• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmak kabusum olduuuu:(((

o kadar mıymıysa aç kalsın boşver
zaten elinden geleni yapıyorsun
her sabah sor madem
akşama ne yenek istiyorsun diye
istediği şeyi yaparsın

aman başımı olur her sabah sormakla konu sahibi çok düşme eşinin üzerine 1 yemezse 2,3 cüde yer dert etme kendine

Bakliyat da mı yemiyo eşiniz? Patlıcanın bi dünya tarifi var değiştirip değiştirip yapın.. zira ben de çok severim özellikle el açması böreğini çok yaparım.. sarma dolma barbunya bezelye bamya bi sürü sebze var.. ben arada iri patates alıp kumpir falan da yapıyorum.. yemeklerin içinde et yemiyoruz asla.. evde kebap köfte et sote ayrı yemek olarak yapıyorum..

Öyle evet kabak ve patlıcanlı bütün tarifleri denedim.domates biberle falan da bi yere kadar yemekler kaç farklı şekilde kullanabilirim ki kızartma ve yemeği dışında:)
Bir hafta yemeklerini yap bir hafta kavurmasini kabak kavurmasi patlıcan kavurmasi patates kavurmasi hatta fasulye kavurmasi biz çok yeriz hem ağır olmaz yanında yogurtla oh mis bamya mesela kuru fasulye e tabi kocanın nasıl yedigide önemli benimki zeytinyaglilari renkli sulu ve bol yagli sever renksiz olsa bi lokma almaz barbunya yemegi yaparsın bir gün dolma haftada bir gün sarma bir gün börek kabaktan mucver bilimum bütün otlardan kavurma semizotundan yemek bulgurlu olcak ıspanak yemegi pirincli aslında zor değil kasma kendini mesela benimki dolmayi sulu sever kocan nasıl seviyo ogrenmissindir herhalde onun damak tadına göre yap yer mutlaka kereviz var şimdi zeytinyağlı ekşili kereviz yaparsın yanına bulgur pilavı cacık mesela bu liste böyle uzar gider seçenek çok karnibahardan mucver başlayıp ezip içine un 1 yumurta tuz karabiber koyup kaşık kaşık yağda kizartcan yani bunlardan imkansız hiçbirşey yememesi

Kabak yahni patates yahni
Patlican yemegi
Kabak mücver
Makarna salatası
Bezelye yemegi
Firinda baharatli patates
Beşamel soslu veya salca soslu firinda patates
Firinda makarna
Mucverin firinda yapilani da var
Patatesli kofte
Mercimekli kofte
Ispanakli kofte
Manti corbasi
Manti
Ispanak kavurma
Ali nazik ( etsiz uzerine sogan ve salcali sos hazirlayabilirsin )
Peynirli makarna
Börek çesitleri
Bugday salatasi
Dövme ( diye gecer burda bugday yogurtla karistirilir )
Dolma yapabilirsin ( icini hazirlayip pisirrirsen pilavi olur )
Patlican salatasi ( kozlenmiş domates sogan ve patlicanla )
Kuru fasulye
Yesil fasulye
Butun sebzelerden güveç yapabilirsin...
Severse kereviz
Ebegumeci salatasi
Karniyarik ( etsiz )
Imam bayildi
Yogurtlu Bulgur koftesi
Yesil mercimek pilavi yaninda fellah turşusu ( tarifi var tursu gibi degil )
Meyhane pilavi ( cokta severim )
Süzme yogurtlu cacık
Humus severse
Mantar kavurmasi
Valla daha birrrsuru var ama inan bu kadari sana omurluk yeter...
Ay Allah razı olsun sizde mi vejeteryansınuz:)

Merhabalar herkese..benim sorunum eşimin yemek problemi.et yemiyor sebze yemekleri yap diyor.yaprıklarımı da çok beğenmez.bazen güzel olmamış şunu şöyle yap böyle yap der ama kırmaz tadına bakar kalkar.evlenmeden söylemişti bunu ama bu kadar Zırlsnacağımı bilmiyordum.zira vejeteryan değil dışarıda adnadan tut lahmacuna kavurmaya kadar her sey yer.sebebi de amcası zorla sakatat yedirmiş küçükken tiksinmiş.fakat ben şebep olarak annesini görüyorum .kendisi et yemez diye et yemeği de yapmaZmış.öyr alıştırmış hiç bir çocuğu doğru düzgün et yemiyor .biraz kaybım yiyor eltim de bana nispet yapar gibi ben alıştırdım diyor .ben de denedim kıymalı yemekler üzülmeyeyim diye Bi ağız yedi bıraktı.benim de içim el vermiyor Ramazan'da hele o kadar uğraştım ki ama bir ağız yiyip kalktı sofradan hep üzülüyorum zayıflıyor:KK43:bana her gün kahvaltı hazırla diyor e her gün sabah akşam kahvaltı da olmuyor.cips kola ve aşırı derecede sigara tüketiyor .2 buçuk yıllık evliyim kısın neyse karnabaharı ıspanağı var da yazın domates biner patlıcanla da bir yere kadar yemek yapmak.vejeteryan yemek kitapları aldım netten yemekler araştırdım yaptığımı da yemiyor .kayın validem e soruyorum bekarken yaptıklarını söyle bende yapayım diye.bi iki çeşit sayıyor zaten bekarken Bi gün evde beş gün dışarıda yerdi sen döne döne aynı şeyleri yap o yer diyor.o da hem ben hem onu bıktırıyo.dısarıdan söylüyoruz çoğu Zaman ama Bn evde güzel yemekler yapmak eşimin karnını doyurmak istiyorum.benşm gibi olan farklı sebze ve vejeteryan yemek tarifi bilen ya da bu duruma tavsiyeleri olan lütfen yardım,fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:
Benim eşimde tam etçil sebze yemez bende sebze yemeklerini tereyagiyla yaparım çok guzrl oluyo deneyin derim

Eti mesela ben tek severim. Sebze yemegiyle sevmem. Karniyarik, dolma, manti gibilerde severim sadece..
Sebze yemeklerini cook severim. Bi yere gitsek yemek etliyse bakarim yiyip yiyemeyecwgim bir sey mi diye sonra yerim.
Süper kizarmis yagsiz biftege hayir demem ama yaminda azicik yag parcasi varsa bile yiyemem. Kenarlarini cikartirim hos olmaz diye yiyemem falan.
Arkadaslardan biri demis ya birlikte girin mutfaga diye. Hemce saglam bir oneri

Bonfile, antrikot tarzı löp et alın ve internetten mühürleme ve et pisirmeye bakın.
Özel döküm tavalar var. Onlarda pisiriliyor.

Sossuz, sade et olarak. Bi bakın internetten.

Ben hic et sevmem hani arada bir yerim. Hatta lokantaya gittigimizde kasarli pide soyleyen biriyim çoğunlukla :D ama bu dedigim et ve pisirme yöntemini seviyorum ve yiyorum da. Siz de bir bakin.

Nusret, özgür şef vs et pisirme yöntemlerinden bahsediyorum. Dikkat edin ama az pişmiş olup sevmeyedebilir. Az, orta, cok pismis olarak deneyin

Eti mesela ben tek severim. Sebze yemegiyle sevmem. Karniyarik, dolma, manti gibilerde severim sadece..
Sebze yemeklerini cook severim. Bi yere gitsek yemek etliyse bakarim yiyip yiyemeyecwgim bir sey mi diye sonra yerim.
Süper kizarmis yagsiz biftege hayir demem ama yaminda azicik yag parcasi varsa bile yiyemem. Kenarlarini cikartirim hos olmaz diye yiyemem falan.
Arkadaslardan biri demis ya birlikte girin mutfaga diye. Hemce saglam bir oneri
Biftek Bi kes yaptım çok kızarttım yedi fakat sonra tutturamadım .canım çok yorgun geliyo işten ancak pazar günleri girebiliriz o gün de evde pek yemiyoruz

Benim esimde and bakliyat etten baska sey yemezmis bekarken kucukken annesi sebze yemeklerini elinde oklavayla yedirirmis bende tam tersi sebzeciyim daha bastan alistirdim annen degilim ugrasamam yaptim yiyeceksin onyargili olma diye ki cokta guzel yemek yaparim esimin sevdigi yemekleride yaparim o ayri mesela et yaparken olurum kokusu cok rahatsiz eder ama yapiyorum mesela sayfa ismi vereyim size ozelden ordan bakin gercekten tariflwri harfiyen uygularsaniz cok guzel oluyo gunluk menude yaziyolar

Back
X