• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapamayan sevgili - ramazan sorunsalı

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.491
358
Merhaba hanımlar günlerdir içime dert olan bir konuda size danışmak istiyorum.

Sevgilim erkek arkadaşlarıyla bekar evinde yaşıyor. Tek kendisi oruç tutacak, arkadaşları tutmuyor. Hal böyle olunca da sahurdur aksam yemeğidir falan tek kalacak ve hic yemek yapmayı bilmiyor öğrenmeye de meyli yok zaten. :63:

Size 2 sorum var:
1) kargo firmaları börek gönderimi yapıyor mu? Yapiyorsa nasıl?

2) evinin yakınlarındaki lokantalarla atiyorum 10 günlük yemek parasını ödesem o da 10 gun boyunca gidip yese iftar zamanları, böyle bir anlaşma yapabilir miyim? Restaurantlar zinciri değil etraftaki yerler.

Yani aslında yemek ısmarlamak istiyorum, hem yemeğini yerken beni de hatırlayarak yer içi ısınır ailesinden uzaktayken diye düşündüm. Olabilir mi bu tarz bir sey?

Doğum günü de ramazana denk geliyor hem onun hediyesi gibi de olur :)

Biz birbirimizden 2 saatlik mesafedeyiz, ve ben de 10 gün sonra yogun bir sınav temposuna giricem. O yüzden hem bu kargo olayını hem de yemek olayını öğrensem şimdiden cok güzel olur :)

Tabi farklı fikirlere de açığım :KK49:

Teşekkürler simdiden kadınlar :KK200:

EDIT: ay kızlar bi alemsiniz. Neden aç kalacak diye korkayım ki. Sadece benim hosuma giderdi bak bak neler düşünürmüş nasıl da bilirmis neler sevdiğimi der diye seyaptım. Yoksa kac yıldır ailesinden ayrı adam, her yıl oldugu gibi yine gider yerdi yemegini dışarıda :)

Son düzenleme:
İki soru da çok saçma geldi bana.

Evet kargoyla yiyecek bir şeyler gönderebilirsin, ama spesifik olarak börek diye sorman çok garip, sen kutunun içinde özellikle "börek" olduğunu belirtmek zorunda değilsin.

Lokantayla senin anlaşman da hoşluk olur diye düşünmüşsün ama aksine çok itici geldi

oruç allahla onun arasında sen niye kendini paralıyosun? bence hoş değil. bırak kendi düşünsün. orucun ruhuna aykırı bi kere şu yaptığınız.

Annesi bu kadar düşünmez. Hoş düşünse paşa oğlu kalkıp yemek yapmayı günü kurtarmayı bilirdi bence. Evlenince ne olacak mesela oturdum şu an onu düşündüm yani hep kendini paralayan sen olacaksın anlaşılan...

Yok yemek yapıyor kendine göre. Ama ramazanı kurtaracak kadar disiplinli olamadi henüz. Evlenene kadar kendini gelistirevek mecbur. Ev işleri için koşturabileceğim bir mesleğim olmycak çünkü.

Çok iyi güldüm gerçekten :)) bu zamanda kimse aç kalmaz merak etme. Aşevlerine gitsin yine de doyar. Ramazan'da Sultanahmet'e bile gitse bi aileden istese onlar bile verir. Yapma ya cidden çok komiksin :)

Yok kız aç kalmaz zaten. :D

Kazikkadar adam oruc tutabilen kisi sahurunu iftarini dusunebilir bence ....

Börekti, dolmaydı, poğaçaydı hadi gönderirsiniz de lokanta ile anlaşmanız bana mantıksız geldi.

Bence hos bir hediye olmaz. Baska seyler dusunseniz dogum gunu icin daha iyi. Ne bileyim 10 gunluk yemek parasi odemek falan garip geldi bana. Hem bu kadar annelik yapmayin derim koca adam kendi dusunsun onu da.

Ayrıca doğru iftar çadırı filan oluyor gider orda yer sahura kalkmasa bile tutar orucunu ama neyse...

Bu adamın işi gücü yok mu kendi yesin lokantada

Kendi yiyecek zaten. Sadece ondan önce ben düşünüp ona tataaam bak ben ne düşündüm diyeyim istedim. :D

Kızlar kaçırdığınız nokta aç kalacak korkum değil. Elbette kendini doyurabilir. Simdiye kadar isini görmüş neticede.

Sevdigi lokantalardan böyle bir şey ayarlayıp ona sürpriz yapmak niyetim. Hem de ramazan için benim onu düşünüp ayarladığım yerde yemek yemek onun hosuna gider diye düşündüm. Benim hosuma giderdi :D

9 yıldır birsürü hediye sürpriz ayarladm, bu yıl da ramazana denk gelince aklima sadece yemekli sürprizler geldi. :)

İki soru da çok saçma geldi bana.

Evet kargoyla yiyecek bir şeyler gönderebilirsin, ama spesifik olarak börek diye sorman çok garip, sen kutunun içinde özellikle "börek" olduğunu belirtmek zorunda değilsin.

Lokantayla senin anlaşman da hoşluk olur diye düşünmüşsün ama aksine çok itici geldi

Çünkü yapıp ona gönderebileceğim tek sey börek :D neden itici geldi ki ya, ben yemeģe cok düşkünümdür diye hosuma gitti galiba

Lokantayla sen neden anlaşıyorsun ki? Bu adam kendi düşünüp karnını doyuramıyor mu ya?

Ay yok kendi zaten lokantalardan yiycek de ben dedim böyle bi degisiklik yapsam mi diye

kendi karnını doyurmayı beceremeyen bir adamla tutar evlenirsinizde şimdi..

Yaaaa komiklikler komiklikler :)

İftar çadırı candır.
Doğum gününde hediye yollayın,ibadetini o yapsın.

Aynı durumda sen olsan, o lokanta ile anlaşır mı senin için?

Anlıyorum yazdıklarını ama tek şuna bir cevabım olacak. O bu kadar ince düşünüp aynısını yapmazdı emin ol :)

Yapardı gibi geldi bana, o yüzden de baya düşündüm nasıl bi sey düşünsem diye.. fazla düşünmekten yanlış sonuca vardım sanırım :/

Back
X