Yemek yapamamak veya beceriksiz olmak..Bu yollardan geçen oldu mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorunun onlarla bir alakası yok ve özel hayatım sizin neden bu kadar aklınızda kaldı ? Ne zaman soru sormak için siteye girsem sürekli buralardasınız.Bir mesleğiniz yok mu ? Veya okuduğunuz bir kitap ? Mesela sosyalleşecek arkadaşınızda yok anladığım kadarıyla,gerçi böyle biriyle kim neden arkadaşlık etsin.Profilinize girip baktığımda insanlarla kavga eden ve vaktinin neredeyse tamamını burda harcayan birisi gördüm.Her ne yaşıyorsanız burda stres atıyorsunuz anladığım kadarıyla.Umarım hayatındaki sorunlarını çözersin,bir terapiste gitmeni öneririm.
Peki 😂

Sen de sevgilinin çocuğuna güzel yemekler yapmayı öğren ve ayaklarını yıkamayı ihmal etme olur mu?

İyi akşamlar.. Yemek yapmak hiç ilgimi çekmedi,ama yaşım ilerleyince artık öğrenmem gerektiğini hissettim ve yakşalık 5-6 ay önceden beri minik minik denemeler yapıyorum.Üç kere pilav yaptım ve üçüde güzel olmadı.İlki yenecek gibi değildi,ikincisinin kötü olacağını anladığım an çöpe gitti,üçünsüde lapa oldu yani evet yenebilecek seviyedeydi ama tadı güzel değildi.Mercimek çorbası yapabildim sadece.Kızartmaları falan yapabiliyorum hazır köfte kızartması,patates vb. Kızartma kolay onu herkes yapabilir zaten.Makarna da tamam ama zaten bunu yemek yapmaktan bile sayamıyorum.Pilavı 3 denemede yapamayınca hevesim kaçtı heralde beceriksizim dedim içimden.Hayalimde kek,pasta,börek vb yapmak vardı ama pilavı yapamayan onları nasıl yapsın ? Gözümde o kadar çok büyütüyorum ki 🥺 Yemek yapmak gerçekten bu kadar zor mu ? Herkes bu yollardan geçti mi ? Yoksa ben mi beceriksizim ? Moralim çok bozuldu bu konuda.
Beceremiyorsan beceremiyorsundur baboş. Ben 33 e girecem, 7 yıllık evliyim, iki çocuk var, hala beceremiyom. Karın doyuracak kadar yapsam kar. Eşim yapıyor. Miss.

Temizlikte sıkıntı yok,onda çok iyiyim.Pilavı yapamayınca kek ve börekten ümidi kesmiştim ama denemek lazım belkide elim onlara yatkındır.Bide kesinlikle el lezzeti denen bir şey var,bazılarının eli çok lezzetli.

Öyle tabi el lezzeti gerçeği var ama insan yapa yapa da gelişiyor.
Bazı insanın pastası çok iyidir ama yemeği iyi değildir. Bazısının da tam tersi.
Kendinizi üzmeyin. Zamanla aşarsınız. Bem mesela ölçüye yapamam tutturamam. Annem de ölçü ile dakika ile yapar her şeyi. Herkesin kendi yöntemi kendinedir.

İnternette videolarla anlatım var youtube da hangi yemeği aratsanız çıkar ve nefis yemek tarifleri sayfası tutar tüm tarifleri kurallara uyunca pilavın yemeğin olmaması imkansız..

Pilavda pirinci 1 bardağa 1.5 bardak yapacaksınız yani 2 bardak pirinçse 3 bardak su. Baştan ılık suyla en az 20 dk ıslatın yıkayın şehriyeli pilav daha kolay tutar tel ya da arpa şehriye az sıvıyağa katın kavurun renk değişince yıkanan pirinç ve bir yemek kaşığı tereyağ katıp kavurun püf nokta pirinçler kıtırlaşıp şeffaf olana kadar kavurmak sonra kaynar sudan ölçüp bardakla koyun tuzunu atın bikaç.damla limon parlaklık verir kısık ateşte pişirin kapatınca kağıt havlu örtüp 10 dk demlendirin..

Her tür sulu yemek mantığı da aynı soğan doğea kavur salça bakliyat ya da sebze tuz su kapat pişsin etliyse soğanla eti.kavur.. köfte zaten tarifi her yerde var en kolay tarifler tavukla olanlar hem zahmetsiz yani yapılamayacak bir olay değil severek yaparsanız olur

Ama sen de en zor şeye takılmışsın. Pilavda bin tane parametre var sonucu etkileyen. Hangi cins pirinç kullandın, pirinci önce sıcak suda beklettin mi, suyu vermeden önce kavurdun mu, arpa şehriye koydun mu, domates kattın mı? Yani batırması en kolay yemek pilav bence. Ama bir kere öğrendin mi oturuyor, elin kendi kendine yapıyor.

Çok güzel youtube kanalları var yemek yapan. Onlardan birini aç. Önce tarifi baştan sona izle ve eksiğin varsa hazır et. Sonra videoyla eşzamanlı pişir. Bakalım olacak mı?

Yemek konusunda bende iyi değilim ama eşiniz iyise güzel oluyor 🙃
Mesela şuan esim pırasa yemeği yapıyor yarın için 👏
Ben de bebeği uyutuyorum.
Herkesin farklı yetenegi vardir.
Siz de öyle boyle alisirsiniz.

Kocamın kıyafet dolabımızı toplaması gibi.
Annem bu çamaşırı sne katlamış olamazsın demişti ilk gördüğünde, zaten ben yapmadım ki kocam sağolsun demiştim :D

Aslında herşeyin ölçüsü var interntten ona bakarak yaparsanız daha sağlıklı olur ben gayet güzel yemekler yaparım ama hala ezberleme yeteneğim yok hep interntten ölçülğ yemekler yapıyorum. Göz kararım yok malesef🤦🏼‍♀️
Sende onlara bak güzel kavurman lazımsonra 1 bardak pirince 1,5 bardak kaynar su koyucaksın. .
Yavaşş yavaş yaparsan öğrenirsin. Çevremde bilmeyen çok kişi vardı evlendi mecbur yapa yapa öğrendi🤷🏼‍♀️

Pilavda onemli olan şeylerden birisi suda bekletip Nişastası gidene kadar iyice yikamak. Bu islemleri ılık suda yapın.

Güzelce kavurup var olan suyun buharlaştırın. Tıkır tıkır ses gelmeli pirinçlerden.

Tereyagla guzel olur. Ama yemeyenler icin aromasiz bir siviyag da olur. Aycicek yagi gibi.

Sade pirinc pilavi ise baldo 1 bardak pirince 1,5 bardak su konur. Şehriyeli ise 1'e 2 konur.

Pirinç cinsine gore degisir tabi.

Sulu yemeklerin mantiklari hep ayni. Sogan salça kavrulur, bazen lezzet arttırmak icin biber, sarimsak da kavrulur, yemekte havuç olacaksa o da kavrulur.

Sonra Yemeği yapacağınız malzemeyi ekleyip su tuz ekliyorsunuz. Kisik ateşte pişiyor. Bakliyatsa onceden haşlanmış olmasi gerekiyor. Yemeğin suyunun özlü olmasi gerek. Şeffaf renksiz dupduru bir su ile yemek lezzetli olmaz. Kısık ateste Piştikçe özlesir yani.

Zeytinyaglilarda herkesin farkli fikirleri var. Kati kurallar yok. Bence zeytinyagli soguk olur, Salça kullanilmaz, şıp şıp yağ damlar🤤

Ya da bunlari bosverin. Maddi durumunuz elverişli ise thermomix alin. Her seyi yaparsiniz onunla.

Pilav için belki olmaz ama diğer tüm yapılacak yemektir börek çörek bunların tarifi var bu devirde yapamıyorum yok bence deneme fazlaca deeneme yoluyla en iyiye gidilir

Peki 😂

Sen de sevgilinin çocuğuna güzel yemekler yapmayı öğren ve ayaklarını yıkamayı ihmal etme olur mu?
Sevgilim veya çocuğu için yemek yapmayı öğrenecek değilim.Kendi hayatım için öğrenmek istediğim bir şey bu.Ayak yıkama konusuna gelince,gerçekten trollenecek kadar yaşlı mısınız ? Hani profilinizde ayak feministi yazıyor ya.Ona ithafen bir ironiydi söylediğim şey.Nolur artık terapiste git ve tedavi ol Kudra. Burası gerçek bir yaşam alanı değil,her söylenene inanmamalısın her okuduğunu ciddiye almamalısın bazen benim gibi sağlıklı insanlar buraya gelip dalga amaçlı sorular sorabiliyor veya birşeyler diyebiliyor ve yorumlarınıza deliler gibi gülebiliyor.Burayı o kadar sahiplenmişsiniz ki hahahshsh neyse bak şey dicem çok iyi bir hastanede çalışıyorum psikiyatrist önerebilirim sana.Senin durumunu iyi görmedim🥺

Pilavda onemli olan şeylerden birisi suda bekletip Nişastası gidene kadar iyice yikamak. Bu islemleri ılık suda yapın.

Güzelce kavurup var olan suyun buharlaştırın. Tıkır tıkır ses gelmeli pirinçlerden.

Tereyagla guzel olur. Ama yemeyenler icin aromasiz bir siviyag da olur. Aycicek yagi gibi.

Sade pirinc pilavi ise baldo 1 bardak pirince 1,5 bardak su konur. Şehriyeli ise 1'e 2 konur.

Pirinç cinsine gore degisir tabi.

Sulu yemeklerin mantiklari hep ayni. Sogan salça kavrulur, bazen lezzet arttırmak icin biber, sarimsak da kavrulur, yemekte havuç olacaksa o da kavrulur.

Sonra Yemeği yapacağınız malzemeyi ekleyip su tuz ekliyorsunuz. Kisik ateşte pişiyor. Bakliyatsa onceden haşlanmış olmasi gerekiyor. Yemeğin suyunun özlü olmasi gerek. Şeffaf renksiz dupduru bir su ile yemek lezzetli olmaz. Kısık ateste Piştikçe özlesir yani.

Zeytinyaglilarda herkesin farkli fikirleri var. Kati kurallar yok. Bence zeytinyagli soguk olur, Salça kullanilmaz, şıp şıp yağ damlar🤤

Ya da bunlari bosverin. Maddi durumunuz elverişli ise thermomix alin. Her seyi yaparsiniz onunla.
Şunu gözümle S yaparak okumam? Bu kadar mı isteksiz olunur. İstemiyorum yemek yapmak abi 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X