• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmayı bilmemek sucmu gunahmı anlamadım ben ?

Amannnn.... Hadisin oradan.. Bilmiyorsan bilmiyorsundur... Netten baka baka yaparsın..
Bu muymuş şehzadenin sorunu ?
Envai çeşit tarif var... Benim annem güzel yemek yapar, ama hep klasik yemekler yapar..
Ben de netten değişik tarifler deniyorum babam bayılıyor. Pek çoğunu da ilk kez baka baka yapmışımdır.
Bir internet yemeği yap haftasonu der babam bazen...

Hayatta her insanın önceliği vardır.
Demek ki adam için evlilikte beslenme önemli bir konu.
Bunu açıkça belirtmiş zaten.
Bu adamla evlilik düşünüyorsanız evet güzel yemek pişirmeyi öğrenmek zorundasınız.

amaaaan derdiniz bu olsun. ben evlendiğim zaman değil yemek yapmak çay demlemeyi bilmezdim. çünkü dediğiniz gibi ders, kurs, okul derken hiç vaktim olmuyordu. belki bi makarna, bir börek o kadar. ve eşimin ailesi hele hele görümcem en kallavi ev hanımını cebinden çıkarır cinstendir. ama nooldu şimdi kv kendi annem, görümcem benden tarif istiyor. övünmek için söylemiyorum ama hem ben çok severim mutfak işlerini hem de çocuktan sonra içinden bir aşçı çıkıyor kadınların genelde. öğrenilir her şey tarifler var videolar var. hiç canınızı sıkmayın

Yemek yapılarak öğrenilir

Yani iş başa düşünce

25 yaşıma kadar yemek falan yapmadım

Börek kek belki ama yemek yapmadım hiç

25 yaşımda başladım zira aç kalmamam lazımdı eşim öğrenci evinde yaşadı o bilirdi ben hazır çorba yapamazdım

İlk yıllar öğrendim çocuk olunca iyice gelişti

Malzeme kaliteli ise sonuç kalitelidir

Şimdi eve giriş ve sofradan kalkış arası bir saat

Ana yemek pilav vs salata bazen çorba da hepsi taze pişer ve yenir

Kaç yılda olduğunu yazmamışım 11 yıldır yemek pişiriyorum yılbaşında iç pilavlı fırında hindi dahi yaptım

Bu arada bu tavırda bir Ada'ma insanın içinden gelip yemek yapılır mı
Bilemedim

Mesela eşim hafta sonu vs ben yapayım yemek der ya da yorgun vs işen hayat müşterek bunu da unutmayalım

Yemek yaparak öğrenilir ama nişanlınızın zihniyeti bana çok sığ geldi,olgun insanlar böyle şeyler söyleyip incitmez.çok anlayışsızmış,genelde böyle mi ?

ben de erkek olsam eşim yemek yapsın ısterdım
bılmemek ayrı bırsey
ama ogrenebılırsın
bılmıyorum deyıp kenara cekılmek mantıksız
ben de bılmıyordum ama suanda yaptıklarımın lezzetlı oldugu soylenır
ben severek yapıyorum , çalışmama ragmen evde duzen olmasnı
bırlıkte oturup yemek yenmesını sevıyorum
eşim dısardan yıyelım dese de bazen illa ben bırseyler hazırlarım
eşim de yardım eder

kadın yemek yapmalı evet ama bu sadece kadının uzerıne de yapıstırılmamalı
erkek de yardımcı olmalı
illa yapacaksın dıye baskı kurarsa zaten senın içinden gelmez

ama sen de bılmıyorum yapamam deme :) öğrenırsın

Ben acikcasi yetiskin bir insanin kadin yada erkek fark etme yemek yapmayi bilmemesini hos bulmuyorum.
Surekli mememen yenilmeyecegine gore ve evlenme sorumlulugunu alacaksaniz ogrenmeniz lazim bana gore.
Ki evlenmeseniz tek başınıza yasasaniz bile ne yapacaksınız sürekli dışarıdan mı sipariş vereceksiniz?
Bilmiyorsanız da hayatta kalacak kadar sağlıklı yemekleri pişirmek lazim.
Yani evlilik zaten karşılıklı sorumlulukları olan bir kurum. Evcilik oynamayacaksaniz bir zahmet öğrenmeniz lazım, kendiniz için en basta

Merhabalar ciddi guzel.giden bi iliskim var allah nasip ederse evlilikde olucak yalniz şöyle bi durum var yemek yapmayi bilmiyorum sevgilim durmafan bu konu uzerinde ustume geliyo baskı kuruyo bugun gene konusu acildi dedikleri sunlar
Senin yasitlarin hatta daha kucukler bile a dan z ye bilir sen gec ogrenmeye basladin tamam ailen el bebek gul bebek buyuttude hicmi ileride yuva kurcagini dusunememisler vs vs tepemin tası attı milletls kıyaslamasından eskiden okul dershane derken yemek yapma hazirlama derdim olmadi zaten dersden zamanim olmuyodu bunu oda bilir simdi birkac yemek ogrendim ogrenmeye calisiyorumda ama yemek muhabbettinde ustume gelmesi benim cok kalbimi kiriyo arkadaslar ablalarim haksızmıyım şu durumda ?

İnternet diye bişey var açar bakar yaparsın herşeyi.

Ben hep annemle babamın birlikte yemek yaptığını gördüğüm için bunu sevgilimle paylaştım. Evet başta bi afalladı ama yavaş yavaş bu duruma alıştı. Kahvaltı hazırlarız birlikte akşam yemeği yaparız...Hatta benim ondan sorup tavsiye aldığım bile olur hoşuna gitsin diye öve öve bitiremem. Herkesin eli ayağı tutuyor niye yapmasın? Ben annen değilim benimle evleneceksen birlikte yemek yapmaya alışman lazım diyebilirsiniz

Ben size söyle söyleyeyim. Disaridaki isleri ben daha iyi yaparım. Yemek yapmayı da cok severim. Ama kayinvalidemlerin damak zevkine pek uymaz. Temizligi de iyi yapamam. Nisanlim da aksina. Yemegi cok acayip güzel yapar. Temizligi müthiş yapar. Bizimkilerde dalga geciyorlar. Sen calis sen de evin islerine bak diye :D
Tabi ogrenmediginiz icin bugüne kadar, bundan sonra da ogrenemeyecek degilsiniz.
Bunun icin bu kadar baski kurmasi anormal.

Ne alaka ya abartmis erkek arkadasin. Bende evlenmeden önce hiçbir yemeği bilmezdim. Ogrenilmeyecek bişey degil ki bu? Internet diye bişey var ordan insan yapa yapa öğrenir. Ben tüm yemeklerimi kimseye ihtiyaç duymadan net ten yapıyorum valla çokta güzel oluyo.

Merhabalar ciddi guzel.giden bi iliskim var allah nasip ederse evlilikde olucak yalniz şöyle bi durum var yemek yapmayi bilmiyorum sevgilim durmafan bu konu uzerinde ustume geliyo baskı kuruyo bugun gene konusu acildi dedikleri sunlar
Senin yasitlarin hatta daha kucukler bile a dan z ye bilir sen gec ogrenmeye basladin tamam ailen el bebek gul bebek buyuttude hicmi ileride yuva kurcagini dusunememisler vs vs tepemin tası attı milletls kıyaslamasından eskiden okul dershane derken yemek yapma hazirlama derdim olmadi zaten dersden zamanim olmuyodu bunu oda bilir simdi birkac yemek ogrendim ogrenmeye calisiyorumda ama yemek muhabbettinde ustume gelmesi benim cok kalbimi kiriyo arkadaslar ablalarim haksızmıyım şu durumda ?
Bunun için kalp kırması saçma

Ben evlendikten sonra öğrenmeye başladım
Artık nette herşey var
Bakıp yapıyorsun zamanlada öğrenirsin

Ayrıca yemek yapmak kadının görevi diye bir kanun yok paşan ne kadar biliyor yemek yapmayı?

Bende yemek yapmayı bilmiyordum yumurta bile kiramaz derler ya aynen o hesap:) evlendikten sonra zaten heves edip yapiyorsun. Ben evlendikten 3 ay sonra manti actim hemde yanimda kimse yoktu telefonla tarif aldim annemden dusun yani:))

Yemek yapmak benim hobim, bu sebeple ilgiliyimdir.
Ama bir kadın olarak temizlik işinden nefret ediyorum ve bir Allah'ın kulu da yaptıramaz.
Evlenip yuva kurunca zorunlu mu oluyormuş bunları yapmak?
Kendi ne yapacakmış da ne bekliyormuş acaba?
Böyle diyen bir adama, ben ki 1 saatte masa donatan biriyim, yumurta kırmam.
Temizliğini kim yapiyor? Temizlikçi geliyor olabilir ama nasıl bi Allahın kulu yaptıramaz, diyelim biyer battı etrafta kimse yok, temizlemiyormusun?
Merakımdan soruyorum

Kızlar eşleri geçtim'de evlatlarımız var..
Çeşitli yemek önemli ve öğrenmesi zor değil emin olun..

Yemek yapmayı bilmemek mazide kaldı artık,gerekli olan bikaç yemek sitesinin uygulamasını indirmek anında 10 numara şef olunuyor,mutfak robotları minik el aletleri derken ooh mis :super:

yeni evliyim daha yeni yemek yapıyorum :D bende bilmiyordum ama inan birşey yok yemekte çok kolay zaten internet var tarifler mevcut. anasından bahsederse anan yapsın ozaman dersin salla.

Senin yasitlarin hatta daha kucukler bile a dan z ye bilir sen gec ogrenmeye basladin tamam ailen el bebek gul bebek buyuttude hicmi ileride yuva kurcagini dusunememisler vs vs tepemin tası attı milletls kıyaslamasından eskiden okul dershane derken yemek yapma hazirlama derdim olmadi zaten dersden zamanim olmuyodu bunu oda bilir simdi birkac yemek ogrendim ogrenmeye calisiyorumda ama yemek muhabbettinde ustume gelmesi benim cok kalbimi kiriyo arkadaslar ablalarim haksızmıyım şu durumd inanın evlenmeden kim dogru düzgün yemek yapmayı biliyor.siz okumuş meslek sahibisiniz .yemek cok istiyorsa ev kızı alsın.konuşmasın fazla çok kızarım böyle erkeklere.eyer evlenirseniz sakin işten gelince eşinizi otuturmayın .siz neyaparsa yardimci olusun yok benbilmiyorum derse alışırsın deyin yoksa bütün is size kalır.cok yorulursunuz.

Ben yemek yapmayı evlendikten sonra öğrendim. Balayından döndükten sonra mutfağa girdim, artık ne varsa yaptım bir şeyler. Zamanla da kendimi geliştirdim. Sen de aynısını yaparsın, merak etme.

Bu arada bence her insan (kadın, erkek) karnını doyuracak kadar yemek yapmayı bilmeli. Hem çok kolay bir şey, hem de çok gerekli.

Back
X