YEMEK YAPMAYI BECEREMİYORUM. PRATİK YEMEK TARİFLERİ.

betul8516

evimizi hayırlı sağlıklı evlatla şenlendr yarabbim
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
7.514
5.191
248
39
MERHABA ŞUBAT AYINDA EVLENDİM VE HAFTA İÇİ ÇALIŞIYORUM VE YOĞUN ÇALIŞIYORUM.
8-6 ÇALIŞIYORUM. VEEE BAZEN EVE GİDİP YEMEK YAPMAK. EV İŞİŞ YAPMAK ÖLÜM GELİYO.. HAFTASONU DLMASIN DİYE DUA EDİYOM.

NOHUTU . FASÜLYEYİ. MERCİMEĞİ CT GÜNÜ HAŞLAYIP. KÜÇÜK TUPERWARELERE KOYUP AKŞAMLARI ÇIKARIP MİKRODALGADA ISITIYORUM.OF MİS AMA BUNUN DIŞINDA NELER YAPABİLİRİM. AY BAYILCAM BU YEMEK KONUSU BENİ DARALTIYO. BÜYÜK Bİ SORUN ŞUAN.

1 kg kıymadan köfteler yap sonra onları porsiyonlara ayırıp dondurucuya at akşam çıkarıp kızartması kalıyor bi tek yanına da çorba vs

aynı şekilde bulgurlu köfteler hazırlayıp poşetleyip dondurucuya koy akşam yağda salçanı kavurup 2 patates doğra patateslerini at ve köfteleri kaynat o kadar

yazdan menemenlikler yap tavaya yağını koy kavanozu boşalt bi taşım kaynat 2 yumurta kır yanına da bi makarna tamamdır

bende 8-6 çalışıyorum eve girmem 7 yi buluyor ve eşimle beraber giriyoruz eve dolayısıyla yemek yapmaya ne vakit oluyor ne derman kalıyor ben yemeklerimi 1 gün önceden pişiriyorum ve yaptığım yemekleri 2 günlük olarak yapıyorum yanındaki salatayı değiştirip yoğurt ayran vs koyup afiyetle yiyoruz

düdüklü tencere kullan hem zaman kazandırıyor hem pratik oluyor soğanı biberi salçayı kavurup mercimekleri üzerine koyup suyunu baharatını atıyorum ve kapağını kapatıp 20 dk pişiriyorum piştikten sonra blenderdan geçirdim mis gibi çorba

aklıma gelenler bunlar inş düzenini kurarsın ne yemek yapıcam derdi gerçekten insanı bunaltıyor

1 kg kıymadan köfteler yap sonra onları porsiyonlara ayırıp dondurucuya at akşam çıkarıp kızartması kalıyor bi tek yanına da çorba vs

aynı şekilde bulgurlu köfteler hazırlayıp poşetleyip dondurucuya koy akşam yağda salçanı kavurup 2 patates doğra patateslerini at ve köfteleri kaynat o kadar

yazdan menemenlikler yap tavaya yağını koy kavanozu boşalt bi taşım kaynat 2 yumurta kır yanına da bi makarna tamamdır

bende 8-6 çalışıyorum eve girmem 7 yi buluyor ve eşimle beraber giriyoruz eve dolayısıyla yemek yapmaya ne vakit oluyor ne derman kalıyor ben yemeklerimi 1 gün önceden pişiriyorum ve yaptığım yemekleri 2 günlük olarak yapıyorum yanındaki salatayı değiştirip yoğurt ayran vs koyup afiyetle yiyoruz

düdüklü tencere kullan hem zaman kazandırıyor hem pratik oluyor soğanı biberi salçayı kavurup mercimekleri üzerine koyup suyunu baharatını atıyorum ve kapağını kapatıp 20 dk pişiriyorum piştikten sonra blenderdan geçirdim mis gibi çorba

aklıma gelenler bunlar inş düzenini kurarsın ne yemek yapıcam derdi gerçekten insanı bunaltıyor
SAĞOLUN.
PEKİ BULGUR KÖFTESİNİ NASIL YAPIYOSUNUZ

KARNIBAHAR VE ŞUAN ELİMDE PIRASA VAR NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİM.

SAĞOLUN.
PEKİ BULGUR KÖFTESİNİ NASIL YAPIYOSUNUZ

500 gr kıyma
1 kuru soğan rendele
1 su bardağı ince bulur
1 yemek kaşığı salça
karabiber, tuz, pul biber , kekik , nane
istersen çok az maydanoz kıy

tüm bunları yoğurup misket şeklinde toplar yap sonra ister 2 ye böl ister 3 e böl buzdolabı poşetlerine koy dondurucuya at işe gitmeden sabah dondurucudan çıkarıp buzdolabına al akşam gelince tencerene yağı al salçanı kavur 2-3 patates küp küp doğra onu da az tencerede çevir sonra suyunu koy ve kaynayınca çözünen köftelerini içine at çok fazla karıştırma dağılmasın tuzunu karabiberini pul biberini ayarla yanına da bi makarna patlattın mı salata vs tamamdır

KARNIBAHAR VE ŞUAN ELİMDE PIRASA VAR NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİM.

karnabaharı haşlayıp sarmısaklı yoğurt dökebilirsin üzerine de mantıya hazırlanan yağ nane biber soyundan gezdir

yada haşlanan karnabaharı yumurta ve una bulayıp kızartabilirsin yine sarmısaklı yoğurt yağ nane biber soyundan gezdir

yada soğanı pembeleştirip kıymayı kavurup salçayı da ilave edip kavur karnabaharlarını yıka çiçek çiçek ayıp ve ilave et bir iki çevir 1 bardak kadar su koy baharatlarını ilave et

pırasayıda temizle doğra , 2 orta boy havucu doğra zeytinyağında 1 kaşık salça kavur havucu at az biraz kavur pırasayıda ilave et 1,5 su bardağı kadar su ilave et yarın çay bardağı pirinç ilave et istersen çeyrek limon sık tuz karabiber tamamdır

ben bi çok şeyin tarifini netten buldum yaz Google yapmak istediğin yemeğin adını orada istemediğin kadar tarif var ben genellikle oktay ustanın tariflerini beğeniyorum

Back
X