yemek yapmayı beceremiyorum.

serenityjane

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
250
35
318
.
arkadaşlar ben yemek yapmayı öğrenmek istiyorum 23 yaşındayım. yaptığım yemekler pek güzel olmuyor ve güzel yemekler yapmak istiyorum. sizce yemek yapmak için illa becerikli mi olmak gerekir. bana ne önerirsiniz nerden öğrenebilirim. kendime güzel tarifler de bulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
valla ben evlendiğimde bi yumurta bile kırmayı bilmiyordum.deneye deneye öğrendim.biraz sağ soldan yardım alabilirsin,ya da netten de karıştırıp bulabilirsin.lezzetler.com diye çok güzel bi site var mesela,tavsiye ederim.kimse senden portakallı ördek yapmanı beklemiyo,basit ve klasik yemeklerden başlayabilirsin.ölçü kullanarak istediğin tadı zamanla oturtabilirsin.emin ol bi süre sonra göz kararınla yapmaya başlarsın,ve bi de bakmışsın yaratıcılığın işin içine girmiş ve kendine has tarifler ortaya çıkmış.bir de şunu unutma,ne kadar harika olursan ol mutfakta,yemeklerin asla anneninki gibi olmaz,bu yüzden yaptıklarını annenin yemeklerinle kıyaslama...

ben evlendiğimde yemek yapmayı biliyordum ama şimdiki kadar değil tabiki..
ufak menülerle başladımda diyemem ama ne yaptımsa çok güzel tatlar yakaladım.
sanırım el lezzeti denilen şey doğru..
bence stres yapma zamanla alışırsın.
emin olki yemek yapmak sandığın kadar zor değil..
yeterki elin alışsın!

canım hayatta neye yogunlaşırsan onu başarıyorsun
ben ilk evlendigimde pirinc pilavı yapıyorum sanıyodum
ama şimdi hatırlıyorumki resmen pişmemiş pilav yiyorduk tane tane olcak diyorlarya
tane tane oldu pişmişdir diye
nette araştır denenmiş yemekler yaz bloglara bak
ben cogu şeyi bloglardan ögrendim

Tatlım ben evlendiğimde yumurta kıramıyordum eşime kırdırıyordum...
Babaanneme sora sora, internette araştıra araştıra öğrendim...
Şimdi eşim başta olmak üzere herkes yemeklerime bayılır...
Yalnız internette de her yazan tutmayabiliyor. Ben de blogları önerebilirim...
Çünkü onlar denenmiş tarifler tatlım...

cnm hiç kafana takma ileride öyle bi alışacaksın ki yemek yapmaya kendine sasıracaksın ve senden yardım isteyecekler emin ol....

ben şahsen internetten tariflere bakıyorum bir yemeğin ana hatlarıyla nasıl ve hangi malzemelerle yapıldığına bakıyorum önce sonra yemeği yaparken tarifin dışına çıkıp başka başka malzemeler ekliyorum yada farklı bir pişirme tekniği kullanıyorum böylece hem yeni tatlar denemiş oluyorum hem de zevk alıyorum:)bence sen de öyle yap örneğin en basıtinden pilav mı yapıcaksın önce pirincini suyunu ayarla ondan sonra içine örneğin türlü sebzeler ya da soslar ekle çok değişik şeyler elde ediceksin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…