Yemek yapmak bu kadar önemli mi

Sukran333

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2021
39
40
3
35
Merhaba kızlar sizce yemek yapmak yada yapamamak ilişkideki etkisi ne kadar yorumlarınızı bekliyorum

Yemek yapmak sağlıklı beslenmek için önemli. Kadın erkek Herkesin iyi kötü evde kendi karnını sağlıklı şekilde doyuracak becerisi olmalı bence. Hayatta kalmanın ilk şartı :)

Sevgiliyken önemsiz bi konu etkilemiyo ilişkiyi ama evlenince sıkıntı. Annem böyle yapar. Anneme şu tarifi sorsanalar başlıyo. Yani en azından bizde başlamıştı. Neyse ki bitti çabucak.

Bütün topluluklarda yemeği kadın yapar
Evde yemek pişmeyin evlilikler boşanmayla sonuçlanır paket veya dışarıdan sipariş edilen yemekler sağlıksız
Kullanılan yağlar damar sistemin hastalanması neden oluyor taaaa alzheimer hastalığına kadar gidiyor , bundan önceki kuşak bol bol sana yağ yani margarin yedirdiler alzheimer hastalık çoğaldı evime margarin yağı kesinlikle girmez yemek pişirmeyi sevmeyen bekar kalsın anası pişirsin yemeği ayağına getirsin

Çok basit yemek yapmak bende yemek yapıyorum illa yemek deyince baklava mantı su böreği de yapabiliyor olman gerekmiyor zaten sulu yemeklerin hepsi aynı şekilde yapılıyor ilk başta kolay olan sulu yemek makarna köfte ile başlayabilirsiniz zamanla pilav ölçünüz olur

Evli olunca onemli evet. Erkeklerde yemek yapabilir tabiki ama ben genelde kendi yaptigimi yemeyi seviyorum. Disaridan soylemek hem masrafli hemde hijyenik mi degilmi ne kattilar vs soru isaretlerim oluyor.
Mesela suşiyi çok severim çin restoranlarini zengin edecegime kendim yapayim dedim tum malzemeleri aldim yaptim sonuc sahane oldu.p heves de gerekli yani.

Bütün topluluklarda yemeği kadın yapar
Evde yemek pişmeyin evlilikler boşanmayla sonuçlanır paket veya dışarıdan sipariş edilen yemekler sağlıksız
Kullanılan yağlar damar sistemin hastalanması neden oluyor taaaa alzheimer hastalığına kadar gidiyor , bundan önceki kuşak bol bol sana yağ yani margarin yedirdiler alzheimer hastalık çoğaldı evime margarin yağı kesinlikle girmez yemek pişirmeyi sevmeyen bekar kalsın anası pişirsin yemeği ayağına getirsin
Yemek sevmeyen kadın demek istediniz sanırım. Ne kadar cinsiyetçi bir yorum böyle...

Evlilikte elbette çok önemli, eşim elinden geldiği kadar yardımcı olmak istese de tüm yemekleri tek başına yapamaz veya yapsa da çok çok mükemmel olmaz. En azından başında durup tarif edip yönlendirmek gerekir. Tamamını söyleyene kadar basit ve uğraştırıcı işleri eşe verip zaman kazanmak daha mantıklı. Ayrıca eşin mesaiden, nöbetten geç dönerse yemek yapmak için onu beklemekte olmaz. Üstelik bir de çocuklar varsa yemeğin yapılması zorunluluktur. Toplumda yemeği kadın yapar düşüncesi hakim olsa da bazı eşler yardımcı oluyordur ama genelini yine kadın yapıyor. Arkadaşımın dedesi aşçıydı hem evde yemek yapmaz hemde eşinin yemeklerini eleştirirdi 🤭

Evlilikte elbette çok önemli, eşim elinden geldiği kadar yardımcı olmak istese de tüm yemekleri tek başına yapamaz veya yapsa da çok çok mükemmel olmaz. En azından başında durup tarif edip yönlendirmek gerekir. Tamamını söyleyene kadar basit ve uğraştırıcı işleri eşe verip zaman kazanmak daha mantıklı. Ayrıca eşin mesaiden, nöbetten geç dönerse yemek yapmak için onu beklemekte olmaz. Üstelik bir de çocuklar varsa yemeğin yapılması zorunluluktur. Toplumda yemeği kadın yapar düşüncesi hakim olsa da bazı eşler yardımcı oluyordur ama genelini yine kadın yapıyor. Arkadaşımın dedesi aşçıydı hem evde yemek yapmaz hemde eşinin yemeklerini eleştirirdi 🤭
Eee biz de yemek yapmayı öğrenirken uzun sürdü ilk yemekler. Bazıları çöpe gitti ne yazık ki. Bazıları yense de tat alarak yenmedi. Erkekler de böyle böyle öğrenecek. Bu şekilde düşünürseniz hicbir zaman öğrenmek yapmak istemez zaten. Kısır döngü. Pandemi döneminde çoğu kişi de görmüştür bence erkekler çok da güzel yemekler yapıyor. Bizim aile grubuna ekmekler, lahmacunlar, kebaplar atılıyordu. Ben de erkek ya iki yemek yapmış atmış diyordum içimden. Mesela bir büyük eniştemiz var o çok yemek yapar zaten en küçük salatası bile meşhurdur mesela. O hiç atmadı. Nöbetten geliyorsa birisi de erkek olsun kadın olsun, evde de birisi varsa zaten o yapsın. Niye nöbetten gelen birini yemek yapsın diye bekleyelim ki? Demek istediğim o değildi. Çocuğa yemek yapmak da soule oluyor. Genelde anne çalışsa bile izin alıyor ee evde yapıyor zaten 3 saatte bir falan beslenmesi gerek. Sonra kreş, anaokulu derken sabah öğle orda yiyor zaten. Ilkokulda da beslenme yapılıyorsa kim yapar bilemem.

Back
X