimkiside zayıf 18 aylık 10 kg.
Bende dayanabildiğim yere kadar dayanacağım....

Mesela bu sabah bulamaç sabah kahvaltısı vermedik tek tek denedik ve yememiş :((
sırada çorbamız var..

nerdeyse bir hafta oldu arkadaşım varmı bir gelişme ? bende uygulamak istiyorum ama cesaret edemiyorum bizim problemimiz daha çok sabah kahvaltısı bulamaç ve pütürsüz olacak öyle istiyo . salam peynir de yiyiyo ama bir tırnak kadar yani devamı gelmiyo bende aç kalıyo diye sütlü karışımı veriyorum napayım :(

nerdeyse bir hafta oldu arkadaşım varmı bir gelişme ? bende uygulamak istiyorum ama cesaret edemiyorum bizim problemimiz daha çok sabah kahvaltısı bulamaç ve pütürsüz olacak öyle istiyo . salam peynir de yiyiyo ama bir tırnak kadar yani devamı gelmiyo bende aç kalıyo diye sütlü karışımı veriyorum napayım :(

yok arkadaşlar bir gelişme :)) sabah kahvaltılarını 6 gün boyunca hiç yemedi. öğlen çorbayla güne başladı yani. h.sonu bende evdeydim omlet falan yaptım üzerine yüz yaptım eğlenceli olsun diyo yok yok yok. baktık soldu çocuk hasta olmasın diye tekrar bulamaç yaptık :(
birkaç gündür bulamaç yiyo. başta hiç bulamaçta istemiyordu ya araya 1 haftalık zaman girince özlemiş olacakki bulamaçı yiyo. tek tek yemedi istemedi..

öğlen çorbasını içip uyandıktan sonrada daninolar varya küp olanlar onları sevdi onlardan yiyo.
akşamda mutlaka bizimle birlikte masaya oturuyor. yemek yemiyo bende ona köfte yapıyorum ve yediği şeyleri bitincede azcık makarna yiyo.

bilmiyorum aç yada tok kalkıyor ama önceki gibi elimde kaseyle peşinde koşmuyorum yerse yiyo .

dün akşam mesela azcık sadece makarna yedi. gecede uyandı ille süt istedi. acıkınca istiyo yani.....

SONUÇ İTİBARİ İLE YEMEYİNCE ARTIK KENDİMİZİ ÜZMÜYORUZ ..PEŞİNDE KOŞTURMUYORUZ..SABAH BULAMAÇA DEVAM.. AKŞAM YEMEKLERİNİ BİZİMLE YERSE YİYO YEMESSE ELİMİZDE TABAK SOYTARILIK YAPIP YEDİRMİYORUZ. BİRAZ AÇ KALSINDA SABAHA AÇ UYANSIN :)

yok arkadaşlar bir gelişme :)) sabah kahvaltılarını 6 gün boyunca hiç yemedi. öğlen çorbayla güne başladı yani. h.sonu bende evdeydim omlet falan yaptım üzerine yüz yaptım eğlenceli olsun diyo yok yok yok. baktık soldu çocuk hasta olmasın diye tekrar bulamaç yaptık :(
birkaç gündür bulamaç yiyo. başta hiç bulamaçta istemiyordu ya araya 1 haftalık zaman girince özlemiş olacakki bulamaçı yiyo. tek tek yemedi istemedi..

öğlen çorbasını içip uyandıktan sonrada daninolar varya küp olanlar onları sevdi onlardan yiyo.
akşamda mutlaka bizimle birlikte masaya oturuyor. yemek yemiyo bende ona köfte yapıyorum ve yediği şeyleri bitincede azcık makarna yiyo.

bilmiyorum aç yada tok kalkıyor ama önceki gibi elimde kaseyle peşinde koşmuyorum yerse yiyo .

dün akşam mesela azcık sadece makarna yedi. gecede uyandı ille süt istedi. acıkınca istiyo yani.....

SONUÇ İTİBARİ İLE YEMEYİNCE ARTIK KENDİMİZİ ÜZMÜYORUZ ..PEŞİNDE KOŞTURMUYORUZ..SABAH BULAMAÇA DEVAM.. AKŞAM YEMEKLERİNİ BİZİMLE YERSE YİYO YEMESSE ELİMİZDE TABAK SOYTARILIK YAPIP YEDİRMİYORUZ. BİRAZ AÇ KALSINDA SABAHA AÇ UYANSIN :)

evet dr lar zorlamayın aç kalsın yer diyolarb ama yemeyen çocuk yemiyo yani iştahsız çocuğu zorlamasan bu sefer hiç yemiyecek ben kan şekerinin düşüp bayılmasından korkuyorum onun için ne fazla zorlıycaksın nede kendi haline bırakcaksın şu an bizim için önemli olan kilosunu ii seviye getirmek olduğu için bulamaç vermek zorundayız birazda herçocuk kendi istediğini yiyor zamanla herşeye alışacak aranızda hala bulamaç yiyen varmı demekki bazısının yemek yeme düzeni farklı oluyo tabiki en doğrusu zorlamdan bulamaç yapmadan tek tek yemesi am yemiyosada yapacak bişey yok yemediği zaman stres olup hem kendimizi hem çocuğumuzu yıpratcağımıza bari bulamaç yesinde gerekli besinleri alsın nasılsa günün birinde alışacak bu durumda en büyük zorluğu çeken biziz etrafın ne dediği de çok umrumda değil bulamaçı hazırlayan ben yemekleri blendırlayan ben çocuğa yedirmek için uğraşan ben millete laf düşmez herkes neyin doğru olduğunu çok ii biliyo ama maalesef uygulamada öyle olmuyo bazen iştahsız çocuğu olmayanların kesinlikle anlamıycağı bişey

Yemeyen çocuk çok zor seni çok iyi anlıyorum,benimkide aynısıydı
15 aykadar sadece anne sütüyle beslendi arada yiyordu ama hep tadımlık.
bizde çok doktor doktor gezdik bizede aynı şeyler söylendi.hep kabızdı yemediği için
artık düzene girmeye başladı.

çok şükür 1 aydır yemek yiyor artık sofraya bizimle oturuyor.
biz ne yersek o da onu yiyor.tabi yemekler artık daha sağlıklı olmaya başladı
sadece hergün değişik çorbalar yapıyorum onun için.
benim pek kahvaltı alışkanlığım yoktu düzenli yapmazdım yalnız olduğum için,artık
her sabah oğlumla kahvaltı yapıyoruz,akşam yemeklerini mutlaka babasından yer hemen onun kucağına oturur,ne yapalım bunada şükür hiç yememesinden iyi.

Arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca bende deneyimlerimi paylaşmak istedim. Benim oğlumda aynı şekilde iştahsız 17 aylık ve hala 10 kg olamadı en son geçen ay 9.700 dü..Hem besin alerjimiz hem reflümüz var. Kusa kusa büyüdü diyebilirim. En son bizde hem çocuk beslenme uzmanına hemde Tv sorunundan dolayı çocuk psikoloğuna götürdük..O kadar fazla sorun yaşadık ki artık kendim bakıyorum..
Öncelikle kilosuna ve boyuna çok takılmıyorum. Çünkü bu takıntı insanın kanına işleyip çoçuğu hırpalamaya neden oluyor. Öncelikle kilo takıntısından tamamen kurtulmak ve çevreden gelecek her türlü lafa öze kulak tıkamak gerekiyor.
Sonuç olarak yemeyen çocukl yemiyor ha sen zorlamışsın yememiş ha önüne kaymuşsuın yememiş değişen birşey yok sonuçta yemiyor. Konu sahibi arkadaşın gittiği doktor çok güzel tüyolar vermiş. Aynısını bizim oğlumu götürdüğümüz psikolog dr da söyledi ama uygulamak çok zor ve zaman alıcı bir süreç.
Ben 10 gündür deniyorum kısmen başarılı oldum. Tamamen başarılı olabilirmiyim bilmiyorum ama deniycem kesinlikle..Sizinlede paylaşırım.
Bizimki Tv siz yemek yemiyordu asla şimdi acıkana kadar bekliyorum iyice acıkınca elime bir kase yemek çorba vs alıp yanına yada masaya vs. oturtuyorum. Önce ben yemeye başlıyorum ona vermiyorum. Gözlerini bana dikip bakıyor o sırada bir kaşık veriyorum, sonra yine kendim yemeye devam ediyorum arada iki kaşık ona verip tekrar kendim yiyorum böyle böyle 3-4 derken bakıyorum kasenin yarısı bitmiş. Doyunca istemiyor bende vermiyorum bu sırada önünü ufak ufak ekmek içi doğruyorum alıp onları minik parmaklarıyla yiyor. makarna pilav falanda aynı şekilde yiyor.Ne kadar yerse zorlamıyorum. Bazen istemiyor bırakıyorum kendim yemeye devam ediyorum arada yine veriyorum yiyor. En fazla yarım saat uğraşıyorum.
Aralarda sevdiği şeyleri veriyorum mesela elma rendesi ya da muz ezmesi gibi çok seviyor aynı yöntemle yiyor..
Ama mesela akşam yemeğinde hep uykusu gelmiş oluyor ve akşamları yemek yemiyor..Önce uyku düzenini bir oturtsam akşam yemeğinide ayarlıycamm
öğün aralarında en az 3 saat olucak şekilde ayarlıyorum şimdi ama bulamaç şu bu ne şekilde yiyorsa öyle veriyorum..
hemen olmuyor kızlar yavaş yavaş..
Şimdi biberonu bıraktırmaya çalışıyorum alıştırma bardağımdan içsin diye ama reddediyor..Şimdi sabahları hiç biberon vermiyeceğim sadece gece uykusunda sonra gecede keseceğim..
Allah hepimize yardımcı olsun. İştah olmayınca çok zor ama işte acıkmasına fırsat vermeyince daha zorlaşıyor işimiz..

arkadaşlar cocuklarınıza küçükken kendi kendilerine yemelerine izin verin ve mutlaka mama sandalyesi öneriyorum çok faydası oluyor. bazı anneler yok döker saçar diye izin vermiyor ama yanlış. benim kızım şuan 14 aylık ve heryeşini kendi yer ben öyle alıştırdım. zamanında döktü saçtı ne diyim kızamadım daha ufak kızmadan ne anlayacak. ve şimdi dökmeside azaldı. kendi yediği zaman daha hoşuna gidiyor..

canım benim alıştırmakla olmuyor..yemiyorsa yemiyor..ben iştahsız anne azmini yakından bilirm..herşey srberst ama yok yok..şanslı bir annesin..maşallah kızına

off off benim kızım şu an 22 aylık hala aç aç aç.halbuki doğduğundan beri masaya bizimle oturttuk ana kucağında dahi bizimle beraber masaya getiriyorduk.ama yok 24 saat aç sonra akşam süt içer yatar.gerçekten kimse anlamaz anca iştahsız çocuğu olan anlar biz artık kafayı yemek üzereyiz evde huzur da kalmıyo o yemeyince sürekli huysuz oluyo

yazdıklrınızı okuyunca gözüm çok korktu,biz de mi böyle olacağız diye.benim kızım 3 aylık olmak üzere ve 15 gündür açlık grevinde.n meme istiyor ne biberon.doktora da götürdüm bir sorun gözükediğini söylüyor ama 15 günde hiç kilo almamış,beslenmsi lazım.daha bu kadar küçükken nasıl durabiliyo bilmiyorum,nasıl dayanıyor bu açlığa.ben de çıldırma aşamasındayım malesef.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

benim kızım 17 aylık olucak yakında 12,5 kilo...herşeyden yiyo ama bizim sorunumuz da reklamsız yemiyo,muhakkak bulamaç yiyo...ekmek veriyorum eline ama avuç içi kadar ancak yiyo aç olmasına rağmen...çorbasına ekmek doğruyorum ama o kadar minik doğruyorumki...kusuyo yoksa...meyveyi falan da hep püre yerdi şimdi şimdi eline veriyorum azıcık kemiriyo bıkıp bırakıyo,kendikendine yemeyi ve pütürlü parçalı yemeyi nasıl öğretebilirim ?eskiden daha iştahlıydı iştahıda azaldı son zamanlarda...

konu harika demek yalnız değiliz bu konuda benim oğlum 18 aylık ve yememesinden dolayı kabızlığı genel cerrahilik duruma geldi ve kısır döngü içindeyiz kabız olduğu için yemiyor yemediği için kabız oluyor ilaç tedavisindeyiz dubhalac kullanıyoruz 40 ccye kadar çıkıcaz şu kaka sorununu halledince doktorumuz iştahının düzelceğini söylüyor 2 ay öncesine kadar sabah püre öğle çorba meyve yoğurt akşam yemek yerdi tabi oyunla tv yle falan ama 2 aır sadece biberonla süt içiyor kahvaltısını bazen omletyiyyo sadece bi kaç zeytin ve sosis ama çok az kaka yapması inde yemesi gerktiğinden biberona ayrıyeten ahzırlıyorum püre halindeki kahvaltıyı onu içiyor ve bidaha akşama kadar sütle idare ediyor bende sütünü meyve suyuyla karıştırıp içiriyorum kilomuz 11 di ama zayıflıyoruz gittikçe ve uyku denen bişi kalmadı aç yattığı için ve şurup içtiği için karın ağrısı çekiyor sabaha kadar

Back
X