yemek yapmakk...

Gmznzl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
220
0
26
Bursa
sitenin uzun zamandan beri takipçisiyim yeni üye oldum.. bi konuda yardımınızı istiyorum.. ama lütfen tersleyerek saçma bularak değil de yardımcı olarak cevap verecek olanlar yazsın...

1 aylık evliyim ... eşime yemek yapmak konusunda sıkıntı çekiyorum. bekarken yemek yapmazdım. Öğrencilik hayatında öğrendiklerim ve daha sonraki bilgilerimle idare ediyorum. eşim almanyada doğup büyümüş birisi. ne yemek yapacağımı şaşırıyorum ona bazen. elim lezzetlidir. yaptıklarımı beğenir hep. severek de yer. ( beni kırmamak için yediğini düşünmüyorum çünkü beğenmemişse bırakır yemeği) bikaç gündür değişik bir şeyler yap diyip duruyor. ne yapacağımı bilmiyorum.bu akşam için söz verdim ama ne yapacağımı bilmiyorum. lazanya istiyordu onu yapayım diyorum.ama lazanya nerden bulucam onu bilmiyorum.. ya da onun dışında başka ne yapabilirim.. yardım edin fikir verin lütfen. acill..

sen ne istiyorsun. yapmak benden menü vermek senden olsun.. sonuçta ben senin menünü yerim ama benim menümü sen begenemzsen yaaa... diyip üstünden attt... bırak o ne istiriyorsa onu pişirr, biz kadınlar zaten herşeyi severizde yerinzde neden olsa..

Son düzenleme:
Merhaba,
Ben de ilk evlendiğim zamanlarda aynsını yaşamıştım. Uydur kaydır çeşitlemeler yapıodum.
1- Akıtma yap (krep yani) içine kymalı ya da tavuklu bezelyeli iç hazırla. her bir akıtmanın içine bu içlerden koyup dürüm yap. Dürümleri 2 parmak kalınlığında kes. kare borcama dik silindirler şeklinde diz üstüne kaşar peyniri kızarana kadar fırında tut. Süslü bi tabağa koy hop masaya.
2- patlıcan ve kırmızı biberi közle üstüne ya zeytinyağı sarmısakla sosyapıp dök bir iki zeyinle ve kırmızı pul biberle süsle. Yada sarmısaklı yourt ve kırmızı sos dök. Hooop masaya.
3- Kırmızı biberin sapını bıçak ya da parmağınla çıtlatarak çekirdekleriyle birlikte sök. İçine Peynirli, dereotlu ve hafif pul biberli bi iç hazırla doldur. sıkı bas. Dilimle. Dilimleri süslü bi tabağa diz (çiçek gibi görünüyo süper oluyor :)Hoooooooop masaya
4- Haşlanmış patates ve kavrulmuş soğan ve istediğin baharatları koyup patates topları yap. Bu topların bazılarını kırmızı toz bibere bula. Bazılarını ince kıyılmış dere otuna bula. Tabağa kırmızı ve yeşil toplar olarak koy. Hoooooooop masaya:)

Al sana süslü ve kolay bi sofra şekercim :)

soruyorum ne istersin diye. istediğini yapayım diyorum. pizza istedi snra lazanya.. hiç yapmadım hayatımda..hele lazanya yemedim bile. napıcamı bilmiyorum bile

patlıcan ve kırmızı biberi hiç sevmez. patates toplarını yaptım.. başka neler yapabilirim?

İnternete girme imkaniniz var nasilsa.

Binlerce tarif var oradan baksaniza. Ben cok faydalaniyorum acikcasi. Siradan yemekleri ben de sevmiyorum. İnternette inanilmaz guzel yemek tarifleri var.

Bir de bu işlerde zamanla pratiklik kazanıyorsun. Eşinden biraz zaman istesen sana sıkıntı yapacağını zannetmiyorum. İnternet lebiderya bu konuda. bende internetten okuya okuya çeşitleri arttırdım. Eşine de söylersin bak ben zamanla elimiz geliştircem. Senden biraz sabır bekliyorum dersin. O da onun için çaba serfettiğini görürse sevinir hem :)

ben de yemek yapmaya yeni yeni basladim,annem Gazianteplidir.O konuda kendimi sansli hissediyorum,elim lezzetli.Internette cok guzel tarifler var oralardan yararlanabilirsin.Ben ilk pizzami internetten aldigim tarifle yapmistin cok da guzel olmustu.Lazanyayi da ara sira yapiyorum cok zor bir sey degil.Bence senin gozun korkmus, sanslisin ki zaten esin senden kolay seyler istemis

ben de yemek yapmaya yeni yeni basladim,annem Gazianteplidir.O konuda kendimi sansli hissediyorum,elim lezzetli.Internette cok guzel tarifler var oralardan yararlanabilirsin.Ben ilk pizzami internetten aldigim tarifle yapmistin cok da guzel olmustu.Lazanyayi da ara sira yapiyorum cok zor bir sey degil.Bence senin gozun korkmus, sanslisin ki zaten esin senden kolay seyler istemis

yok göz korkması değil benden sadece iki şey istiyor.. benim asıl alatmak istediğim ne gibi yemekler sevdiği..onu bilmiytorum.. nasıl yemek yer bilmiyorum.. hiç hamur açmadım.. bu aksam deniycem ama .. onun istediği tarzda seyleri bilsem de ona göre yapsam

Size önerebileceğim tek yol internetten yardım almanız. Bu şekilde başlayın sonra zaten yapa yapa alışıyorsunuz. Değişik şeyler denemeyi bende seviyorum internette de çok güzel denenmiş tarifler var.

soruyorum ne istersin diye. istediğini yapayım diyorum. pizza istedi snra lazanya.. hiç yapmadım hayatımda..hele lazanya yemedim bile. napıcamı bilmiyorum bile

pizza yapmak çok basit hem değişik malzemelerle çok güzel olabilir

beden sana güzel bir tarif
önce güzel bir köfte yoğur sonra kıymayı fındıktan biraz büyük hale gelecek şekilde yuvarla ve kızart
daha sonra sarmısaklı yoğurt hazırla ve varsa oval tek kişilik tabağın içine 5 ,6 yemek kaşığı yoğurdu koyup üzerine pişirdiğin köfteleri koy sonra küçük bir tavanın içinde biraz sıvı yağ biraz kırmızı toz biber kızartıp köftelerin üzerine dök yanına da patates püresi çok şahane oluyor alsana mükemmel bir akşam yemeyi

canim pizza hamurunu firindan alabilirsin...uzerine salcali sos yap..onun uzerinede istedigin seyleri doldur at firina pissin..
sanirim biraz fast food tarzi seyler istiyor esin...o zaman bi gun pizza bi gun patates kizartmasi bi gun hamburger bi gun tost filan yap...demekki bu tarzlari seviyor..ben her gun boyle seyler yemem kendim, yapmamda...esimde cok sever fast food ama onada mumkun mertebe hafta 1-2 defadan fazla yapmamaya calisirim.

bi tane buldum mesela internetten... lazanya tarifi...

O zaman önce eşinizle konuşun. Ne istiyorsa söylesin. İsim veremiyorsa hamur işi, etli yemek,kızartma gibi genel isimleri de söyler heralde artık. Ona da mırın kırın ederse bilemicem:)

bende hiç yemek yapmayı bilmiyordum
bildiklerimde bizi bir yere kadar idare ediyordu
sağolsun bu internet sayesinde çeşitleri çoğalttım
sende netten yemek tarifleri yazan siteler ve bologlara girerek çeşit öğrenebilirsin
yemek kitaplarıda işine yarayabilir....

Ben yemek yapmayı hiç bilmiyordum desem yeri.
Şuan evli değilim ama 4-5 aydır Bir çok şey deniyorum
Ve lezzetinide yakılıyorum
İnternet bu konuda çok büyük bir yardımcı.
Benn beğendim tariflerin çogunu kaydetmiştim Ve yazıcadan cıkartmıştım
Ne yapsam diye düşündüğümde Hemen bu sayfalara göz atıyorum
Sende tarif sitelerinden yada bloglardan(bloglarda yapılan yemekler tutuyor genelde)
Cahide Jibek sitesini öneririm
Bütün tariflerimi o siteden aldım diyebilirim
Ve ölcülerde lezzetlerde çok iyi. Değişik yemek hamur işi tatlı vs.vs. Çogu şey var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…