• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapamayan sevgili - ramazan sorunsalı

Çok gereksiz bence. Koca adam karnını doyurabilir. Ona para vereceğine kendini hatırlatacak daha güzel birşey yap bence. Kargoyla börek göndermek nedir.

Yanii bunları yapa yapa adamları zamanla kendilerini padişah gibi hissetmelerine sebep oluyoruz.

Ne alaka demeyin hiç zamanla koca koca herifler kendi telefonunu bile şarja takamayan cinslere dönüyorlar. Kendi elinizle kendinizi yakarsınız.

Ohoo milletin anası memleketten neler neler yolluyor kargoyla bilsem sarma dolma börek valla aklına ne gelirse yapıp yapıp dondurmuş kadın buzlarla yolluyor çocuk ta ısıtıp yiyor

Cocugum olsa ugrasmam bu kadar.

34 yasinda az cok gorup gecirmis biri olarak altin degerinde bir bilgi paylasiyorum hazir olun.

"Erkeklerin annesi gibi davranirsaniz bir sure sonra sizi oyle gormeye basliyorlar." Siz onlarin hayatlarindaki ilgi duyduklari, cekici bulduklari kisisiniz. Acligini toklugunu giydigini giymedigini dusunen anne modeli degil.
Evet,önce bunu öğrenmeliler.Eşim,annesinin,genelde de yaşlıların iyi yaptığı bazı işler için,annem yapardı,sen de yapabilirsin aslında dediği zaman,keşke annenin bekar arkadaşlarından biriyle evlenseydin canım,annenin yaptıklarını devam ettirirdi,
sende aynı düzende yaşar giderdin demiştim.
Bir an şaşkınlıkla baktı,saçmaladığının farkına varmış olacakki,bir daha tekrarlamamıştı.

Neden herkes bu kadar sert tepki vermiş anlamadım

Adama hizmetçi duracağım, çeşnibaşılık yapacağım dememişsin

Eğer böyle ince davranışlarını görüyor ve bunlara değer veriyorsa

Bence neden olmasın

Çok gereksiz bence. Koca adam karnını doyurabilir. Ona para vereceğine kendini hatırlatacak daha güzel birşey yap bence. Kargoyla börek göndermek nedir.

Yanii bunları yapa yapa adamları zamanla kendilerini padişah gibi hissetmelerine sebep oluyoruz.

Ne alaka demeyin hiç zamanla koca koca herifler kendi telefonunu bile şarja takamayan cinslere dönüyorlar. Kendi elinizle kendinizi yakarsınız.
+1
Ay kiyamam diye diye ilk zamanlar bebek muamelesi yapiyoruz sonra onlar bize köle muamelesi yapiyor. Bir Allah razi olsun demek surada dursun. Tabi yapacaksin isin ne diyorlar. Hem anne olarak hem es olarak once biz bu hale getiriyoruz erkekleri

Neden herkes bu kadar sert tepki vermiş anlamadım

Adama hizmetçi duracağım, çeşnibaşılık yapacağım dememişsin

Eğer böyle ince davranışlarını görüyor ve bunlara değer veriyorsa

Bence neden olmasın

Ay çok yaşa cidden :)
Çok şükür kendimi de değerimi de biliyorum. Adamın peşinde aşkitoooom diye de dolanmıyorum. Beyine hizmet edeyim beyimi boş bırakmayayım vs de demiyorum.

Sadece sizce nasil olurdu diyorum, benim hosuma giderdi acaba birtek benim mi hosuma giderdi diye merak ettim.

Lanlı lunlu konuşmaya yüz bulamayan adama herkesin kılıbık bilmem ne diye dalga geçtiği adama 1 kere börek gönderdim diye yahut yemek ayarlama jesti yaptım diye başıma padişah kesilmez herhalde.

Yorum yapanları da anlıyorum etraflarındaki örnekler hep bu yönde. Ama sırf yemek ayarlycam dedim diye adamı kendine yetemeyen ezik bile yaptılar. Kaldı ki bu adam ortaokuldan beri kendi harçlığını cıkarip kendi kararlarını kendi alan biri.

He ama konuyu açmamın iyi noktası şu oldu: böyle bir hediyeyi sevmeyecek insanlar da varmış itici bulacak falan.. ben de bunu göze almamam gerektiğini anlamış oldum.

Ay çok yaşa cidden :)
Çok şükür kendimi de değerimi de biliyorum. Adamın peşinde aşkitoooom diye de dolanmıyorum. Beyine hizmet edeyim beyimi boş bırakmayayım vs de demiyorum.

Sadece sizce nasil olurdu diyorum, benim hosuma giderdi acaba birtek benim mi hosuma giderdi diye merak ettim.

Lanlı lunlu konuşmaya yüz bulamayan adama herkesin kılıbık bilmem ne diye dalga geçtiği adama 1 kere börek gönderdim diye yahut yemek ayarlama jesti yaptım diye başıma padişah kesilmez herhalde.

Yorum yapanları da anlıyorum etraflarındaki örnekler hep bu yönde. Ama sırf yemek ayarlycam dedim diye adamı kendine yetemeyen ezik bile yaptılar. Kaldı ki bu adam ortaokuldan beri kendi harçlığını cıkarip kendi kararlarını kendi alan biri.

He ama konuyu açmamın iyi noktası şu oldu: böyle bir hediyeyi sevmeyecek insanlar da varmış itici bulacak falan.. ben de bunu göze almamam gerektiğini anlamış oldum.

Yorumlarını hatırlıyorum birkaç konudan

Öyle bir kişilik olmadığını az çok anladım zaten

Sevgilin iticci bulur mu bence önemli olan bu

Bence itici olmaz, sonuçta düşünceli bir davranış

Ama kimi insanlar etikete, süse, püse daha düşkün oluyor

Kimisi de kullanışlılığa

O zaman bence kap kacağa kurdele bağlayıp süslü sunumlar falan göndert asdfghj

Ne saçmalıyorum :D

ilk sayfaya konu açarken yazdığınız şeye bakıldığı zaman yapmak istediğiniz şey bir JEST gibi durmuyor, yorumların sert gelmesinin sebebi bu. siz "yazık, kendi yemeğini kendisi yapamaz, nereden yemek bulacak, tek başına kalacak, aç kalacak bari ben yapayım ben ayarlayayım" tarzında bir izlenim verdiğiniz için insanlar böyle konuşmuş. "ben jest olsun diye yapmak istedim, onu düşündüğümü bilsin istedim" deseydiniz keşke o mesajda :) neyse, bence jest olsa bile komik duruyor, bana çok saçma geldi. istiyorsanız pasta börek yollayabilirsiniz ama diğerine karışmayın. her şeyi geçtim işin içinde bir oruç olayı var yani bi nevi Allah ile kul arasındaki mesele, nasıl olsa halleder. bence farklı bir şekilde jest yapın, ne bileyim buluşun güzel bir yemek ısmarlayın mesela. siz ısmarlayın, güzel bir akşam geçirmiş olursunuz. müsait olduğunuz bir zamanda.

Ya nomu, bana mı laf soktun yorumculara mı :KK70:

Buarada fikirlerime ne dersin? Sence de mi cok sacmalamisim

Aslında laf sokma amacıyla yazmadım cidden şaşırdım yorumlara :)

Ben konunu ilk okuyunca ne kadar da düşünceli seven bir kadın maşallah diye başladım.
Aman erkek milletine bu kadar iyilik yaramaz diye bitirdim :D

Bence çok ince düşünmüşsün aslında ama iki fikir mantıklı geldi bana.

1) Maalesef erkek milleti bu tarz incelikleri senin üzerine görev olarak yapıştırır.
İyilikten maraz doğabilir.

2) Anneliğe kayabilir rolün kaymamalı ama kayabilir işte.

O yüzden bu kadar tatlı sevme. :)

Yorumlarını hatırlıyorum birkaç konudan

Öyle bir kişilik olmadığını az çok anladım zaten

Sevgilin iticci bulur mu bence önemli olan bu

Bence itici olmaz, sonuçta düşünceli bir davranış

Ama kimi insanlar etikete, süse, püse daha düşkün oluyor

Kimisi de kullanışlılığa

O zaman bence kap kacağa kurdele bağlayıp süslü sunumlar falan göndert asdfghj

Ne saçmalıyorum :KK70:

En son kendimi paketleyip hediye diye vericem, benden âlâ hediye mi var sana diye :D

ilk sayfaya konu açarken yazdığınız şeye bakıldığı zaman yapmak istediğiniz şey bir JEST gibi durmuyor, yorumların sert gelmesinin sebebi bu. siz "yazık, kendi yemeğini kendisi yapamaz, nereden yemek bulacak, tek başına kalacak, aç kalacak bari ben yapayım ben ayarlayayım" tarzında bir izlenim verdiğiniz için insanlar böyle konuşmuş. "ben jest olsun diye yapmak istedim, onu düşündüğümü bilsin istedim" deseydiniz keşke o mesajda :) neyse, bence jest olsa bile komik duruyor, bana çok saçma geldi. istiyorsanız pasta börek yollayabilirsiniz ama diğerine karışmayın. her şeyi geçtim işin içinde bir oruç olayı var yani bi nevi Allah ile kul arasındaki mesele, nasıl olsa halleder. bence farklı bir şekilde jest yapın, ne bileyim buluşun güzel bir yemek ısmarlayın mesela. siz ısmarlayın, güzel bir akşam geçirmiş olursunuz. müsait olduğunuz bir zamanda.

Bilmiyorum ki sonucta arkadaslarıyla beraber yaşıyor ya, kendi hayatını idame ettirebiliyor demekki, bu yüzden ayrıca belirtmek istememistim :D

Tamam tamam zaten lokanta işinden vazgeçtim ben.

Aslında laf sokma amacıyla yazmadım cidden şaşırdım yorumlara :)

Ben konunu ilk okuyunca ne kadar da düşünceli seven bir kadın maşallah diye başladım.
Aman erkek milletine bu kadar iyilik yaramaz diye bitirdim :KK70:

Bence çok ince düşünmüşsün aslında ama iki fikir mantıklı geldi bana.

1) Maalesef erkek milleti bu tarz incelikleri senin üzerine görev olarak yapıştırır.
İyilikten maraz doğabilir.

2) Anneliğe kayabilir rolün kaymamalı ama kayabilir işte.

O yüzden bu kadar tatlı sevme. :)

Ayy mesajını okurken ellerimle yüzümü kapatıcaktım nerdeyse nomu, tatli falan demissin utandım :oops:

Bir iki kere börek göndericem. Lokanta işinden de vazgectim :)

Merhaba hanımlar günlerdir içime dert olan bir konuda size danışmak istiyorum.

Sevgilim erkek arkadaşlarıyla bekar evinde yaşıyor. Tek kendisi oruç tutacak, arkadaşları tutmuyor. Hal böyle olunca da sahurdur aksam yemeğidir falan tek kalacak ve hic yemek yapmayı bilmiyor öğrenmeye de meyli yok zaten. :63:

Size 2 sorum var:
1) kargo firmaları börek gönderimi yapıyor mu? Yapiyorsa nasıl?

2) evinin yakınlarındaki lokantalarla atiyorum 10 günlük yemek parasını ödesem o da 10 gun boyunca gidip yese iftar zamanları, böyle bir anlaşma yapabilir miyim? Restaurantlar zinciri değil etraftaki yerler.

Yani aslında yemek ısmarlamak istiyorum, hem yemeğini yerken beni de hatırlayarak yer içi ısınır ailesinden uzaktayken diye düşündüm. Olabilir mi bu tarz bir sey?

Doğum günü de ramazana denk geliyor hem onun hediyesi gibi de olur :)

Biz birbirimizden 2 saatlik mesafedeyiz, ve ben de 10 gün sonra yogun bir sınav temposuna giricem. O yüzden hem bu kargo olayını hem de yemek olayını öğrensem şimdiden cok güzel olur :)

Tabi farklı fikirlere de açığım :KK49:

Teşekkürler simdiden kadınlar :KK200:

EDIT: ay kızlar bi alemsiniz. Neden aç kalacak diye korkayım ki. Sadece benim hosuma giderdi bak bak neler düşünürmüş nasıl da bilirmis neler sevdiğimi der diye seyaptım. Yoksa kac yıldır ailesinden ayrı adam, her yıl oldugu gibi yine gider yerdi yemegini dışarıda :)
Yemek yapmayı öğret ilerde senin içinde onun içinde kolaylik olur.

Ilahi siz :KK70: günlük hayatını idame ettirememesi icin ya zihinsel ya bedensel ya da ruhsal bir engeli olması gerek. Güzel kelimeler kuruyorsunuz ama literatürde ne anlama geldiklerine bakmadan kullanıyorsunuz o kelimeleri. :)

Neyse cok merak ederseniz eger önceki sayfalarda nicin böyle bir hediye niyetine girdigimi açıkladığım mesajları okursunuz. Ama bu kadar önemseyeceģinizi de düşünmüyorum çünkü neden önemseyesiniz degil mi :)

Vakit ayırdıgınız icin teşekkür ederim yine de umarım ben de sizde bir farkındalık olusturabilmisimdir az da olsa

Aslında arkadaş çok güzel ifade etmiş! Balık verme, Balık tutmayı öğret ;))))))))

Yani tatlı bir çabanız var anlıyabiliyorum ;)

Benim canım babam da hala bir yumurta kırıp yiyemez ;) hep bakıma muhtaç ne kötü.
O yüzden bir gün bir oğlum olursa kadın gibi elinden her iş gelsin istiyorum :))) ona balık tutmayı öğreticem ;)))

Aslında arkadaş çok güzel ifade etmiş! Balık verme, Balık tutmayı öğret :KK66:)))))))

Yani tatlı bir çabanız var anlıyabiliyorum :KK66:

Benim canım babam da hala bir yumurta kırıp yiyemez :KK66: hep bakıma muhtaç ne kötü.
O yüzden bir gün bir oğlum olursa kadın gibi elinden her iş gelsin istiyorum :))) ona balık tutmayı öğreticem :KK66:))

Ama işte ifade ediş tarzı pek hoş gelmedi bana :) günlük hayatını idame ettiremez demezsiniz degil mi babanıza, yemek yapamamak baska sey söylenilen baska sey.. hem babacıgınız ne yapsın, kimbilir çalışma hayatindan fırsat bulup öğrenememistir. Eskiden bu kadar kolay da degildi hayat..

Benim babacım da az buçuk yapar kendine, hani haftanın yarısında dışarıdan yer yarısında kendi yapar aperatif seyler yine idare eder zorda kalınca. Aslında önemki olan yemek yapabilmesi degil de, kendine yemek yapacak birisi olmayinca alternatif bir yol bularak maģdur duruma düsmemesi. :)

Benim sevgilim de yapıyor sandviç omlet falan biseyler de, tabiki sulu yemektir pilavdır falan pek mümkün durmuyor :D insallah benimle evlenince ögreticem ona. Ya da artık cok kazanip dışarıdan söyliycez haftanin bikac günü. Beyzade neyi tercih ederse :D

Ama işte ifade ediş tarzı pek hoş gelmedi bana :) günlük hayatını idame ettiremez demezsiniz degil mi babanıza, yemek yapamamak baska sey söylenilen baska sey.. hem babacıgınız ne yapsın, kimbilir çalışma hayatindan fırsat bulup öğrenememistir. Eskiden bu kadar kolay da degildi hayat..

Benim babacım da az buçuk yapar kendine, hani haftanın yarısında dışarıdan yer yarısında kendi yapar aperatif seyler yine idare eder zorda kalınca. Aslında önemki olan yemek yapabilmesi degil de, kendine yemek yapacak birisi olmayinca alternatif bir yol bularak maģdur duruma düsmemesi. :)

Benim sevgilim de yapıyor sandviç omlet falan biseyler de, tabiki sulu yemektir pilavdır falan pek mümkün durmuyor :KK70: insallah benimle evlenince ögreticem ona. Ya da artık cok kazanip dışarıdan söyliycez haftanin bikac günü. Beyzade neyi tercih ederse :KK70:

Babacığım için ne desem bilemiyorum ;))) yani evde yemek bulamayınca soğan ekmeği alternatif görmese daha iyi olur tabi :))))

Ayrıca inşallah Siz yine çok kazanın da yine de evde yapıp yiyin ;)
Sevgiler :*

Merhaba hanımlar günlerdir içime dert olan bir konuda size danışmak istiyorum.

Sevgilim erkek arkadaşlarıyla bekar evinde yaşıyor. Tek kendisi oruç tutacak, arkadaşları tutmuyor. Hal böyle olunca da sahurdur aksam yemeğidir falan tek kalacak ve hic yemek yapmayı bilmiyor öğrenmeye de meyli yok zaten. :63:

Size 2 sorum var:
1) kargo firmaları börek gönderimi yapıyor mu? Yapiyorsa nasıl?

2) evinin yakınlarındaki lokantalarla atiyorum 10 günlük yemek parasını ödesem o da 10 gun boyunca gidip yese iftar zamanları, böyle bir anlaşma yapabilir miyim? Restaurantlar zinciri değil etraftaki yerler.

Yani aslında yemek ısmarlamak istiyorum, hem yemeğini yerken beni de hatırlayarak yer içi ısınır ailesinden uzaktayken diye düşündüm. Olabilir mi bu tarz bir sey?

Doğum günü de ramazana denk geliyor hem onun hediyesi gibi de olur :)

Biz birbirimizden 2 saatlik mesafedeyiz, ve ben de 10 gün sonra yogun bir sınav temposuna giricem. O yüzden hem bu kargo olayını hem de yemek olayını öğrensem şimdiden cok güzel olur :)

Tabi farklı fikirlere de açığım :KK49:

Teşekkürler simdiden kadınlar :KK200:

EDIT: ay kızlar bi alemsiniz. Neden aç kalacak diye korkayım ki. Sadece benim hosuma giderdi bak bak neler düşünürmüş nasıl da bilirmis neler sevdiğimi der diye seyaptım. Yoksa kac yıldır ailesinden ayrı adam, her yıl oldugu gibi yine gider yerdi yemegini dışarıda :)
Sen onun annesi değilsin sevgilisinin. oruç tutacaksa kendi yemeğini ayarlar.

Back
X