• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapmak kim ben kim...

nothingcompares

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2013
242
1
16
Ankara
kızlar..
sanırım çok beceriksizim
yaptığım yemekler pek güzel olmuyor
hem bu yüzden hem de birkaç haftadır yaşadığım sorunlar yüzünden evde yemek pişmiyor :)
nerden estiyse yıllar sonra çilek reçeli yapayım dedim
aslında nerden estiğini biliyorum..geçen ay eşim kahvaltıya gittiğimiz yerdeki reçeli çok beğendi. bende daha güzelini yaparım havalarına girdim
bugün bi gazla çilek aldım ama
becerebilirmiyimkiiiii

becermez misin kız tabi yaparsın :56:
kocacım sana sevgi dolu mis kokulu çilek reçeli yaptım dersin kahvaltıya çıkarınca da :23:
önemli olan biz hanımların şıkır şıkır neşeli olması :16::16:

bende yemek yapmakta beceriksizim internetten tariflere bakip yapinca yapabiliyorum sende dene istersen cilek receli tarifine bakarak

Merhaba
Değisik bir Naneli çilek reçeli benimde "çok sevdigim"
Malzemeler
-2.250 gr çilek
-2 kilo seker
-20 kadar taze nane yapraği
-2 limon
HAZIRLANISI
-Limonun kabuklarını rendele (altındaki beyazını almadan)sonrada rendelediğin kabukları küçük bir tencerede sıcak suda kısık ateste 5 dakika kaynat, süzgeçten geçir, kabukları bir kösede beklet
-Geri kalan limonları sık suyunu al
-çilekleri yıka temiz bir bezle kurula sonrada büyüklüklerine göre 2 yada 4"e bölün
-Büyük bir kabin icinde önce çilek sonrada seker sonra limon kabugu gene çilek ,seker kabuk derken kat kat olacak ama asla kasıkla karıstırmayın en son limon suyunu dökün üstünü bir bezle kapatın buzdolapta 12 saat kadar bırakın
-Herseyi tencere dökün kaynamaya basladiginda atesi küçüge kısın 5 dakika sonunda nane yapraklarini koyun Altini kapatıp kavanozlara doldurun soguduktan sonra kapagını kapatıp karanlık vede nemli olmayan bir yerde muhafaza ediniz
Ben bu receli kahvaltıda kulandıgım gibi kendi yaptıgım tatlıların içinede koyuyorum
Gözünüz korkmasın aslında çok basitir yapılısı.......

Son düzenleme:
Tabi yaparsın ya :)
Ben lisedeyken kayısı reçeli yapmıştım :)
Yemek yapmak ayrı bir şey ya seviyorum yemek yapmayı :)

bence de önemli olan guzel yemek yapmak değil onu guzel servis etmek - "senin için yaptım canım, aşkımdan koydum içine, olmuş dimi, begendin mi"
zamanında birinin begenmeyecegi tutmuştu, bi atar ile işi çözdüm, tabagı sıyırdı ekmekle

zorla begendiririm valla :D

böyle kıvamının, ateşte durma süresinin çok önemli olduğu pişirmeleri yapmadan önce küçük bir miktarla bir deneme pişirmesi yapıyorum ben, miktarları oranlayarak, acemiliğimi atmak için, tarif tutmazsa bütün malzemeyi heba etmeyeyim diye. Üzülme lütfen :21:

böyle kıvamının, ateşte durma süresinin çok önemli olduğu pişirmeleri yapmadan önce küçük bir miktarla bir deneme pişirmesi yapıyorum ben, miktarları oranlayarak, acemiliğimi atmak için, tarif tutmazsa bütün malzemeyi heba etmeyeyim diye. Üzülme lütfen :21:

Allahtan fazla diildi.bi kilo kadardi.

Recelin kotu olmasindan ziyade tasti ocak fena batti.

Cilek visne bunlari fazla kaynatinca dedigin gibi agda gibi oluyor (tecrubeyle sabittir)…

Yapa yapa olacak seyler…kimse anasinin karninda ogrenmiyor..haa birde ozenmek gerekiyor galiba yaptigin yemege…hani sevgimi kattim derler ya aynen oyle yapmak gerek.

hiç takma , ben 9 ay önce ilk evlendiğimde yumurtayı zor kırıyorudum , evliliğimin 2. haftası yemekli 12 kişilik misafir ağırladım , netten baka baka ölçüyü ve malzemeyi bilerek artık herşey çok kolay , şimdilerde elimde alıştı nete bile bakmıyorum

reçelde çok basit stres yapma çok güzel olur elbet

canım ya kesinlikle arnavut ciğeri.

ben sabahtan sütün içine koyuyorum.. Sonra akşama süzüyorum ve una bulayıp
kızgın yağda kızartıyorum. Yanına da patates kızartıyorum. küp küp doğruyorum patatesleri.
servis ederken de soğanı söğüş kesiyorum ve isot limonla sos yapıp yanına koyuyorum.
bide salata bide pilav.....
Vallahi benim eşim hiç sevmezdi ciğeri evlendiğimizde. Ama şimdi sipariş veriyor ciğer yap diye...
umarım faydası olur senin için

canım ya kesinlikle arnavut ciğeri.

ben sabahtan sütün içine koyuyorum.. Sonra akşama süzüyorum ve una bulayıp
kızgın yağda kızartıyorum. Yanına da patates kızartıyorum. küp küp doğruyorum patatesleri.
servis ederken de soğanı söğüş kesiyorum ve isot limonla sos yapıp yanına koyuyorum.
bide salata bide pilav.....
Vallahi benim eşim hiç sevmezdi ciğeri evlendiğimizde. Ama şimdi sipariş veriyor ciğer yap diye...
umarım faydası olur senin için

tatlıııım çok sağol
hemen ciğeri süte koyuyorum:42:
hızır gibi yetiştin valla....

Ben de evlenmeden önce su içmek için bile mutfağa girmemişimdir ama evlendiğimden beri iyi idare ettiğimi sanıyordum. Sofralarımı süslerim, ızgaramı yemeğimi yaparım, herkes sofra süslemelerime bayılır vs vs..

ama dün gece eşimin arkadaşlarına yaptığı " eve 4 yemek kitabı aldım ama hanımın açıp okuduğu yok" espirisi!! ile acı gerçeği fark ettim:))) sofra dizaynı güzel hoş ama içerik boş:))
acilen yemek yapmayı öğrenmem lazım:))

Back
X