• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapmayı bilmiyorum mahçubum :/

merhaba arkadaşlar. genellikle çeyiz topiginde yazısıyordum ama 'bir derdim var' da fikirlerinizi ögrenmek istediim bi konu var. dert mi bu diceksiniz ama kafama cok takılıyor. henüz sözlü yada nişanlı değiliz ama seneye nişan düğün arasını kısa düşünüyoruz nasipse.
gelelim soruma: yemek yapmasını bilmiyorum ve cok uzuluyorum buna. memleketimde okudum memleketimdede çalısıyorum. hiç aman yemek yapim ögrenim fırsatım olmadı. annemde kıyamıyo bi hafta sonun var diyo hani haftasonu yapim desem. bi iki defa denedik. anneme göre her sey göz kararı e hal böyle olunca ben de öğrenemiyorum çok üzülüyorum. netten falan bak diyolar sınırsız internetim yok devamli izlesem :( napsam bilemedim genelde herkes evlendikten sonra yaptıkca alısırsın diyor hatta erkek arkadasım da aynı fikirde ama ben mahcup olmak istemiyorum.. kardes samimiyeti içerisinde fikirlerinize ihtiyacım var

ne yani yemek yapmamak eksiklik mi utanılacak ayıp bir şey mi !!!!

ben bilmiyorum yapmıyorum da....

bu yüzden sevecek adam beni sevmesin bu yüzden mi evleniyor benimle ...

ne bu mahcup olurum filan tavırları anlamıyorum herkes herşeyi bilmek zorunda değil.

bilmiyorum ama UTANMIYORUM BU AYIP DEĞİL.
:47::47::47::47::47::47::47::47:

eşin yemek seçmiyosa zaten işin kolay :)

benimki soğan sarımsak pırasa maydonoz yemiyo yemekte.. soğan da yemeğe lezzet katan bişey, annemde hep soğanlı yapar. o yüzden zor oluyo bana yanii :25:

Ben yemek yapmayi evlendikten sonra ogrendim cok da guzel yaparim.bosver nasil olsa ilerde hep yapacaksin keyfini cikar

ben yemek yapmayı biliyorum ama hiç yapmadığım bilmediğim yemekleri neti açıp yapıyorum çokta güzel oluyor sende öyle yapabilirsin şimdi herşeyin kolayı net artık :34:

Dertetmeee zamanla olur yemekte tüm kural soğan salça kavur gerisi sadece malzeme değişir ha bide baharat kullan yemeği daha güzel olur Bi yemek kitabı al istersen annene söyle haftasonu sen yap yemekleri bir iki olmaz sonra hepsini yaparsın denemeden olmaz hem evlenince mahcup olmazsın öğrenirsin olmamış demez zaten yer eğlenceli olur hemde anı cicimayı bittiğinde sen zaten ustalaşırsın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yaa üzüldüğün şeye bak bu zamanda herkes senin gibi bende 2,5 yıldır evliyim o pilavın kararını bi türlü tuturamıyordum bide yaptığım yemekleri pilavı anneminkilerle kıyaslayınca dahada motivasyonum düşüyordu annelere göre herşey göz kararı :)) ama vazgeçmedim yapa yapa elimin kararı gözümün kararı oturdu kendi ölçülerim oluştu eşim ilk pilavlarımı yerdi ama iştahlı beğenerek yemezdi sırf doymak içindi şimdi ise resmen saldırıyor :)) önemli olan meraklı olmak denemek denediklerinde nerde hata yaptığını bi dahakine nasıl yapabileceğini çözmek ben hala internetten yemek tarifi bakarım o tarifi sonra kendime uyarlarım. lafın özü sen severek isteyerek yap 1 kötü olur 2 kötü olur 3. de işi çözersin

öncelıkle mahcup olurum hissini bi at uzerınden. nişanlında senı yemek yapmayı bılmıosun diye kucumseyecekse o onun ayıbı:20:
bu devırde artık kımse oyle evlendıgınde yemekler döktürmüyor. şekil a ben :1: hcbısey bılmeden evlendım , ev yemeklerı zaten hep aynı seklde yapılıyo. dudukluyu bıle 2 yıl kullanamadım korktum, fasulye nohut pişiremedim, yenı alıstım dudukluye mıs gibi oluyo yemeklerım. bende öncelerı herseyı ölcu hesabı sorardım anneme oda hep goz kararı anlatrdı 1 2 kere yap elın alıscak zaten.

bak sana önerım var ben öyle yapmıstım sende oyle yap.evlenmene yakın kendıne bı defter ayarla.gunluk sık sık yapılan sulu ev yemeklerı pilav cesıtlerı , bi kaç kolay tatlı ve hamur işi yapımını annenı al karsına sen sor o söylesın.sen yaz. detaylı ve ölcüleriyle anlatsın. o tarıfler senı bı sure ıdare edıyo sonra elın alısınca netten bakarakta ıstedıgını yapabılıyosun cnm. hiiiç canını sıkma. ben daha cok cesaretlı olmadıgım ıcın yapamam diye bı cok tarıfı deneyemıyodum. sımdı hamıleyım işatahım acık oldugundan kim yapacak iş başa dustu pide bile yaptım :D mutfakta nekdr vakıt gecırırsen okdr cbk alısırsın.

Aman annenin yanındayken fırsatı değerlendir.
Ben de hiç yemek yapmayı bilmeden evlendim.
Sonra her yemek yaparken annemi arayıp durdum:)
Şimdiki aklım olsa en azından annemi izler,nasıl yaptığına dikkat ederdim.
Sulu yemeklerle zeytinyağlılarda sistem hep aynı.Birini öğrenince diğer çeşitlerini yaparsın.
Bazı yemekleri kitaptan öğrendim,şimdi internet var daha kolay.
Aynı yemeğin tarifine 2-3 siteden bakıp kendime göre uyarlıyorum:)

İzlemek çok önemli dedim de...Annenin göz kararı gibi aynen.
Mesela birisine kek tarifi veriyordum.Unun da bardak ölçüsünü istedi.
E kıvama gelinceye kadar dedim,kıvam nasıl olacak dedi:)
Yani bir kek,bir hamur kıvamı nasıldır en azından onu görüp bilsen iyi olur.

Aynı durum bendede vardı annem kıyamazdı her işi kendi yapardı zaten dediğin gibi hep göz kararı bende mutfağa pek girmezdim sonra cenaze dolayısla annem evden gitti internnette her yemeğin tarifi var açıp bakarak yaptım ilk yaptığım pilav tuzsuz oldu ikincisi yağsız sonra tutturdum. Yaptıkça öğrenirsin yani ilkler biraz sıkıntılı olabilir sonra sonra alışırsın yengemden biliyorum ilk evlendiğimde dayımın sofrada kustuğunu bilirim ama şimdi eşininin yemeklerinden başka yemek yemiyor :9: internet internet olmazsa yemek kitapları var hiç dert etme :)

yemek kıtabı al ozaman..

zaten tencere yemeklerı hep aynı sekıl yapılıyor..

bırını öğrensen ış bıttı..

5 yıllık evliyimben bile hala yemek yapamıyorum çünkü çalışıyorum hep annemde yiyip eve geliyoruz
yapmaya yapmaya elim korkak alıştı yapamıycam gibi geliyor :1:

Merhaba bende evlenmeden once hic yemek yapmayi bilmiyordum dugune 1 ay kala bir kac kere yaptim.Evlendim 2.hafta yemek yapmaya basladim hic zorluk cekmedim insan alisiyor.Simdi et yemekleri pasta falan herseyi yapyorum.Evlenince herseye hakim olursun

Ben 9 ay önce evlendim. Bekarken arada bir kek, kurabiye tarzı hamur işi yapardım. Basit şeyler yani.
Eşim nişanlıyken ona güzel yemek yapamayacağımı düşünüp neyse birlikte öğreniriz tarzında imada bulunurdu. Ne yalan söyliyim benim de hiç kendime güvenim yoktu. O yüzden renk vermezdim.

Kadınlara evlendikten sonra sanki sihirli bir değnek değiyor ve o evi, mutfağı sahiplendiğin için her şeyi yapabilecek özgüveni kazandığını farkediyorsun. Eşimi ilk haftadan şaşırttım. Dört dörtlük değilim ama lezzetli yemek yapabildiğimi öğrendim ve farklı şeyler deniyorum. Kendime bu açıdan kriter belirliyorum.
Ayrıca bilenler bilir sarmısak bir sürü yemeğin baştacıdır.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

lise bitene dek aikemleydim. bir kaç kez annem "yarın bçr gün elin oğlu ne det, gel yanımda dur bir iki şey öğren" diyerek zorla bir şeyler öğretti. Sonra 2 sene yatılı okul... Sonra 2 sene bekar hayatı. bekarken de sık sık dışarıda yer gelir veya dışarıdan sipariş verirdim... Sonra pat diye evlendim :-) valla aynen sana denilen gibi yapa yapa, netten baka baka öğrendim. idare ediyoruz bakalım 1 senedir :-D hiç sıkma canını Allah yardımcın olur. ;-)

💑💓

yemek yapmak bence biraz merak işi. merak varsa mutfağa girer insan, onun dışında biri yapsın da yiyelim diye düşünür.
dolayısıyla yemek yapamamak diye bir şey yok bence, sadece yemek yapmaya zaman ayırmamak var.
hiç sıkma canını yemek işi zevk işidir ve yaptıkça daha da yapasın gelecektir eminim. ki daha evli değilmişsin o nedenle kendini geliştirmek için vaktin de var.
mutfakta illa saatler geçirmen gerekmez, yarım saatte de harika yemekler yapabilirsin, basit basit şeylerle başlarsın.
her hafta sonu 1 gün 1 saatini ayırsan yemek yapmak için bence kendini bayağı geliştirmiş olursun.
ve yaptıklarını mutlaka kaydet bir tarif defterin olsun. buraya püf noktaları gibi şeyleri de yazabilirsin.
gördüğün farklı tarifleri ve hoşuna giden yemeklerin de tariflerini ve yapılışını anında öğrenmek sana çok şey kazandırır. Bu arada televizyonda da pek çok yemek programı var. Neredeyse her kanalda. Şeflerin yaptığı yemekler de var izleyerek çok daha iyi anlarsın yemek yapmanın inceliklerini.
bence rahat ol. her kadın yemek yapabilir. benim görüşüm bu şekilde.
:119:

Ayy keske bende yemek yapmayı bilmesemmm :52:
yapıp yapıp yiyoruz,şişiyoruzz ooffffffffffffffffffffffff :52:
6yasında cay demlemeyi öğrendim annemdennnn :9:
mutfağa küçük yaşta sokardı annem yemekler,corbalar,salata vs..
Lisedeyken cıkınca eve , temizlik,yemek..
Klasik yengecim zatenn.. Evcimen,ye,yedirr :9:
Nisanlıyken de ben yapardım 2yıl yaptım baya öğrendimm..
Hatta annem kayınwalideme cok kücük,hicbisey bilmez dedi..
Evlendikten sonra da kv; bu mu hicbisey bilmio masallah dedi ..
Ac kalmaz kimse yani yapa yapa öğrenirsinnn cnmmm :3:

bende yapamıyorum 1 buçuk ay sonra düğünüm var , hiç sorun etmiyorum yapa yapa alışırız artık aman herkes anasının karnında mı öğrendi :D :D :D

böyle şeyler için canını sıkmaya değmez .:56: :56: :56:

Bende yemek pek bilmem ama 2,5yildir esimi ac birakmadim.internet ve annem sagolsun sorularjma kesin cevaplar :)

pasta ve tatlılarda şükran kaymak'ın tariflerini al. birebir tutuyo

İnsanın başına gelince öyle bir öğreniyor ki...Ben de sizin gibi yemek yapmasını hiç bilmiyordum.Annem bana bir kere yemek yapmasını öğretmedi,yardım bile ettirmezdi.Tek kızım zaten iş yaptırmaya kıyamıyor ama ben üniversiteye gittiğimde hazır yemek almadım arkadaşlarla yemek yapmaya karar verdik ki ben bilmiyordum :)) Başlarda ben sadece bulaşık yıkardım kendi kendime' yemek yaparım daha iyi ' dedim yavaştan arkadaşım sayesinde yemek yapmaya başladım şuan tek başıma yapabiliyorum.Önceden çok zor gelirdi hatta yemek yapanlara şaşırırdım nasıl yapıyorlar diye ama inanın çok basit sadece azıcık istek gerek. Gözünüzü korkutmayın :34:

hislerime tercüman olmuşsun canım.benmde kafamdan bu soru çok sık geçer. Bide ben sofra düzenine vs. çok takıntılıyım,isterim ki evlenince misafileri en iyi şekilde ağırlayim.ama gel gör ki yemek yapmayı bilmiyorum :1: evlendiğimde eşimin ailesini nasıl yemeğe davet edicem vs vs birsürü soru var kafamda.ama kime söylesem alışırsın,yemek yapmak çok zor değil diyor.akışına bıraktım bende :32::32:

Evlendiğimde yumurta kıramıyordum diye bir laf vardır.
Ben gerçekten kıramıyordum eşim kırıyordu :1:
Şuan yapamadığım hiçbir yemek yok.
Bence sen de evlenip yemek yapmak zorunda kaldığında öğreneceksin.
Kafana takma hiç.

Canım bende ortaokul çağında annemin geçirdiği bir ameliyat nedeniyle yemek yamaya başlamıştım. 1 ay hastanede kaldı. Evde yanlızdım. Ne internetim ne soracak bir yakınım vardı. Anneme telefon açıp sorardım. Tabi babam çoğu işi hallederdi sağolsun ama o halde ben yemek yapabildiysem hiç korkma sen çok rahat yaparsın. Sonra üniversitede yurtta kaldığımdan orada da daha önce yapmadığım yemekleri yapma durumum oldu. Yine internetim yoktu. Çevremdekilerde hep benim gibi bilmeyen öğrencilerdi. Birbirine benziyor çoğu. Soğanı kavur salçayı koy sebzeyi ekle su kat. Bir zorluğu yok.

Ben nişandan sonra öğrendim canım yemek yapmayı ondan önce inanmıcaksın ama patates bile kızartmışlığım yoktu
1 yıl içinde herseyi öğrendim ki tatsız tuzsuz değil baya iyi yemekler :)

Üstelik annemin yemekleri ailede meşhurdur herkes onun yemeklerine benzetiyordu

Artık internette hersey en ince ayrıntısına kadar yazıyor yanlış yada eksik yapma ihtimalin yok hiç canını sıkma derim :)

slm canım bende sen gibiyim hiç korkma 2 aylık evliyim aynen okul iş güc derken fazla ögrenemedim.evliliğimin bi ilk ayı zorlandım.ama basardım hala arada zorlanıyorum ama dert etme.ben netten bakıyorum hep yemek sitelerine yapılısına degil yazılı tariflerine bakıyorum benimde internetim video acmıyor düsük oldugu için.bazılarıda resimli yapılısını gösteriyor o sitelerde güzel.yapıyorum aynı tariflere göre güzelde oluyo inan.sonra güzel olanları bilgisayarıma kayıt ediyorum tarifi yine yapmak için.bide yemek kitabı aldım onlara bakıp yapıyorum.bazen güzel olyo bazen kötü.böyle böyle ögrenicez hiç dert etme.hatta bu acemiliğimle tariflere bakarak yemekli misafirde aldım hep tariflere bakıp yaptım.sende bakıp yaparsın canım:29:

canım yapılısını resimli gösteren adım adım, lezzetli.com bu siteye bakıp yapabilirsin hatta ben suan oraya bakıp irmik helvası yapıyorum:1:

Kesinlikle sorun değil. İnternetiniz varsa sorun olmaz. Cünkü yemek siteleri, yemek tarifleri, videolu yemek tarifleri yapılışlarına varana kadar hersey mevcut :34:

evlenene kadar ögrenmeye çalış bence, örnek vermem gerekirse, iki abim var ikiside yeni evli sayılır, büyük abimin eşi evlendiginde çok azda olsa abimi doyuracak kadar biliyordu sonradan internetten tv den ögrendi, şimdi bilmedigi yemek çok az...

öbür abimin eşi hiç ama hiç yemek yapmasını bilmiyor ve 1 yıldır evli olmasına ragmen ögrenmek için hiç çaba sarfetmedi (gün boyu evde çalışmıyor bile) ve neredeyse her akşam yemege bize geliyorlar :47: lokanta gibi kullanıyorlar bizim evi, erinmiyorlarda her gün her gün gelmeye... nadiren kendi evlerinde yiyorlar, ve yemek olarakta sandeviç, patates kızartması yiyorlar yada dışardan pizza getirtiyorlar... bu durumdan ben çok rahatsızım bir görümce olarak, abimde artik sikilmaya başladi her akşam işten yorgun gelip birde bize gelmek yoruyor

sen sen ol birazda olsa ögrenmeye calış, en azından başkalarına muhtaç olma

evlenene kadar hafta sonları annen mutfağa girdiğinde sen de yanında ol.ne yapıyor nasıl yapıyor bak sor.bi kaç hafta böyle geçsin sonra sen yap annen izlesin.haftada bir gününü versen evlenene kadar halledersin.(gerçi ne zaman evleneceksin bilmiyorum ama yemek işi bi kaç kez bakıp yapmakla öğrenilecek bişey)evlenene kadar pratik yap ki sonra daha da mahcup olma.yani evlendiğinde de öğrenirsin ama o süreçte damattan negatif yorumlar alabilirsin

Dert ettiğin şeye bakar mısın?? Hiç sorun etme güzelim.. Sende bu gayret varken üstesinden gelirsin.. Evlendikten sonra zaten alışırsın.. Birkaç tanede yemek kitabı alırsın.. Sonrası da bol bol pratik yapmaya kalır...

Ben de çok tedirginim bu konuda ya:26:

Elim korkak biraz tuzu ne kadar koyucam (cidden böyle bi'konum var hatta:9:) yok şu kadar kişiye pirinç ne kadar koyulmalı...

Bi'de benim babam da yemek yapmayı biliyo, aşçılık yapmış zamanında ve emekli:19:Makarna yaparken bile yorum yapar şunu şöyle yapsan daha iyi diye yeminle mutfağa giresim gelmiyo:ssz:

Ama hevesim var mutfağı severim, kektir, kurabiyedir, sütlü tatlılardır, soslu makarnadır:1: Benim bi'de erkek arkadaşım hep öğrenciyken evde kaldığı için biliyo yemek yapmayı ve inanır mısınız pilavı feci lezzetli yapıyo:53: Bazen o bile öğrendiyse ben her türlü yaparım diyorum:9:Sonuçta o da deneye deneye, yapa döke öğrenmiş.

Bak benim de evlilik gibi bi'durum yok ama ben annemi artık izlemeye başladım. Mesela taze fasulye mi yapıyo bana yaptırıyo artık soğanları kavur, şu kadar salça koy diye ben de aklıma takılanları sorup tek tek izlediklerimi deftere yazıyorum. Mesela pırasa çok kolaymış:53:(Ben çok severim de:9:)

İstersen benim defterden tarifleri de çeker yollarım. Netten de güvenilir, çoğu kişinin yapıp bayıldığını yazdığı tarifleri not alıyorum ki çoğunu ben de deniyorum:31:Bi'gün nişanlanırsam o gün mutfağa girip deneme yanılma yaparım şimdiden strese girmek istemiyorum :(

12 yaşımdan beri yemek yapıyorum, şimdide neredeyse aşçılarla yarışacak kadar iddalıyım.. Ama kimse madalya takmadı:1: Evlendikten sonra inan heves ve istekle yaparsan, yada yemek yapmayı seversen diyim bence en güzelini yaparsın:34:

Herkes anasinin karninda ogrenmiyor canim istedigin kadar izle yapmadan ogrenemezsin,
Yaptikca zamanla oturuyor hersey :ssz:

internet gibi bir teknoloji var elimiz de artık imkan çok yani tarif bulmak çok kolay azıcık azimle nefis yemekler yapabilirsin canım ;)

Kime mahçup olacaksınız, ayıla bayıla yemek yemek isteyen aşçıyla evlensin.
Eminim biliyorsunuzdur, çünkü yemeklerin basit halleri aynı şekilde yapılıyor.
Uğraşmalı şeylere de zamanla geçersiniz.
Pasta-börek de birsüre dışardan, kademe kademe ona da geçilir.

Ben de bilmiyorum fazla da sıkıntı yapmıyorum açıkçası (:

ne yani yemek yapmamak eksiklik mi utanılacak ayıp bir şey mi !!!!

ben bilmiyorum yapmıyorum da....

bu yüzden sevecek adam beni sevmesin bu yüzden mi evleniyor benimle ...

ne bu mahcup olurum filan tavırları anlamıyorum herkes herşeyi bilmek zorunda değil.

bilmiyorum ama UTANMIYORUM BU AYIP DEĞİL.
:47::47::47::47::47::47::47::47:

kızlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum Allah razı olsun inş basarıcam bu işi haftada bir gün ben yapmaya karar verdim annem tarif etcek yanımda ben denicem inş söylediklerinizi de dikkate alıcam tabi :16::16:

Eger en basit yemekleri bile yapmakta zorlaniyorsan simdiden annenle birlikte yemek yapmaya baslasan iyi olur.temel corbalar mesela mercimek yogurt corbasi pilav fasulye zeytinyagli bir iki yemek filan elin alisir.goz karar denilen ayar yapa yapa oturuyor.basit bir kek veya hamur mayalamak ta oyle .elinin hic aliskanligi yok sanirim ki bu kadar endiseleniyosun.alisirsin zamanla.duduklude cok pratik olur pek cok yemek.varsa onu da dene.kisa surede cesaretin gelir daha fazlasina.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

öğrenirsin,öğrenirsin merak etme.
sonuçta bizlerde annemizin karnında yemek yaparak doğmadık.sonradan yavaş yavaş öğrendik ki sende böyle yapacaksın.1.denemende kötü olabilir ama asla yapamıyorum diye söylenme,moralini bozma.her geçen gün kendini daha da geliştireceksin.

Ablam benden bir yaş büyük o da ben gibi okul iş güç yemek öğrenmek kaldı:1:
Geçen netten bakarak ilk defa zeytinyağlı barbunya yaptı mükemmel oldu hemen tarif defterime not aldım:ssz:

Yapıcaz yapıcaz merak etme, en azından bak hepimiz aynı durumdaymışız:9:

26 yaşında evlendim ve makarna yapmaktan başka birşey bilmiyordum ama hiç mahçup olacağımı düşünmedim 4 yıldır evliyim halada mahçupmu oldum diye düşünmüyorum adamla yedireyim içireyim çamaşırını yıkayıp evini temizleyeym diye evlenmedim.. Hatta ilk zamanlar kayın validem ve görümcemler bana gelecekleri zaman büyük görümcem gelir yemekleri o yapar herkes gelir yerdi :) ne yapayım bilmiyordum, şimdi değişti tabii yemeğimide yapıyorum tatlımıda ama hala çok profesyonel sayılmam kalabalık misafir gelecekse ya görümcem yada annem yardıma gelir :)

merhaba arkadaşlar. genellikle çeyiz topiginde yazısıyordum ama 'bir derdim var' da fikirlerinizi ögrenmek istediim bi konu var. dert mi bu diceksiniz ama kafama cok takılıyor. henüz sözlü yada nişanlı değiliz ama seneye nişan düğün arasını kısa düşünüyoruz nasipse.
gelelim soruma: yemek yapmasını bilmiyorum ve cok uzuluyorum buna. memleketimde okudum memleketimdede çalısıyorum. hiç aman yemek yapim ögrenim fırsatım olmadı. annemde kıyamıyo bi hafta sonun var diyo hani haftasonu yapim desem. bi iki defa denedik. anneme göre her sey göz kararı e hal böyle olunca ben de öğrenemiyorum çok üzülüyorum. netten falan bak diyolar sınırsız internetim yok devamli izlesem :( napsam bilemedim genelde herkes evlendikten sonra yaptıkca alısırsın diyor hatta erkek arkadasım da aynı fikirde ama ben mahcup olmak istemiyorum.. kardes samimiyeti içerisinde fikirlerinize ihtiyacım var

Ben de ailemden hiç ayrılmamıştım.
Mutfağa da hiç ilgim yoktu..
Benden iyisindir emin ol :)

Ama eşim yemeklerimi çok beğenir, elimin çok lezzetli olduğunu söyler.
Yalnızca 8 aydır yemek yapıyorum üstelik.. Hala pratiklik kazanamadım.
Unutup tariflere tekrar göz atıyorum.
Her yemek için kuralım yağ, salça, bol baharattır.
Tereyağ ve sıvıyağı karıştırarak kullanırım.
Varsa taze bir domates rendeler, yarısını salça olarak katarım.

Ben ölçüsü tam ve çok lezzetli bulduğum bir blog keşfettim.
Bir şey aradığımda ilk oraya bakıyorum.
Şimdiye kadar ne yapsam, güzel oldu.
İstersen verebilirim link:34:

ya niye kasılıyosunki bu kadar cnm boşver hiç elleme evlenince mecbur öğrencen zaten pilavı dökcen tekrar yapcan falan bişey olmaz yani yarı yanmış yemekler lapa pilavlar çok özenilerek yapılan ama bişeye benzemeyen yemekler olacak başlarda bunlarda işin tadı tuzu cnm zamanla öğreneceksin zaten yapılarak öğreniliyor cnm pratik önemli sen yaptıklarını önüne koy tuzunu abartmadan yesin sulu yemeklerden pilavlardan başla gerisi gelir ki onlardada bişe yok zaten aynı soğan salça mantığı sende yakında annen gibi göz kararı dersin endişelenme :))) ama eşin herşeyi annesine yetiştiren tipse yandııın :)

kızlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum Allah razı olsun inş basarıcam bu işi haftada bir gün ben yapmaya karar verdim annem tarif etcek yanımda ben denicem inş söylediklerinizi de dikkate alıcam tabi :16::16:

En iyisi canım. Annen tarif etmeden internetten tarif alıpta da yapabilirsin :34:

Ben de ailemden hiç ayrılmamıştım.
Mutfağa da hiç ilgim yoktu..
Benden iyisindir emin ol :)

Ama eşim yemeklerimi çok beğenir, elimin çok lezzetli olduğunu söyler.
Yalnızca 8 aydır yemek yapıyorum üstelik.. Hala pratiklik kazanamadım.
Unutup tariflere tekrar göz atıyorum.
Her yemek için kuralım yağ, salça, bol baharattır.
Tereyağ ve sıvıyağı karıştırarak kullanırım.
Varsa taze bir domates rendeler, yarısını salça olarak katarım.

Ben ölçüsü tam ve çok lezzetli bulduğum bir blog keşfettim.
Bir şey aradığımda ilk oraya bakıyorum.
Şimdiye kadar ne yapsam, güzel oldu.
İstersen verebilirim link:34:

Link isterük..................

canımmm ben de ne yemekten ne de temizlikten anlıyorum :D evde yıllarca annem, anneannem ve büyükanneannemle yaşayınca, üç kadının olduğu bir evde bana mutfakta sıra gelmedi hiç. zmantv sağ olsun her şeye ordan bakarak yapmaya başladım ben de.

Back
X