Yemek yapmak istiyorum. :(

mesele burada yemek yapmaktan çok annenin yetkinci tutumu...

seni hayatın boyunca ezmeyeceğinden emin misin..

bu tarz insanlar ne yapsan beğenmez...

hele birde evlen çocuk doğur ensende boza pişirir..

bence yemekten ziyade annenle ilişkini halletmen gerekir...

bende evlenene kadar mutfaga girmedim, ve ilk evlendigim sıralar cok zorlandım, keşke yemek yapmayı biliyor lsaydım diye cok pişman oldum, ama zamanla ögreniliyor, suan cok güzel ve ceşit yemek yaparım,eger anne izin vermiyorsa bari izle,temel oluşturursun. evlenince internetten bile ögrenebilrsin, zor değil

Bugu'cum yaaa ben de aynı durumdayımmm

1 buçuk ay sonra düğünüm var ve ben fazla birşey bilmiyorum. Çünkü ben de öyle yetiştim, ablam evlenene kadar ben küçük oldum. bana yapamazsın dediler falan o kadar da hevesliydim ki. sonra ablam evlendi ve ben bir anda büyümek zorunda kaldım :) Okuldu işti derken evde de duramadım pek, 2-3 aydır ev kızıyım. Az çok yemek yapabiliyorum ama kendime güvenemiyorum. Yaptığım yemek bazen çok güzel oluyo bazen de hiç olmuyo ve olmadığı zamanlar annemin suratı düşüyor benim de artık mutfağa giresim gelmiyor. Yapıpta çöpe dökmek gibi bir lüksüm yok çünkü, harika yapmam gerekiyor. Gönlümce deneyemiyorum, yeni tatlar yapamıyorum.

Evlenince öğrenmek istemiyorum, 23 yaşındayım kendime laf ettirmek de istemiyorum. Kocaman kız mutfaktan anlamıyor demesinler istiyorum :(

Oooof offfffffff :(

Bugu'cum yaaa ben de aynı durumdayımmm

1 buçuk ay sonra düğünüm var ve ben fazla birşey bilmiyorum. Çünkü ben de öyle yetiştim, ablam evlenene kadar ben küçük oldum. bana yapamazsın dediler falan o kadar da hevesliydim ki. sonra ablam evlendi ve ben bir anda büyümek zorunda kaldım :) Okuldu işti derken evde de duramadım pek, 2-3 aydır ev kızıyım. Az çok yemek yapabiliyorum ama kendime güvenemiyorum. Yaptığım yemek bazen çok güzel oluyo bazen de hiç olmuyo ve olmadığı zamanlar annemin suratı düşüyor benim de artık mutfağa giresim gelmiyor. Yapıpta çöpe dökmek gibi bir lüksüm yok çünkü, harika yapmam gerekiyor. Gönlümce deneyemiyorum, yeni tatlar yapamıyorum.

Evlenince öğrenmek istemiyorum, 23 yaşındayım kendime laf ettirmek de istemiyorum. Kocaman kız mutfaktan anlamıyor demesinler istiyorum :(

Oooof offfffffff :(

Malesef bu tutumlar bize çok şey kaybettiriyor.Sözlümle dün konuşurken ''mahcup olmaktan korkuyorum bu yüzden dedim.''o da ''böyle şeylerle mahcup olunmaz,sen saygılı,güleryüzlü ol,gerisi olur gider.''dedi.:16:Ama onu aç bırakmak da istemiyorum.:1:

bende evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum. deneye deneye öğrendim.. hiç ama hiç yardım eden olmadı. şimdi dışarda bile yemek istemiyouz. her yemeği yapabiliyorum. zaten normal sebze yemekleri aynı soğanı kavur,salça domates,sebze su... öyle yani..
hatta bi kere tarhanayı bile kaynatamamıştım yapamamıştım nasıl ayarlıcağımı... çok sulu olmuş eşim dalga geçiyodu pipetle içelim getir diye.. 2 gün sonra yine tarhana çorbası yapmıştım bu sefer de kaskatı olmuş.. bu sefer de eşim bi bıçak getir de ekmeğe sürüp yiyelim diye dalga geçmişti bu sefer

bende evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum. deneye deneye öğrendim.. hiç ama hiç yardım eden olmadı. şimdi dışarda bile yemek istemiyouz. her yemeği yapabiliyorum. zaten normal sebze yemekleri aynı soğanı kavur,salça domates,sebze su... öyle yani..
hatta bi kere tarhanayı bile kaynatamamıştım yapamamıştım nasıl ayarlıcağımı... çok sulu olmuş eşim dalga geçiyodu pipetle içelim getir diye.. 2 gün sonra yine tarhana çorbası yapmıştım bu sefer de kaskatı olmuş.. bu sefer de eşim bi bıçak getir de ekmeğe sürüp yiyelim diye dalga geçmişti bu sefer

Gülümsettin beni.:1:Bi o kadar da rahatladım. :40:

dert etme.çoğumuz bekarken doğru düzgün yemek yapmadık.
videolu yemek siteleri varolsun:56:herşeyin ölçüsü dk.sı belli.oralardan bakar yaparsın.anneni şaşırtırsın:34:

ben ilk evlendiğimde bu yemek meselesi yüzünden depresyona girmiştim...bildiklerimi bile yapamıyordum ki hala öyle sayılır.

gerçekten büyük sorun. ne yap et iyice öğren..inan şimdi annenle mutfak kirlendi diye edeceğin kavgalar yarın eşinle edeceğinin yanında hiç kalır...

üstelik benim annem öğretmeye çalışırdı, ben "ben bunu biliyorum" der girmezdim mutfağa..bir de eşimle mutfak kültürlerimiz tamamen farklı, o her şeyi annesi gibi yapayım istiyor. çok büyük sorun çok...

Sorun gayet açık.Yaşım 21.Sözlüyüm. Sorun şu : Küçükken çok hevesliydim yemek yapmaya ama sen yapamzsın bırak çocuksun sen lafları,azarlamalar beni mutfaktan soğuttu.

Ben yapmak istiyorum.Annem mükemmeliyetçi.Mutfağa sokmuyor,izle sadece ben de yapmadım evlenene kadar diyor.

Ama aklıma takılan şu. Bakmakla öğrenilse,kedi kasap olmaz mıydı ?:44:

Sözlüme de anlattım bunu.Takma kafana gir mutfağa,kimseyi de alma,yapabildiğini yapmaya çalş diyor.

Yemek yapabilmeyi çok istiyorum.:43:[/

o kadar çocuk yaştaydımki mecburen yemek yaparken arkadaşlarım ne giyecez derdindeyken ben mutfaklardaydım şimdiyse nefret ediyorum elimde olsa o mutfağa hiç girmem bu günlerin tadını çıkar ya bigün geliyo mecburen öğreniyosun zaten takma kafana bunları

Back
X