Mutfak Püf Noktaları Yemek Ve İkramlarınızın Servisi......(resimli)

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3
156
Diğer
yemek ve pasta yapmayı evlliğimin ilk zamnalaeında pek sevmesem de son zamanlarda çok seviyorum...buradaki arkadaşlaım kadar iddialı olmasam da yaptığım yemekler beğenilir...fakat yemeklerin ve ikramların servisi,sunumu aşamasında sınıfta kalıyorum hep.....yemekleri hangi tabağa ve ne şekilde konulacağını ,ne yapsam daha hoş görüneceğini bilemediğim için yemeklerim servis anında iştah kabartıcı görünmüyor...sizlerin servis resimlerinizi merak ediyorum...benim için çok faydalı olacaktır...şimdiden teşekkür ediyorum.....

bunu bende merak ediyorum kayınvalidemin mutfagında yaptıgımız içn. pek özenmiyorum açıkcası.. sadece doymak için hazırlıyorum sofrayı.. acaba bu işi zevkli hale getirecek tavsiyeler varmı

Nacizane ben kendi uyguladıklarımdan fikir verebilirim hanımlar . . .

Öncelikle servis tabak bardak ve çatal bıçak takımlarınızın tam takım olmasına dikkat edin yani biri bir takımın diğeri farklı bir takımın öteki tek parçalık beriki numunelik olmasın . . .
Çatal bıçaklarınızda tabaklarınızda aynı takımdan olmalı, bu olanaklı değilse düz cam tabak çanak ya da bardak kullanın, desensiz . . .
Eğer yaptığınız yemek sulu bir yemekse ve çok renkli çeşitli sebzelerle türlü bir yemekse sade bir yemek takımını yok yemeğiniz az sebzeli sade bir yemekse desenli bir yemek takımını tercih edebilirsiniz . . . bu tercihler yemeğinizi ön plana daha fazla çıkaracak ve daha iştah açıcı hale getirecektir .

Sofra örtüsünü de yemek takımınıza göre seçerseniz sunumunuzun şahane olmaması için hiç bir sebep kalmayacaktır. . .
Tahmin edebileceğiniz gibi takımınız sadeyse daha şık ve desenli kısmen renkli bir sofra örtüsü, takımınız desenli ise de daha sade ve kendinden desenli bir sofra örtüsü tercih etmelisiniz .

:34:

Sofra örtüsü kesinlikle kat yerleri izinden arındırılmış olmalı yani ütülü olmalı ve açık renkler her zaman iştah açacaktır, açık renkler tercih edilmeli . . . Desenli ve renkli tercih edilecekse de beyaz üzerine işlenmiş takımınızla iş rengi uyumlu bir örtü seçilmeli.
Beyaz ışığı yansıtır, bu yemeklerinizin daha parlak ve daha iştah açıcı olmasını sağlayan bir faydadır .
Yemek takımlarınızı da desenli tercih edecekseniz mutlaka beyaz üzerine desenlendirilmiş olmasına dikkat edin derim . . .

İştah açma bakımından tabi ki sofra örtüsünün ve takımın temizliği de bir o kadar önemli . . .
Su lekelerinin bile bulunmaması gerekir özellikle çatal bıçak ve bardaklarda . . .
Yemek ya da tatlı ikramlarınızda yemeğin ya da tatlı nın tabak kenarlarındaki damlalarını bir peçete yardımıyla silin yemeğiniz tatlınız çorbanız tabak kenarlarından ve bulunduğu alandan da taşmamalı . . .

Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar

Nacizane ben kendi uyguladıklarımdan fikir verebilirim hanımlar . . .

Öncelikle servis tabak bardak ve çatal bıçak takımlarınızın tam takım olmasına dikkat edin yani biri bir takımın diğeri farklı bir takımın öteki tek parçalık beriki numunelik olmasın . . .
Çatal bıçaklarınızda tabaklarınızda aynı takımdan olmalı, bu olanaklı değilse düz cam tabak çanak ya da bardak kullanın, desensiz . . .
Eğer yaptığınız yemek sulu bir yemekse ve çok renkli çeşitli sebzelerle türlü bir yemekse sade bir yemek takımını yok yemeğiniz az sebzeli sade bir yemekse desenli bir yemek takımını tercih edebilirsiniz . . . bu tercihler yemeğinizi ön plana daha fazla çıkaracak ve daha iştah açıcı hale getirecektir .

Sofra örtüsünü de yemek takımınıza göre seçerseniz sunumunuzun şahane olmaması için hiç bir sebep kalmayacaktır. . .
Tahmin edebileceğiniz gibi takımınız sadeyse daha şık ve desenli kısmen renkli bir sofra örtüsü, takımınız desenli ise de daha sade ve kendinden desenli bir sofra örtüsü tercih etmelisiniz .

:34:

Sofra örtüsü kesinlikle kat yerleri izinden arındırılmış olmalı yani ütülü olmalı ve açık renkler her zaman iştah açacaktır, açık renkler tercih edilmeli . . . Desenli ve renkli tercih edilecekse de beyaz üzerine işlenmiş takımınızla iş rengi uyumlu bir örtü seçilmeli.
Beyaz ışığı yansıtır, bu yemeklerinizin daha parlak ve daha iştah açıcı olmasını sağlayan bir faydadır .
Yemek takımlarınızı da desenli tercih edecekseniz mutlaka beyaz üzerine desenlendirilmiş olmasına dikkat edin derim . . .

İştah açma bakımından tabi ki sofra örtüsünün ve takımın temizliği de bir o kadar önemli . . .
Su lekelerinin bile bulunmaması gerekir özellikle çatal bıçak ve bardaklarda . . .
Yemek ya da tatlı ikramlarınızda yemeğin ya da tatlı nın tabak kenarlarındaki damlalarını bir peçete yardımıyla silin yemeğiniz tatlınız çorbanız tabak kenarlarından ve bulunduğu alandan da taşmamalı . . .

Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar

çok teşekkür ederim canı cevabın için...

yeni cevaplar bekliyorum...mümkünse resimli iyi olur.......

adanada bu kadar fazla uygulama yokk evlenipe kocaeliye gidene kadar bilmiyordumm
12 yıl öncesinden bahsediyorumm
biz misafirde gelse yere ser sofrayıı ne piştiyse getir hepsinii sofraya koy tabaklara yeee oh mis gibii
önden çorba yok ana yemek yok son yemek derdimiz yokk

adanada bu kadar fazla uygulama yokk evlenipe kocaeliye gidene kadar bilmiyordumm
12 yıl öncesinden bahsediyorumm
biz misafirde gelse yere ser sofrayıı ne piştiyse getir hepsinii sofraya koy tabaklara yeee oh mis gibii
önden çorba yok ana yemek yok son yemek derdimiz yokk

aynen size katiliyoum:)onceden asla boyle dertlerimiz yoktu,zaten cogu aile halen yer sofrasinda karnini doyurur,misafirde gelse yer sofrasinda agirlanir ne varsa o yenir,simdi misafir gelince ,sanki kraliyet mensuplarina yemek hazirlarmiscasina ozenip bozeneiyorum,bunu icimden gelerek severek yapiyorum tabi ki,misafir agirlamak ozel bir olay,tek sevmedigim sey gunumuz kosullarinda misafirin ummdugunu degil buldugunu yememesi,o oyle bu boyle diye laf etmeleri..cok sinir oluyorum bu duruma...

ben de böyle salatalıklara falan çeşitli şekiller yaparlar ya otellerde falan bayılırım
benim annem yemeği sırf doyalım diye görev gibi yapar hiç zevk almaz
bana göre ise mutfakta olmak hayatın stresinden arınmak dinlenmek gibi birşey
elimde şu an öğrenci evinde hazırladığım bir meyve tabağı resmi var öyle çok profesyonel değil ama benim ayaküstü bile tabağa şekil verme çabamı göstermesi açısından paylaşacağım $meyve tabağı.webp

Back
X