• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapmayı bilmiyorum mahçubum :/

bi başlayınca yaparsın zaten canım

canım bende evlendiğimde çok çeşit bilmiyordum çoğu şeyi evlenince yapa yapa öğrendim..
ayrıca her sulu yemeğin harcı aynıdır mesela...
soğanı kavur, biberleri at kavur domatesini at kavur...ne yemeği olsun istiyosan onu at suyunu ekle kapağını kapat..
yani basit olarak bu şekilde çoğu yemeği çıkarırsın..
taze fasülye, kabak, patlıcan...vb gibi yemekleri..
detaylarını da yapa yapa öğreniceksin...

çok tesekkürler :16::16:

eşin yemek seçmiyosa zaten işin kolay :)

benimki soğan sarımsak pırasa maydonoz yemiyo yemekte.. soğan da yemeğe lezzet katan bişey, annemde hep soğanlı yapar. o yüzden zor oluyo bana yanii :25:

ben yemek yapmayı biliyorum ama hiç yapmadığım bilmediğim yemekleri neti açıp yapıyorum çokta güzel oluyor sende öyle yapabilirsin şimdi herşeyin kolayı net artık :34:

Dertetmeee zamanla olur yemekte tüm kural soğan salça kavur gerisi sadece malzeme değişir ha bide baharat kullan yemeği daha güzel olur Bi yemek kitabı al istersen annene söyle haftasonu sen yap yemekleri bir iki olmaz sonra hepsini yaparsın denemeden olmaz hem evlenince mahcup olmazsın öğrenirsin olmamış demez zaten yer eğlenceli olur hemde anı cicimayı bittiğinde sen zaten ustalaşırsın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yaa üzüldüğün şeye bak bu zamanda herkes senin gibi bende 2,5 yıldır evliyim o pilavın kararını bi türlü tuturamıyordum bide yaptığım yemekleri pilavı anneminkilerle kıyaslayınca dahada motivasyonum düşüyordu annelere göre herşey göz kararı :)) ama vazgeçmedim yapa yapa elimin kararı gözümün kararı oturdu kendi ölçülerim oluştu eşim ilk pilavlarımı yerdi ama iştahlı beğenerek yemezdi sırf doymak içindi şimdi ise resmen saldırıyor :)) önemli olan meraklı olmak denemek denediklerinde nerde hata yaptığını bi dahakine nasıl yapabileceğini çözmek ben hala internetten yemek tarifi bakarım o tarifi sonra kendime uyarlarım. lafın özü sen severek isteyerek yap 1 kötü olur 2 kötü olur 3. de işi çözersin

öncelıkle mahcup olurum hissini bi at uzerınden. nişanlında senı yemek yapmayı bılmıosun diye kucumseyecekse o onun ayıbı:20:
bu devırde artık kımse oyle evlendıgınde yemekler döktürmüyor. şekil a ben :1: hcbısey bılmeden evlendım , ev yemeklerı zaten hep aynı seklde yapılıyo. dudukluyu bıle 2 yıl kullanamadım korktum, fasulye nohut pişiremedim, yenı alıstım dudukluye mıs gibi oluyo yemeklerım. bende öncelerı herseyı ölcu hesabı sorardım anneme oda hep goz kararı anlatrdı 1 2 kere yap elın alıscak zaten.

bak sana önerım var ben öyle yapmıstım sende oyle yap.evlenmene yakın kendıne bı defter ayarla.gunluk sık sık yapılan sulu ev yemeklerı pilav cesıtlerı , bi kaç kolay tatlı ve hamur işi yapımını annenı al karsına sen sor o söylesın.sen yaz. detaylı ve ölcüleriyle anlatsın. o tarıfler senı bı sure ıdare edıyo sonra elın alısınca netten bakarakta ıstedıgını yapabılıyosun cnm. hiiiç canını sıkma. ben daha cok cesaretlı olmadıgım ıcın yapamam diye bı cok tarıfı deneyemıyodum. sımdı hamıleyım işatahım acık oldugundan kim yapacak iş başa dustu pide bile yaptım :D mutfakta nekdr vakıt gecırırsen okdr cbk alısırsın.

Aman annenin yanındayken fırsatı değerlendir.
Ben de hiç yemek yapmayı bilmeden evlendim.
Sonra her yemek yaparken annemi arayıp durdum:)
Şimdiki aklım olsa en azından annemi izler,nasıl yaptığına dikkat ederdim.
Sulu yemeklerle zeytinyağlılarda sistem hep aynı.Birini öğrenince diğer çeşitlerini yaparsın.
Bazı yemekleri kitaptan öğrendim,şimdi internet var daha kolay.
Aynı yemeğin tarifine 2-3 siteden bakıp kendime göre uyarlıyorum:)

İzlemek çok önemli dedim de...Annenin göz kararı gibi aynen.
Mesela birisine kek tarifi veriyordum.Unun da bardak ölçüsünü istedi.
E kıvama gelinceye kadar dedim,kıvam nasıl olacak dedi:)
Yani bir kek,bir hamur kıvamı nasıldır en azından onu görüp bilsen iyi olur.

fıstık soğanı kavur,salçayı at bir tablet etsuyu sonra salla içine ne sallayacaksan....
Artık elimizin altında internet var. Aradıgın herşeyi buluyorsun..
Bende bilmezdim yemek yapmayı ama şimdi 10 çeşit yemek çıkarttığım gün oldu ramazanda:32:.
Hiç korkma zor birşey değil yemek yapmak. Hatta ev işleri arasında en zevklisi:35:

bulyon ben hiç kullanmıyorum tadını bozmuyor mu yemeklerin
içinde ne olduğu belirsiz gibi ne bilim
gerçi tercih meselesi :26:

merhaba arkadaşlar. genellikle çeyiz topiginde yazısıyordum ama 'bir derdim var' da fikirlerinizi ögrenmek istediim bi konu var. dert mi bu diceksiniz ama kafama cok takılıyor. henüz sözlü yada nişanlı değiliz ama seneye nişan düğün arasını kısa düşünüyoruz nasipse.
gelelim soruma: yemek yapmasını bilmiyorum ve cok uzuluyorum buna. memleketimde okudum memleketimdede çalısıyorum. hiç aman yemek yapim ögrenim fırsatım olmadı. annemde kıyamıyo bi hafta sonun var diyo hani haftasonu yapim desem. bi iki defa denedik. anneme göre her sey göz kararı e hal böyle olunca ben de öğrenemiyorum çok üzülüyorum. netten falan bak diyolar sınırsız internetim yok devamli izlesem :( napsam bilemedim genelde herkes evlendikten sonra yaptıkca alısırsın diyor hatta erkek arkadasım da aynı fikirde ama ben mahcup olmak istemiyorum.. kardes samimiyeti içerisinde fikirlerinize ihtiyacım var

Aynı durum bendede vardı annem kıyamazdı her işi kendi yapardı zaten dediğin gibi hep göz kararı bende mutfağa pek girmezdim sonra cenaze dolayısla annem evden gitti internnette her yemeğin tarifi var açıp bakarak yaptım ilk yaptığım pilav tuzsuz oldu ikincisi yağsız sonra tutturdum. Yaptıkça öğrenirsin yani ilkler biraz sıkıntılı olabilir sonra sonra alışırsın yengemden biliyorum ilk evlendiğimde dayımın sofrada kustuğunu bilirim ama şimdi eşininin yemeklerinden başka yemek yemiyor :9: internet internet olmazsa yemek kitapları var hiç dert etme :)

Son düzenleme:
yemek kıtabı al ozaman..

zaten tencere yemeklerı hep aynı sekıl yapılıyor..

bırını öğrensen ış bıttı..

5 yıllık evliyimben bile hala yemek yapamıyorum çünkü çalışıyorum hep annemde yiyip eve geliyoruz
yapmaya yapmaya elim korkak alıştı yapamıycam gibi geliyor :1:

merhaba arkadaşlar. genellikle çeyiz topiginde yazısıyordum ama 'bir derdim var' da fikirlerinizi ögrenmek istediim bi konu var. dert mi bu diceksiniz ama kafama cok takılıyor. henüz sözlü yada nişanlı değiliz ama seneye nişan düğün arasını kısa düşünüyoruz nasipse.
gelelim soruma: yemek yapmasını bilmiyorum ve cok uzuluyorum buna. memleketimde okudum memleketimdede çalısıyorum. hiç aman yemek yapim ögrenim fırsatım olmadı. annemde kıyamıyo bi hafta sonun var diyo hani haftasonu yapim desem. bi iki defa denedik. anneme göre her sey göz kararı e hal böyle olunca ben de öğrenemiyorum çok üzülüyorum. netten falan bak diyolar sınırsız internetim yok devamli izlesem :( napsam bilemedim genelde herkes evlendikten sonra yaptıkca alısırsın diyor hatta erkek arkadasım da aynı fikirde ama ben mahcup olmak istemiyorum.. kardes samimiyeti içerisinde fikirlerinize ihtiyacım var

Merhaba bende evlenmeden once hic yemek yapmayi bilmiyordum dugune 1 ay kala bir kac kere yaptim.Evlendim 2.hafta yemek yapmaya basladim hic zorluk cekmedim insan alisiyor.Simdi et yemekleri pasta falan herseyi yapyorum.Evlenince herseye hakim olursun

Ben 9 ay önce evlendim. Bekarken arada bir kek, kurabiye tarzı hamur işi yapardım. Basit şeyler yani.
Eşim nişanlıyken ona güzel yemek yapamayacağımı düşünüp neyse birlikte öğreniriz tarzında imada bulunurdu. Ne yalan söyliyim benim de hiç kendime güvenim yoktu. O yüzden renk vermezdim.

Kadınlara evlendikten sonra sanki sihirli bir değnek değiyor ve o evi, mutfağı sahiplendiğin için her şeyi yapabilecek özgüveni kazandığını farkediyorsun. Eşimi ilk haftadan şaşırttım. Dört dörtlük değilim ama lezzetli yemek yapabildiğimi öğrendim ve farklı şeyler deniyorum. Kendime bu açıdan kriter belirliyorum.
Ayrıca bilenler bilir sarmısak bir sürü yemeğin baştacıdır.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

lise bitene dek aikemleydim. bir kaç kez annem "yarın bçr gün elin oğlu ne det, gel yanımda dur bir iki şey öğren" diyerek zorla bir şeyler öğretti. Sonra 2 sene yatılı okul... Sonra 2 sene bekar hayatı. bekarken de sık sık dışarıda yer gelir veya dışarıdan sipariş verirdim... Sonra pat diye evlendim :-) valla aynen sana denilen gibi yapa yapa, netten baka baka öğrendim. idare ediyoruz bakalım 1 senedir :-D hiç sıkma canını Allah yardımcın olur. ;-)

💑💓

yemek yapmak bence biraz merak işi. merak varsa mutfağa girer insan, onun dışında biri yapsın da yiyelim diye düşünür.
dolayısıyla yemek yapamamak diye bir şey yok bence, sadece yemek yapmaya zaman ayırmamak var.
hiç sıkma canını yemek işi zevk işidir ve yaptıkça daha da yapasın gelecektir eminim. ki daha evli değilmişsin o nedenle kendini geliştirmek için vaktin de var.
mutfakta illa saatler geçirmen gerekmez, yarım saatte de harika yemekler yapabilirsin, basit basit şeylerle başlarsın.
her hafta sonu 1 gün 1 saatini ayırsan yemek yapmak için bence kendini bayağı geliştirmiş olursun.
ve yaptıklarını mutlaka kaydet bir tarif defterin olsun. buraya püf noktaları gibi şeyleri de yazabilirsin.
gördüğün farklı tarifleri ve hoşuna giden yemeklerin de tariflerini ve yapılışını anında öğrenmek sana çok şey kazandırır. Bu arada televizyonda da pek çok yemek programı var. Neredeyse her kanalda. Şeflerin yaptığı yemekler de var izleyerek çok daha iyi anlarsın yemek yapmanın inceliklerini.
bence rahat ol. her kadın yemek yapabilir. benim görüşüm bu şekilde.
:119:

Son düzenleme:
Back
X