• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmayı bilmemek sucmu gunahmı anlamadım ben ?

Merhabalar ciddi guzel.giden bi iliskim var allah nasip ederse evlilikde olucak yalniz şöyle bi durum var yemek yapmayi bilmiyorum sevgilim durmafan bu konu uzerinde ustume geliyo baskı kuruyo bugun gene konusu acildi dedikleri sunlar
Senin yasitlarin hatta daha kucukler bile a dan z ye bilir sen gec ogrenmeye basladin tamam ailen el bebek gul bebek buyuttude hicmi ileride yuva kurcagini dusunememisler vs vs tepemin tası attı milletls kıyaslamasından eskiden okul dershane derken yemek yapma hazirlama derdim olmadi zaten dersden zamanim olmuyodu bunu oda bilir simdi birkac yemek ogrendim ogrenmeye calisiyorumda ama yemek muhabbettinde ustume gelmesi benim cok kalbimi kiriyo arkadaslar ablalarim haksızmıyım şu durumda ?
Konuya takilma, yaklasimlari sana ipucu vermeli kisiligi hakkinda.. Takintili biri mi? Suclayici veya surekli elestiren biri mi?vs vs..
Yemek konusuna gelince, lisede zaten alakam olmadi, universitede de ailemin yanindaydim.. Velhasil, ogrenemedim cok fazla.. Sonra 1 sene şehir disinda yasadim, Allah in izniyle cogu seyi de ogrendim.. Sonra evlendim, bu konuda hic anlayissizlik gormedim, aksine "Ben yemegimi yapiyorum, camasirimi yikiyorum zaten.. Bunlari yapacak birini aramiyorum, hepsini makineler de yapiyor" denilerek tesvik edildim hep.. Daha bi kac aylik evliyken sahane sofralar kurup kalabalik misafir agirliyordum.. Atla deve degil yani.. Is basa dusunce ogreniliyor.. Internet denen bi sey var bi de..
Bunun icin sana kurduğu baskı bence mesele burda..

Merhabalar ciddi guzel.giden bi iliskim var allah nasip ederse evlilikde olucak yalniz şöyle bi durum var yemek yapmayi bilmiyorum sevgilim durmafan bu konu uzerinde ustume geliyo baskı kuruyo bugun gene konusu acildi dedikleri sunlar
Senin yasitlarin hatta daha kucukler bile a dan z ye bilir sen gec ogrenmeye basladin tamam ailen el bebek gul bebek buyuttude hicmi ileride yuva kurcagini dusunememisler vs vs tepemin tası attı milletls kıyaslamasından eskiden okul dershane derken yemek yapma hazirlama derdim olmadi zaten dersden zamanim olmuyodu bunu oda bilir simdi birkac yemek ogrendim ogrenmeye calisiyorumda ama yemek muhabbettinde ustume gelmesi benim cok kalbimi kiriyo arkadaslar ablalarim haksızmıyım şu durumda ?
Belliki biri gaz vermis ona bende bilmiyodun yemek yapmayi 2 sene oldu evleneli daha eksiklerim var canini sikma hersey ogreniliir ama insanlik asla

Canim bende hala dogru duzgun yemek yapmaktan anlamam yas oldu 31
Bir eksiklik olarak da hissetmiyorum
acikcasi.
Senin erkek arkadas ilerde onune dogru duzgun yemek koymadiginda problem cikaracak bir tipe benziyor.
Sende evleneceksin sende ogren birseyler o zaman de ver cevabini gec.

Aynı yaştayız . Bence evlenmek için erken canım .
Bu adam olgunlaşmamış . Olgun olan biri seni başkasıyla kıyaslamaz .

Temizliğini kim yapiyor? Temizlikçi geliyor olabilir ama nasıl bi Allahın kulu yaptıramaz, diyelim biyer battı etrafta kimse yok, temizlemiyormusun?
Merakımdan soruyorum
Yardımcı ablam yapıyor.
Bir yer de batmıyor düzenli geldiği için.
Ben batırmıyorum, eşim batırıyorsa da bir zahmet silsin.
Evi zaten haftada 3-4 gün kullanıyoruz,bebekten dolayı büyük bir dağınıklık oluyor, onları da abla topluyor.
Sadece çamaşır yıkar, mutfak işlerini hallederim.
Geri kalanın hepsi ablada.
Yapmıyorum, zorla mı?

Bazı erkeler yemek konusunda cidden çok katı :110:
O zaman kendi öğrensin,Beraber öğrenirsiniz beraber yaparsınız. .
Ama önce kafasından kadınsın diye SENİN bilmen şartmış algısını söküp,atması gerek:işsiz:

Ben de hiç bilmezdim evlendigimde.ama gerçekten hiç bir fikrim yoktu.cabucak öğrendim ama sorun olmadı.senin de öyle olur da asıl sorun ,şimdiden bu kadar tutturması sevgilinin.herseyine karışıp eleştiren bir tip olmasın da

eski kafa yaşayanlardansa sizden bir kuruş para da beklememesi gerekir. hem çalış hem de her türlü yemeği yap diyorsa git işine deyin, hiç taviz vermeyin.

Saçmalamış resmen ,ben çoğu yemeği evlendikten hatta çocuk olduktan sonra yapmayı öğrendim,şimdi evde anne varken girmeyebiliyor insan mutfağa,sonunda ölüm yok deseydin açlıktan ölmezsin evlenince,gerekirse 2 yumurta kırar yersiniz ne olmuş yani

Insan kadin erkek farketmez kendisi icin yemek yapmayi bilmeli. Ben de super sayilmam mesela hamur islerinden hic anlamam. Ama onlari yemek yapma kadar onemli bulmuyorum. Yemegimi kendim yapmaliyim. Midem asiri hassas, yemeklerime tuz nerdeyse hic katmam, salca da ayni sekilde. Saglikli beslenmeyi, saglikli yemekler yapmayı deniyorum. Bunu ancak kendim yaparsam basarabilirim sonucta. Asla disardan yemek ismarlamam en olmadi kendime yumurta kirarim.

Yani baskasi için degil kendin icin ogren. Damak tadini en iyi sen bilirsin. Evlilikte illa kadin yemek yapacak diye bir durum yok. Benim babam ahcidir. Cok guzel de yemek yapar. Annem yapamamissa ben yaparım babam yapar. Sen kendin icin ogren baskasi icin degil. Hem evlenince de ogrenirsin ne olmus. Benim ablamda kizkardeslerimde evlenince yemek yapmayi ogrendiler. Simdi super yemek yapiyorlar. Ne olmus yani neymis sevgilinin derdi anlamadim. Sanki ogrenilmeyecek birsey Allah Allah. Gitsin kendisi de ogrensin. Ata erkil kafada anlasilan.

Kendisi biliyor mu acaba? eğer biliyorsa ileride ortaklasa yapabilmek adina öğrenebilirsin ama sana yıkmayı düşünüyorsa sussun bi zahmet.

kolayina geliyor diyelim yemek yapmamak...ama evleniceksin yapmak zorundasin canim..kim ne derse desin kadin yemek yapmayi bilmeli...atalarimizdan hatta yaradilisimizdan kaynakli swyler bunlar eskiler erkek getirir kadin pisirir modundaydi hep...simdi de oyle...yemek yapabilmek konusunda kadin erkekten bir tik onde olmali ..enazindan!

Yoo oyle bir zorunluluk yok. Niye zorunda olayim ya da bi tık önde olayim. Ortak görev olduguna göre eşitlik olmali.

Erkek halimle, kadin halinle tarzi laflara gıcık oluyorum ya.

ay ne güzel kimse evlenene kadar yemek yapmamış, ben 19 yaşımda öğrenci evinde başladım :dondurma:
o zamanlar internet de yok nerdeee evde internet (sene 2000) kafamıza göre yapıyorduk her şeyi.
bi kere bi nohut geçti elimize onu ıslamadan haşlamadan yemek yapmaya çalıştık olmadı tabi :skandal:
onun dışında her şeyi de yaptık, hatta 2. dönem zeytinyağlı sarma, antep usulü kuru dolma falan yapıyorduk :KK70:

Ben de universite de eve cikinca ogrendim :) ev arkadasim misin yoksa derdim sene 2000 olmasaydı:KK45: nohutu 11 saat hasladik ilk yaptığımızda ama su an anlam veremiyorum sanirim nohutta sorun vardı hala baya sertti yerken:-):-)

Ya bence herkes kendi karnini doyuracak kadar yemek yapmayi bilmeli ki cok kolay bi is ozel yetenek gerektirmiyor. Yumurta bile kiramam diye ovunen kizlari anlamiyorum, yere dusse kirilacak bi seyi kiramayacak kadar beceriksizlik ovunulecek bi sey mi? Kadinin gorevi degil diyenleri de anlamiyorum, adamin gorevi mi kadinin karnini doyurmak? Insan kendi karnini doyurabilmeli cani isterse baskalariyla da paylasabilir pisirdigini.

Evlendiğimde hiç yemek filan bilmezdim.annem hiç iş yaptırmadı bana zaten okul bitti evlendim.evlenmeden önce annem eşime dediki benim kızım hiç bişey bilmez ne yemek ne iş haberin olsun sonra bana hiç bişey bilmiyo diye şikayet etme dedi.eşim ben ona güveniyorum öğrenir o dedi.ki nitekimde öyle oldu.çok şükür herşeyi dört dörtlük yaparım.istemiyosa evlenmesin.herkes anasının karnında öğrenmiyo.içinde varsa öğrenirsin zaten.

Yoo oyle bir zorunluluk yok. Niye zorunda olayim ya da bi tık önde olayim. Ortak görev olduguna göre eşitlik olmali.
immm benim kocamda mis gibi su boregi acar demek istemem ben sahsen...ben kadinim ben acayim o borehi yahu niye esit olalaimki ..ha acsin yiyelim tamam eyvalah ama kadina yakisiyo bence biyle seyler he salata yapar ben sofra kurarken bunlar guzel bir tik onde olmali kadin derken ayrintili yemek ten bahsetmistim bunlar kadina yakisan seyler

Back
X