• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak kabusum olduuuu:(((

Dilruba2387

Rabbime sonsuz şükür ki seni bana verdi..ipeğimmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
226
73
18
37
Merhabalar herkese..benim sorunum eşimin yemek problemi.et yemiyor sebze yemekleri yap diyor.yaprıklarımı da çok beğenmez.bazen güzel olmamış şunu şöyle yap böyle yap der ama kırmaz tadına bakar kalkar.evlenmeden söylemişti bunu ama bu kadar Zırlsnacağımı bilmiyordum.zira vejeteryan değil dışarıda adnadan tut lahmacuna kavurmaya kadar her sey yer.sebebi de amcası zorla sakatat yedirmiş küçükken tiksinmiş.fakat ben şebep olarak annesini görüyorum .kendisi et yemez diye et yemeği de yapmaZmış.öyr alıştırmış hiç bir çocuğu doğru düzgün et yemiyor .biraz kaybım yiyor eltim de bana nispet yapar gibi ben alıştırdım diyor .ben de denedim kıymalı yemekler üzülmeyeyim diye Bi ağız yedi bıraktı.benim de içim el vermiyor Ramazan'da hele o kadar uğraştım ki ama bir ağız yiyip kalktı sofradan hep üzülüyorum zayıflıyor:(bana her gün kahvaltı hazırla diyor e her gün sabah akşam kahvaltı da olmuyor.cips kola ve aşırı derecede sigara tüketiyor .2 buçuk yıllık evliyim kısın neyse karnabaharı ıspanağı var da yazın domates biner patlıcanla da bir yere kadar yemek yapmak.vejeteryan yemek kitapları aldım netten yemekler araştırdım yaptığımı da yemiyor .kayın validem e soruyorum bekarken yaptıklarını söyle bende yapayım diye.bi iki çeşit sayıyor zaten bekarken Bi gün evde beş gün dışarıda yerdi sen döne döne aynı şeyleri yap o yer diyor.o da hem ben hem onu bıktırıyo.dısarıdan söylüyoruz çoğu Zaman ama Bn evde güzel yemekler yapmak eşimin karnını doyurmak istiyorum.benşm gibi olan farklı sebze ve vejeteryan yemek tarifi bilen ya da bu duruma tavsiyeleri olan lütfen yardım,fikirlerinize ihtiyacım var:(

Beraber yemek yapmayı deneseniz ya da o mutfağa girip ne tarz yemekler sevdiğini yaparak gösterse iyi olmaz mı? Aklıma başka bir çözüm gelmedi .

Merhabalar herkese..benim sorunum eşimin yemek problemi.et yemiyor sebze yemekleri yap diyor.yaprıklarımı da çok beğenmez.bazen güzel olmamış şunu şöyle yap böyle yap der ama kırmaz tadına bakar kalkar.evlenmeden söylemişti bunu ama bu kadar Zırlsnacağımı bilmiyordum.zira vejeteryan değil dışarıda adnadan tut lahmacuna kavurmaya kadar her sey yer.sebebi de amcası zorla sakatat yedirmiş küçükken tiksinmiş.fakat ben şebep olarak annesini görüyorum .kendisi et yemez diye et yemeği de yapmaZmış.öyr alıştırmış hiç bir çocuğu doğru düzgün et yemiyor .biraz kaybım yiyor eltim de bana nispet yapar gibi ben alıştırdım diyor .ben de denedim kıymalı yemekler üzülmeyeyim diye Bi ağız yedi bıraktı.benim de içim el vermiyor Ramazan'da hele o kadar uğraştım ki ama bir ağız yiyip kalktı sofradan hep üzülüyorum zayıflıyor:KK43:bana her gün kahvaltı hazırla diyor e her gün sabah akşam kahvaltı da olmuyor.cips kola ve aşırı derecede sigara tüketiyor .2 buçuk yıllık evliyim kısın neyse karnabaharı ıspanağı var da yazın domates biner patlıcanla da bir yere kadar yemek yapmak.vejeteryan yemek kitapları aldım netten yemekler araştırdım yaptığımı da yemiyor .kayın validem e soruyorum bekarken yaptıklarını söyle bende yapayım diye.bi iki çeşit sayıyor zaten bekarken Bi gün evde beş gün dışarıda yerdi sen döne döne aynı şeyleri yap o yer diyor.o da hem ben hem onu bıktırıyo.dısarıdan söylüyoruz çoğu Zaman ama Bn evde güzel yemekler yapmak eşimin karnını doyurmak istiyorum.benşm gibi olan farklı sebze ve vejeteryan yemek tarifi bilen ya da bu duruma tavsiyeleri olan lütfen yardım,fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:
İmambayıldı,patates yemeği,nohut,taze fasülya,bamya,kuru fasülye,kabak yemeği,Sandal sefası,enginar,kereviz,bezelye,barbunya pilaki,börülce,semizotu,makarna çeşitleri(bunun alt başlığında Baya çeşit çıkar) şimdilik bunlar geldi aklıma. Bide benim kocam etten başka sey yemez ona rağmen. Bence bulursun ya umudunu kaybetme

Sarma,kabak dolması,kuru dolma,biber dolması,analı kızlı(Malatya yemeği) bulgur köfteli kabak yemeği(köftede et yol sade bulgur)

bende ne yapacagımı şaşırıyorum hergün. anlattıkların kısmen benm eşim :KK66: ama eti sık sık yemez sebzede de az çeşit yer hergün ne yapsam diye beynim yanıyor..
bazı örnekler vereyim sana.
pizza,mantar sote,domatesli pilav,kimyonlu biberli bulgur pilavı, patlıcan yogurtlaması,domates soslu karışık kızartma, imam bayıldı,nohut sulusu,meze türleri,börek çeştleri aklıma gelenler bunlar.

bende ne yapacagımı şaşırıyorum hergün. anlattıkların kısmen benm eşim :KK66: ama eti sık sık yemez sebzede de az çeşit yer hergün ne yapsam diye beynim yanıyor..
pizza,mantar sote,domatesli pilav,kimyonlu biberli bulgur pilavı, patlıcan yogurtlaması,domates soslu karışık kızartma, imam bayıldı,nohut sulusu,meze türleri,börek çeştleri aklıma gelenler bunlar.
Demiyorum ama bir haftada çeşitler bitiyor .:(

Hepsini kısmen yapıyorum ya olamamış diyor ya da Bi ağız alıp bırakıyor acaba Bn mi lezzetli yapamıyorum /(

Kıymalı yemekler cidden alışkanlık. Ben de hiç sevmem kıymalı yemek ya zeytinyağlı sebze olacak yada ayrı te yemeği olacak. İlla et konulacaksa kuşbaşı koyarim kiyma midemi çok yakar. Esinizi çok iyi anlıyorum ben de hiç sevmem kıymalı yemek. Yemeği bozuyor gibi geliyor bana.
Belki esinizin de kıymalı yemekler karşı tavri budur. Eti ayrı sebzeyi ayrı pişirmeyi deneyin bence. Mesela patates purei ve et kavurmasını sever belki yada patlıcanı kozleyip üstüne et pişirin yine.

İnsanın içi el evermiyor söylemesi kolay da üzülüyor insan
Benim esim de yemek secer
Nefret ettigim bir huy
Kendime gore yapiyorum cani isterse yiyor
Napabilirim ki iki kisiyiz iki farkli corba, iki farkli ana yemek, iki farkli pilav yapacak halim yok ya
Bosver sen de oyle yap
Lokanta mi orasi ev mi? Kizdim ayol;)

Benim esim de yemek secer
Nefret ettigim bir huy
Kendime gore yapiyorum cani isterse yiyor
Napabilirim ki iki kisiyiz iki farkli corba, iki farkli ana yemek, iki farkli pilav yapacak halim yok ya
Bosver sen de oyle yap
Lokanta mi orasi ev mi? Kizdim ayol:KK66:
Öyle yapıyorum da yemiyor işte ellerine sağlık der neden bana göre bişey yok demez laf etmez de işte aç kalıyor yiyor mu ki sen in yaptıklarını eşin

Öyle yapıyorum da yemiyor işte ellerine sağlık der neden bana göre bişey yok demez laf etmez de işte aç kalıyor yiyor mu ki sen in yaptıklarını eşin
Belli olmaz bazen yer bazen yemeZ
Yemezse secenegi kahvalti valla
Ben asci degilim ki cesit cesit koyayim ortaya
Sen de ustune dusme fazla
Sen ac olsan esin senin ugrastigin kadar ugrasacak mi acaba kuzum? Birak bosver bir kere yemez iki kere yemez ucuncude ya yer ya da kendisi yapar

Annesi hangi yemekleri yapıyormuş. Sen de çorba salata menemen makarna köfte tavuk gibi şeyler yap. ya da sevdiği şeyler neler mesela.

:anneadayı:
Belli olmaz bazen yer bazen yemeZ
Yemezse secenegi kahvalti valla
Ben asci degilim ki cesit cesit koyayim ortaya
Sen de ustune dusme fazla
Sen ac olsan esin senin ugrastigin kadar ugrasacak mi acaba kuzum? Birak bosver bir kere yemez iki kere yemez ucuncude ya yer ya da kendisi yapar
İşte en güzeli senin yaptığın valla

Back
X